Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. הרכב סירב להעביר את הגיר לאוטומט, אלא נסע בצורה תקינה וללא תקלות על הגיר הידני,

הרכב נלקח למוסך מורשה פיאט, בוצע איפוס דרך המחשב (ושום דבר מעבר לכך), ונגבו קרוב ל 400 ש"ח כולל מע"מ.

מצד אחד אני שמח שלא ניצלו את המצב להמציא תקלות יקרות הרבה יותר,

אבל סתם מתוך סקרנות, האם זה המחיר לפעולת איפוס דרך המחשב ?

נשמע כמו סוג של ריסטרט פשוט ותו לא, האם זה המחיר המקובל וההגיוני ? (אולי לכייו עלות המחשב עצמו, שאולי יקר).

2. בלי קשר לשאלה הקודמת, נכנסו ברכב בעוצמה יחסית מאחור, לא קרה לפונטו כלום (מפתיע),

לרכב הפוגע (שאינני זוכר את תוצרתו) נדבר והתעקם הפגוש הקדמי.

תאורטית אני מניח שכדאי לסור למוסך ע"מ שיבדקו את הפיאט (למרות שחיצונית אין כלום, וגם לא חשים בבעיה בנסיעה),

מכיוון שאולי הטמבון אמנם לא נפל, אבל חלק מהחיזוקים נפלו והוא הפך חלש יותר,

או שאולי משהו פנימי התעקם וכו'.

אבל תאוריה לחוד ומציאות לחוד, צריך זמן, כוח ועניין כדי לקחת את הרכב למוסך רק ע"מ לבצע בדיקה כאשר הכל נראה תקין,

האם אכן יש צורך אמיתי ? והאם בדיקה כזו אמורה לעלות ? אם כן, כמה בערך ?

3. הנהג הפוגע היה חביב למדי, היה בהלם והתנצל מספר פעמים (במיוחד לאחר שראה את התינוקת שנבהלה),

אבל למרות שאמר זאת במפורש וגם היה ברור לשנינו שהוא אשם בשל הפגיעה מאחור (כמו גם ע"פ החוק),

הוא סירב לחתום על הודאה, בטיעון שהוא יודע שלא כדאי לחתום על שום דבר.

האם יש פעולה כלשהי שכדאי היה לנקוט לאור הסירוב לחתום ? (שגם כך לא היו לי ציפיות מראש לקבל את החתימה :-)

תודה.

פורסם

בקשר לשאלתך הראשונה כן זה המחיר פלוס מינוס לעשות לאפס מחשב במוסך המרכזי אבל אם זה פתר לך את

הבעיה בגיר אז תגיד תודה שזה נגמר רק ב 400 שקל,

בקשר לשאלתך השניה אין לך ממה לדאוג לפי החוק הוא לא שמר מרחק והוא אשם ואתה לא יכול להכריח אותו לחתום

אבל בטוח שאתה לא אשם

פורסם

לגבי התאונה - לך למוסך, יש סיכוי שפגוש המתכת הפנימי מאחורי פגוש הפלסטיק התעקם ואולי גם רצפת תא המטען. צריך לפחות להעלות את האוטו על ליפט לוודא שאין בעיה.

זה שהנהג לא חתם זה פשוט אומר שהוא חכם וקרא את תנאי פוליסת הביטוח שלו. אין לזה כמעט שום משמעות לגבי העובדה שרוב הסיכוי שהוא זה שאשם בתאונה.

ואם יש לך כאבים בצוואר אז גש בהקדם למיון או למוקד החירום של קופת החולים שלך. אל תזלזל.

ולגבי האיפוס - מה כתוב בחשבונית ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

בחשבונית כתוב "בדיקת מחשב + איפוס תקלה",

הלוואי שעל כל קיסטרט במחשב הייתי מקבל 400 ש"ח :-)

והכי מצחיק הוא שלאחר מכן כתוב שלא בטוח בכלל שזה יפתור את הבעיה, שאולי היא תחזור ונצטרך להחליף מצמד וכו'.,

1. אין לי שום כאבים, גם לא עפנו קדימה, אלא בעיקר נבהלנו מהמכה (ולא, לא חלף בראשי הרעיון לדמות נזק, להשיג ניירות ולתבוע :-))

תאורטית הבנתי שכדאי תמיד לבדוק וכו', אבל יתכן שאין שריטה חיצונית, ופנימית יש נזק באמת ?

2. סתם מתוך סקרנות, אם הנהג יטען שהוא אמנם נכנס בי מאחור, אבל זה מכיוון שאני נהגתי בנתיב שלידו,

ופתאום חתכתי לפניו ולכן הוא נכנס בי, זו בעצם מילה כנגד מילה, כיצד ניתן להוכיח מי צודק ?

(אולי כדאי לצלם את הפגיעה והמקום בזמן אמת, לא ?)

3. פרקטית זה לא היה קורה גם אם הייתי מנסה, לא נראה לי שמשטרה היתה מגיעה,

אבל האם יש הגיון בלהזמין משטרה למרות שאין נפגעים, ע"מ שהיא תאשר שהנהג השני אשם בתאונה ע"מ הממצאים בזירת הקרב ?

פורסם

אגב, מה העלות (בערך) של בדיקה לאחר תאונה ? (אני מניח שאם לא ימצא כלום בבדיקה, יהיה קשה לגלגל אותה לנהג הפוגע ואצטרך לספוג אותה בעצמי)

פורסם

אם זה היה המצב כפי שאתה מתאר, אז הייתה צריכה להיות גם פגיעה צדדית מהמקום ש"חתכת" אותו

ואם אין פגיעה, שיביא הוכחות .

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

אני אישית לא משלם שקל אחד על חיבור לסורק תקלות.

הסיבה:

אני מטפל רק במוסך מורשה, ב-3 מכוניות פיאט שיש במשפחה.

אני מניח שגם אם הייתה לי אחת, לא הייתי משלם - כמו שאכן היה כשהייתה רק קיה אחת שמטופלת במוסך המרכזי בעכו.

בד"כ את הכסף על בדיקה ממוחשבת לוקחים ללקוח מזדמן. ברגע שתהייה לקוח קבוע של המוסך ותעשה טיפולים רק שם, גם החיובים יהיו בהתאם ולא יעוטו על המציאה ויגבו ממך 400 ש"ח על משהו שהוא בעיקרו ריסט למחשב.

פורסם

יקר מידי לטעמי בטח אם אתה לקוח קבוע שם.

במוסך צמפיון של VAG על איבחון ואיפוס גבו לי 150 ש"ח. ואני כלל לא מטפל שם.

במקרה שלך המוסך היה צריך לספוג כמחווה לשירות טוב.

• תוכן חדש...