Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני אשמח לכל יעוץ, ממש בבעיה כרגע.

אני מוכרת רכב מסוג גולף ידני במסגרת טרייד אין מול היבואן,

הלכתי היום לעשות בדיקת הרכב במכון ספציפי שהופניתי אליו במסגרת הטריד אין,

הרכב היה בסדר גמור,

לפתע ראיתי שהבוחן שם גז ודוהר משם עם האוטו, החבר'ה שם טענו שזה רגיל ותמיד הבוחן עושה נסיעת מבחן. (הוא באמת יצא משם בדהרה, אני לא נוסעת ככה בחיים)

אחרי בערך 7-8 דקות הבוחן חזר כולו לחוץ ומבוהל, אמר שיש בעיה ברכב, הוא לא מצליח להעביר הילוכים

מסתבר שהתיבת ההילוכים נתקעה, אי אפשר להעביר יותר הילוכים,

אחרי בערך 3 שעות שהם ניסו להבין מה קרה בנסיעת הזו וניסו לפתור את הבעיה - התברר שמדובר בקלאץ, הלך הקלאץ.

דיברתי עם המוסך שלי שאמר לי שכנראה הם פשוט התפרעו על האוטו ולכן הלך הקלאץ.

הם במכון רישוי לקחו חלקית אחריות, כלומר הבינו שמן הסתם הגעתי עם אוטו תקין,

אבל טענו שהקלאץ כנראה היה בלוי כבר קודם לכן וזה פשוט במקרה קרה כשהבוחן נהג ברכב...

בינתיים האוטו נשאר אצלם עד מחר, כרגע לא נתנו שום פתרון.

אני באמת לא יודעת אם הקלאץ היה לקראת סיום חייו או לא (איך אפשר לדעת את זה? יש איזה סימנים לקלאץ חלש? האוטו נסע מצויין קודם לכן).

בכל מקרה, אני בסה"כ באתי אליהם לקבל דוח על מצב הרכב כדי לקבל הצעת מחיר סופית מהטריד אין,

ומבחינתי הם אלה שהרסו את הקלאץ. אני לא יודעת איך אפשר להוכיח זאת, אבל זה יותר מידי צירוף מקרים שהרכב התקלקל בידיים של הבוחן וזה ממש לא קשור אליו...

בקיצור - מה אני עושה עכשיו? בדוח הבדיקה של הרכב הוא יצא תקין כמעט לגמרי, למעט הקלאץ.

אבל האוטו לא נוסע, עד שלא יוחלף קלאץ...

תודה

ענת

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מצמד בסוף ימיו פשוט מחליק.

למשל כשאת מנסה לזנק מהמקום (בעיקר בעליה) הטורים עולים, אבל הרכב נשאר במקום. אם הזמן זה מחמיר, קורה בכל זינוק, ולבסוף גם תוך כדי תנועה. (לדוושת התאוצה אין יותר השפעה על המצהירות הסופית של הרכב-הטורים יעלו אבל הרכב לא יסע יותר מהר).

מה שקרה אצלך כנראה הוא שדיסקית החיכוך של המצמד (או מיסב,או קפיצים) נשברה כתוצאה מהנהיגה הפרועה של הבוחן.

קל מאד להוכיח זאת- כשמוסך שלך (ורצוי בנוכחות שמאי רכב מוסמך) יפרק את המצמד הוא יוכל להוכיח שהדיסקית שבורה בלא סימני עייפות החומר/בלאי באיזור השבר.

אם אכן צדקתי בניחוש-(זו בד"כ הסיבה שהילוכים לא נכנסים בכלל- שברי הדיסקית מפריעים ומרחיקים את המנוף) זה לא מצמד שהתבלה באופן טבעי. זה נזק מהנהיגה הפרועה.

את לא צריכה לשלם שקל מתוך הנזק הזה בשום אופן.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
מצמד בסוף ימיו פשוט מחליק.

למשל כשאת מנסה לזנק מהמקום (בעיקר בעליה) הטורים עולים, אבל הרכב נשאר במקום. אם הזמן זה מחמיר, קורה בכל זינוק, ולבסוף גם תוך כדי תנועה. (לדוושת התאוצה אין יותר השפעה על המצהירות הסופית של הרכב-הטורים יעלו אבל הרכב לא יסע יותר מהר).

מה שקרה אצלך כנראה הוא

המון תודה על התגובה המהירה!

המשפט שלך נקטע באמצע: כתבת "מה שקרה אצלך כנראה הוא..." וזהו (:

בכל אופן, חד משמעית לא היתה לי שום בעיה כזו. לא היתה בעיה בזינוק בעלייה, בכלל בכלל לא, ואני גרה בחיפה אז כל הזמן נוסעת בעליות וירידות.

מה הכוונה קלאץ מחליק?

לפי התיאור שלך אני חושדת שאולי הבעיה היא בכלל לא בקלאץ אם ככה... כי ממש לא היו סימנים כאלה

קראתי התשובה המלאה שלך. שוב המון תודה!!!

אז אתה מציע לי לגרור את הרכב למוסך שלי? (שזה מוסך רון בתל אביב)

כי כרגע אני בבעיה, מפני שבכל מקרה בדוח בדיקה הבדיקה של הקלאץ הם כתבו שהוא פגום ולהחלפה

וממילא יורידו לי על זה בטריד אין

אז למה לתקן אם ככה?

אם אני מתקנת אני משלמת כפול! גם למוסך וגם הטריד אין יוריד לי על זה לא יודעת כמה

פורסם

המצמד-כשמו כן הוא. מצמיד את הגיר(שמחובר לגלגלים:-D ) למנוע. ההצמדה נעשית בעזרת דיסקיות חיכוך. אחת על הגיר אחת על המנוע. הרגל השמאלית שלך מפעילה מנוף שמקרב את שתי הדיסקיות. (זה על קצה המזלג העקרון,המעשי מעט יותר מורכב).

הבעיה עם הדיסקיות האלה, שעובדות על עקרון של חיכוך, היא שהן נשחקות בסוף. ואז, גם כשהן צמודות, הן לא יוצרות מספיק חיכוך כדי לסובב את הגיר- דהיינו מחליקות אחת על פני השניה. ואז מחליפים דסקיות. זה "מצמד מחליק".

הדסקית שמחוברת לגיר (זאת שזזה עם הקלאץ') נקראת דיסקית לחץ. היא די דקה יחסית למה שניתן היה לחשוב. בשחרור פראי של המצמד, היא או המיסב שלה בהחלט עלולים להשבר ולגרום לכך שאי אפשר יהיה להכניס הילוכים.

גם כאן החלפה של הדיסקית והמיסב פותרת את הבעיה.

בוודאי שתלכי למוסך שלך ובמיוחד אם זה רון.

אם תתקני אז תוכלי להראות קבלה לטרייד-אין ואז הם לא יורידו לך.

כמובן שאם הם מוכנים לקחת את הרכב כך- ולהוריד רק את עלות התיקון, תחסכי את עלות הטיול לת"א..

פורסם

תודה

אז מדבריך משתמע שהקלאץ עצמו לא צריך החלפה אלא רק הדיסקית?

אבל הם כתבו לי בדוח בדיקה שהכל תקין ורק הקלאץ להחלפה

מה עושים?? אני ממש לא יודעת מה לעשות

הרכב אצלם (בטירת כרמל), המוסך שלי בתל אביב, והייתי אמורה בכלל למסור מחר או מחרתיים את הרכב במסגרת הטרייד אין!

בוודאי שתלכי למוסך שלך ובמיוחד אם זה רון.

אם תתקני אז תוכלי להראות קבלה לטרייד-אין ואז הם לא יורידו לך.

כמובן שאם הם מוכנים לקחת את הרכב כך- ולהוריד רק את עלות התיקון, תחסכי את עלות הטיול לת"א..

אני לא יודעת אם אפשר לקחת את הרכב כמו שהוא!!!

אני לא לוקחת סיכון לנהוג בו! צריכה גרר

אני לא אביא להם את האוטו על גרר! זו בדיחה!!! הם יקרעו אותי בטרייד אין יורידו לי פי ארבע מעלות התיקון (אני טועה?)

במכון בדיקה הם הציעו לתקן לי בעצמם את הרכב, להחליף קלאץ, כנראה במימון חלקי שלהם .

הבעיה שאני פשוט לא סומכת עליהם אחרי מה שהם עוללו!

אוף איזה בלאגן

פורסם

ראשית, לנשום עמוק.

שנית, כפי שאמר natco - צריך שמוסך שלך יגיע עם שמאי רכב להעריך את חומרת הפגיעה. במידה והעניין יתגלגל לכדי תביעה משפטית, לדעתי האישית את זכאית לקבל את שכר הטרחה של השמאי והמוסך בהתאם לשעתון, במידה ותזכי.

שלישית (וזו דעתי האישית וזה הכל) תגישי תביעה נגד הביטוח של מכון הטסטים במידה ויסרבו לשלם על התיקון. אין מצב שמכון שמכבד את עצמו לא יהיה לו ביטוח בדיוק למקרים שכאלה. כך או אחרת, אין שום סיבה שתשלמי על נזק שלא את גרמת ושהופיע בגלל נהיגה פרועה של הבוחן. אל תסכימי לשום "השתתפות" שלך, שום חלוקה "חצי-חצי". הנזק נעשה על ידי המכון והבוחן. הם, והם בלבד אחראים לשלם עבורו. במידה ואין ביטוח למכון הטסטים או שהם יסרבו לשלם על כל הנזק שנגרם, אז תשקלי תביעה. בשביל זה קיים הפורום המשפטי :wink:.

רביעית (לשיקולך) - רשמי את שם מכון הטסטים, שלפחות נדע ממי להתרחק.

הם במכון רישוי לקחו חלקית אחריות, כלומר הבינו שמן הסתם הגעתי עם אוטו

תקין,

אבל טענו שהקלאץ כנראה היה בלוי כבר קודם לכן וזה פשוט במקרה קרה כשהבוחן

נהג ברכב...

זה שהקלאץ' בלוי לא צריך לשנות לך כהוא זה. אם את נוהגת על הרכב בצורה עדינה, אין שום סיבה שהוא לא היה מחזיק לך עוד כמות נכבדה של קילומטרים לפני החלפתו. פשוט חוצפה ממדרגה ראשונה :evil:.

פורסם

קלאצ' מחליק זה מצב בו רפידת הקלאצ' לא נצמדת כמו שצריך לגלגל התנופה ובכך סיבובי המנוע עולים ברגע לחיצה על הגז והרפידה פשוט מחליקה באותו הרגע על גלגל התנופה ולא מתאימה עצמה לפי אותם סיבובים ומה שקורה בסופו של דבר זה שסיבובי המנוע עולים(סל"ד) ולרכב ייקח זמן עד שהוא יתחיל לנוע. כדי להגיע למצב של קלאצ' מחליק מבלאי טבעי צריך לשחק הרבה עם הקלאצ' בנקודת החיכוך שלו ובכך עובי הרפידה מצטמצם ויורד. אם הרכב היה בסדר לפני שהגיע לבדיקה אין שום סיבה או צירוף מקרים שכזה שפיתאום ילך שם הקלאצ'. אני ממליץ בכל תוקף שלא ייגעו ברכב ולא ייפתחו כלום כל עוד אין איתך שם מישהו שרואה ומבין מה הם עושים (מטעמך כמובן). רוב הסיכויים שהם גרמו לנזק לקלאצ'.

:)
פורסם
שלישית (וזו דעתי האישית וזה הכל) תגישי תביעה נגד הביטוח של מכון הטסטים במידה ויסרבו לשלם על התיקון. אין מצב שמכון שמכבד את עצמו לא יהיה לו ביטוח בדיוק למקרים שכאלה. .

הפקידה שם אמרה לי שאכן יש להם ביטוח ואין להם בעיה להפעיל אותו אבל אני אצטרך לשלם "השתתפות עצמית אלף דולר"!

כששאלתי מאיפה המציאו את האלף דולר האלה, היא טענה שזו המדיניות שלהם

ובכל מקרה אמרה לי שבכלל אני לא יכולה לפנות אליהם כי מבחינתם אני לא מזמינת הבדיקה, אלא המזמין הוא פולקסוואגן, שמהם אני רוכשת רכב חדש ושלחו אותי לבדיקה.

בחיים לא קרה לי דבר כל כך הזוי!

זה נראה שבאמת אצטרך לממן תיקון ואחר כך לתבוע אותם ולרדוף אחריהם שנתיים עם זה, והם יטענו שפשוט בלאי טבעי ולך תוכיח שלא. להביא שמאי שיבדוק את הרכב יעלה לי בטח כמו עלות התיקון עצמו.

אוף אוף אוף,

אני לא כותבת בינתיים את שם המכון כי אני רוצה שהם ימצאו לי פתרון, הרכב שלי אצלם כרגע. ברגע שזה יפתר אני אשוב לעדכן פה בכל הפרטים המלאים. אני מבטיחה.

רוב הסיכויים שהם גרמו לנזק לקלאצ'.

הקטע הכי הזוי הוא שאחותי עשתה אצלם בדיקה לרכב לפני שבוע והזהירה אותי שהם מפחידים שם והיא ממש חששה שהם הולכים להרוס לה את האוטו... כשנכנסתי אליהם היום אמרתי להם בפירוש שאני מבקשת שיהיו עדינים כי אני מאוד שומרת על הרכב שלי וממש פחדתי שהוא יהרס שנייה לפני שאני מוכרת... הבדיקה יצאה לדבריהם בסדר גמור, כתבו לי לתקן ריפודים ולהוסיף סמל לרכב. ואז לפתע הבוחן יצא לנסיעת מבחן וחזר עם כל האוטו במצב קטסטרופאלי. בחיים לא הייתי מאפשרת לו לצאת לנסיעת מבחן בלי להצטרף אליו אילו הייתי מספיקה בכלל להגיב לפני שהוא שם גז ודהר משם.

המצחיק הוא עוד שבדוח הבדיקה כתוב שההילוכים בסדר,

רק אחרי שהם סיימו את הבדיקה הממוחשבת והוא חזר - כל תיבת ההילוכים לא מגיבה יותר!!

פורסם
הפקידה שם אמרה לי שאכן יש להם ביטוח ואין להם בעיה להפעיל אותו אבל אני אצטרך לשלם "השתתפות עצמית אלף דולר"!

כששאלתי מאיפה המציאו את האלף דולר האלה, היא טענה שזו המדיניות שלהם

ובכל מקרה אמרה לי שבכלל אני לא יכולה לפנות אליהם כי מבחינתם אני לא מזמינת הבדיקה, אלא המזמין הוא פולקסוואגן, שמהם אני רוכשת רכב חדש ושלחו אותי לבדיקה.

פעם ראשונה שאני שומע דבר כזה. המזמינה לא פולקסווגן, המזמינה היא את, לקוחה פרטית-והם אחראים כלפייך על תקינות הרכב. שום השתתפות עצמית, ושום נעליים. את לא נהגת ברכב בזמן שעשית את הנזק, אלא בוחן שלהם.

אם זו המדיניות שלהם, שתראה לך אותה בבקשה כתובה בכתב, מול עינייך. אם היא לא ממציאה לך מסמך שכזה, הדרך לתביעה פתוחה.

בחיים לא קרה לי דבר כל כך הזוי!

זה נראה שבאמת אצטרך לממן תיקון ואחר כך לתבוע אותם ולרדוף אחריהם שנתיים עם זה, והם יטענו שפשוט בלאי טבעי ולך תוכיח שלא. להביא שמאי שיבדוק את הרכב יעלה לי בטח כמו עלות התיקון עצמו.

לא צריך לרדוף אחריהם שנתיים. במיוחד בשביל זה קיים בית משפט לתביעות קטנות, עד 20000 ש"ח למיטב ידיעתי.

אוף אוף אוף,

אני לא כותבת בינתיים את שם המכון כי אני רוצה שהם ימצאו לי פתרון, הרכב שלי אצלם כרגע. ברגע שזה יפתר אני אשוב לעדכן פה בכל הפרטים המלאים. אני מבטיחה.

שיהיה בהצלחה.

my 2 cents.

מנהלים, האם מקרה זה מתאים לפורום המשפטי?

פורסם

המצחיק הוא עוד שבדוח הבדיקה כתוב שההילוכים בסדר,

רק אחרי שהם סיימו את הבדיקה הממוחשבת והוא חזר - כל תיבת ההילוכים לא מגיבה יותר!!

נתנו לך מסמך שמורה על תקינות ההילוכים? מעולה.שמרי את המסמך, צרפי חוות דעת של שמאי רכב מצידך שנגרם נזק לתיבה עקב נסיעה פרועה. מקסימום, הפעילי את הביטוח שלך-שיתבעו את עלות הנזק מהביטוח של מכון הטסטים. גם זה נראה לי ניתן לביצוע.

פורסם

המקרה אכן מצער מאוד

אני מניח שאת כבר לא מרוצה מסוכנות ששלחה אותה למכון הבדיקה הנ"ל?

כך או כך המלצתי לך היא לא לתקן את הרכב-אם תשלמי תשכחי מהכסף בטוח

עדיף לנסות להגיע להסדר עם הסוכנות ו/או מכון הבדיקה

יצא לך בטוח זול יותר

פורסם

רק כדי לסכם:

1. מצמד לא מסיים את חיו באופן טבעי במצב בו הילוכים לא נכנסים. הוא מתחיל להחליק. זה שאי אפשר להעביר הילוכים אומר שמשהו שבור שם.

2. זה שהם כתבו בטופס הסיכום "מצמד פגום להחלפה" זה ממש חמוד. מזל שהוא לא נכנס בעץ. היו כותבים "נזק תאונה מקדימה. פגיעת שלדה חמורה-לתקן".:evil:

3. זה שיש להם השתתפות עצמית של אלף דולר בביטוח האחריות המקצועית שלהם, זה משהו שכדאי להם לפתור מול סוכן הביטוח שלהם, בטח לא בעיה שלך. הם צריכים לשלם השתתפות עצמית, לא את.

4. לקרוא לשמאי לעבודה כזו +חו"ד קבילה בבימה"ש עולה כ700ש'. המכונאי שלך (בטח אם זה רון אוחנה), בתור אומן במכונאות יכול גם הוא לשמש עד מומחה בביהמ"ש. הוא יצלם תמונות של הנזק ואף ישמור את השברים אם תבקשי.

5. אפשר גם לבקש בוררות באיגוד המוסכים, אבל כדאי לא להגיע לשם לבד, אלא אם המכונאי שלך. בד"כ ישב שם אחד מחבריו הקרובים של בעל מכון הבדיקה...

6. להם לא הייתי נותן לגעת ברכב לצורך תיקון בשום אופן.

7. הגרירה תעלה לך כסף. ביטוח הגרירה לא מכסה גרירה מתוך מוסך.

פורסם
המקרה אכן מצער מאוד

אני מניח שאת כבר לא מרוצה מסוכנות ששלחה אותה למכון הבדיקה הנ"ל?

כך או כך המלצתי לך היא לא לתקן את הרכב-אם תשלמי תשכחי מהכסף בטוח

עדיף לנסות להגיע להסדר עם הסוכנות ו/או מכון הבדיקה

יצא לך בטוח זול יותר

מה הכוונה לא מרוצה מהסוכנות ששלחה אותי לשם? תראה הם לא אשמים, אני מניחה שדברים כאלה קורים, אם כי מן הסתם הם יכולים להימנע אם הבוחנים יהיו פחות פראי אדם. אני נוסעת באוטו שלי כבר שנים ולא ראיתי לאחרונה שום רבע בעיה בקלאץ.

מה שהיה מגעיל הוא שהבוחן עצמו שגרם לנזק היה זה שהכי התנער, וטען שפשוט הקלאץ בלוי. כל החבר'ה האחרים שם אמרו לי שברור להם שזה קרה בגללו וניסו שם 3 שעות להבין איך הם מסדרים את הבעיה.

הבעיה עם להגיע להסדר עם הסוכנות היא שאם אני אלחיץ אותם עכשיו שהרסו לי את האוטו הם יקרעו אותי במחיר!! הם יורידו לי אלפי שקלים מערך האוטו שזה אולי יותר ממה שעולה תיקון, וזה עוד לפני הורדות על דברים אחרים (חסר סמל, נורה שרופה ועוד כמה קשקושים שכתבו שם בדוח)

פשוט ביזיון, איך ניקרא המקום שאנשים יידעו להיזהר לפחות?

קומפיוטסט בטירת כרמל.

פורסם

מי שילם את הבדיקה? בכל מקרה את הבאת את הרכב במצב תקין שהאוטו נוסע אותך לא אמור לעניין תירוצים ואני בטוח שבעל המכון לא ירצה להגיע לבית משפט ולהפסיד, תנסי להגיע איתם לפשרה אפילו חצי חצי בנזק כי הקלאץ היה נהרס לך מתישהו

• תוכן חדש...