Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

חברה שלי ב 8 שנים האחרונות היא ילדה לאב חד הורי, היא בת 23, שהיא הייתה בגיל 10 אמא שלה נפטרה.

בכל מיני צוואות ומכתבים שנשארו לה, אמא שלה תמיד הדגישה ורשמה לה שיש לה חשבון בנק עם סכום כסף גדול שנשמר רק עבורה והיא תוכל לפתוח אותו בגיל 21 על מנת ללמוד, ושהיא חסכה לה את הכסף הזה עבורה.

חברתי ואבא שלה תמיד חיו ברמת חיים ממוצעת וטובה ולא היה חסר להם כלום, האבא גם קיבל וכנראה גם עדיין מקבל סכום חודשי קבוע מהצבא בעקבות זה שהאמא הייתה בצבא קבע כאשר נפטרה.

האב לא עובד בעבודה קבועה ומתעסק בעיקר ברפואה אלטרנטיבית , אז ככה שלפעמים יש לו עבודה, ולפעמים אין.

אבל לפני שלוש שנים בערך, חל שינוי דרסטי בבן אדם,ביום אחד, הוא החליט שהוא נפל לחובות, מכר את האוטו, משכן את הבית( והחתים אותה כערבה) ומתלונן כל היום שאין לו כסף, ושהוא לא יודע מה לעשות כי הבנק לוחץ עליו ויש לו מינוס " עצום " של שבעת אלפים ש"ח.( עצם זה שהוא מייחס חשיבות כל כך גבוה למינוס כל כך לא נורא היא רק ממחישה לי את עצם זה שהוא לא באמת יודע מה זה חובות)

מה שיוצא זה שחברתי צריכה לממן כמעט את כל ההוצאות של הבית והקניות השבועיות של הבית, בנוסף ללימודים שהוא מממנת לעצמה.

צריך לציין שחברתי ואבא שלה הם סוג של " לבד בעולם" אין להם שום משפחה חוץ מאחות של האבא בהונגריה.

לפני כמה חודשים בביקור שערכנו בהונגריה, ישבנו עם אחות של האבא וביתה, והם סיפרו לנו שהם לא מבינים מה קרה, הוא כל הזמן בוכה להם שאין לו כסף, ותמיד היה לו המון כסף והוא היה חיי ברמת חיים גבוה, והם לא מבינים מה קרה, הם גם סיפרו לנו שהם קיבלו הביתה מכתב מעורך דין שמטפל בעינייני ירושה של האח שלהם ( אח של האבא) שהוא נפטר והיה איש עשיר מאוד, ורשם בצוואה להעניק סכומים גדולים של כסף לאבא של חברתי ולאחות של האבא בהונגריה, שהכסף נמשך מהחשבון, והחשבון נסגר.

הם רמזו לנו שהם חושדים שזה אבא של חברתי קשור למשיכה של הכסף וסגירת החשבון כי כמה שבועות לפני המכתב שהם קיבלו מעורך הדין, אבא של חברתי יצר קשר איתם וביקש מהם שישלחו לו כל מיני תעודות לידה ומסמכים שדרושים להשלמת תהליך מתן הירושה.

הכל נראה לי פה דפוק, לא יכול להיות שבן אדם יחיה רמת חיים גבוה, וביום בהיר וצח טוען שאין לו כסף, ימכור אוטו חדש, ימשכן בית, כי זה לא בן אדם שיכול להגיע להוצאות ולחובות כאלו, הוא כל היום בבית, אז ככה שהוא לא מהמר בוודאות, לא נרקומן או משהו בסגנון, הכל נראה לי פה מסריח, ואני לא מצליח להבין מה הולך פה.

הוא טוען שהוא לא יודע על מה האמא המנוחה דיברה כשהיא רשמה שהיא השאירה חשבון בנק לחברתי, ובקיצור, מה עושים במצב כזה? יש דרך לברר מה הולך פה? יש איזה גוף שיוכל לעזור לנו לבדוק אם באמת קיים או שהיה קיים חשבון כזה לחברתי? ומה עלה בגורל אותו החשבון?

פורסם

כן,פונים לעו"ד עם הצווה שהאמא השאירה והוא ידע מה לעשות.

ובלי קשר לחובות אפשר להכנס חזק ומהר,לדוגמא בהימורים או בהלוואות לכל מיני גורמים "בעיתיים".

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם
הוא כל היום בבית, אז ככה שהוא לא מהמר בוודאות

היום כבר לא צריך לצאת מהבית כדי להמר.

חוץ מזה, אולי נכנס לו ג'וק שהכסף ששמור לביתו מגיע גם לו, והוא מנסה לעשות תרגיל כדי לקבל חלק, בזמן שיש לו כסף שמור איפשהו.

מתחדשת*

פורסם

גם אני חושב שזה מקרה לחוקר. יש כמה יוצאי מס הכנסה שמתמחים בדיוק בסוג חכירות כאלה. לאן נעלם הכסף.

לגבי כסף שאמא השאירה. כנראה שהייתה איזה קופת גמל או תוכנית בנקאית אחרת וחוץ מהמוטב בה אף אחד לא יכול לגעת בה. הבעיה זה לאתר את זה. זה כבר עניין לעו"ד. יש להגיש בקשה אזרחית לבית המשפט שיורה לבנקים על פתיחת ספרים לגבי חשבונות של אמא וחברה. קשה לי להאמין שהוא יורה על פתיחת חשבונות של אבא על סמך סיפור כזה.

פורסם

לחוקרים פרטיים יש גישה לחשבונות בנק וכאלה?

בקשר לחשבון שהאמא אמרה שהשאירה, יש אפשרות שבגלל שאבא של החברה היה האפטרופוס היחידי שלה כאשר האמא נפטרה, הייתה לו את האפשרות לרוקן את אותו חשבון?

פורסם

תלוי בסוג החסכון, אבל לרוב לא ניתן לגעת בכספים. רק המוטב בהגיעו לגיל 21.

לחוקר יש דרכים משלו לפעול ולהשיג מידע. חשוב רק לגשת לאחד שמתמחה בחקירות פיננסיות ולא לאחד שמסתובב עם אופנוע ומצלם בעלים בוגדים.

פורסם
האב לא עובד בעבודה קבועה ומתעסק בעיקר ברפואה אלטרנטיבית , אז ככה שלפעמים יש לו עבודה, ולפעמים אין.

רק אני רואה קשר בין זה לעובדה שהוא נכנס לחובות?

לדעתי מה שקרה שהוא נכנס לאיזה מזימת get-rich-quick ונפל קורבן לתרגיל של נוכלים, הפסיד את הכסף, ואפילו הלווה בריבית מאנשים לא נכונים (לא חושב שבנק או חברת אשראי יתנו הלוואה לאדם בלי הכנסה קבועה).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני מציע שהיא תשבה לברר איתו בצורה ישירה וברורה מה קורה. זה אבא שלה (וישאר כזה) והיא דואגת לטובתו.

במקביל אולי הגיע הזמן שהיא תתארגן לעבור לגור במקום אחר. גם הגיל, ההוצאות, גם בגלל שהכיוון אצל אביה נראה לא טוב.

לגבי העבר: שתנסה לפנות לרשם הירושות באזור שלה ולראות אם היתה צוואה של האם המנוחה. אפשר לבד, זה הליך פשוט וקל, ואחרי זמן מה (לרוב לא מייד) תתקבל תשובה ואולי יהיו שם פרטים. גם אפשרות שהכספים עברו לנאמנות האב.

תגלשו לאתר שלהם שיש בו הרבה מידע (אינפורמטיבי על הבקשה, לא מידע אישי).

אם ידוע היכן עבדה, אם היתה שכירה, אפשר לנסות לגשש שם לאיזה בנק הועברה המשכורת. יש סיכוי שגם החסכון יהיה שם.

יש תקנה, אולי חוק, שכספים מסויימים, כגון חסכונות טווח ארוך ופנסיה לא נכללים בצוואה, ואז רק המוטב יכול למשוך אותם. לא ידוע לי מה קורה אם האב יכול למשוך אותם כאפוטרופוס של הקטינה (כאשר היתה כזו).

לצערי, כל מידע נגיש תמורת תשלום. אבל הכל. זה לא סוד: פה ושם אתה רואה פרסום על בכירים בגופים ממשלתיים שנחשפו, לדעתי עוד הרבה הרבה מקרים שטופלו "בפנים" או ממשיכים להתקיים, ןהתשלום למידע "רגיל" הוא כמה מאות ש"ח.

יתכן שפה תצטרכו שילוב של עו"ד וחקירה פרטית. נסה לקבל המלצות על איש מקצוע כזה ולברר מההאחוזים המקובלים כשכר טרחה.

בהצלחה !

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

מצא מישהו עם גישה ל-BDI קופאס או ל-D&B על-מנת לברר האם האב באמת מסובך בחובות או תביעות. זאת יכולה להיות נקודת התחלה טובה.

בד"כ בנקים משתמשים במאגרי המידע הללו, ואם יש לך קשר טוב עם הבנקאי שלך, אולי תצליח לשכנע אותו לבדוק את זה עבורך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הבנתי תודה רבה, אני אשאל אצל קרוביי אם יש מישהו שמקורב לזה.

מישהי יכול להמליץ לי על חוקר\ חוקר פיננסי טוב, ולא יקר? ( משאלתו של כל ישראלי)

פורסם
משכן את הבית( והחתים אותה כערבה)

1. כבר בשלב הזה היתה צריכה להידלק נורה אדומה ולא להסכים לחתום ערבות לפני ששומעים את כל הסיפור (למי חייבים כסף, למה, כמה)

2. בצוואות וכו' בד"כ מציינים היכן הכסף ("בחשבון על שמי בבנק דיסקונט בהרצליה" לכל הפחות).

בעיקרון אם יודעים באיזה בנק ניתן לבדוק בלי לדעת מראש על איזה סניף מדובר.

3. האם בוצעה הצוואה של האם? מי מונה כאפוטרופוס על הכספים המגיעים לבת?

אם התשובה היא "האבא", אז יכול להיות שהתשובה נורא פשוטה:

א. במשך שנים הוא משך את הכספים (תוך מעילה בתפקידו כאפוטרופוס) וכך חי ברמת חיים גבוהה.

ב. כשהכסף נגמר, הוא המשיך לחיות ברמת חיים גבוהה תוך נטילת הלוואות. בהתחלה מהבנק, אח"כ מחברת האשראי, אח"כ גלגול הלוואות מכרטיס אשראי אחד לשני, ובסופו של דבר מהאנשים ה"נחמדים" שמפרסמים בעיתון מודעות קטנות של "הלוואות לשכירים ועצמאים, קח 3000 ש"ח תן 12 צ'קים של 300 ש"ח".

ג. האנשים הנחמדים דופקים בדלת ודורשים את הכסף שלהם ==> מכירה בהולה של כל הנכסים.

אני מאוד מקווה שאני טועה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לצערי יש סוף טראגי לסיפור.

אבא של חברה שלי שם קץ לחייו, ירה לעצמו בראש שבוע שעבר.

מקרה נורא טראגי, חברה שלי התעוררה מרעש היריה, הלכה לסלון, ומצאה אותו ירוי בראש.

היה יומיים בבית חולים במצב אנוש, ונפטר.

לא השאיר מכתב ולא כלום.

מה קורה עכשיו מפה? כמו שרשמתי , חברה שלי לבד בעולם. אין לה שום משפחה עכשיו.

הבית ממשוכן, נשאר עוד 107 אלף ש"ח למשכנתא, אבל יש ביטוח משכנתא.

ויש עוד ביטוח חיים קטן שהיה לו דרך חבר של 151 אלף ש"ח ( אישתו שנפטרה שירתה בקבע, והוא גם קיבל קצבת שארים בעקבות זה).

האם ביטוחים כאלה תקפים גם במקרה של התאבדות? הביטוחים האלה קיימים כבר שנים.

ניסינו לפנות לחברות ביטוח לקבל פרטים על מה קורה הלאה, אבל אף אחד לא מוכן לדבר איתנו בלי תעודת פטירה, וסטאטוס הפטירה שלו עוד לא עודכן במשרד הפנים, לכן אי אפשר להוציא עדיין. זה יכול לקחת 21 יום, ואנחנו ממש ממש באויר, לא יודעים מה קורה הלאה. יש המון הוצאות שהיא צריכה להתמודד איתם, והיא לא יכולה לעמוד בהם.

מבירור שעשינו עם ביטוח לאומי, הם טוענים שלא מגיע לה שום עזרה מהם, לא מענק פטירה, לא קצבת שארים, ואפילו לא השלמת הכנסה. זה נורא מוזר, כי יש לחברה שלי חברה שנמצאת במצב די דומה והיא כן קיבלה מענק פטירה וקצבת שארים.

הלכנו לבנק שלו, ומצאנו שם מינוסים, ועוד הלוואה שהוא לקח לפני כמה חודשים, אבל בבנק אמרו שכל החובות של אדם שנפטר נמחקים.

יומיים לפני שהוא נפטר חזר לו החיוב של האשראי של 6000 ש"ח, האם גם חיובים כאלה של חברות אשראי נמחקים?

אודה לכל עזרה, יעוץ, טיפ או הכוונה.

• תוכן חדש...