Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שאני מבין החלפת הצנרת המקורית בצנרת נירוסטה גורמת מלבד צליל מעניין

גם להורדות עקב זיהום אוויר וכדומה.

האם ניתן לשלב בניה של צנרת+ממיר ספורטיבי+דוד אחורי של חברה מוכרת כגון סברינג?

על מנת שכל העסק יהייה תקין. או שמדובר פה על שיקול דעת השוטר והרעש.

השאלה הנוספת היא האם צנרת שנבנת במיוחד פלוס ממיר קטליטי בעצם מאבדת את המטרה

ולא שווה לעשות צנרת שכזאת אם לא מתכוונים להסיר את הממיר?

עוד כמה דברים שהבנתי זה שאם הרכב עומד בתקנים מסויימים של זיהום ויש לי את התעודות\הוכחות לזה

אני יכול לנסוע בראש שקט מבלי פחד מהורדות.

מה המשמעות של ממיר ספורטיבי? זה כמו ממיר רגיל שעושה את אותה העבודה ומאפשר זרימה יותר טובה

או שמדובר בממיר שפשוט לא לפה ולא לשם שנותן טיפה יותר זרימה בעד יותר זיהום אך שעדיין עומד בתקן.

אשמח לתשובות :)

פורסם

בדיוק היום נכנסתי למכון אגזוזים על מנת לתקן "קרע" שהיה לי (מי שהיה בנוקיה ביום שישי בטוח שמע את הקטסטרופה) רציתי להרכיב צנרת שקניתי , אך המתקין שכנע אותי להשאר עם ממיר ולחסוך עלויות של פירוק והרכבה לפני ואחרי הטסט. רק תיקנתי את ה"קרע" שנוצר לי עקב ההנמכה + השיפוע בכניסה לחנייה שיש לי .

בנוגע לאגזוז - יש לי אגזוז בנייה עצמית ענקי - עברתי איתו טסט ללא כל בעיה .

אני אישית ממליץ לך לקנות אגזוז בבנייה עצמית ולא סברינג .

פורסם

מה שיוריד לך זיהום אויר זה ממיר קטליטי תקין. ממיר ספורטיבי מתיימר לעמוד בתקני זיהום אויר וגם לשפר מעט את הזרימה לעומת ממיר רגיל.

ממיר ספורטיבי טוב יעבור טסט. אם יש לך שליטה על התערובת (ניהול מנוע), עליך לכוון את הרכב כך שבשיוט ובניוטרל הוא לא יזהם (למדה בין 0.98 ל 1.02 ואז הממיר עושה את עבודתו על הצד הכי טוב).

כשאתה עומד מול שוטר, מדובר בשיקול הדעת שלו. אגזוז עם יציאה גדולה יוסיף לך נקודות שליליות ורכב שקט יוסיף לך נקודות לזכות.

במכון טסטים (שם רוב הבוחנים יותר מקצועיים משוטרים מזדמנים), בד"כ מה שישנה להם זה הזיהום אויר ולא כמה המערכת מקורית. בעברי, כשהיו לי דודים פתוחים, לא יצא לי להכשל על רעש או זיהום אויר (היה לי ממיר ספורטיבי של מגנה פלו וצנרת נירוסטה מלאה. אבל מצד שני הרעש שהרכב עשה לא היה מוגזם יחסית למקורי.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

בגדול אם אתה רוצה להיות 100% חוקי אז עליך להישאר עם מערכת פליטה מקורית.

כל שינוי שאתה עושה דורש אישור (שבחיים לא תקבל).

בטסט או עם בוחן זה כמ וקאזינו - אתה אף פעם לא יודע איזה קלף יצא לך.

לדעתי אם רוצים למשוך פחות אש ותשומת לב צריכים להימנע מקצה אגזוז גדול ואולי אף לצבוע את המערכת בשחור כדי שברק שלה לא ימשוף עין ואש.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

ישנם ממירים קטליטיים ספורטיבים העומדים בתקנים הנדרשים. יש צורך ליצור קשר עם בעל מקצוע מומחה שיתאים לך את הממיר בהתאם לדרישות שלך ובו בזמן להתאים אותו לרכבך ולחוקי המדינה.

פורסם

זה טוב ויפה - אבל אם בא שוטר או בוחן ורואה פיה של אגזוז שלטעמו היא גדולה מדיי אז לך תוכיח שאין לך אחות ושום אישור לא עוזר.

עדיף מראש להימנע מתשומת לב.

ואת זה כמובן לא עושים עם מערכת פליטה שבולטת מאוד בצליל שלה.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

תודה לעוזרים.

סליחה שאני מקפיץ נושא ישן אבל כנראה בתחילת החודש הבא אני בעזרת השם יתפנה להתעסק עם הצנרת.

(מצריך השבתת הרכב לכמה ימים). מבדיקה קלה באיביי ראיתי שמחיר ממיר "HI FLOW" נע בסביבות ה65 דולר

עד 100 פחות או יותר. התחייבות למעבר טסט לא קיבלתי מהמתקין כי הוא אמר לי שזה תלוי בהרבה גורמים.

הבנתי כבר שדודים של רמוס סברינג וכו' לא משתווים לדודים בנייה עצמית מנירוסטה מבחינת איכות ועמידות.

הבעיה שהדודים בבנייה עצמית גם נראים ככה. אני מחפש גם לוק כלשהו ולא רק פרקטיות. הסיכון ידוע.

לגבי הממיר ראיתי שקיים של MAGNAFLOW קיים של CATCO. בסופו של דבר מדובר על ממירים אוניברסלים.

המליצו לי לשים ממיר רגיל של רכב חזק בטבעיותו (רכב שעומד על 300 HP) וכך יתקבל אפקט דומה של ממיר ספורטיבי

אך עם הורדה מספקת במזהמים. אני אסטה קצת מהנושא לגבי עניין הזיהום ודרכי הפתרון.

כרגע הרכב שלי עובר בצורה גבולית מאוד עם הממיר המקורי טסט (האוטו מודל 95).

לעשות משהו הממיר הזה כבר לא עושה מלבד להפריע.

מה שאני מפחד הוא שעם ממיר ספורטיבי ייתכן ואף תעלה כמות המזהמים מהמצב הנוכחי.

לבדוק את זה לפני לפי מיטב הבנתי זה לא אפשרי.

לבנות צנרת ולשים ממיר רגיל זה.

א.יקר.

ב.חסר טעם.

וכאן הסטייה מהנושא.

דובר בפורום רבות על עניין המתנול, הבנתי שהוא יכול להפחית זיהום, מצד שני הוא יכול לקחת את כל הג'יפה במערכת

ולזרוק לי אותה למנוע, השימוש בארץ עדיין לא נעשה בצורה מסחרית אבל שומעים ציוצים מפה ומשם שלא רוצים להסתכן

ושעל רכב ישן בכלל לא מומלץ כי השימוש יכול לגרום להפתעות לא רצויות.

אשמח לשמוע ממישהו שמשתמש באם קיים בפורום זה על רכב ישן יחסית שבו יש שימוש במתנול (שמוהלים בדלק).

• תוכן חדש...