Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. אני פשוט לא יודע אם לצחוק או לבכות מהמקרה הטיפשי הזה ומסכת ההתעללות מצד איביי. אם חשבתם שאתם מוגנים מפני פאשלות, רמאויות וכיוצא בזה אז מוטב שתחשבו שנית. אל תבלעו את הלוקשים של איביי ופאיי פאל על כך שאתם מוגנים ושאתם יכולים לישון טוב טוב בלילה כי במציאות הדברים נראים לגמרי אחר. גם לדואר ישראל המושחת יש חלק אפל ומגעיל בסיפור הזה.

בכל מקרה הנה הסיפור.מעשה שהיה כך היה.

קניתי זוג פנסים לרכב מחו"ל. בתחילת ינואר. לאחר 40 יום בערך הם הגיעו לישראל ונעצרו במכס. קיבלתי את ההודעה בדואר על כך שהגיעה חבילה עבורי והיא עצורה במכס. כמובן שיש אופציה לעשות הכל דרך מכתבים אבל בכדי לקצר את העיניינים החלטתי לסור למשרדי המכס בחיפה. המכס בחיפה והדואר יושבים באותו חדר אחד סמוך לשני.

הראתי לפקיד הדואר את ההודעה והוא איתר את החבילה לפי המספר שהיה על ההודעה. הפקיד פתח את החבילה ומתברר שהשולח ברוב טיפשותו והמוגבלות שלו שלח את הפנסים בצורה כזו שרק אלוהים היה יכול היה למנוע מהם להישבר ואכן הם הגיעו מרוסקים לרסיסים.

הודעתי לדואר לשלוח את החבילה בחזרה והודעתי למוכר על כל הסיפור כמו כן צירפתי תמונות כהוכחה ואמרתי לו שהפנסים בדרך אליו כי אין לי מה לעשות עם פנסים מרוסקים. זה היה בתחילת חודש פברואר. המוכר ענה לי ואמר שהוא רוצה אותם בחזרה בכל מקרה.

בד בבד פתחתי תיק תלונה באייבי על סמך הטענה שקיבלתי מוצר שבור והסברתי את כל הסיפור. כמו כן ביקשתי הארכת זמן שהרי יש לי רק 45 ימים להתלונן ולהיות מוגן. הם נתנו הארכה של עוד 15 יום. איביי פתחו חקירה בנושא. לאחר מספר ימים איביי שלחו לי הודעה שהם רוצים לדעת מה הסיפור והוכחה שהפריט נשלח בחזרה. הסברתי להם את כל הסיפור שוב פעם וסיפקתי מספר מעקב שהוא בעצם אותו המספר המעקב שהמוכר נתן לי בזמנו.

שוב פעם, לאחר מספר ימים שוב פעם הודעה מאיביי. עוד פעם הם רוצים את כל הפרטים. שוב פעם סיפרתי להם את הסיפור, סיפקתי להם את מספר המעקב פלוס לינק לדואר ישראל שמראה שרשום שהחבילה נשלחה לשולח לחו"ל.

עוד מספר ימים ואותו סיפור. אני אומר לעצמי מה לכל הרוחות והשדים הולך כאן? יש לי עניין עם עסק בין לאומי שמגלגל מילארדים במכירות או עם חבורת מפגרים אוטיסטים?

איפה דואר ישראל המושחט יצא פה מסריח וזה לא פעם ראשונה שאני אוכל אותה בגלל כמה מוגבלים שעובדים בדואר. הדואר קיבל הוראה לשלוח את החבילה בסביבות ה 6 לפברואר.

הדואר העלוב שצריך אגב לשנות את הלוגו שלו מצבי רץ לצב זוחל הואיל בטובו לשלוח את החבילה רק כמעט אחרי חודש לאחר שנתתי את ההוראה וזה היה ב 3.3.2011

היום קיבלתי הודעה מאיביי שהם החליטו לפסוק לטובת המוכר סופית. כלומר, כרגע אין לי לא את הפנסים ולא את הכסף ששילמתי בעבורם.

פניתי לשירות לקוחות אונליין והם טענו שהם לא יכולים לעזור ועלי להתקשר למספר חינם בארה"ב. למרבה הצער אי אפשר להתקשר למספר חינם בארה"ב מחוץ לה כך שלהתקשר אליהם ירק מהפרק. איביי כאלה דפוקים שאין להם מספר בין לאומי. כך שאם אתה רוצה או יותר נכון אם הם מכריחים אותך להתקשר אליהם ואתה נמצא מחוץ לארה"ב אז כדאי שתחייך כי אכלת אותה.

ערערתי שוב פעם וזו הפעם האחרונה שאפשר על כל הנושא. עכשיו הם הולכים לעבור על כל הסיפור מההתחלה שוב פעם.

נכון לעכשיו אין לי את הפנסים שגם ככה שבורים, אין לי את הכסף ואיביי פסק לטובת המוכר. לא הבנתי בדיוק מה עשיתי כאן רע בדיוק אבל איביי ברוב גדולתו החליט שזה יהיה פייר לתת את הצדק למוכר. כמובן, כי המוכר בעצם מוכר בכמויות אדירות שבעצם מניבות לאיביי רווחים עצומים ואילו מי אני לעומתו? צרכן מושתן שקונה פה ושם. אז את מי יותר טוב לספק?

לסיכום, כרגע אני בלי הפנסים, בלי הכסף, איביי טוען שאני לא צודק כאן ומה שנשאר לי הוא ה**ן ביד.

בקיצור, אם חשבתם שאתם יכולים לקנות פריט ולהיות שקטים עם יד על הלב אז תשכחו מזה לחלוטין. תתכוננו גם לאופציה שגם אם אתה צודקים את הולכים לקבל אותה מאחורה עמוק עמוק ובלי ווזלין. וגם אם כן פסקו לטובתכם, תתכוננו לעבור מסכת יסורים לא קטנה עד שתראו את הכסף בחזרה.

אז זהו איביי והצד האפל והמסריח שלו.

עדכונים נוספים בקרוב.

ראו הוזהרתם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן מקרה מצער, אבל לדעתי היית יכול למנוע הגעה למצב הזה.

אתה היית צריך לפעול אחרת בשני אופנים.

הראשון זה לסגור את העניין ישירות עם המוכר לפני הפניה לאיביי. גם באיביי הם מדגישים שיש לפנות אליהם רק אם מיצית את התהליך של קשר ישיר עם המוכר.

לי פעם הגיע פריט שלא התאים לתאור. יצרתי קשר עם המוכר, הוא הסכים להחזיר לי את הכסף בתנאי שאני אחזיר את הפריט. ביום שהכסף נכנס לי חזרה לחשבון הלכתי לדואר ושלחתי את הפריט בחזרה.

הכל בדרכי נועם, ללא צורך לערב את איביי.

הדבר השני שהיית צריך לעשות אחרת זה לדאוג בעצמך למשלוח החבילה בחזרה, גם אם זה עולה לך קצת כסף. לא לסמוך על צד שלישי - בטח לא אם זה דואר ישראל.

אז אל תהפוך את זה למסע הכפשה נגד איביי. בסה"כ זו מערכת נפלאה שמאפשרת לכל אחד בעולם לסחור עם כל אחד אחר בעולם, עם שקיפות טובה מאוד לגבי אמינות המוכרים ואחוז הצלחה גבוה מאוד של עסקאות.

במקום זה, תלמד מהטעויות שלך ותדע לפעול יותר טוב בפעם הבאה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אל תסיק מסקנות בצורה פזיזה ואל תזהיר את כל העולם בגלל בעיה קטנה יחסית שלך.

מיליוני אנשים בעולם פועלים באתר, ועוד ועוד מצטרפים, אפילו אם כולם טפשים - כנראה טוב להם להיות ככה.

אני קונה כבר שנים באי-ביי ובכל מיני ארצות: הכל מגיע, הכל שלם, אני מרוצה מאוד.

כאשר היתה לי בעיה עם משלוח בארה"ב שפספס את הבלדרית שלי - הכל הוחזר בפייפל ותוך זמן סביר. סביר זה זמן הטיפול שלהם שגם אם אינו מחר בבוקר - הם מכבדים את החוקים של עצמם. תתרגל שככה זה בעולם, וזה עובד יפה!

אם תרשה לי לספר לך מהנסיון שלי (אם כי אני חש שלא תקשיב) :

הדואר שלנו הוא סיפור ישן ואל תחכה אצלם למשהו מהיר. יקח למשלוח 4-5 ימים מאוסטרליה ללוד, ועוד 3 שבועות משם למרכז הארץ. למה? הם מכבדים את לוח הזמנים שאין להם. ותמיד אפשר להאשים את המכס, שלא מצטיין במהירות התגובה שלו.

לפני קניה של פריט עדין/רגיש - כתוב מייל למוכר ובדוק מהי צורת המשלוח, אם הוא בסדר אז גם מה נסיונו עם ישראל.

שים לב לדירוג המוכר, לדירוגי המשלוח שלו, ואם לתת צ'אנס למוכר חדש - זה אחרי בירור איתו במייל. לומדים מזה משהו.

האם היתה אפשרות ביטוח למשלוח שהתקמצנת עליה?

האם התלונה היתה באיביי או בפייפל? כתבו לך מהי סיבת הדחיה ?

השיחות לארה"ב (לא לסלולרי) זולות מאוד, קח מכשיר וחייג בשעות העבודה שלהם. תהיה נעים ואסרטיבי - ויש סיכוי גבוה שתבין מה קורה או יענו לבקשתך.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אני לא בא לשפוט אותך על מקרה אבל מה שאתה מספר לא נראה הגיוני.

אני מבצע כבר 5 שנים רכישות מאייבי ובצעתי מעל 400 עסקאות אייבי תמיד היו לצד הלקוח.

לא היו לי בעיות בתור מוכר כי מכרתי הכל כמו שצריך ולקוחות בחיים לא התלוננו.

אני יודע שבמידה ומדובר במוצר יקר אייבי יבקשו פרטים לא רק של האירוע אלא קבלות, חשבוניות, טפסים מהמכס.

או כל טופס נלווה למוצר עצמו. בנוסף לזה ולפעמים בנוסף לתמונה אם המוצר קשור לרכב הם יבקשו הערכה של שמאי או מכונאי רכב כי המוצר אכן שבור או לא תקין, חתום.

אייבי פסקו כנראה לטובת המוכר כי המידע שסיפקת כנראה לא היה מספיק או לא תאם לדרישות שלהם.

ולכן לדעתי זה טעות שלך. אשמח אם תעתיק לפה את הDispute או תביא צילום מסך.

לאייבי יש מספר תמיכה שאתה יכול להתקשר מכול מקום.

מספרי חינם שכנראה קיבלת לארה"ב וקנדה. 1-888-749-3229 / 1-800-322-3229 / 1-800-322-9266

מספר ישיר: 1-408-376-7400

האם המוכר קיבל את הפנסים, ניסת ליצור איתו קשר ולראות מה הסטטוס?

אני מאמין שחשוב לו הפיידבק שלך שיהיה חיובי ולכן גם אם עסקה שלא הצליחה עם המוכר הוא ירצה לפצות אותך או לתת לך יחס הגון.

במידה וזה מוכר עם מעט פידבקים/פיידבקים שלילים או חדש היית צריך להמנע מרכישה ממנו.

S2000

פורסם

תפנה לחברת האשראי שלך, לאחי היה סיפור עם ניסיון הונאה באי באיי (המוכר שלח סיר ישן ומשומש במקום פריט ב 500$) ואי באיי פסקו לטובת המוכר, חברת האשראי טיפלה בנושא והחזירה את כל הכסף לאחי.

פורסם

בתור אחד שעובד עם EBAY ו PAYPAL המון, הם בסדר גמור

אבל אם הם לא בסדר - אל תחשוש, פנה לחברת האשראי. הם יחזירו את הכסף. CHARGEBACK.

פורסם

הדואר לא יכול להחזיר חבילה לשולח רק כי אתה אמרת להם להחזיר.

הדואר מחזיק חבילות מחו"ל חודש ימים ולפעמים 5 שבועות. רק לאחר מכן הוא יכול להחזיר חבילה לשולח.

אילו רצית שהחבילה תחזור מיד, היה עליך לשלם עבור משלוח חזרה.

אם תשים לב לזמנים, תראה שהחבילה נשלחה חזרה לחו"ל כעבור כחודש מהיום שנשלחה אליך הודעה על דבר הדואר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
הדואר לא יכול להחזיר חבילה לשולח רק כי אתה אמרת להם להחזיר.

הדואר מחזיק חבילות מחו"ל חודש ימים ולפעמים 5 שבועות. רק לאחר מכן הוא יכול להחזיר חבילה לשולח.

אילו רצית שהחבילה תחזור מיד, היה עליך לשלם עבור משלוח חזרה.

אם תשים לב לזמנים, תראה שהחבילה נשלחה חזרה לחו"ל כעבור כחודש מהיום שנשלחה אליך הודעה על דבר הדואר.

.

בדיוק.

זאת מהות העניין בסיפור.

היית צריך לשלוח אותה כדואר (רשום) ולשלם ואני מניח שהכל היה נראה אחרת עכשיו.

אחרי מאות עסקאות שלי באיביי כמוכר וקונה, אני לא זוכר אחת שהסתיימה באי שביעות רצון של אחת הצדדים.

פורסם
בדיוק.

זאת מהות העניין בסיפור.

היית צריך לשלוח אותה כדואר (רשום) ולשלם ואני מניח שהכל היה נראה אחרת עכשיו.

אחרי מאות עסקאות שלי באיביי כמוכר וקונה, אני לא זוכר אחת שהסתיימה באי שביעות רצון של אחת הצדדים.

ידידי, הפנסים הגיעו למכס ושם הם נעצרו. אנשי המכס לא הסכימו לתת לי את הפנסים על מנת לשלוח אותם בחזרה אפילו שהם ראו שהם מרוסקים לגמרי ואין שום צאנ'ס שבעולם שאני אוכל להרכיב אותם על הרכב. חוץ מזה גם אם כן הם היו נותנים אותם היית משלם מכס על פנסים מרוסקים לגמרי? האופציה היחידה שהייתה לי היא או ללכת בפרצודרה של שיחרור חלק לרכב זאת אומרת אישורים פלוס תשלום מכס או להורות לדואר להחזיר את הפריט בחזרה לשולח וזה מה שבדיוק עשיתי.

תאמין לי שפניתי למוכר לפני שהתחלתי לערב את איביי בסיפור. סיפקתי מספר מעקב לחבילה שנשלחה בחזרה ואף סיפקתי לינק שמראה זאת.

לא עשיתי שום דבר רע, נהפוך הוא, אני זה שפניתי לאיביי מיוזמתי וביקשתי הארכת זמן מעבר ל 45 יום בכדי שיהיה למוכר צאנס עוד זמן לשלוח את הפנסים. עברו כבר מעל ל 45 ימים משהמוכר כביכול שלח את הפנסים החדשים. הוא הבטיח לשלוח את הפנסים עוד בתחילת פברואר. אנחנו כבר מתקרבים לסוף מרץ. אם ככה אז איפה הם?

לא שזה ממש עזר לי למראית עין אך אם לא הייתי פותח את התיק תלונה הייתי נתון לחסדיו וגחמיו של המוכר. וזה מה שדיבילי בכל הסיפור כאן. זה מראה עד כמה ההגנה ללקוח שלהם שווה לתחת למרות שפעלתי לפי איך שהם מבקשים.

איביי יצאו מנייקים ובגדול. תאכלס, שילמתי ממיטב כספי ולא קיבלתי עדיין את הפריט שהובטח לי. לא יכול הגיוני שיש מצב שהקונה נשאר גם בלי הכסף וגם בלי הפריט. אז מדוע לכל הרוחות והשדים הם פסקו לרעתי? מה עשיתי כאן רע בדיוק?

ולמי ששאל לא התקמצנתי על שום משלוח ושום נעליים. המוכר ביקש X כסף עבור המשלוח וזה מה ששילמתי לו. בלי ויכוחים ובלי דרמות.

בינתיים הגשתי עירעור על ההחלטה שלהם. נראה היכן זה יגמר. בכל מקרה שרפתי זמן, כסף, דלק בכדי לטפל בכל הסיפור הזה. מה שמראה שאם מישהו סומך על איביי בכדי שיחסוך לו את כל הכאב ראש הענקי הזה הוא טועה.

אני לא חדש באיביי. אני כבר שם מעל ל 10 שנים עם 100% שביעות רצון ממוכרים שקניתי מהם ומעל 200 קניות. אז זה לא שאני חדש בסיפור.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אתה רואה, אז בסה"כ המערכת שנקראת EBAY עובדת טוב, ברור שבסביבה שיש בה מליוני קונים ומליוני מוכרים יהיו גם מקרים פחות נעימים.

בכל מקרה, מי שמטומטם וחסר כל שכל במקרה הזה אלו כרגיל, אנשי המכס הישראלי. פשוט מגוכח שהם לא נתנו לך לשחרר את החבילה, איזו צרות עין וחוסר שיקול דעת הגיוני.

אם היו נותנים לך לשחרר את החבילה היתה שולח אותה בחזרה בעצמך והכל היה הרבה יותר פשוט.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אם אתה מעל 10 שנים מבצע רכישות באייבי ועברת מעל 200 עסקות אז אתה אמור לדעת שאייבי הגונים.

אם עד עכשיו נפלת רק בעסקה אחת זה אומר שהיחס ממש טוב.

אם אני אספור את כמות העסקאות שביצעתי לא בצורה וירטואלית אלא בצורה הישנה של ללכת לחנות ולקנות הרבה פחות הייתי מרוצה ו"דפקו" אותי הרבה יותר פעמים. ומקרים האלו הגנת צרכן יעילה.

S2000

פורסם

שלום.

מתוך נסיון רב הבעיה היא בדואר ישראל נבלות בני נבלות.

לי איבדו חבילה שנישלחה מארה"ב בדואר רשום.

לאחר שלא הגיעה החבילה ניגשתי לדואר אם מיספר המישלוח ואישור מהמוכר שהחלק יצא משטח ארה"ב כלומר עלה למטוס.

בדואר התחילו לחרטט לי מיכיון שיש לי פיוז קצר מיד דפקתי סקנדל והפכתי את כול הדואר והלא יאמן קרה!!!

חצי שעה מאוחר יותר אישתי מיתקשרת אלי למוסך ואומרת לי לא תאמין בני הגיעה שליח רכוב על ווספה אם החלק!!!

אז זהוא כך עובד דואר ישראל אגב הם גם רמאים וגם שקרנים בדורא בדיוק כמו במכס אל תתטעו.

לדוגמא שלחתי חלק לחו"ל ושלמתי עבור אישור מסירה כלומר האיש שמקבל את החלק בחו"ל אמור לחתום ולאשר שקיבל את החבילה וזה אמור לפתור את בעית הרוכשים הרמאים מאיבי שטוענים שלא קיבלו את החלק. אממה יום אחרי שליחת החבילה אני מוצא בתיבת הדואר שלי את אישור המסירה ושימו לב החלק אפילו לא נישלח מהארץ עדיין אבל אישור מסירה ללקוח כבר קיבלתי הבנתם איך הדואר עובד אשכרה נבלות.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
אם אתה מעל 10 שנים מבצע רכישות באייבי ועברת מעל 200 עסקות אז אתה אמור לדעת שאייבי הגונים.

אם עד עכשיו נפלת רק בעסקה אחת זה אומר שהיחס ממש טוב.

אם אני אספור את כמות העסקאות שביצעתי לא בצורה וירטואלית אלא בצורה הישנה של ללכת לחנות ולקנות הרבה פחות הייתי מרוצה ו"דפקו" אותי הרבה יותר פעמים. ומקרים האלו הגנת צרכן יעילה.

DAR, מה זה עוזר לי אם הם הגונים או לא? אם הייתי הישראלי המכוער שמתלכלך, מדבר בגסות מחפש איך לדפוק אנשים אז ניחא. זה מגיע לי. אבל לכל הרוחות והשדים מה כבר פאקינג עשיתי פה לא טוב?

קניתי פריט, הגיע מרוסק. המוכר רצה אותו בחזרה והחלק נשלח אליו. ניסיתי לפתור את הבעיה איתו והוא אמר שהוא ישלח לי חלק חדש במקום. פתחתי דיספיוט בשלב הראשון שבו שני הצדדים מדברים ללא התערבות איביי. בכדי לא להיות מנייאק ולבטל את המכירה ובכדי לתת למוכר הזדמנות להתפרנס ביקשתי אישית הארכת זמן מאיביי. הפנסים לא הגיעו מעולם. המוכר קיבל את הכסף שלי והולך לקבל גם את הפנסים שנשלחו אליו למרות שהם מרוסקים לאבק כוכבים אבל זה באמת לא אשמתי. העברתי את זה הלאה להתערבות איביי ולאחר שכמה מתרוממים בדקו את הנושא הם פאקינג אומרים לי שהנושא נבדק ושהם פסקו לטובתו.

מה לכל הרוחות והשדים עשיתי לא טוב? למה הם רמאים? כי יש לו גם את הפנסים וגם את הכסף ולי יש ז*ן ביד ולא באשמתי. אז למה אני צריך לסבול?

הוגנים בתחת שלי, זה כמו שיגידו לי שאיביי הם חברה מעולה שמייצרת מצנחים למטוסים. אז כל עוד לא הייה צורך במצנח הכל סבבה. בדיוק בפעם שאני צריך להשתמש במצנח הוא לא נפתח. אז מה עוזר לי שבדרך לא קורות תקלות כאלה? מעניין לי את התחת. אם הם כל כך מעולים לא צריך לקרות בעיה כמו שקרתה לי. זו לא הייתה אשמתי כלל וכלל. פעלתי לפי החוקים והמגבלות שהייתי נתון בהם. למה הם דופקים אותי?

פורסם

אוקיי, הדרמה הזו נגמרה. לאחר שאיביי קבעו ש"בעימות" בני לבין המוכר אז המוכר הוא "המנצח" עירעתי על החלטה בפעם האחרונה שהם מאפשרים לי. הסברתי להם בצורה מנומסת ופשוטה חד וחלק. שילמתי עבור הפריט, קיבלתי אותו מרוסק לחלוטין, הפריט נשלח לשולח, סיפקתי מספר מעקב, השולח בד בבד התחייב למשלוח פריט חדש, עבר זמן רב, לא קיבלתי את הפריט ואין לי את הכסף. לאחר 72 שעות קיבלתי תשובה שהם מצטערים, הם טעו והם מצטערים על עוגמת הנפש. הכסף הוחזר בחזרה לאחר 48 שעות ובזה נגמר הסיפור.

עכשיו סאגה חדשה מתחילה. שוב פעם אותו סיפור. הפעם פריט מאוסטרייה. פניתי לאיביי, איביי ארה"ב טען שאין לו שום קשר לנושא והפנה אותי לאיביי אוסטרייה. איביי אוסטריה הפנו אותי לפייפאל. הסברתי לפאיי פאל את הסיפור ששילמתי עבור פריט ועברו 40 ימים והפריט לא הגיע. פייפאל ערך חקירה ופסק לטובת המוכר. פיי פאל לא נותן אפשרות לערער ברגע שהם הגיעו להחלטה אלא אם כן קרה משהו אחר.

אז על מנת לערער על ההחלטה שלהם הייתי צריך לפתוח DISPUTE על כך שהפריט הגיע לא לפי מה שהיה רשום.

בקיצור ולעניין סיכום ומסקנות.

פיי פאל ואיביי אולי מגנים על הקונה מפני איבוד הכסף אבל תהיה בטוח שבתור הקונה או המוכר שגם אם אתה צודק במיליון אחוזים תצפה להרבה כאב ראש, סחבת, איבוד זמן יקר, כסף ועצבים. דבר שהם לא מפצים אותך בגינו.

מסתבר שדברי דואר מאירופה ואנגלייה נוטים להיעלם וללכת לאיבוד לעיתים קרובות. אם אתה מזמין משם תצפה לבול פגיעה.

לעומת זאת, עליי לשבח את המוכרים מארה"ב ואת מערכת הדואר שלהם. מניסיון של 10 שנים באיביי מעולם לא הלכה לי לאיבוד אפילו קופסה אחת שנשלחה אליי מארה"ב. כל הכבוד להם.

זהו, נגמרה סאגה אחת ונפתחה לה סאגה אחרת. כנראה שאת המנגינה הזו עם פייפאל ואיביי אי אפשר להפסיק.

• תוכן חדש...