Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוטו משפחתי - סדאן, עד 60,000 ש''ח.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אמא שלי מחפשת רכב חדש ומכיוון שעל ה C class של אבא אני לא יכול לנהוג, אני גם חלק מהבחירה. עד עכשיו לאמא שלי יש ניסאן טידה (לא כל כך מרוצים ) ובעבר היה גם מאזדה 2 וסוזוקי ספלאש. בגדול אמא שלי נוסעת המון המון בגלל העבודה שלה, היא כמעט כל הזמן על הכביש. היא עושה כמות ק''מ אדירה בחודש. (אלפיים קילומטר בחודש !) אז היא צריכה אוטו אמין, חסכוני בדלק, וכן גם מפנק בגלל הנסיעות המרובות. כמובן שהצריך להצמד למציאות והתצקיב הוא זה שיכתיב את מה שנקבל, אבל אמא אומרת שהכי הכי חשוב לה זה הנוחות באוטו.

בקיצור :

חובה שיהיה סדאן, הכל חוץ מצרפתי.

נפח מנוע 1600-2000 (לא פחות ולא יותר) עדיף 1800.

מעבר לזה שהרכב צריך להיות נוח לנסיעה, גם יש דגש על בטיחות.

ואולי הכי חשוב, שהרכב לא יהיה שתיין ! משהו ממוצע ואפילו לכיוון החסכוני.

* עידפות לטיפטרוניק, אם לא אז אוטומט (רק לא רובוטי !).

אני יודע שהתקציב יחסית דל לכל הבקשות (הנאה, נוחות, חסכון, בטיחות) אבל אנחנו רוצים לדעת מה הרכב שתהיה לו התאמה מקסימאלית אלינו ביחס לתקציב. כמובן שביצועים וכל העניין זה בסוף הרשימה ונוחות ובטיחות בראש, אם יהיה דגם שיתאים לנו ויעלה קצת יותר (נניח עד 70 ) אז אפשר לעלות אבל צריך שזה יהיה משהו ממש קריטי. וחשוב שלא יהיה צפוף כי אני בחור גדול מאוד.

אני אישית חשבת על Nissan almera Tekna 1800 מודל 2006, לאמא אין התנגדות אבל היא רוצה לשמוע עוד הצעות.

תודה רבה.

** פותח הנושא אינו בעל המשתמש **

פורסם

מצחיק שאתם רוצים לעבור מטידה לאלמרה, הטידה החליפה את האלמרה בישראל (בעולם לא בדיוק משום שהטידה היא יותר סופר-מיני ממשפחתית) והטידה גם חדישה יותר מבחינת שנתון.

אם 70 אלף שקלים באים בחשבון אז אני מציע לחפש פולקסוואגן ג'טה מודל 2007. רכב נוח ובטוח בדיוק כמו שאתם מבקשים ומצוייד בגיר טיפטרוניק עם 6 הילוכים. הביצועים מספקים בהחלט אבל הרכב לא זריז במיוחד, הגיר עושה עבודה וסוחט מהמנוע את המיטב האפשרי. צפוף לא יהיה בג'טה.

ההמלצה תקפה גם לסקודה אוקטביה שהיא למעשה אותו רכב שעטוף בעיצוב אחר.

אם לא הייתה הגבלה לסדאן בלבד אז גם פולקסוואגן גולף שהיא האחות המפורסמת יכלה להתאים.

אני אישית מכיר 2 ג'טות עם מנוע 1.6 שנוסעות לא מעט ומפגינות אמינות טובה. הבעלים מציינים לחיוב את תא הנוסעים המוצק שמורכב היטב מחומרים איכותיים ומשרה אוירה טובה על הנוסעים. האיבזור לא מדהים ובטרנלדיין הנפוצה כולל בקרת אקלים, מערכת מקורית, שלט מפתח קפיצי, הגה וידית הילוכים מעור וזהו בערך. בסך הכל מדובר בחבילה טובה.

מלבד השלישיה הזאת אני מצליח לחשוב גם על פורד פוקוס אבל שם הביצועים חלשים יותר ומצריכים נסיעה אגרסיבית יותר שתגרור צריכת דלק גבוהה יותר.

בהצלחה.

פורסם

סליחה שאני לא תורם לדיון הנוכחי בהצעה לגבי רכב ספציפי, אבל מאיפה השטויות לגבי הנפח? תתקדם בחור יקר.

היום מנועי הטורבו תופסים את השלטון. הסקודה אוקטביה 1.2TSI (כן, כן...מנוע 1200...105 כ"ס בלבד) שלי מקבילה בביצועים לרכבים עם מנוע 2000 ועם 150-160 כ"ס ואוכלת לארוחת בוקר כל משפחתית 1.6 בלי בעיה בכלל הן בהאצה מהמקום ועל אחת כמה וכמה בהאצות 80-120 (דהינו עקיפות למניהם).

נ.ב.

ושלא נדבר על החיסכון בדלק לנוסעים רגוע

פורסם
מצחיק שאתם רוצים לעבור מטידה לאלמרה, הטידה החליפה את האלמרה בישראל (בעולם לא בדיוק משום שהטידה היא יותר סופר-מיני ממשפחתית) והטידה גם חדישה יותר מבחינת שנתון.

אם 70 אלף שקלים באים בחשבון אז אני מציע לחפש פולקסוואגן ג'טה מודל 2007. רכב נוח ובטוח בדיוק כמו שאתם מבקשים ומצוייד בגיר טיפטרוניק עם 6 הילוכים. הביצועים מספקים בהחלט אבל הרכב לא זריז במיוחד, הגיר עושה עבודה וסוחט מהמנוע את המיטב האפשרי. צפוף לא יהיה בג'טה.

ההמלצה תקפה גם לסקודה אוקטביה שהיא למעשה אותו רכב שעטוף בעיצוב אחר.

אם לא הייתה הגבלה לסדאן בלבד אז גם פולקסוואגן גולף שהיא האחות המפורסמת יכלה להתאים.

אני אישית מכיר 2 ג'טות עם מנוע 1.6 שנוסעות לא מעט ומפגינות אמינות טובה. הבעלים מציינים לחיוב את תא הנוסעים המוצק שמורכב היטב מחומרים איכותיים ומשרה אוירה טובה על הנוסעים. האיבזור לא מדהים ובטרנלדיין הנפוצה כולל בקרת אקלים, מערכת מקורית, שלט מפתח קפיצי, הגה וידית הילוכים מעור וזהו בערך. בסך הכל מדובר בחבילה טובה.

מלבד השלישיה הזאת אני מצליח לחשוב גם על פורד פוקוס אבל שם הביצועים חלשים יותר ומצריכים נסיעה אגרסיבית יותר שתגרור צריכת דלק גבוהה יותר.

בהצלחה.

נסענו על אלמרה, שנינו התרשמנו יותר מהטידה (שממש לא נוחה ולא מפנקת). קודם כל, הסדאן אמנם ממש חשוב אבל אפשר להתפשר לפעמים. את הג'טה אנחנו נבדוק, תודה. (אני אישית למדתי על אוקטביה TDI ידנית, ובהחלט חוויה לנהוג עליה).

אנחנו צריכים נוחות רק מקדימה, מאחורה אפשר להסתפק בנוחות סטדרתית בלבד. בנוגע לפוקוס - ממש לא.

תודה לך.

סליחה שאני לא תורם לדיון הנוכחי בהצעה לגבי רכב ספציפי, אבל מאיפה השטויות לגבי הנפח? תתקדם בחור יקר.

היום מנועי הטורבו תופסים את השלטון. הסקודה אוקטביה 1.2TSI (כן, כן...מנוע 1200...105 כ"ס בלבד) שלי מקבילה בביצועים לרכבים עם מנוע 2000 ועם 150-160 כ"ס ואוכלת לארוחת בוקר כל משפחתית 1.6 בלי בעיה בכלל הן בהאצה מהמקום ועל אחת כמה וכמה בהאצות 80-120 (דהינו עקיפות למניהם).

נ.ב.

ושלא נדבר על החיסכון בדלק לנוסעים רגוע

בתור אחד שמחבב את הקונצרן הגרמני, אני יודע בדיוק על מה אתה מדבר אבל אני לא חושב שבתקציב שלנו, ובהתאם לכל הבקשות של אמא (שלדעתי מוגזמות ביחס לתקציב, היא מבקשת אוטו כמו של אבא בתקציב שהוא אפילו לא רבע) אני לא חושב שאפשר להביא אוטו עם מנוע כזה שגם יפנק, יהיה בטיחותי,חסכוני, ובקיצור כל מה שהיא רוצה- הרכבים האלה מאוד חדישים.

פורסם

בוקר טוב,

בתקציב שלך אפשר למצוא סוזוקי SX4, סדאן או 5 דלתות. מכונית חסכונית, ארבע כוכבים בטיחות, די נוחה ואוטומטית.

אפשרות נוספת, אם תגדילו קצת את התקציב, היא טיוטה קורולה אוטומטית (לא רובוטית). מכונית די מרווחת וחסכונית.

לקבלת ייעוץ, הכוונה והצעות אטרקטיביות לרכישת רכב משומש הכנסו או התקשרו עכשיו ל- 052-6898689

פורסם
בוקר טוב,

בתקציב שלך אפשר למצוא סוזוקי SX4, סדאן או 5 דלתות. מכונית חסכונית, ארבע כוכבים בטיחות, די נוחה ואוטומטית.

אפשרות נוספת, אם תגדילו קצת את התקציב, היא טיוטה קורולה אוטומטית (לא רובוטית). מכונית די מרווחת וחסכונית.

הקורולה היא אכן אופציה, אבל את ה SX4 צריך להכיר יותר מקרוב קצת.

האמת שאמא שלי ל אכפת לה להביא יפני, אני מכוון לאירופאי יותר, השאלה גם עד כמה הרכבים האלה "מפנקים" כביכול, האם זה הכי מפנק שאפשר להביא בתקציב הזה ? מישהו אמר לי שאני יכול לגרד מאזדה 6 לוקסורי שזה רכב ממש מפנק.

פורסם
מאזדה 6 הרבה יותר מפנקת מכל הרכבים שרשמו כאן, אבל היא לא ממש חסכונית. אם אתם נוסעים הרבה קילומטרים בשנה כמו שכתבת זה יכול להגיע להפרש די גדול.

על איזה אוטו הייתה ממליץ?

פורסם

הדרישות שלך באמת קצת קשות, אבל נראה לי שאוקטביה שכבר הציעו לך או ג'טה מהמודלים הישנים יותר כן יכולות להתאים. אופציה נוספת היא הונדה סיוויק, שקצת יותר חזקה ומפקנת מ-SX4 או קורולה.

פורסם

בתקציב שלו נכנסת רק ההונדה סיויק הקודמת שבזמנה כבר הייתה דיי מיושנת ועתיקה. מפנקת היא בטח לא.

בשביל סיויק מהדגם הנוכחי במצב סביר צריך 80 אלף שקלים וגם הם יספיקו בקושי לאחת ממודל 2006.

אם על הסדאן אפשר להתפשר אז אני ממליץ בחום לנסות את היונדאי I30 או אחותה הקיה סיד. רכבים שמציעים תמורה טובה למחיר (בתקציבכם 2008 יוצאת ליסינג בהחלט באה בחשבון). עם היונדאי יש לי ניסיון חיובי, 2 רכבים שונים, אחד 2008 מהדגמים הראשונים ואחד מסוף 2009. עברתי על שתיהן ביחד 100 אלף קילומטרים בלי תקלות וצריכת הדלק הייתה טובה (12-12.5 ק"מ לליטר).

פורסם

אבל שניהם פחות נוחות מהטידה ופחות חסכוניות בדלק, האמת הטידה נראה מתאימה מאוד (מה עוד שבעברי היה לי אלמרה (2004 1.8והנסיעה בה היא קופצנית משהו ובודאי לא נוחה) לכן נראה לי שיותר ה"לוק" לא נראה לו, אבל בכל מקרה

שים עין על הקורולה 2006/7 מהדגם הקודם זריזה מאוד חסכונית (מחוץ לעיר בכיף 1/14) ויחסית סבירה בנוחות, האמינות טובה.

• תוכן חדש...