Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים.

קניתי רכב חדש-פורד פיאסטה,ב4500 שח .

שעה אחרי שקניתי-הרכב לא הניע.התקשרתי לשאול את המוכר,הוא אמר לי שהוא לא יודע כלום ..

אחרי זה התנעתי את הרכב בירידה/מישור והוא הצליח להתניע .נסעתי מהר למוסך,והוא החליף מצבר ושילמתי 600 שח

הוא אמר לי שהמצבר הישן,היה גמור! אבל לא סתם,ממש גמור! מה גם שהמצבר היה 4 שנים כבר על הרכב.

שאלה ראשונה,האם ניתן "לתבוע" את המוכר על זה,שהוא ידע שיש מצבר דפוק לאללה והוא לא אמר לי מילה על זה!

(רק עכשיו אני נזכר,שהיה לו כבלים במושב האחורי ולא בפגש-מה שמוכיח שהוא כן ידע שזה מצבר דפוק ולא אמר לי כלום!)

שאלה שניה,אחרי שהמוסכניק התקין לי את המצבר נסעתי עם הרכב וכל זה.חניתי. והיום כשאני בא שוב להניע ,הרכב לא מניע כלום.

מה יכול להיות הבעיה !?!?! (המוכר אמר לי שהרדיטור חדש,8 חודשים. אז כנראה זה לא הבעיה.והמצבר חדש,אז גם זה לא בעיה)

א"כ מה יכול להיות הבעיה !?

מנהלים בבקשה לא לנעול,ניסתי כותרת עניינית.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא הבנתי על מה יש לך לתבוע את המוכר. אתה בתור קונה היית צריך לבדוק את הרכב במוסך שאתה מכיר או לסירוגין מכון בדיקה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

הבעיה לדעתי היא לא המצבר להחליפו לך ,אולי הישן היה גמור אבל זה לא רק הבעיה .

אלא לדעתי זה האלטרנטור שהוא לא מטעין את המצבר ובגלל זה המצבר מתרוקן והאוטו לא מניע

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם

ראשית, בקש מהמנהלים שיעבירו ההודעה לפורום טכני.

שנית:

לבעיה שאתה מתאר יכולות להיות הרבה סיבות,שלא כולן קשורות למצבר בפרט ולחשמל בכלל. תצטרך לתת יותר פרטים.

הבעיה יכולה להתחיל בסטרטר תפוס או אלטרנטור תקול, ולהסתיים ב...

1. האם כשאתה מנסה להניע,אתה שומע את הסטרטר עכשיו,לאחר החלפת המצבר?

2. האם אתה שומע תקתוק מכוון המנוע כשאתה מנסה להניע?

3. האם ברכב מותקן אימובילייזר/אזעקה?

4. האם יש לך/תוכל להשיג פלוק והאם תוכל לבצע מדידות בעזרתו אם אדריך אותך?

5. האם נדלקה לך נורת הטעינה האדומה במהלך הנסיעה מהחשמלאי? (לא שזו אינדעקציה ודאית, יתכן שהיא נשרפה/נותקה בכוונה כדי להסתיר את התקלה).

נתקו

דא"ג- דחוף זה רק במיון, לא עלינו.

כולה אוטו, אל תתרגש. זה יסודר אם רק תתן פרטים מתאימים.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני מנסה להניע וכלום לא קורה. לא שומע את המנוע מנסה להדלק ולא טרטורים ולא רעשים.כלום.כאילו אני לא מניע בכלל

(קרה לי בדיוק את אותו הבעיה אתמול,לפני ההחלפת המצבר.שכשהתנעתי,הרכב לא השמיע כלום מהמנוע)

ההבדל היחיד,שאתמול כשניסתי להתניע,היה אור של המצבר והיום כשנסיתי להתניע לא היה בכלל אור של המצבר.

1:לא שומע

2:לא שומע שום תקתוק. אני מניע ולום לא קורה

3: לא מותקן שום אזעקה שום דבר.

4:אין לי מושג מהו כ"כ פלוק,אז ככה ש..

5:לא ששמתי לב לזה..

נ.ב. אbי כבר הרבה זמן חושב על איזה ומה איך לקנות אוטו ..ועל היום הראשון (פחות מכמה שעות) היה תקלה ויום למחרת (שה היום) עוד תקלה... תתאר לעצמך איזה מנחוס זה...אבל תודה על העידוד.

א"כ מה יכולה להיות הבעיה ? (אלטרנטור חדש,8 חודשים,לדברי המוכר,יש מצב ששוב זה התקלקל? או שיתכן והוא משקר)

נ.ב. נ.ב. אפשר לתבוע את המוכר,לדעתי,אם הוא ידע על תקלה X ולא דיווח עליה כלום.

אם הוא לא היה יודע כלום,והרכב מתקלקל,אזי זו אשמתי שלא לקחתי אותה לבדיקה.

(במקרה שלי הוא "המליץ" לי לא לקחת לבדיקה,כי חבל,"זה רק רכב של 4.5K "-לדבריו.סימן שהוא ידע על תקלות ולא אמר בעת הקניה

פורסם

לתבוע את המוכר אתה יכול, השאלה היא מה יחליט השופט. תחושה שלי: הוא לא יפסוק לטובתך.

כרוכש, זוהי אחריותך לבדוק את הרכב טרם רכישתו. יכלת בעצמך לבדוק את תאריך הייצור של המצבר, ממש כפי שיכלת לבדוק את תאריך ייצור הצמיגים או לבדוק מתי לרכב נגמר הטסט. אם דילגת על הפרטים הללו, מהי אשמת המוכר?

זכותו להמליץ לך לא לקחת את הרכב לבדיקה (ובמקרה הספציפי הזה אני גם נוטה להסכים איתו), זכותך להחליט לא לשמוע בקולו וכן לבצע בדיקה.

תבין, את כל הפעולות שביצעת במסגרת העסקה הזאת ביצעת על בסיס החלטה חופשית שלך. לצורך העניין, גם הכבלים שנחו להם במושב האחורי אינם מעידים על דבר, לפחות לא על משהו שניתן להוכיח.

ועכשיו, אחרי שסיימתי להציג בפניך את הדברים לאשורם, הבה נבדוק מה אפשר לעשות כדי שבכל זאת תהנה מהמכונית החדשה שלך:

1. עזוב את עניין הרדיאטור, הוא לא קשור לבעיה שלך.
  2. ציינת שבעת ההתנעה אינך מבחין ברעשים או תקתוקים כלשהם מאיזור המנוע. האם כאשר אתה מסובב את המפתח, אתה מבחין שהתאורה בתוך הרכב מתעמעמת? אם לא, יתכן שפשוט קיים נתק בסויץ', ולכן המתנע כלל לא מקבל זרם.
  3. נא פרט אילו נורות ביקורת נדלקות כאשר אתה מפעיל את הסויץ'.
  4. הירגע. לא שאני מזלזל בסכום ששילמת, אבל במונחי רכב מדובר בכסף קטן, קטן מאוד. אני מקווה שאתה מבין שבסכום הזה אתה רוכש פורד פיאסטה ישנה במצב עלום, ולא פורד מוסטנג חדשה עם אחריות, לכן אתה צריך להיות מוכן מנטלית לאפשרות שתקלות מעצבנות תצוצנה להן עם הזמן.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ראשית,קודם כל תודה על התשובה.

שנית,סתם התעצבני עליו,קיללתי אותו בין השאר שככה הוא דפק אותי (הוא ממש אמר לי אחלה אוטו וכו'..אבל לא משנה כבר)

שלישית,התכוונתי אלטרנטור ולא רדיאטור.סליחה. הכוונה שאלטרנטור חדש (8 חודשים)

ואני לא מבחין בשום תאורה (אגב,עכשיו צהריים ויש שמש כך שא"א לוודאות ב100% אבל רוב הסיכויים שאין שום אורות שמתעממות עקב ה"התנעה".) אם הבעיה היא כמו שאתה אומר,כמה זה יעלה לתקן? (אם בכלל..)

ושוב,לא נדלקות שום אורות כשאני אני מפעיל את הסוויצ' (סוויצ' הכוונה היא שאני מכניס את המפתח,ואז מסובב אותו חצי סיבוב כדי להתניע,נכון!?) אם ככה-אין תגובה של המנוע ואף לא שום מנורות.

דבר אחרון אני סטודנט ,כך שכל שקל יקרה לי.. ובלי קשר,מילא הייתי נהנה מזה חודש,שבוע.משהו.אבל אפילו לא יום,פחות מכמה שעת. מקווה שאתה מבין אותי ...

ושוב תודה לכל העוזרים..

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני יודע מה הבעיה, האוטו מקולקל! :-D

וברצינות, לדעתי יש לך זליגת חשמל - איזה משהו צורך חשמל וגומר את המצבר כשהרכב כבוי. צריך ללכת לחשמלאי שיאתר מאיפה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה זליגת חשמל?! הוא אומר שכשהוא מסובב את המפתח בסויץ' לא מתרחש דבר, וזה למרות שהאלטרנטור והמצבר חדשים.

דבר ראשון, עבור על כל הפיוזים ובדוק שכולם תקינים. אם הם בסדר, גש לחשמלאי ובדוק ממנו לבדוק את הסויץ'. אם זה באמת מקור הבעיה, אני מעריך שעלות התיקון תסתכם בכמה מאות בודדות של שקלים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

בכלל לא בטוח. כי אחרת,לפחות האור של המצבר היה נדלק אבל גם זה לא

אלעד,איך בודקים פיוזים!? אין לי מושג מה אמור להיות מחובר למה וכו'..

יכול להיות שהסטאסר מקולקל !?..

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מה זליגת חשמל?! הוא אומר שכשהוא מסובב את המפתח בסויץ' לא מתרחש דבר, וזה למרות שהאלטרנטור והמצבר חדשים.

דבר ראשון, עבור על כל הפיוזים ובדוק שכולם תקינים. אם הם בסדר, גש לחשמלאי ובדוק ממנו לבדוק את הסויץ'. אם זה באמת מקור הבעיה, אני מעריך שעלות התיקון תסתכם בכמה מאות בודדות של שקלים.

אם יש לו זליגה אז גם מצבר חדש יגמר לו לבד אחרי שהרכב יעמוד כמה זמן, לא? הוא לא כתב כמה זמן עבר בין הניסיונות להניע, שבפעם הראשונה נדלקה נורת מצבר ובפעם השנייה כבר לא נדלק כלום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עכשיו כשאתם מדברים על זה,

אני לא זוכר אם כשיצאתי מהרכב כיבתי את האורות מקדימה (ירד גשם חזק והיה עוד אור ולא שמתי לב)

[לדעתי לא כיבתי אבל אני לא זוכר שהיה אור.אולי לא הדלקתי אור? (כי היה אור בחוץ עם גשם)]

אחרי שהוא התקין את המצבר החדש,היה ברכב אור של מצבר. ניסתי היום שוב להתניע (בערך אחרי 20 שעות מאתמול להיום) ושום מנורות לא נדלקו.

יכול להיות שזה הבעיה ? אם כן-אני צריך מצבר חדש!?

פורסם
דבר אחרון אני סטודנט ,כך שכל שקל יקרה לי.. ובלי קשר,מילא הייתי נהנה מזה חודש,שבוע.משהו.אבל אפילו לא יום,פחות מכמה שעת. מקווה שאתה מבין אותי ...

השורה הזאת מזכירה לי את האוטוביאנקי שזוגתי רכשה לאחר שהשתחררה מהצבא. היא חיפשה ספציפית אחר רכב כזה, ולאחר שכמעט נואשה מלמצוא אחת במצב סביר, משום מקום פתאום היא ראתה מודעה של אחת יפה. נסענו לבדוק אותה בדיקה ראשונית וראינו כי טוב. קבענו עם המוכר במוסך והמכונאי שלנו בדק ואישר שהרכב במצב תקין. המחאה, מפתחות ורישיון החליפו ידיים ואנחנו עשינו את דרכנו הביתה באוטוביאנקי, מאושרים מאין כמונו.

במרחק של בערך דקה נסיעה מהבית הרכב דמם. לשווא ניסינו להניע, אך הוא סירב. התחלתי להוגיע את מוחי בדרכי פתרון (ולהתקשר למכונאי אי אפשר, שהרי היום הוא ערב פסח וכבר שעת אחה"צ מאוחרת והמסכן בוודאי נם את שנת היופי שלו). שעון הדלק מראה שדווקא יש עוד דלק במיכל, וגם נענוע של הרכב מאשר זאת. ליתר בטחון, הלכתי להביא מעט דלק בג'ריקן מתחנת הדלק הקרובה, בתקווה שזה יהיה פתרון הפלא. זה לא עבד.

התחלתי להתקשר לחברים שאולי יתנו לי כיוונים שלא חשבתי עליהם, ומאחד מהם באמת באה הישועה: כל הסיפור היה בגלל חוט ההצתה שבין הקויל למפלג, שהתנתק משום מה. חיבור זריז שלו בחזרה למקומו, והאוטוביאנקי שבה לרעום כאילו לא קרה דבר, ובד בבד, פניה של זוגתי, שכבר החלה לבכות על שום המנחוס שפקד אותה כבר בשעה הראשונה שלאחר העברת הבעלות, התמלאו אור.

אתה תראה, בסוף עוד יתברר שמדובר בתקלה קטנה - סתם פיוז שנשרף ושבגללו אינך מצליח להניע. יהיה בסדר, לא יעזור לך להיות כעוס ועצבני.

פורסם

הלוואי ויהיה לזה סוף כמו שהיה לך..

נקווה באמת שזה רק פיוז או משהו קצר.וזהו זה.

מחר ננסה להתניע אותו בירידה או במישור עם דחיפה ונגיע למוסך ככה ...

תודה רבה לכולם על העזרה.. אני אעדכן אם צריך..

• תוכן חדש...