Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קבלתי דו"ח משוטר, אני סבור שהוא אינו מגיע לי לכן ברצוני לבוא בפני שופט.

את הבקשה להשפט כך מציינים על גבי הדו"ח, יש לשלוח עד 90 יום מקבלתו. את הדו"ח קבלתי ב6.1.11 ואת הבקשה להשפט שלחתי רק היום מחמת השיכחה. האם בעקבות האיחור בקשתי להישפט תדחה? והאם הבקשה אמורה להשלח על-ידי בתוך 90 יום או להגיע לידיהם בזמן הנקוב?

פורסם

אוסיף ואציין כי באתר המשטרה תחת אפשרות תשלום דוחות בפרטיו של הדוח צוין כי נתן לשלמו עד ה14.4.11, האם קיים קשר בין התאריך האחרון לתשלום לתאריך הלגיטימי לשליחת הבקשה להשפט?

פורסם

כך או כך עברו 91 יום ... נראה לי שפיספסת

אלא אם מישהו לא יודע חשבון:?

פעם הייתי קופץ מהגשר ואז מתחיל לבנות את הכנפיים

אני עדיין כאן,אז בטח הצלחתי לא רע...:roll:

היום כבר בגרתי..אני מייבא כנפיים מאיביי :wink:

פורסם

ה-90 יום מתייחס למועד השליחה, לא קבלת הבקשה. אם מישהו יגלה שאחרת (אפילו ביום) סביר להניח שלא תוכל להישפט, ותואשם בעבירה (ללא משפט).

אנא ציין בקוים כלליים מה הדו"ח, ביחוד איך נשלח. מסירה ביד?

אם הדו"ח נקלט במחשב (אם נשלח בדואר, בוודאות נקלט במחשב) סביר להניח שיגלו את עניין האיחור. במקרה הזה לדעתי כלכלית שווה לשלם את הקנס, ואז למעשה תסיים עם הפרשה, תורשע ותחויב בנקודות (מה שסביר להניח שיקרה בכל מקרה).

אם לא תשלם במועד יחול "כפל קנס" אבל היום לא מדובר באמת בכפל כל כמה חודשים (כפי שהיה בעבר הרחוק) אלא תוספת של חצי מגובה הקנס ועוד איזושהי ריבית הגיונית למדי (בקיצור - היום לא פושטים רגל מכפל קנס, בכל זאת זה יוצא סתם יותר כסף)

לשיקולך!

פורסם

אז ה-90 יום נספרים מיום המסירה ביד. דוחות כאלה לא נשלחים בדואר, אלא הכפל!

בעבר קרה שדוחות פשוט אבדו במערכת. היום זה כמעט לא קורה, ביחוד אם מדובר בשוטר תנועה ("רגיל") שרושם מספר דוחות במשמרת.

ההמלצה: שלם ושכח (יהיו נקודות בכל מקרה, גם אם לא תשלם בזמן)

אם בא לך להילחם הילחם, אבל הסיכוי נמוך דווקא בגלל ה- 90 יום.

• 9 שנים מאוחר יותר...
פורסם

סליחה על ההקפצה...

מקרה דומה:

קיבלתי דו"ח ביד,

שלחתי בדואר רשום בקשה להישפט בסוף היום האחרון לתשלום... (90 יום)

קיבלתי כעבור שבועיים הודעה על זה שאני נדרש לשלם תוך 30 יום מהדפסת הדרישה (שזה כ20 יום סה"כ מאז שקיבלתי אותו)

את הקנס בתוספת הריבית 😫 ואם לא - יינקטו נגדי הליכי אכיפה וכו'

• שום התייחסות לבקשה שלי (יש לי קבלה עם תאריך של המכתב-רשום ששלחתי)
  • מוזר מאוד: בדו"ח עצמו מודפס מאחורה שהחוב יוכפל ב 50% ולאחמ"כ יוקפץ ב 5% כל חצי שנה
    וכאן נותנים לי סה"כ שבועיים וחצי 🤬

מה עושים??

פורסם

אם יש בידך אסמכתאות ששלחת בדואר רשום בתוך התקופה הקבועה בחוק - אתה בסדר. כך לפי תקנה 42 לתקנות סדר הדין הפלילי:

ציטוט

42.   (א)  הודעה על בקשה להישפט לפי סעיף 229(א) לחוק, תהיה על גבי הספח שבטופס 8א שבתוספת והיא תומצא לפי המען הרשום בטופס, תוך התקופה הקבועה בהודעה

לתשלום הקנס.

(ב)  קבלה על משלוח ההודעה לפי תקנת משנה (א) בדואר רשום תהיה ראיה לתאריך המשלוח.

עם זאת, כדאי שתברר מה סטטוס המשלוח. אם המשלוח לא נמסר, ברור שהם לא מודעים אליו.

אם נמסר, הרי שמאותו הרגע מתחיל מניין התיישנות בן שנה, על פי סעיף 230 לחסד״פ:

ציטוט

230. הודיע אדם לפי סעיף 229(א) שברצונו להישפט על העבירה, תישלח לו הזמנה למשפט תוך שנה מיום שנתקבלה הודעתו; ...

כלומר, אם בתוך שנה שמהתאריך שנמסרה בקשתך להישפט לא קיבלת הזמנה - אתה פטור. ככל שתגיע הזמנה למשפט בעת מאוחרת יותר, תוכל לטעון להתיישנות.

כל האמור לעיל נכתב מתוך הנחה שכתובתך נכונה ומעודכנת.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 10 שעות, אביר88 כתב:

סליחה על ההקפצה...

מקרה דומה:

קיבלתי דו"ח ביד,

שלחתי בדואר רשום בקשה להישפט בסוף היום האחרון לתשלום... (90 יום)

קיבלתי כעבור שבועיים הודעה על זה שאני נדרש לשלם תוך 30 יום מהדפסת הדרישה (שזה כ20 יום סה"כ מאז שקיבלתי אותו)

את הקנס בתוספת הריבית 😫 ואם לא - יינקטו נגדי הליכי אכיפה וכו'

• שום התייחסות לבקשה שלי (יש לי קבלה עם תאריך של המכתב-רשום ששלחתי)
  • מוזר מאוד: בדו"ח עצמו מודפס מאחורה שהחוב יוכפל ב 50% ולאחמ"כ יוקפץ ב 5% כל חצי שנה
    וכאן נותנים לי סה"כ שבועיים וחצי 🤬

מה עושים??

אין קשר בין מה שקיבלת שיוצא אוטומטית מהגולם לבין הבקשה שהגשת.

לכן בדוק מה קורה אם הבקשה שלך, ראית שהגיעה ליעדה, תמתין עד לקבלת זימון לדין

לא יגיע תוך שנה , הלך עליהם.

במקביל תשלח מכתב תגובה למה שקיבלת מהגולם , תעדכן אותם שהגשת בקשה להישפט , ושיפסיקו כל הליכי גביה עתידיים!!

• רעיון טוב! 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...