Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביקרתי לפני כמה שעות אצל דוד שלי (מכונאי רכב במקצועו), הראתי לו את ההודעה של נמרוד בנוגע לאסקורט שהוא רכש.

דוד שלי בהתחלה קצת החמיץ פנים, אבל אחרי דיבורים הוצאתי ממנו את המשפט שאומר לגבי כ"כ הרבה:

נו בסדר, יש לי חצר שאפשר לאכסן, תשתתף במחצית מסכום הרכישה וביחד נראה כבר מה אפשר לעשות

ולמי שלא הבין עד עכשיו: פרויקט לימוד מכונאות רכב/שיפוץ אספנות למחצה.

אני נוטה לכיוון האסקורט Mk.1 מכוון שדוד שלי נסע 15 שנה על רכב כזה, והקסם של הרכב הוא הפשטות שלו. עלו לי כמה רגעי קורטינה למינהם אבל הבנתי שזה פרויקט די גדול עלי ואין מצב שאני/הוא נוכל לרכוש אחת במצב נסיעה ו/או להשתתף במחצית מסכום הרכב.

אז בבקשה - אם מישהו שמע, ראה, או יודע על אסקורט Mk.1 שמחפשת בעלים שמוכנים לעורר אותה לחיים במסגרת "תעסוקה לחופשת הקיץ הבעל"ט" - נא לפנות בהודעה פרטית.

אני מקווה שזה יצא לפועל - אין לכם מושג כמה שמחתי לשמוע שהוא אמר את המשפט שציינתי.

פורסם
ביקרתי לפני כמה שעות אצל דוד שלי (מכונאי רכב במקצועו), הראתי לו את ההודעה של נמרוד בנוגע לאסקורט שהוא רכש.

דוד שלי בהתחלה קצת החמיץ פנים, אבל אחרי דיבורים הוצאתי ממנו את המשפט שאומר לגבי כ"כ הרבה:

נו בסדר, יש לי חצר שאפשר לאכסן, תשתתף במחצית מסכום הרכישה וביחד נראה כבר מה אפשר לעשות

ולמי שלא הבין עד עכשיו: פרויקט לימוד מכונאות רכב/שיפוץ אספנות למחצה.

אני נוטה לכיוון האסקורט Mk.1 מכוון שדוד שלי נסע 15 שנה על רכב כזה, והקסם של הרכב הוא הפשטות שלו. עלו לי כמה רגעי קורטינה למינהם אבל הבנתי שזה פרויקט די גדול עלי ואין מצב שאני/הוא נוכל לרכוש אחת במצב נסיעה ו/או להשתתף במחצית מסכום הרכב.

אז בבקשה - אם מישהו שמע, ראה, או יודע על אסקורט Mk.1 שמחפשת בעלים שמוכנים לעורר אותה לחיים במסגרת "תעסוקה לחופשת הקיץ הבעל"ט" - נא לפנות בהודעה פרטית.

אני מקווה שזה יצא לפועל - אין לכם מושג כמה שמחתי לשמוע שהוא אמר את המשפט שציינתי.

אסקורט תהיה מצויינת להתחלה. אפשר למצוא קורטינות לשיפוץ, לירון פ מהפורום יש אחת למכירה במחיר סביר שצריכה שיפוץ ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

גם האסקורט, וגם הקורטינה ישנה זה נחמד להתחלה - שתיהן די "לגו", אין יותר מדי דברים מסובכים... ויש מלא אנשים שמכירים וישמחו לעזור! הלוואי ועליי, והיה לי מקום נורמלי להתעסק בפרוייקטים כאלה, כבר היו לי כמה! נכון לעכשיו, יש לי, אבל רק לעוד חודש, גג... :cry::cry::cry:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

ומה עם התשוקה לפיאטים :roll:

פיאט 124 או 127 או אפילו 128 ישנות פשוטות וזולות לאחזקה ולרכישה (124 קצת יותר נדירה ויש בעיה קלה לגבי חלקים מסויימים)

אבל חביבי,אתה בהתחלת הדרך ומותר "לסטות" גם לכוון הפורדים הישנות שאכן מתאימות מאד לפרוייקט ראשון,אז שיהיה בהצלחה ותשאיר פינה חמה גם לאיטלקיות :wave2:

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

חלום שלי (טוב, נו, אחד מ... :) ), יום אחד לקחת 127 דור ראשון ולשפץ למצב המושלם! זה לא, שאני כזה חובב פיאטים, ואיתלקיות בכלל, אבל אני אוהב 127 דור ראשון, למה לא יודע... :?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
ומה עם התשוקה לפיאטים :roll:

פיאט 124 או 127 או אפילו 128 ישנות פשוטות וזולות לאחזקה ולרכישה (124 קצת יותר נדירה ויש בעיה קלה לגבי חלקים מסויימים)

אני לא מחפש רכב שלאחר החופש אני אצטרך לשבור את הראש איפה לאחסן אותו.

סביר להניח שאחרי סיום הפרויקט הפורד תלקח אחר כבוד לחצר ומדי פעם אני אעבור כדי לשאול מה שלומה :wave:

ושוב - אם מישהו יודע על אסקורט Mk.1 במצב נסיעה (גרירה יורדת מהפרק) - נא לפנות בה"פ

פורסם
חלום שלי (טוב, נו, אחד מ... :) ), יום אחד לקחת 127 דור ראשון ולשפץ למצב המושלם! זה לא, שאני כזה חובב פיאטים, ואיתלקיות בכלל, אבל אני אוהב 127 דור ראשון, למה לא יודע... :?

במקום עבודתי, מישהו פירסם למכירה פיאט 127 שנת 83 במצב טוב ב 1200 ש"ח נוסעת.

אם מישהו מעוניין, אני יכול להביא טלפון.

עמית

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

מצטער על ההקפצה של ההודעה הקשישה הזו. לא רציתי לפתוח ת'רד חדש.

היום התבשרתי סופית שדוד שלי ירד מהעסק הזה. משמע: במקום לעבוד על פורד, אני אשב על המחשב (חרוז). הפרויקט בוטל

במהלך השבוע האחרון דנו במיוחד בסוגיית הגרירה, הדעה הרווחת הייתה שיש עדיפות לרכב נוסע, אבל הבהרתי לו שקשה מאוד להשיג רכב נוסע במחיר המגוחך שאני יכול להציע, אני יכול להציע כמה מאות בודדות+גרירה או שננדב מסחרית וננסה לאלתר משהו.

אתמול נסענו לחפש אסקורט או קורטינות, מצאנו שני קורטינות אך באחת הבודי היה רקוב והיה חסר גיר, לוח השעונים היה נראה כאילו שרד שואה גרעינית, חוץ משלושת העיגולים לא נותר שום דבר שמעיד שהיה שם לוח שעונים, ופנים הרכב עבר התעללות וונדליזית ועלה ממנו ריח של שתן. השניה הייתה חסרת מנוע, הכנף הימנית שלה סדוקה-נוטה להתפרק עם כל נגיעה של אובייקט לח והמנוע שלה מפורק לגמרי ודוד שלי אמר לי שלא כדאי להתקרב אליה. ניסיתי לשכנוע אותו שאפשר להשתמש בחלקים מקורטינה Mk.5 שלמה שראיתי באחת הפירוקיות בכביש אזור-צומת חולון, אבל הוא אמר לי שלא כדאי להתחיל לחפש הרפתקאות. יש לו רק מקום לרכב אחד לאיחסון בחצר.

מלא יגון וכפוף ראש עזבתי את חלום הקורטינה והלכנו לחפש משהו אחר של פורד. מצאנו אסקורט Mk.2 אבל גם זאת הייתה במצב גרוע, השלדה שלה הייתה בשלבי התנתקות מהמרכב עצמו, חסרים לה שני גלגלים, השמשות הקדמית והאחורית שלה היו מנופצות והיו חסרות לה שני הדלתות האחוריות, מרוב תקלות אפילו לא בדקתי אם יש לה מנוע בכלל. בשלב זה ניסיתי לשבור את הקרח ואמרתי לדוד שלי בנימת איבגי: "הכי טוב שני דלתות - יש לנו קו?פה". אבל זה לא עזר. הוא לא רצה לשמוע בכלל והתחיל לרמוז/להבהיר לי שבקיץ עדיף שאני אחפש עבודה, כי עבודה מכאנית על פורד לא תהיה לי.

לפי נימת דבריו הבנתי שגם אם אני אמצא משהו "סביר" הוא לא הולך עם זה בלב שלם, ואני משער שהסיבה היחידה שהוא לקח אותי לסיבוב חיפוש היה כמו הסיבוב בכלא: אף אחד לא באמת רוצה שתצא לטייל, אבל חייבים לצאת לידי חובה למען הסדר הטוב.

אבל אני לא אומר נואש. אני מקווה לגשת לטסט עד סוף החודש הנ"ל, וב"ה לעבור אותו. החודשיים מלווה לצערי יפלו על חופשת הקיץ, ואין לי מה לעשות בנידון. בסמוך לנהיגה עם אבא/אמא אני אמצא עבודה שתכניס לי עוד כמה גרושים לכיס, כדי לבסס את הפרויקט שלי.

התוכנית שלי היא שיהיה לי את הרכב בימי שישי שבהם אני לא אלמד (עולה לי"ב) ופה ושם לנסוע לפירוקיות, לחפש קורטינות (סימן 3 ו-5) ולראות מה אני אוכל לעשות בנידון.

לגבי אחסנה גם חשבתי על זה - לשכן שלי יש חניה שבה חונה הסובארית ( E-10) שלו שלא זזה קרוב לשנתיים. ויכולות להכנס שם שני מכוניות. אז אפשר לסדר שהקורטינה תכנס קודם ולאחר מכן תיכנס הסובארית. ככה אני אוכל לפתור באופן חלקי את בעית האחסנה.

נכון לעכשיו, הצעדים הראשונים שלי במכאניקת רכב ובעולמם הקסום של הפורדים משנות ה70 יצטרך לחכות עד שאני אוכל לבסס את עצמי בלי טובות מאף אחד. (אני בטוח שאף אחד לא ירגיש שאני חסר :wink: )

תודה למי שבירך, הציע לעזור או שסתם קרא עד הסוף,

עידן

פורסם

אל תהייה נואש - הפרוייקט שלך עוד יגיע (אחרי שתוציא רשיון נהיגה)

בכל זאת השגת משהו - את הכינוי "קורטינה..." !!!! :wink:

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

טוב, לא נורא, עוד תמצא משהו סביר... ואם תרוויח קצת יותר כסף, גם יהיה לך קל יותר להיתעסק בזה, מן הסתם... ואגב, מתי הספקת להחליף את הכינוי? :shock: וואללה, אני עוד זוכר את עצמי במצבך - עוד לפני רישיון, מחפש כל מיני פורדים חצי-נטושים כדי לקחת אותם כפרוייקט... ללא כל ידע או בסיס כלכלי... מצאתי אסקורט 69' קופה, כמעט קניתי אותה ב-150 ש"ח, לא היה לה אגזוז... הפרוייקט ניגמר, ברגע שהאבא שלי (ז"ל) גילה אותו, ועל כך אני צריך להגיד לו תודה - עם האמצעים שהיו לי אז, לא הייתי "מרים" את ההפרוייקט, ורק הייתי מסתבך איתו ומוציא את הכסף שלא היה לי... :cry: ככה שהכל לטובה, בסופו של דבר! אם כי, חבל לי על האסקורט ההיא :cry: , ועוד יותר - על שלי (קופה צהובה מדהימה ומחודשת 73'), ש"מתה " בטרם-עת במיגרש גרוטאות של העריה... לפני 5 שנים :cry::cry::cry: היום כבר לא הייתי נותן לזה לקרות...

פורסם

א) את הכינוי החלפתי ממספר סיבות:

- אם תשים לב לרזומה שלי תראה שמרבית ההודעות שלי הם בפורום אספנות, ככה שטמפרה זה רכב שיכול להיות שעוד 4-5 שנים נראה אותו פחות ופחות על כבישי הארץ. (מי אמר: "יש!"?! :wink: ), אבל הוא לא אספנות כרגע.

- האירועים האחרונים השפיעו עלי, נכנסתי לפרויקט הזה הזה עם כל הלב והנשמה, הלכתי ברגל מהבית שלי לפירוקיות באזור (הליכה של כמעט כמו שלוש שעות, יש 10 ק"מ בשקט) וצפיתי וניסיתי לחפש אסקורט או קורטינות. מצאתי כמה, אבל הם היו במצב שמה שנשאר מהם זה רק המרכב. וחבל :cry:

וכמו שאתה יודע אירועים שאתה נכנס אליהם עם חשק ומוטיבציה חורטים בך איזשהו סממן.

פניתי לבחור נחמד בשם עומר (מופיע בראש הרשימה ברשימת החברים) בה"פ וביקשתי ממנו לשנות את שם המשתמש.

ב) בנוגע לקטע שאני מתדמה לך, הקטע הוא שהפרויקט שלי לא היה למטרת אספנות. אלא למטרת לימוד מכאניקה בסיסית ואולי ברמה אחת + של רכב. זה נושא שמאוד מעניין אותי. המקרה שלי הוא קצת מצחיק כי אני לומד מכונאות מטוסים ולאט לאט זה פחות ופחות מעניין אותי כי אני רואה שזה מקצוע שסביר להניח שלא יעזור לי בחיים הפרטיים. אולי במחשבה שניה הייתי צריך ללכת ללמוד מכונאות רכב. "משפחת חיל האויר" עלאק! :evil:

היום התקשרתי לדוד שלי, כדי להודות לו על העזרה והסימנים להשקעה שהוא היה מוכן לעשות למעני. בסוף השיחה הוא אמר לי שתי דברים: "אם היית בא אלי לפני שנה וחצי הייתי שומר לך את האסקורט (סימן 1) בחצר בשבילך, היית עובד עליה לבד, אבל עדיין הייתה לך אסקורט" - הקטע המצחיק הוא שהוא החזיק את הרכב הזה 15 שנה, ולא משנה מה קרה, הרכב המשיך לנסוע. האמינות של פורד ברכבים האלה נובעת מהפשטות. וחבל שלא מייצרים מכוניות כאלה יותר.

הדבר השני שהוא אמר לי היה: "אל תתבאס, זה מכוניות שבילו את שנותיהם היפות במרדפים בדרום ת"א, נמכרו שחוקות לשוק האזרחי, ובמקרה הטוב נסעו 10-15 שנים. לא הפסדת שום דבר" - אז זהו, שלא :evil:

בסה"כ, יצאתי עם כוויה מהפרויקט הזה. פרויקט שהתחיל בקול תרועה נגמר בלחישה.

זה לא שרציתי רכב אספנות שמושך עיניים (והאסקורט או הקורטינה הם לא רכבים כאלה. הם לא רכבים נוצצים, אלא רכבים שבונים קהל מעריצים נאמן שלא מפסיק להסתכל לאחורה ולהביט בנוסטלגיה ל"רכב של אבא" או ה"רכב של הדוד", קשה להאמין שפעם לכל אבא היה קורטינה או אסקורט שהוחלפו במכוניות יפניות בעלות הנעה קדמית ומשעממות להחריד)

בכל אופן - אני בנאדם שקשה ליאש אותו. כבר סיפרתי על התוכנית שלי. הרצון שלי הוא לחזור יום אחד הביתה ולהראות לאבא שלי שאני מחזיק קורטינה סימן 3. בהתחלה הוא יכעס ויגיד לי "אין לך על מה לשרוף את הכסף שלך? כל שני וחמישי תכנס למוסך!". אבל אחרי כמה דק' הוא ירגע ויתחיל לעזור לי לשפץ את האוטו. חזון אחרית הימים. :wink:

ושוב,

תודה למי שהציע עזרה, הגיב או קרא עד לכאן,

עידן.

פורסם

דווקא אז בכלל לא חשבתי בקטע של האספנות, מרוב תמימותי אז, חיפשתי רכב ראשון לנסוע איתו... וחשבתי, שמשהו כזה יענה על דרישותיי... :? אף על-פי, שלגבי האסקורט MK1 זה יכול היה להיות נכון אפילו במצב כזה - פשוט, אין שם למה להיתקלקל, כמעט ואין חלקים, הכל קל...

פורסם
א) את הכינוי החלפתי ממספר סיבות:

- אם תשים לב לרזומה שלי תראה שמרבית ההודעות שלי הם בפורום אספנות, ככה שטמפרה זה רכב שיכול להיות שעוד 4-5 שנים נראה אותו פחות ופחות על כבישי הארץ. (מי אמר: "יש!"?! :wink: ), אבל הוא לא אספנות כרגע.

- האירועים האחרונים השפיעו עלי, נכנסתי לפרויקט הזה הזה עם כל הלב והנשמה, הלכתי ברגל מהבית שלי לפירוקיות באזור (הליכה של כמעט כמו שלוש שעות, יש 10 ק"מ בשקט) וצפיתי וניסיתי לחפש אסקורט או קורטינות. מצאתי כמה, אבל הם היו במצב שמה שנשאר מהם זה רק המרכב. וחבל :cry:

וכמו שאתה יודע אירועים שאתה נכנס אליהם עם חשק ומוטיבציה חורטים בך איזשהו סממן.

פניתי לבחור נחמד בשם עומר (מופיע בראש הרשימה ברשימת החברים) בה"פ וביקשתי ממנו לשנות את שם המשתמש.

ב) בנוגע לקטע שאני מתדמה לך, הקטע הוא שהפרויקט שלי לא היה למטרת אספנות. אלא למטרת לימוד מכאניקה בסיסית ואולי ברמה אחת + של רכב. זה נושא שמאוד מעניין אותי. המקרה שלי הוא קצת מצחיק כי אני לומד מכונאות מטוסים ולאט לאט זה פחות ופחות מעניין אותי כי אני רואה שזה מקצוע שסביר להניח שלא יעזור לי בחיים הפרטיים. אולי במחשבה שניה הייתי צריך ללכת ללמוד מכונאות רכב. "משפחת חיל האויר" עלאק! :evil:

היום התקשרתי לדוד שלי, כדי להודות לו על העזרה והסימנים להשקעה שהוא היה מוכן לעשות למעני. בסוף השיחה הוא אמר לי שתי דברים: "אם היית בא אלי לפני שנה וחצי הייתי שומר לך את האסקורט (סימן 1) בחצר בשבילך, היית עובד עליה לבד, אבל עדיין הייתה לך אסקורט" - הקטע המצחיק הוא שהוא החזיק את הרכב הזה 15 שנה, ולא משנה מה קרה, הרכב המשיך לנסוע. האמינות של פורד ברכבים האלה נובעת מהפשטות. וחבל שלא מייצרים מכוניות כאלה יותר.

הדבר השני שהוא אמר לי היה: "אל תתבאס, זה מכוניות שבילו את שנותיהם היפות במרדפים בדרום ת"א, נמכרו שחוקות לשוק האזרחי, ובמקרה הטוב נסעו 10-15 שנים. לא הפסדת שום דבר" - אז זהו, שלא :evil:

בסה"כ, יצאתי עם כוויה מהפרויקט הזה. פרויקט שהתחיל בקול תרועה נגמר בלחישה.

זה לא שרציתי רכב אספנות שמושך עיניים (והאסקורט או הקורטינה הם לא רכבים כאלה. הם לא רכבים נוצצים, אלא רכבים שבונים קהל מעריצים נאמן שלא מפסיק להסתכל לאחורה ולהביט בנוסטלגיה ל"רכב של אבא" או ה"רכב של הדוד", קשה להאמין שפעם לכל אבא היה קורטינה או אסקורט שהוחלפו במכוניות יפניות בעלות הנעה קדמית ומשעממות להחריד)

בכל אופן - אני בנאדם שקשה ליאש אותו. כבר סיפרתי על התוכנית שלי. הרצון שלי הוא לחזור יום אחד הביתה ולהראות לאבא שלי שאני מחזיק קורטינה סימן 3. בהתחלה הוא יכעס ויגיד לי "אין לך על מה לשרוף את הכסף שלך? כל שני וחמישי תכנס למוסך!". אבל אחרי כמה דק' הוא ירגע ויתחיל לעזור לי לשפץ את האוטו. חזון אחרית הימים. :wink:

ושוב,

תודה למי שהציע עזרה, הגיב או קרא עד לכאן,

עידן.

עידן, דמעות בעיניי... אחי, אל תתייאש, אתה תמצא את הכלה שלך עוד... אבל יש לי הצעה בשבילך. אם רצית אוטו בשביל לימוד, אז למה אתה צריך את כל האוטו? תקנה מפירוקיה רק ... מנוע. של פורד - נגיד, אסקורט. תביא איתו שטר מכר(כדי שתוכל להשתמש בו בעתיד לפורד העתידית שלך), תקנה ספר טוב על המנוע הזה - ויללה, תשפץ אותו לאט לאט. תפרק, תלמד איך הוא עובד, מה הולך לאן ואיזה סודות יש לו - זה כתוב בספרים. תקנה חלקים בשבילו, תרכיב ובסוף תקבל מנוע משופץ. שים בצד ותמשיך לגיר נגיד. וכך הלה.

מקס.

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

פורסם

מקס, תודה על התגובה.

ההעצה שהעלת היא הצעה טובה. אך תסכים איתי שאתה קונה משהו שהולך להשקעה אתה רוצה אותו קומפלט (או בצורה שלמה כלשהי פחות או יותר). אני מעדיף ללמוד את המנוע שהוא בתוך הרכב,כאשר אני רואה לאן כל כבל הולך וכיו"ב. ולא כיחידה נפרדת שכבלים שזורים לה עד מאוד.

ג'ינג'י אחד אמר שהסבלנות היא הדרך המהירה ביותר.

אחרי השוד בנק הראשון שלי יהיה לי מספיק כסף לממן את הפרויקט ולכלי עבודה. כל מה שצריך זה אקדח ורכב מילוט בעל הנעה אחורית :wink:

• תוכן חדש...