Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר מספר שרשורים שנפתחו בעקבות התלבטות עמוקה לגבי איזה רכב יחליף את הDL הותיקה שלי וישרת אותי במקומה תוך שמירה על רמת אמינות גבוהה כמו גם יהיה חסכוני במידת האפשר בשל אופי הנסועה שלי (99% שיוט בכביש החוף על קו נתניה חיפה). התחוור לי כי יונדאי גטס, מכונית ממנה נרתעתי עד כה בשל המוניטין שיצא לה כרכב לא חסכוני בעליל. דווקא היא המועמדת המתאימה ביותר מבחינת התקציב. אני רוצה להודות לכל המגיבים בשרשורים ולאלה שאף סייעו בידי בה"פ. עזרתם לי מאוד ועל כך נתונה לכם תודתי והערכתי העמוקה. הצלחתם לסייע לי בבחירה בין יונדאי גטס לפיאט פנדה ידניות.

לאחר חיפוש קצר ביד 2, מועמדת פוטנציאלית נמצאה. יונדאי גטס GLS מודל 2007 יד ראשונה פרטית עם 4 חלונות חשמל, 4 כריות אוויר, ABS ושאר התוספות הכלולות בדגם זה. המועמדת גמעה 66000 ק"מ עד כה, סביר בהחלט לשנת המודל מה גם שיש היסטוריית טיפולים מתועדת במוסך יונדאי. המועמדת נלקחה אחר כבוד לבדיקה במכון הדרום בפ"ת בעקבות המלצה שקיבלתי על איכות ויסודיות הבדיקה.

בתום הבדיקה, ישבנו עם הבוחן החביב לקבלת סקירה על התוצאות.

בעל פה, הכל היה פיקס. לטענתו המכון לא בודק קומפרסיה אבל כן מחשב אותה איכשהו במיליאמפרים או משהו כזה שלא בדיוק הבנתי. ב3 צילינדרים היה נתון של 28 ובצילינדר אחד נמדדו 27 (מיליאמפרים?). הפרש של יחידה מתוך 19 מותרות.

בעל פה, הכל פיקס. רעש שסתומים ותיזמון תקין, מנוע יבש ללא נזילות ו/או הזעות והכל מצוין יחסית לנתוני הרכב.

בדו"ח המודפס לעומת זאת, כמעט כלום לא היה תקין להפתעתי.

המנוע סומן כלא תקין בשל רעש שסתומים, מערכת תזמון ורצועת אביזרים או משהו כזה.

מערכת ההגה צוינה כזקוקה לתיקון זוויות וצוין רעש נקישה (??)

בולמים קדמיים צויינו כחלשים, פנסי חזית כדהויים והמצמד כבעל בלאי גבוה.

בפועל, האוטו נוסע מצוין ומתוחזק כראוי. הבוחן גם רמז זאת בע"פ שהמצב על פניו מצוין.

פרט לשריטה מכוערת על מכסה המנוע וקצה הכנף שנחרטה ע"י "נשמה טובה" שכאב לה לראות רכב חדש ויפה + שפשופי חנייה מעטים, גם חיצונית הרכב במצב ממש טוב.

מיקוח קצר על המחיר, חתימת זכרון דברים, תשלום והעברת בעלות הושלמו במהרה והפכתי לבעליה החדש של הגטס.

את האוטו אספתי רק בערב כשהצלחתי לארגן הסעה לבית המוכרת כך שהנסיעה הממשית הראשונה עליו היתה בפקקים של כביש 4 בין כפ"ס לנתניה. על כן קשה להתרשם ממשית מהרכב. אני בהחלט יכול לציין שהרכב סוחב מצוין ומאוד זריז. אני באופן אישי שאין לי ציפיות מיוחדות מהרכב, מאוד מרוצה.

בקטעים בהם כן ניתן היה להאיץ, הגעתי מתחילת נסיעה בהילוך ראשון מהר מאוד לשיוט בהילוך חמישי.

אני יכול לציין שבנסיעות בינעירוניות היונדאי שקטה עשרות מונים מהסובארו הישנה אם כי עדיין שומעים רעש מנוע. לי באופן אישי זה ממש לא מפריע.

אני יכול לציין גם כי בניגוד לנוף ה"טלוויזיה" בDL שמאפשר לצפות מגבוה בכל מכסה המנוע מלפנים, בגטס נדמה כי הישיבה נמוכה יותר והאף של הרכב נסתר בשל כך ושדה הראיה נראה פחות רחב.

אוסיף ואומר כי לאחר כ 40 דקות של נהיגה בפקקים, לא חשתי בשום מצוקה מאזור הגב התחתון לשמחתי. אני מקוה שזה יימשך כך.

עכשיו נשאר רק לכוון את המצמד שמפריד מאוד גבוה ומהלך הדוושה שלו מאוד ארוך, ללמוד מה כל הכפתורים והמנורות ברכב, למלא מיכל מלא ולערוך בדיקות של תצרוכת דלק.

אקדים תרופה למכה ואצרף תמונות ממודעת המכירה. ושוב, המון תודה על העצות והתובנות שקיבלתי מכם

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

תתחדש!

כל עוד תזכור שהגטס חלשה יחסית, ואין לצפות ממנה לביצועים מטורפים - היא תתגמל אותך בצריכת דלק שפויה, ואפילו טובה. נהיגה רגועה, חלקה וזורמת - ותחזור לדווח על התוצאות כאן, למורת רוחם של הרבה מלעיזים :-).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

תודה,

הבוקר הגטס צוותה למסלול נתניה>חיפה>נתניה ואני גיליתי שיש כפתור TRIP בצידו של לוח המחוונים שיודע להעביר למצב תצוגה בו רואים מה צריכת הדלק בליטרים ל100 ק"מ.

אני לא סגור על איך זה עובד וכל כמה זמן זה מתעדכן אז ניסיתי לאפס את זה ע"י לחיצה ארוכה מדי פעם.

בכל אופן, בקטעים ארוכים של הדרך התצוגה נעה בין 4.9 ל5.3 בשיוט רגוע בהילוך חמישי כך שאם זה אכן מדוייק, הצריכה בפועל תהיה כמו של פיאט פנדה. אבל עוד חזון למועד.

אני לא יודע למה אתה מתכוון כשאתה אומר "חלשה יחסית". יחסית לDL היא חזקה וזריזה עשרות מונים. הסחיבה והתאוצה שלה לטעמי ולהרגלי פשוט נהדרת. ביצועים מטורפים לא חיפשתי באף אחד מהרכבים שהיו לי שגם כך תמיד היו ישנים {חובב ישנות, אין מה לעשות}. אני רק מחפש נסיעה בטוחה ואמינה מנקודה A לנקודה B

פורסם

שיחקת אותה עם המכונית!

השריטות שאתה מדבר עליהן באמת מרגיזות.

בעבר, יצא לי לקנות רכב עם נתונים מעולים והבעיה היחידה הייתה שריטת ואנדליזם ארוכה על מכסה המנוע. אני לקחתי את העניין מאוד קשה. הלכתי לצבעי מורשה של היבואן והאחרון אמר לי שגם אם אני אשלם לו, הוא לא מוכן לצבוע לי את השריטה, כיוון שזה רק יגרום יותר נזק ולא משתלם לי כספית.

המכונית הייתה ברשותי שנה וחצי ואני יכול להבטיח לך שאת מספר הפעמים שהסתכלתי על אותו מקום מקולל עם השריטה, אתה יכול לספור בעזרת כף יד אחת.

בקיצור, תיקח את הכל בקלות, בניגוד אלי ותהנה.

אם אני לא טועה, GLS הייתה יותר נפוצה בגרסה האוטומטית, כך שהמכונית שלך די נדירה (גטס נדירה? WTF?:)).

תהנה ותזכור אותנו עם צריכת הדלק. אומנם אני לא חפץ במכונית כזו, אבל אשמח לקורא תוצאות אמיתיות, ממשתמש שאני סומך עליו.

פורסם

תתחדש!

השמועה אומרת שמשנת 2006 מנועי הגטס חסכוניים יותר. בלי קשר ועם קשר, בואו לא נשכח ש:

א. אנשים לא יודעים למדוד תצרוכת דלק.

ב. אנשים מאמינים על עיוור למחשב הרכב שלפחות מנסיוני בד"כ מזייף כלפי מטה (ז"א הצריכה בפועל גבוהה יותר ממה שהמחשב אומר).

ג. מרבית הרכבים שירתו בליסינג, מה שאומר רמת אחזקה מינימלית ורגל חזקה על הדוושה הימנית.

אאל"ט חן פרחחי רשם בזמנו סיכום על הגטס שהייתה ברשותם והוא תיאר צריכת דלק סבירה, וזה לדעתי היה עם רכב אוטומטי מלפני 2006.

אם הצלחת לסחוט מ DL ישנה צריכה של מעל ל 15, אין לי ספק שגם בזאת תצליח :wink:

בהצלחה וסע בזהירות!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה איתמר.

בואו לא נשכח ש:

א. אנשים לא יודעים למדוד תצרוכת דלק. יודע שלא הכללת אותי ביניהם ומבטיח לדווח על צריכת הדלק בפועל

ב. אנשים מאמינים על עיוור למחשב הרכב שלפחות מנסיוני בד"כ מזייף כלפי מטה (ז"א הצריכה בפועל גבוהה יותר ממה שהמחשב אומר). זה הרכב הראשון שלי שיש בו מחשב שלא מונח ומובל למטרות תיקון וכדומה. אני לא יודע עדיין איך הוא עובד, אם אני צריך לעשות משהו בכדי לקבל נתונים מדוייקים וכולי. הצריכה שאני אמדוד תהיה צריכה בפועל על סמך ק"מ שנגמעו בין תדלוקים וכמות הדלק שמולאה לאחר מכן במיכל.

ג. מרבית הרכבים שירתו בליסינג, מה שאומר רמת אחזקה מינימלית ורגל חזקה על הדוושה הימנית. אני רכשתי רכב מיד פרטית ראשונה עם היסטוריית טיפולים מתועדת במוסך היבואן.

הרכב נרכש עם מיכל דלק מלא עד החצי, לאחר שאתדלק מיכל מלא פעמיים, אוכל לספק מידע על הצריכה שהיתה בפועל במיכל הראשון.

אגב,

המוכרת מחפשת עבורי את ספר הרכב, ואני לא בטוח שהיא תמצא. אשמח מאוד אם מישהו יוכל לומר לי היכן אני יכול למצוא ספר רכב כזה.

פורסם

הנסיון שלי הוא על גטס אוטומטית 2005. זה לא שהיא הייתה חלשה, כמו שהגיר שלה הוא אחד הגרועים בהם נתקלתי. עצלן, פלגמט וטיפש. זה נותן לגיטימציה למנוע שמלכתחילה לא מתיימר להיות זריז לא לבצע את תפקידו העיקרי - הזזת הרכב קדימה בקצב התנועה.

אני כמובן קצת מקצין, אבל התחושה שלי תמיד הייתה שאני צריך לסחוט אותו כדי לזכות בהתרדמות ראויה לשמה. זה בולט במיוחד ברמזורים ובעליות ארוכות. בד"כ אגב לא סחטתי אותו - פשוט השלמתי עם העובדה שאני ברכב עצלן ופלגמט.

צריכת דלק משולבת ממוצעת אצלי הייתה סביב 1:12, בד"כ מעל, ובבינעירוני ארוך ורגוע ראיתי גם 1:14+. נכון, שום דבר מזהיר במיוחד (לסופר מיני), אבל וודאי לא הקטסטרופה עליה מקשקשים כל מיני ידעני אינטרנט.

ושוב אזכיר - לפני מתיחת הפנים, ואוטומטית.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

מאוחר בליל אמש נכנסתי לתדלק את הרכב בפעם הראשונה. אחרי שהידית קפצה, הוצאתי אותה מעט והמשכתי למלא ע"י לחיצות קצרות על הדק הידית תוך כוונה למלא עד תום בכדי לבצע בדיקות מדוייקות ככל האפשר של צריכת הדלק.

חזרתי על הפעולה מספר רב של פעמים כאשרבכל פעם שהמיכל מתמלא עד תום, אני מרפה מההדק והדלק מחלחל אל המיכל.

בסופו של דבר, התייאשתי. סגרתי את מכסה המיכל ומיהרתי הביתה לישון בשל השעה המאוחרת {הרבה אחרי חצות ואחרי נסיעה מתישה עם רוחות צד מטורפות בכביש החוף}.

אני לא מבין למה לא הצלחתי למלא את המיכל עד תום. בכל פעם ופעם, הדלק מחלחל אך המיכל לא מתמלא עד תום.

האם יש מנגנון שמונע מילוי יתר (אולי ע"י ריקון עודפים?) או שפשוט הייתי צריך להמשיך ולהמשיך עד שלבסוף המפלס היה מגיע עד למעלה?

מישהו יודע?

פורסם

מומלץ להפסיק לתדלק כאשר האקדח קופץ בפעם הראשונה, זה רפרנס מספיק טוב לשם מעקב אחרי צריכת הדלק. יתר הדלק שאתה ממלא בא על חשבון נפח השמור להתפשטות אדי הדלק ולכן לא מומלץ.

אני בטוח שאחרי עוד 2-3 לחיצות הדלק היה גולש מהפייה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
הנסיון שלי הוא על גטס אוטומטית 2005. זה לא שהיא הייתה חלשה, כמו שהגיר שלה הוא אחד הגרועים בהם נתקלתי. עצלן, פלגמט וטיפש. זה נותן לגיטימציה למנוע שמלכתחילה לא מתיימר להיות זריז לא לבצע את תפקידו העיקרי - הזזת הרכב קדימה בקצב התנועה.

אני כמובן קצת מקצין, אבל התחושה שלי תמיד הייתה שאני צריך לסחוט אותו כדי לזכות בהתרדמות ראויה לשמה. זה בולט במיוחד ברמזורים ובעליות ארוכות....

אתמול עליתי את דרך פרויד בחיפה עם הגטס. הייתי קצת פסימי אחרי שקראתי בהמון שרשורים שלמרות שרכב 97 כוחות סוס הוא עצל, חלש ושאר מרעין בישין.

להפתעתי, הגטס אכלה את העליה בקלות מדהימה {אל תשכחו שאני רגיל לסובארו DL}.

בלי לסחוט את הדוושה, בלי למשוך הילוכים לטווח העליון של הסל"ד. עליתי את פרויד בנסיעה רגועה שבה אני ממש "מלטף" את דוושת התאוצה בהילוכים שלישי ורביעי (70-80 קמ"ש).

למרות שהאוטו בקלות יכל לנסוע הרבה יותר מהר בעליה, המשכתי לא לאמץ אותו. מה גם שהכביש הרטוב והגשם הסוחף לא ממש מתאימים לנסיעה מהירה בכביש הזה.

אם זה יעזור למישהו ששוקל לרכוש יונדאי גטס ותוהה אם היא סוחבת בעליות אז זו הוכחה שהגטס סוחבת מצוין בעליות.

פורסם

מי אמר שגטס 1.4 עצלה\חלשה??:shock:

אולי האוטומטית מעצבנת באמת, אבל הידנית זריזה ביותר, אין ספק.

מה שכן, הדור הראשון(1.35), באוטומט, היא עגלה שלא ברא השטן..

תתחדש!

אני מדדתי בגטס כמו שלך מהשכרה 11 קמ"ל. בוא נראה כמה היא תעשה אצלך, בנהיגה נורמלית..:wink:

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

אאל"ט חן פרחחי רשם בזמנו סיכום על הגטס שהייתה ברשותם והוא תיאר צריכת דלק סבירה, וזה לדעתי היה עם רכב אוטומטי מלפני 2006.

אם הצלחת לסחוט מ DL ישנה צריכה של מעל ל 15, אין לי ספק שגם בזאת תצליח :wink:

בהצלחה וסע בזהירות!

איתמר.

צריכת הדלק היתה סבירה גם בגטס עם המנוע הישן והרבה יותר טובה בזו עם המנוע החדש.

גם הביצועים השתפרו, הן בשל ההספק הגבוה יותר והן בשל יחס ההעברה הסופי הקצר יותר, וזה במחיר שיוט רועש יותר במהירויות תלת סיפרתיות.

בגירסתה הידנית, הגטס מכונית זריזה מאד ואפילו די חסכונית; אם הגרסה האוטומטית מגיעה לממוצע של 12-13 ק"מ לליטר בנסיעה מעורבת, בגירסה הידנית אפשר לצפות ל 14-15 ק"מ לליטר בנהיגה רגועה.

אגב מחשב דרך, זה שבגטס מדוייק למדי, רק שצריך לאפסו לאחר כל תדלוק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ברכות על כך שהחלפת את הDL - ברור שכל דבר עדיף אבל משתתף בצערך על הבחירה.

שכרתי את הרכב ב2009 והמכונית זללה לי דלק ואני מדבר על ידנית .

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

עדכון ביניים קצר,

היום בדרך חזרה מהמשרד, מחוג הדלק הגיע לעמוד על קו החצי מיכל. לחיצה על כפתור ה TRIP לבדיקת המרחק שהרכב גמע מאז התדלוק האחרון (והראשון שלי ברכב זה) הראתה 400 ק"מ. זה כבר הרבה יותר (80 ק"מ בממוצע) מהDL שהיתה יחסית חסכונית.

מאז שתדלקתי את הרכב ביום רביעי שעבר היו לי קצת יותר נסיעות עירוניות מהרגיל כולל יותר שיטוטי חיפוש חנייה ליד העבודה כיוון שבשל עבודות גיזום יש הרבהיותר מקומות חניה שתפוסים ע"י גזם שלא פונה.

השתדלתי לנסוע רגוע אך כשאין ברירה ויוצאים מאוחר מהבית, קשה לשייט על 80-90 קמ"ש ולהרשות לעצמי לאחר.

לפיכך, הנסיעות הבינעירוניות שלי היו במהירויות של בין 80 ל 105 קמ"ש והשתנו תכופות.

תיארתי לעצמי שכל מה שתואר להלן ישתקף בצריכת הדלק ויהפוך אותה לגבוהה יותר. עם זאת, אני מאוד שמח על תוצאת הביניים ומוצא אותה מאוד משביעת רצון. אני בהחלט מצפה שלאורך זמן יסתבר שהגטס מגיעה לצריכת דלק טובה יותר מ1:16 בבינעירוני.

15032011007.jpg

• תוכן חדש...