Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תנו לי לשתף אותכם במקרה שקרה לי, בתקווה שזה לא יקרה גם לכם.

לפני כשנה בערך ניגשתי למוסך בעקבות סיפורים שקראתי כאן בפורום, (שדרך אגב עוזר לי מאוד- וזה נושא בפני עצמו) על מנת שיבדקו לי את רצועת הטיימינג, שמתי את הרכב אצל המוסכניק, לאחר כרבע שעה הוא התקשר אליי ואמר לי תבוא תראה את הטיימינג שלך, שאלתי אותו מה העניין אז הוא אמר לי אני לא נותן לך לצאת מכאן מטר אחד עם הרכב שאלתי אותו אם זה כ"כ חמור, והוא ענה לי תבוא תראה אז באתי (אני עובד מרחק של דקה ברגל מהעבודה אליו, תודו שלא לכל אחד יש מוסך ליד העבודה), באתי אליו והסתכלתי על הרצועה, והרצועה שומו שמיים הייתה מלאה בסדקים.

טוב, מה עושים, לא מנסים לחסוך איפה שאחרי זה יכול לצאת נזק הרבה יותר גדול, שאלתי אותו כמה יעלה כל הסיפור, אז הוא אמר לי זה יעלה לך X שקלים חדשים, וזה לא כולל משאבת מים ואם אתה בוחר לא להחליף, תיקח בחשבון שזה על אחריותך, שאלתי אותו אם זה יכול לגרום לבעיה והוא הסביר לי שזה עניין של הימור.

אני בעקבות אילוצים כספיים, אמרתי לו תחליף את הטיימינג בלי משאבת מים, אם יקרה משהו זה לא על אחריותך.

חזרתי לעבודה, לאחר כמה שעות הוא התקשר אלי ואמר לי, הרכב שלך מוכן, באתי שילמתי ולקחתי את הרכב.

הסיפור לא מסתיים פה.

לאחר כחצי שעה כשנסעתי על הרכב התחלתי לשמוע רעש מוזר מהאזור של הטיימינג רעש של ברזלים שנתקלים אחד בשני ניגשתי אליו והשמעתי לו את הרעש, והוא אמר לי עכשיו יום שישי, אני צריך לסגור סע בנתיים בעדינות אל תאמץ את האוטו יותר מדי יום ראשון תחזור אלי ונבדוק ממה זה.

טוב נסעתי הביתה בעדינות עם הרכב, והחנתי אותו.

יום ראשון, הנעתי את הרכב כדי לצאת לעבודה, וכבר הרגשתי שמשהו לא בסדר, ההנעה הייתה קשה כאילו הסטרטר גמור, לא התייחסתי לזה כ"כ, נסעתי עם הרכב כ-5 קילומטר, פתאום התחלתי להרגיש שהרכב עומד להתכבות, אז נתתי יותר גז וכשהגעתי לרמזור לחצתי קלאצ' ונתתי גז תוך כדי, כדי שהרכב לא יתכבה והמשכתי ככה עוד כמאתיים מטר בירידה,ואז הרגשתי שמשהו תופס לי את המנוע ממש חזק, לבסוף המנוע נכבה, ניסתי את הסטרטר וזה היה כבר מעבר ליכולותיו (בהמשך הבנתי למה) ניסיתי להניע בדירדור שחררתי את הקלאצ' ונתתי גז כדי להניע, וחשכו עיניי הרכב לא רוצה להניע, ההרגשה הייתה כאילו הבלם יד משוך, הרכב פשוט לא רוצה להניע.

הזמנתי גרר וגררתי את הרכב למוסך, וכבר התחלתי לברר כמה יעלה לי מנוע חדש, התחלתי לאכול את עצמי מאיפה אני ישיג כסף למנוע חדש?

הגעתי למוסך, הורדתי לו את הרכב, סיפרתי לו מה היה, כבר התחלנו לדבר על עלות של מנוע חדש, וכו' וכו', אחרי כל הדיבורים אמר לי המוסכניק, תשאיר כאן את הרכב, קודם כל נבדוק מה יכול לגרום למנוע להפסיק לעבוד, הלכתי לעבודה.

לאחר שעה בערך, עברתי ליד המוסך בדרכי לקנות משהו, ועל הדרך זרקתי לו מה עם הרכב אז הוא אמר לי שמע יכול להיות שלא הלך מנוע, שאלתי אותו כן? יכול להיות? והוא אמר לי כן יכול להיות.

המשכתי הלאה, סיימתי, חזרתי לעבודה לאחר כמה שעות הוא התקשר אלי, דבר ראשון שהוא אמר לי, תשמע אין לי הרבה מה להגיד, המנוע כנראה שסיים את חייו, אני רוצה לקבל ממך אישור להחליף מנוע, שאלתי אותו כמה זה יעלה הוא אמר לי אני לא יודע, אני צריך לברר עם הספק שלי ואני יחזור אליך, בדיוק כשבאתי לנתק את השיחה, הוא אמר לי יעקב! צחקתי איתך, בוא תראה מה גרם לכל הבעייה.

הגעתי אליו וכשנכנסתי ראיתי אריזה של משאבת מים זרוקה על הרצפה, ישר אמרתי לו בטח זה המשאבת מים, במקום הוא שאל אותי איך אני יודע? אז אמרתי לו הנה האריזה, מה כבר יכול להיות. והתברר שטעיתי אבל רק בקצת, זה היה אריזה של משאבת מים של רכב אחר, מיד שאלתי אותו למה התכוונת כששאלת איך ידעת?

והתשובה שלו הייתה בשביל מה באת? באת כדי שאני יראה לך מה גרם לבעייה! קח את "הדבר הזה" (המשאבת מים שלי זכרונה לברכה), ותנסה לסובב אותו, לקחתי את "הדבר הזה" וניסיתי לסובב אותו, ניסיתי-והוא יושב מהצד ואומר לי זה אמור להסתובב הכי בקלות שיש, אתה אפילו לא צריך להתאמץ, אז ניסתי יותר כוח וגם זה לא הלך,

לאחר כמה נסיונות הוא אמר לי, זוכר שהמנוע נכבה לך ולא הצלחת להניע אותו? הנה הסיבה מה שאתה מנסה לסובב זה המשאבת מים שלך.

והתוצאה: את ה200 ש"ח ש"חסכתי" על המשאבת מים שילמתי לגרר,

ואת ה700 שח של העבודה + המשאבת מים, שילמתי עבור שיעור פרטי.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

אני בדיוק אחרי תגובה על הנושא בשרשור אחר, נגיד שניצלת ממש בנס אבל ממש.

לא לשחק עם המזל בפעם הבאה, עצוב אבל יש כבר מכוניות שהמנוע לבד עולה יותר מהמחירון שלהן.

פורסם

קטע ארוך, אבל סיפור ממש נחמד.

גם המוסכניק נראה על פניו בעל מקצוע חביב ולא רע בכלל.

מאוד מאוד קשה שלא לחשוב על העיתוי שזה קרה לך ממש חצי שעה אחרי שהחלפת טיימינג ולא רצית להחליף משאבה, לכאורה אין שום קשר למשאבת מים כי זה אמור להיות "על הדרך".

אפרופו חסכת-לא חסכת, אתה משתמש בנוזל קירור או מים רגילים?? :-P

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

מעבר לפרטים המייגעים, לא סביר שהמשאבה נתקעה בדיוק אחרי החלפת הטיימינג, והמוסכניק היה צריך להגיד לך להעמיד את האוטו ולא לנסוע מטר.

פורסם

באמת יציל הרבה אנשים.... למי שלא מודע לעניין כמובן

אני אישית כל החלפת טיימינג מחליף גם משאבת מים (טוב זה הונדה לא משחקים עם המשאבות מים)

מה שגם כשמחליפים טיימינג הדרך לשם עוברת גם דרך המשאבת מים ככה שבלי שום קשר לסיכון חבל לעשות עבודה כפולה אח"כ :wink:

פורסם
קטע ארוך, אבל סיפור ממש נחמד.

גם המוסכניק נראה על פניו בעל מקצוע חביב ולא רע בכלל.

מאוד מאוד קשה שלא לחשוב על העיתוי שזה קרה לך ממש חצי שעה אחרי שהחלפת טיימינג ולא רצית להחליף משאבה, לכאורה אין שום קשר למשאבת מים כי זה אמור להיות "על הדרך".

אפרופו חסכת-לא חסכת, אתה משתמש בנוזל קירור או מים רגילים?? :-P

מאז שהרכב אצלי אני משתמש רק במים ירוקים, הבעלים הקודם לא היה אכפת לו כ"כ והוא היה משתמש במים רגילים.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

בלי קשר לזה שבניתוח כזה עמוק באמת שווה להחליף "על הדרך",

כמות הפעמים שרעש התחיל לו מעצמו ככה סתם זניחה לעומת אלה שהתחילו מייד אחרי "טיפול".

פורסם

סלח לי אבל נראה שהמוסכניק לא הכי מקצועי

אולי הוא מדבר יפה ונחמד אבל..

משאבת מיים הצליחה לעצור את המנוע?! לא סביר ולא יתכן

זה נראה כאילו מישהו לא הרכיב את הטיימינג כמו שצריך..!!

וסיפר לך סיפור נחמד

המנוע מספיק חזק בשביל לטחון המשאבה

מעניין שזה קרה בדיוק לאחר החלפת הטיימינג?

פורסם

שלום.

סיפור מענין מאוד.

קודם כול על איזה רכב מדובר?

יש לי השגות בנושא ואני חושב שאולי הנזק ניגרם ביגלל המכונאי לכן חשוב לי לדעת פרטים מזהים על הרכב.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני ל חברי הנכבד!

מדובר בגראנד ליאונה שנת 94 כמדומני.

ועכשו לאבחנתך המקצועית, האם יתכן שמשאבת מים ברכב זה יכולה לגרום להתפסות מנוע?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מישהו יכול להרחיב מעט יותר עבור אלו שלא שולטים ברזי המקצוע -

מהי בדיוק משאבת המים ואיך היא קשורה לרצועת הטיימינג?

למה כדאי וצריך להחליפה יחד עם הטיימינג?

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

יש מכוניות שבהן רצועת התיזמון (טיימינג) גם מסובבת את משאבת המיים ולכן חשוב להתייחס אל משאבת המיים בהחלפת רצועת תזמון כדי שמשאבת מיים לא תקינה לא תפגע במע' התזמון שעלולה להיות עם נזק גדול.

בתמונה ניתן לראות את רצועת התזמון (6) ולדוגמא מש' מיים שהיא הגלגלת שבין 4 ל 6.

בברכה - רפי לין

b1ek104d.gif

• תוכן חדש...