Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפיתוחים החדשים של מאזדה (כרגע תחת השם SKY)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה שניתוק מפורד, אפילו שהוא לא מוחלט, עושה טוב למאזדה, שמציגה שלל טכנולוגיות חדשות: מנועים, תיבות הילוכים ופלטפורמות, הכל חדש לגמרי. עלינו כנראה זה יגיע ב- 2012 (מתוך הנחה שתמיד אנחנו קצת מאחור), בשאר העולם זה מתוכנן להופיע בסתיו השנה ויש כבר התרשמות: http://www.goauto.com.au/mellor/mellor.nsf/story2/72DA4E3A3EBA57BDCA257837007BB6F8

תמונה של מאזדה 3 לאחר מתיחת פנים קלה:

skyactiv.jpg

בקצרה: המנועים הראשונים שיגיעו לייצור, יהיו מנוע 2 ליטר בנזין שיוצג במאזדה 3 מתוחת הפנים ומנוע 2.2 ליטר דיזל, שהוא הדיזל הראשון של מאזדה שישודך לתיבת הילוכים אוטומטית, שיופיע במאזדה 6 הבאה כנראה. מנועים שיופיעו יותר מאוחר הם 1.3, 1.5 ו-2.5 בנזין ו-1.6 דיזל. אין כרגע ברשימה מנוע בנזין בגודל 1.6 האהוב בארץ, ייתכן ש-1.5 יהיה מספיק חזק בשביל לתפוס את עמדת המנוע הבסיסי במאזדה 3. במנועי הבנזין מובטחת ירידה של 15% בצריכת דלק לצד עליה של 15% במומנט. ההספק של מנוע שני ליטר מתוכנן לעלות ל-165 כ"ס, כ-10% תוספת. השיפורים מושגים ע"י הורדה משמעותית בחיכוך בתוך המנוע, מערכת פליטה חדשה ועוד.

2010_Mazda_Sky_Engines_LARGE.jpg?OpenElement

כמו כן מאזדה פיתחה שתי תיבות הילוכים חדשות, ידנית ואוטומטית, שתיהן בעלות 6 יחסי העברה. תיבה הרלוונטית עלינו היא אוטומטית בעלת ממיר מומנט כמו כל תיבה פלנטרית אחרת, אך היא זוכה להבטחות מאוד יומרניות מצד אנשי מאזדה. הם מבטיחים לשלב בתיבה שלהם את כל האיתרונות של תיבות רובוטיות כפולות מצמדים ותיבות רציפות, כגון העברות הילוכים מהירות וחלקות מאוד בכל מהירות וכל הילוך וחסכון בדלק (כ-5% בהשוואה לתיבה הקודמת).

גם פלטפורמות חדשות יוצגו בדגמים עתידיים של מאזדה, כאשר זאת של ה-6 זוכה למשקל נמוך ב-14% וקשיחות משופרת ב-30% וגם הבטיחות תשתפר.

בכלל, במאזדה שמו דגש על הורדת משקל בכל המרכיבים, גם המנועים ותיבות ההילוכים יהיו קלים יותר.

עוד לינק:

http://www.goauto.com.au/mellor/mellor.nsf/story2/9002F56693AECB76CA25778F000EA838

אישית, אני די מתרשם מכל החידושים שלהם. אם כל מה שהם מבטיחים יתגשם, נקבל מכוניות שלטווח ארוך נראות כזולות משמעותית לאחזקה משלל מנועי הטורבו+תיבות כפולות מצמדים של יצרנים אירופיים, אך בעלות יכולות דינמיות שלא נופלות מהם.

פורסם

בעידן של היום היפניות חייבות להשתפר טכנולוגית, נקווה שהביצועים יהיו בהתאם לדיבורים.

לפי מה שקראתי ברפרוף, כתוב שם שהיחס דחיסה יהיה 1:14, זה לא מצריך אוקטן 98?

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

מתוך המשפט הזה: "Sky G engines destined for Australia and Japan, where standard unleaded petrol is 91 RON rather than 95, will be recalibrated to run 13:1 compression," אני מסיק שהדרישה היא 95.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לי זה נראה כמו עמידה במיקום. בזמן שיצרנים אחרים מציגים מנועי טורבי קטנים, תיבות רובוטיות כפולות מצמדים וטכנולוגיות היברידיות וחשמליות, מאזדה משפרת את הקיים.

השאלה כמובן היא עד כמה השיפור משמעותי.

emotion of motion

פורסם

אני חושב שאין כל רע בלשפר את הקיים, ההפך, לדעתי המנועים האטמוספריים והתיבות הילוכים הפלנטריות הרבה יותר אמינים

מאשר מנועי טורבו ותיבות רובוטיות מתקדמות.

פורסם

אלכס, מידת השיפור, לפחות לגבי חלק מהאספקטים, נרשמה באחוזים.

אם מאזדה תבחר להציג בעוד שנה מנוע טורבו קטן אשר ישלב את היתרונות של ה"SKY" (בהתאמה לאופי מוגדש) כנראה שזה יהיה יותר יעיל מפיאט\פולקסוואגן.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

איזה "יתרונות של ה SKY"? העובדה שהם ישרו קו עם שאר המנועים המודרניים? (ואני לא מדבר רק על אירופאים, הקוריאנים נותנים בראש כבר לא מעט זמן, והמנוע שיש לדוגמה בקיה פורטה חסכוני יותר ממה שתמצא במזדה 3 למרות שהוא לא נופל ממנו בכלל בביצועים)

הבעיה ש VW ופיאט כבר צעד אחד קדימה מזה. גם אם הם יחליטו להוציא מנוע קטן מוגדש, אני בספק שהוא יהיה מוצלח כמו ה TSI של VW, ופיאט כבר הוסיפו את הדובדבן על הקצפת בצורת מערכת המולטיאייר, שאת שיא היעילות שלה רואים על מנועים מוגדשים.

פורסם
לי זה נראה כמו עמידה במיקום. בזמן שיצרנים אחרים מציגים מנועי טורבי קטנים, תיבות רובוטיות כפולות מצמדים וטכנולוגיות היברידיות וחשמליות, מאזדה משפרת את הקיים.

השאלה כמובן היא עד כמה השיפור משמעותי.

מנוע טורבו קטן זה לא איזה פריצה טכנולוגית מרעישה, תיבה כפולת מצמדים כן, אבל לפחות בגרסת VAG היא יקרה מאוד לאחזקה במקרה של תקלות. נראה איך זה יהיה אצל פיאט ופורד בהמשך. להברידיות וחשמליות גם יש חסרונות.

נניח נהיה קיצוניים ונוריד 30% מהצהרת היצרן, עדיין יש לנו 21 ק"ם לליטר צריכה משולבת בסופר מיני 1.3 עם גיר רציף. זה לא פריצת דרך במנועי בנזין לדעתך? תראה את קאיה פיקנטו שעוד נחשבת לאחת החסכוניות בין מיני אוטומטיות משיגה 1:16 כשרוב הנסיעה - בינעירונית ויש לה יתרונות של משקל ומנוע קטנים יותר. על הדרך זה גם יותר חסכוני מכל מני דגמים עם מנועי טורבו הקטנים ותיבות כפולות מצמד.

וזה בתחילת הדרך של המנועים האלה, בהמשך בטוח ישפרו אותם עוד.

פורסם
אלכס, מידת השיפור, לפחות לגבי חלק מהאספקטים, נרשמה באחוזים.

אם מאזדה תבחר להציג בעוד שנה מנוע טורבו קטן אשר ישלב את היתרונות של ה"SKY" (בהתאמה לאופי מוגדש) כנראה שזה יהיה יותר יעיל מפיאט\פולקסוואגן.

מידת השיפור התיאורטית נרשמה באחוזים. נראה מה יהיה המצב בשטח, זה כל מה שאני אומר.

emotion of motion

• תוכן חדש...