Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברה,

יש לי שאלה(אפילו כמה) שאני מקווה שתוכלו לעזור לי בה,

יום שישי קניתי את הרכב הראשון שלי - מגאן שנת 2006 עם 24K קילוטרים,

הבדיקה יצאה נקייה והטיפולים בוצעו בזמן ולפי הספר(במוסך חלוצי קריית אתא) והכל נראה מעולה!

יום שבת אחרי נסיעה של 30 קילומטרים שמתי לב שיש מן צפצוף אלקטרוני בתדר גבוהה מכיוון המנוע - נשמע בעיקר מבחוץ אך גם ניתן לשמוע אותו מבפנים כאשר אני משלב להילוך,

היום בבוקר שמתי לב כי גם כשאני משלב ל-P אני שומע צפמוף - שונה אבל קיים צפצוף.

האם כדאי ישר לפנות למוסך או האם יש דרך לאתר את התקלה בעצמי?

אגב אני רוצה לקחת את הרכב לטיפול בעוד כ-3 חודשים - קצת לפני הטסט בכדי לעשות יישור קו כאשר הטיפול האחרון נעשה בספטמבר 2010 - מגאן לפי הספר מטופלות כל 30K ולא כל 15K - ועד עכשיו הרכב עשה רק 2K - כדאי או לא כדאי?

בנוסף האם הייתם ממליצים לטפל ברכב כזה במוסך מורשה יבואן או במוסך חלופי ועל איזה מוסך הייתם ממליצים(עדיף באיזור חיפה)?

הנטייה שלי ויכול מאוד להיות שהיא מוטעת - הוא להמשיך לטפל אצל המוסך המורשה מכיוון שלרכב יש קילומטרז' נמוך ובמידה ואצטרך למכור את הרכב (זה שיקול שקיים אצלי שאולי עוד שנתיים אצטרך למכור את הרכב) הקונה יסתכל על הרכב ולא יאמין למצב שלו במידה והטיפולים יהיו אצל מוסך מורשה ויהיה תיעוד הדבר יקל על מכירת הרכב - עד כמה ההנחה שלי שגויה?

עכשיו שאלה לא מבריקה במיוחד:

בנוסף שאלה שרציתי לשאול היא עד כמה אתם ממליצים על הספריי לצמיגים שכאילו שומר על הצמיגים שלא יתפוררו - לי זה נראה משהו מאוד לא הגיוני להשתמש בו - מכיוון שמשתמשים בו על החלק החיצוני של הצמיד ומה עם החלק שפונה אל מתחת לרכב והחלק שבא במגע עם הקרקע?

ולבסוף - כיסויי הגה ומראות פנורמיות הם אינם אביזרים בטיחותיים כך שהשימוש בהם לא יהיה לטובתי בשעת סכנה נכון?

סורי על השאלות החכמות - עם כל האהבה שלי למכוניות - זה הרכב הראשון שלי ואני מבין בדיוק כלום..

תודה רבה.

פורסם

רק לצורך הבהרה,

הדגם המדובר הוא המגאן 2,

וההודעה נכתבה לאחר חיפוש בפורום לגבי,

נמצאו הרבה מוסכים,

בינתיים אני נוטה לחלוצי ולמוסך המרכזי אבל 250 ש"ח שעת עבודה??

פורסם

1.קשה לשמע מכאן את הציפצוף שיש לך, אבל במכוניות אלו יש זמזום עדין מתיבת ההילוכים, כל עוד היא משולבת להילוך. לא אמורים לשמוע את הזמזום הזה בתוך הרכב, אלא רק מבחוץ.

2. לא כדאי להקדים את הטיפול ואין צרוך להכנס למוסך לפני טסט.

3. איך שאתה רוצה. אם מה שמטריד אותך זה רק תיעוד הטיפולים - היום ב 90% מהמוסכים הלא מורשים גם עובדים עם מחשב, וקילומטרז' של הרכב נרשם בכל טיפול גם כן.

4. לא ממליץ להשתמש בספרי צמיגים.

5. בשום אופן לא להרכיב מראה פנוראמית.

פורסם

תודה בוקי!

לא ציינתי את העובדה שהתיבה אוטומטית, אבל זה היה משתמע מההודעה שלי, לא מכיר תיבות ידניות עם P

אני שומע את הצפצוף הזה גם מתוך הרכב - כשיש שקט, כשאין שקט מסביב אז מאוד קשה לשמוע את הזמזום\צפצוף

יש יסבה שאשמע את הצפצוף זמזום כאשר אני ב-P?

2.

הייתי בטוח שרוב האנשים עושים טיפולים לפני הטסט, כנראה שטעיתי,

כלומר להשאר עם הוראות היצרן ולהגיע לטיפולים כל 30K, למרות שזה יוצא הרבה יותר משנה?

3.

יש כמה דברים שמפריעים לי - הראשון זה שאני לא מכיר מוסכים - מורשים ולא מורשים אז אני לא יודע איזה מוסך טוב ואיזה לא,

יש יתרונות במוסכים מורשים שאליהם אני יכול לבוא בטענות אם חס וחלילה קרה משהו - יצא לי לקרוא על אנשים שעשו להם טיפולים לא טובים במוסכים מורשים וגרמו נזק, אם זה מוסך מורשה אני מניח שאפשר לבוא בטענות לקרסו - יכול להיות שגם ההנחה הזאת שלי מוטעית?

4.

אפשר לדעת למה אתה לא ממליץ?

5.

תודה רבה!

שאלה נוספת - האם יש טיפולים שחברי הפורום ממליצים לעשות לבד?

החלפות פילטרים מסנני שמן למיניהם?

פורסם

בוא אשתף אותך בנסיון של הרבה שנים עם סניק:

טיפול ה-30,000 פשוט (אם זה באמת 30 ולא מכפלה שלו כלומר 60,90 וכאלו). גם במוסך מורשה צפוי להיות מתחת 1000 ש"ח.

היות והקילומטרז' נמוך מאוד, כדאי לברר עם הבעלים הקודמים מתי החליף שמנים ומסננים - כי בנסיעות קצרות ומועטות מומלץ להחליף לפי זמן ולא לפי קילומטרים. אני מניח שנתנו לך את ספר הטיפולים ותוכל להציץ מה צריך ומתי, בדגש על זמן.

במוסף מורשה יכולים גם לברר אם היו ריקולים ולבצע אותם (לדוגמה בשנה שעברה עשו עדכון תוכנה שאינו בטיחותי).

שים לב למועד החלפת שרשרת טיימינג - אמור להיות כל 5 שנים ואתה מתקרב לזה. כשתשאל כמה עולה, תבין את הקטע הבא.

טיפולים "כבדים" אפשר בהחלט לעשות במוסך לא מורשה - כזה שקבלת עליו המלצות טובות. תחסך הרבה כסף ללא חשש לטיב הנסיעה. לא התרשמתי שיש עדיפות מקתועית למורשים (אני מתכוון לאלו שמוכרים לי באזור המרכז ואפילו ראיתי חוסר הקפדה על טיפולים לפי הוראות היצרן וחוסר ידע ומקצועיות במקרה אחר. בהחלט אפשר לכנות את זה נזק, במקרה שלי).

כמו שכתבו, ברכב תקין לא צריך שום טיפול לפני טסט. תבדק שאין איזו נורה שרופה במספר או באיזה מקום שלא שמת לב - ועברת.

אל תשים כיסוי להגה: מה השטות הזו? ההגה מחומר נעים, איזה מצויינת בידיים, לא מתחמם או מתקרר לחום לא נוח.

המראה ברכב הזה אמורה להיות כזו שמתכהה מעצמה בחשיכה. הפנורמית מסוכנת ומטעה !

אותו שלילה יש על ספריי צמיגים. במקום לפרנס את מוכרי השטויות המיותרות האלו - שלח לי את הכסף לחשבון בפורום. OK ?

הזמזום שאתה מתאר מוזר ולא מוכר לי. קח קצת זמן עם הרכב ותראה אם נמשך, ואז לחפש את מי אפשר לשאול.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

תודה רבה על השיתוף!

עזר מאוד,

הנהג הקודם ביצע את הטיפולים כל שנה וכל פעם החליף מסננים, ולא וויתר על החלפת טיימינג - אבל הוא לא החליף משאבת מים,

16022011c.jpg

טיפול אחרון מפורט:

meganlastpage.jpg

שמתי לב שבטיפול האחרון הנהג הקודם לא החליף מסננים ושמן(החליף אותם לפני שנה וחצי ומאז הרכב נסע 7K) - זאת אחת הסיבות ששקלתי לפנות למוסך למרות שעברה חצי שנה מהטיפול האחרון.

הטיפול הבא שאני מניח שאצטרך הוא טיפול 60K, למרות שעל לוח השעונים שלי הרנו מראה כי הטיפול צריך להיות בעוד 27K קילומטרים - כנראה מודדת 30K מהטיפול האחרון(ואז זה מסתדר 24+30=54 שזה כמעט 60K).

אבדוק בשירות לקוחות(נראה לי ששם יהיה להם את המידע) - אולי באמת יש ריקול.

לפני הטסט אחפש נורות שרופות =)

הצפצוף\זמזום קצת מדאיג אותי, אבל אני אסע איתו עוד איזה שבוע - חוץ מהזמזום אין שום דבר מוזר,האוטו נוסע פיקס ולא דולקות שום נורות אזהרה.

שוב תודה על העזרה!

פורסם

אני ממליץ לך כן להחליף שמן מנוע ומסנן שמן כבר עכשיו.

הרכב כבר שנה וחצי עם אותו השמן, השמן מעבד עם הזמן מתכונותיו.

זה לא סיפור יקר גם במוסך מורשה.

בהזדמנות תשאל במוסך בקשר לצפצוף.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אז כמו שציינת בפוסט אחר - באותה הזדמנות להחליף כבר מסנן שמן - או לחכות עם זה לטיפול עצמו?

בנוסף הבנתי שעדיף להשתמש בשמן סינטטי מלא, ועדיף לא של פז(מה שממולא במוסך המורשה) - איזו חברה - יש הרבה חברות ויש הרבה סוגי שמן וזה מבלבל, (אגב האם כדאי לקנות בעצמי ולהגיע איתו למוסך או לבקש במוסך שימלאו שמן מסוים - בדקתי בספר הרכב שם מופיע רק הכמות של השמן שיש למלא 4.8 ליטרים)

אגב מספר הקילומטרים שאני נוסע הוא לא גדול, בערך 30 קילומטרים פלוס מינוס.

תודה vladclar

פורסם

לא רשמת מקודם, שעברה כבר שנה וחצי מהחלפת השמן האחרונה.

האוטו הזה צריך לעבור טיפולים כל שלושים אלף קילומטר או כל שנתיים, לפי המוקדם מביניהם.

כלומר אם בשנתיים עברת רק עשרת אלפים קילומטר אתה עדיין צריך לבצע טיפול ולא להמתין עוד מספר שנים עד שתגיע לשלושים אלף.

במקרה של נסועה נמוכה כזאת התראת טיפול בלוח שעונים לא רלוונטית ויש להתייחס לזמן ולא לקילומטרז'

בקיצור, בהחלט יש מקום להכנס להחלפת שמן ופילטר בחודשים הקרובים.

פורסם

בנוסף יש סימפטום חדש שגיליתי על ה-צפצוף\זמזום

הזמזום גם פועל כאשר המכונית מונעת אך לפני שהמנוע פועל -> זה מעלה חדש אצלי למערכת החשמל.

פורסם

הזמזום שאתה שומע, זה הגה כח חשמלי.

תבקש במוסך שיקשיבו לרעש, האם הוא בגדר הנורמה.

תבין, לכל אחד יש רגישות שונה לרעשים.

אולי אתה רגיל לרכבים לא הגה כח חשמלי - לכן זה נשמע לך חשוד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...