Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

waze או igo ?

Accent Coupe
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ה IGO מהירה יותר, ממשק החיפוש טוב הרבה יותר ולא צריך לחכות לתוכנה שתתעורר אם פספסת את הפניה.

לעומת זאת הWAZE עם סוג של בקרת תנועה, מצלמות רמזור ומהירות המפות הכי מעודכנות והיא גם חינמית.

בדוק מה הכי מתאים לך. לכל אחד חשוב משהו אחר.

פורסם

WAZE משתמשת באינטרנט, IGO לא.

IGO יותר ברורה, תצוגה רגועה יוצר והכוונה טובה עם שלטי כיוון ומחלפים (ככה שאין מצב שתטעה בדרך).

WAZE קלילה ומהירה יותר, מתעדכנת בזמן אמת ע"י נהגים כמוך שמשתמשים בתוכנה ומדווחים על פקקים, שוטרים וכו'.

אני חסיד של IGO כבר כמה שנים ואשאר כזה. למרות שהWAZE לא רעה בכלל.

פורסם

לא השתמשתי בigo, אבל אם אין לה את הפיצ'ר המרכזי של WAZE, שהוא זיהוי נתוני תנועה ועדכון קבוע דרך האינטרנט על פקקים ושלל מפגעים אחרים - אז עבורי היא פחות טובה.

נכון ש-WAZE מתבלבלת לפעמים, ושיש לה ממשק גרוע וכל מיני באגים כאלה ואחרים, אבל היכולת שלה לזהות איפה יש פקקים ולכוון אותך מדרך אחרת חוסכת לי, להערכתי, כמה שעות טובות של נסיעה מדי חודש (ויותר חשוב - עצבים).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם נוציא את תחשיב הכסף, igo לוקחת בגדול. ברגע שנכניס יחס תמורה כמובן שתוכנת waze לוקחת (שהרי היא בחינם) והיא מספקת את התמורה בצורה מכובדת וטובה מאוד.

חשוב להדגיש שלמרות שתוכנת waze חינמית, היא מושקעת ונותנת תמורה כמו תוכנה בתשלום.

חסרון משמעותי של waze שהיא דורשת קישוריות לאינטרנט (חלקית אפשר לעקוף את זה, אך לא תמיד)

גם בתוכנת ה igo יש מיקומי מכמונות ו tmc (עומסי תנועה)

פורסם

ב-igo יש עומסי תנועה בלי חיבור לאינטרנט? איך?

ואני לא רואה סיבה לעקוף את החיבור לאינטרנט - זה גם כל הקטע של ה-WAZE, וגם מבזבז מעט מאוד נפח גלישה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

Waze עלתה על המתכון המנצח לניווט חכם. אף תוכנה בתשלום לא יכולה להשתוות אליה מבחינת היכולות בפועל, גם לא תוכנה העושה שימוש ב TMC

However, ל Waze חסרון אחד מרכזי - השימוש שלה ב DATA. דבר ההופך אותה לבלתי שמישה בעליל למי שמתכנן לנווט איתה בחו"ל, אלא אם כן הוא מוכן לשלם עשרות, אם לא מאות שקלים עבור תעבורה של 10 מגהבייט עלובים.

פורסם

לשימוש בארץ עדיף waze רק מהסיבה שלא צריך לשלם (גם לא בתיאוריה, וחבילת גלישה אני מניח שיש בכל מקרה לכל מי שיש לו מכשיר שמתאים) ולא צריך לדאוג לעדכונים ובלאגנים. מתקינים ושוכחים... igo מרגישה יותר מקצועית כזאת בזמן ניווט אבל זה לא שעם waze לא תגיע ליעד.

ועוד שלא נדבר על זה שigo צריך לשלם / למצוא פרוץ והתקנה מסובכת, לעומת waze שנכנסים לitunes או market מסמנים להתקין וזהו.

לחו"ל כמובן שעדיף igo בגלל האינטנרנט הסלולרי.

מבחינת הלעקוף פקקים של waze, אני אומנם לא משתמש בה הרבה אבל לא ראיתי שזה עוזר הרבה בכלל... במסלול הכמעט יום יומי שלי מפתח תקווה לצריפין תמיד יש מלא פקקים מיותרים של השתלבות נתיבים ותמיד אני מקבל את אותו המסלול, אם אני בודק בכלל.

את האמת דווקא היום פעם ראשונה ששמתי לב שהיא כן נעזרה ביכולות האלה שלה, שהיא אמרה לי לנסוע ברחוב מקביל לז'בוטינסקי במקום בז'בוטינסקי עצמו למרות שהיעד היה בו.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
ב-igo יש עומסי תנועה בלי חיבור לאינטרנט? איך?

ואני לא רואה סיבה לעקוף את החיבור לאינטרנט - זה גם כל הקטע של ה-WAZE, וגם מבזבז מעט מאוד נפח גלישה.

עבור התחשבות ב tmc גם ב igo נדרש כמובן חיבור לאינטרנט.

לגבי ה waze אני יכול לספר שנפלה לי הקישוריות של האינטרנט דווקא בקטע דרך לא מוכר, כמובן שנשארתי ללא הדרכת ניווט.

למזלי יש לי ברכב גם מכשיר עם תוכנת igo, נכון כזאת שלא עודכנה כבר שנתיים, אך להוציא אותי לדרך וחזרה הביתה היא עשתה כמובן בהצלחה.

פורסם

מבחינת הלעקוף פקקים של waze, אני אומנם לא משתמש בה הרבה אבל לא ראיתי שזה עוזר הרבה בכלל... במסלול הכמעט יום יומי שלי מפתח תקווה לצריפין תמיד יש מלא פקקים מיותרים של השתלבות נתיבים ותמיד אני מקבל את אותו המסלול, אם אני בודק בכלל.

את האמת דווקא היום פעם ראשונה ששמתי לב שהיא כן נעזרה ביכולות האלה שלה, שהיא אמרה לי לנסוע ברחוב מקביל לז'בוטינסקי במקום בז'בוטינסקי עצמו למרות שהיעד היה בו.

כמובן, אם לאן שאתה צריך להגיע אין יותר ממסלול אחד הגיוני, אז היא לא תציל אותך מהפקקים. אצלי למשל, הדרך הביתה מהעבודה יכולה להתבצע באחת משלוש או ארבע דרכים שונות, והווייז מתזזת ביניהן בהתאם לעומסים. כשפעם אחת לא הקשבתי לה ונסעתי דרך הדרך הרגילה, עמדתי חצי שעה בפקק...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יש לי גם WAZE וגם IGO באייפון, לפי דעתי הממשק בIGO דווקא גרוע יותר משל הWAZE, הIGO נראה טוב יותר זה נכון אבל WAZE נוחה יותר בישבילי גם בחיפוש.

פורסם

אני משתמש ב waze מעל לשנה. אני חוסך הרבה מאוד זמן והדרכים המקוריות מפתיעות מאוד. חסכון הזמן בפקק מתרגם ישירות לחסכון בדלק וחסכון בכסף.

התוכנה הופכת כל אחד מהמשתמשים למדווח וע"י כך בנתיבים פופלריים הדיוק מירבי. בנתיבים אחרים קצת פחות. לא תמיד הבחירה בהצעה הראשונה כדאית ורצוי לבקש לראות מסלולוים אלטרנטיביים. לדוגמה התוכנה בוחרת קצב מהיר במקומות שיש נת"צ אבל לא אפשרי לרכב פרטי (פניה צפונה מכביש 44 לת"א בצומת חולון) לכן כדאי ללמוד את הדרכים שהוא מציע ולסנן.

מבחיני התוכנה קצת מפספסת. אני לא מעוניין לקבל ניתוח נתיב ע"פ עומס עכשוי. אני מעוניין לקבל תחזית עומס עתידי. אחרי כל כך הרבה זמן בשטח הייתי מצפה שיהיה להם פרופילים לתחזית שיפעילו מודלית לעומס עתידי. ואני אתן דוגמה: אם אני יוצא מראשון ב 6:25 בבוקר ל ת"א אקבל זמן של 20 דקות. אבל, זמן הנסיעה יוכפל עקה בניית העומס בדיוק בשעות אלו. לכן בחישוב ובחירת הנתיב צריך להשתמש בעומס צפוי. הרי יתכן שבחירה בדרך א' תברר כמוטעית ודרך ב' תהיה עדיפה בעוד 15 דקות, אבל אז כבר מאוחר מדי לבצע את השינוי.

ולמרות הכל הנקסוס שלי מריץ את התוכנה פעמיים ביום.

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

כמובן, כפי שכבר ציינו פה, החסרון היחידי של Waze היא התלות בחיבור לאינטרנט (DATA).

למרות שהיא דורשת רק עשרות KB בכל ניווט, זה עדיין מתסכל שישנו צורך בחיבור לאינטרנט ע"מ לנווט. יותר מזאת,

גם בשביל למצוא כתובת יש צורך באינטרנט, שפה iGO לוקח מכל הבחינות.

לי אישית יש את שתי תוכנות הניווט באייפון. נהגתי להשתמש בעיקר ב-Waze, אך לא מזמן התקנתי את iGO.

למרות שאני לא נווט מושבע, והשימושים שלי די מועטים בתוכנות ניווט, אני עדיין מעדיף לנווט עם Waze

בזמנים בהם אני צריך להגיע לאנשהו בשעות שבד"כ יש פקקים. אחרת, אני אשתמש ב-iGO, כי ישראלי אמיתי אוהב מה שחינם.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

אולי בכלל עדיפה תוכנת הניווט של סלקום (או אורנג' לצורך העניין).

ניווט סלולארי עם עדכוני תנועה וממשק די נוח.

בנוסף הפלוס של מציאת כתובות ע"י חיפוש בדפי זהב...

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
כמובן, אם לאן שאתה צריך להגיע אין יותר ממסלול אחד הגיוני, אז היא לא תציל אותך מהפקקים. אצלי למשל, הדרך הביתה מהעבודה יכולה להתבצע באחת משלוש או ארבע דרכים שונות, והווייז מתזזת ביניהן בהתאם לעומסים. כשפעם אחת לא הקשבתי לה ונסעתי דרך הדרך הרגילה, עמדתי חצי שעה בפקק...

אני חווה את זה מידי יום. פשוט נהדר. גם שהמסלול נראה מטופש, הוא עובד.

במבחן התוצאה, WAZE עדיפה על כולם.

מאז ומתמיד רק טענתי שיש להם עוד קצת מה ללמוד על ממשק שהוא Car-Friendly. אם יהיה לה את זה, לא תהיה תוכנה אחת שתתעלה עליה לדעתי.

!AWDSOME

• תוכן חדש...