Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

רכשתי השבוע אגוז קוקוס בסופר,מוקדם יותר החלטתי לפתוח אותו ולהתפנק קצת על קוקוס טרי, עוד במים מתוך האגוז היה טעם לוואי, ובבשר האגוז היה גם כן,מן הסתם הוא הלך לפח אחרי עבודה לא פשוטה בלפתוח אותו.

מישהו יודע מה השיטה לבחור אגוז טוב וטעים?

ואם כבר באגוזי קוקוס עסקינן,מה הדרך לפתוח אותו בצורה הפשוטה והמהירה ביותר?(ואין לי מצ'טה לכל צופי הישרדות:-D ).

תודה לעוני הישרדות קארספורום.

פורסם

אולי נהיה מופתעים, הפורום הנפלא הזה מאגד את כל שכבות האוכלוסיה ואת רוב סוגי בעלי המקצוע הקיימים,אני בטוח שנמצא ירקן או מגדל קוקוסים שיוכל לענות בצורה עניינית.

אני אופטימי.:-D

פורסם

יש לנו חנות ירקות, אני עובד עם אבא שלי.

קוקוסים אנחנו לא מביאים לרוב, אבל כשאני מביא לחנות אז אני פותח קוקס אחד במעמד הקניה, במידה והוא טוב 90% שכל השק יהיה טוב(קוקוסים מגיעים בשקים גדולים כמו של אורז 25 ק"ג).

אנשים מכירים אותנו ולכן הם יודעים שהם שואלים אם זה טוב או לא, במידה והקוקס לא טוב אנחנו אומרים לאנשים בחנות שהקוקס יבש/חסר טעם וכדו' ולא מוכרים להם.

לגבי אבטיחים:

ישמע מצחיק אבל אכן אפשר לדעת אם האבטיח טוב.

וזה נושא יחסית עמוק, זה מתחיל בקליפה, בצורה של הקליפה, בצורת האבטיח(עגול או ארוך) בכתם, בשורש שנשאר ועוד הרבה.

אבא שלי יכול לומר לך אם האבטיח שאתה לוקח יהיה בו חריץ או לא, ואם הוא יהיה לאורך או לרוחב(ואל תשאל אותי איך הוא יודע את זה אבל הוא צודק).

קובי

פורסם

אם הם שוכבים הרבה זמן, הם בסוף יתקלקלו.

לא יודע מתי העונה שלהם אבל צריך לקנות אותם אז (בהנחה שהם באמת טריים)

פורסם

* חנות שיש בה מלאי טרי והצטיידות קבועה (נסה לשאול ממתיהמשלוח)

* תחזיק ביד אחת: הקוקוס צריך להיות כמה שיותר כבד יחסית לאחרים באותו גודל

* שקשק אותו ליד האוזן שיהיה תליל ברור של נוזלים, ותרגיש שיש בו כמה שיותר נוזל.

* שימו לב שאין עליו סימני עובש או נזילה, במיוחד לא ליד ה"עיניים" שבקודקוד.

* הגוון הרצוי הוא חום-אדמדם. קוקוס זקן נוטה לגוון אפור.

* אסור שה"עיניים" יהיו בולטות (סימן לחרקים שחדרו)

הצעות שימוש ועוד (באנגלית) כאן

איך פותחים קוקוס טרי? מצאו את "העין השלישית", שהיא השקע הרך יותר שניתן לחורר בקלות עם מברג או סכין צרה.

עשו חור שיחדור גם את הקליפה הקשה, את האגוז הלבן, והגיעו לחלל בו נמצאים המים. רוקנו את המים לכוס. המים אמורים להיות מאד טעימים - אם הם חמוצים או מעופשים יש סיכוי גבוה שגם האגוז מקולקל.

אחרי שהאגוז רוקן ממימיו, הטיחו קלות את האגוז על אבן או על הרצפה, תנו לו מכות קלות מכל הכיוונים עד שנמאס לכם ותנו מכה רצינית שתסדוק את הקליפה. אם יש לכם מזל האגוז יצא בשלמותו.. אם לא אז אפשר להשתמש בכפית, להחזיק אותה הפוכה, ואיתה להפריד את בשר האגוז מהקליפה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

* חנות שיש בה מלאי טרי והצטיידות קבועה (נסה לשאול ממתיהמשלוח) - לא מסכים- זה לא משנה מתי החנות קיבלה, השאלה מתי הביאו את הקוקוסים לארץ כי לפי מה שאני יודע זה מיבוא.

* תחזיק ביד אחת: הקוקוס צריך להיות כמה שיותר כבד יחסית לאחרים באותו גודל

* שקשק אותו ליד האוזן שיהיה תליל ברור של נוזלים, ותרגיש שיש בו כמה שיותר נוזל. יש גם קוקוסים עם הרבה נוזלים אך עם טעמי לואי.

* שימו לב שאין עליו סימני עובש או נזילה, במיוחד לא ליד ה"עיניים" שבקודקוד.

* הגוון הרצוי הוא חום-אדמדם. קוקוס זקן נוטה לגוון אפור.

* אסור שה"עיניים" יהיו בולטות (סימן לחרקים שחדרו).

גם אנחנו שוברים כך את הקוקס, חור באחת העיניים ,ריקון המים(לדעתי זה לא טעים) מכות קלות עם פטיש מסביב לקוקוס על מנת להפריד אותו מהקליפה ואז מכה חזקה ששוברת את הקליפה ומוציאה את הקוקס שלם.

קובי

• תוכן חדש...