Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מספר שאלות:

1. כאשר מגבירים סט קומפוננט בנניח 70 וואט - האם כל רכיב (טוויטר ומיד) מקבלים 70 וואט או יחד?

2. האם יש יתרון בחיבור הגברה כפולה (כאשר הקרוס תומך בכך) לעומת הגברה בודדת? האם הסט מקבל יותר עוצמה?

3. מה ההבדל בין Bi-Amping ו- Bi-Wiring? האם Bi-Amping מתייחס להגברה אקטיבית ו- Bi-Wiring רק להזנה כפולה?

תודה

פורסם

קודם כל

כשאתה מגביר סט בצורה פסיבית על אותו ערוץ ההגברה - הספק המוצא של אותו הערוץ מתחלק על פני האלמנטים (רמקולים) שמחוברים דרכו.

חלוקת ההספק בין האלמנטים תלויה בתכנון של הקרוס ע"י היצרן וגם בהתנהגות האלמנטים עצמם שהם צרכנים לכל דבר ודבר.

------------

לגבי הגברה אקטיבית - כל אלמנט יקבל הספק בהתאם לערוץ ההגברה שהוא יושב עליה אבל לא זה מה שיאפשר לסט לפעול בעוצמה גבוהה יותר.

מה שיאפשר לך לקבל עוצמה גבוהה יותר היא בעצם היכולת להגביר כל רמקול ללא תלות בשני - אם אתה תגביר מאוד את המידבאס אתה עדיין תוכל לתת לטוויטר הספק מאוד קטן ואז אתה תקבל יותר עוצמה מהמידבאס מבלי שהטוויטר יצעק - זה היתרון בעצם בהגברה אקטיבית...

----------------

ההבדל בין בי-אמפ לבי-וואייר הוא גם מאוד טמון במינוח.

בי-וואיירינג מיישמת בתוכה בי-אמפינג - הגברה אקטיבית של שני אלמנטים.

בי-וואיירינג היא פשוט תצורת חיבור של מגברים על קרוס פסיבי בכדי להשיג הגברה אקטיבית... אל תבלבל בין חיתוך תדרים לבין הגברת אלמנטים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על התשובה.

לא הבנתי את המשפט האחרון - למה הכוונה הגברה אקטיבית? חשבתי שהגברה אקטיבית היא ללא קרוסים פאסיביים....

אני קצת מבולבל.

האם אתה רואה יתרון משמעותי בהגברת Bi-Wiring להגברה רגילה (בתנאי כמובן, שהקרוס תומך)?

האם שווה 'לבזבז' שני ערוצים נוספים במגבר להגברה שכזו?

האם סט שהקרוס תומך בהגברה שכזו מראה משהו על רמת הסט?

לדוגמא - בזמנו היה ברשותי של של Polk Audio MMC6500 שתמך בחיבור שכזה. הסט החדש יותר MM650 אינו תומך. האם זה מראה על ירידה באיכות הסט?

פורסם

שים לב לדקויות ,גם אני נפלתי בהם בדיון כולשהוא עם לאנוספורס.

כאשר מדברים על המונח "הגברה אקטיבית" מתכוונים לחיתוך פסיבי:

אם ניבחן לדוגמא את חיבורי הקרוס של המורל הייבירד אוביישן ,תוכל לראות את ההבדלים בין סוגי החיבורים.

חיבור רגיל-בריגים בין הטוויטר לבין הוופר

חיבור ביווייר -חיבור של כול אלמנט בהצלבה פלוס ומינוס ישירות למגבר עדיין בצורת הגברה של 2 ערוצים

נחשב לסוג של חיבור משופר בקרב עובדיי אלילים.

חיבור ביאמפ-הגברה אקטיבית של 4 ערוצים עם חיתוך פסיבי ,מקנה לך שליטה בגיינים.

"עבודה אקטיבית"- ללא קרוס פסיבי חיבור ישיר למגבר וחיתוך אקטיבי עם קרוס אובר אקטיבי \פרוססור

מקנה לך שליטה בגיינים וגם בחיתוכים של כול אלמנט.

http://www.morelhifi.com/support/pdf/mobile/HYBRID_O.pdf

1.לדעתי אין יתרון בחיבור ביוויר

2.ביאמפ פסיבי -יש יתרון של שליטה בגיינים לכול אלמנט ההגברה לא בהכרח יותר חזקה אלא יותר ורסיטאלית

3.לרוב כן אך לא בהכרח ,קרוס שתומך באופציות כאלו יהיה בדרך כלל משודך לסט איכותי ,המורל הייבירד לדוגמא קיבל גירסא

חדשה MK2 שבה אין אופציות חיבור אילו וגם ההנחתה של הטוויטר פחות ורסיטאלית הסט שונה במעט

מהסט הישן וזאת על מנת לעמוד במחיר נמוך יותר לצרכן,ההיבירד MK2 החדש נימכר באזור ה-1500 שח

לעומת הדגם הישן שמתומחר באיזור ה-2000 שח.

פורסם

כתבתם שלל טעויות.

הגברה "רגילה" הינה הגברה פסיבית, שזאת הגברה דרך קרוס פסיבי, הקרוס מקבל את ההספק מהמגבר ומחלק אותו למס' האלמנטים ע"י סלילים,קבלים ונגדים.

חלוקת העוצמה הינה תלויה בחלוקה הפנימית בקרוס.

נקודות החיתוך ומעשה כל החלוקה של הספקטרום נעשית ע"י נקודות קבועות מראש בקרוס.

בעבודה זו, יש איבוד הפסק כתוצאה מהתחממות הסלילים.

הגברה אקטיבית, היא הגברה ללא קרוס פסיבי בדרך לאלמנט.

משמעה, ההספק מהמגבר הולך ישירות לאלמנט.

חלוקת העוצמה היא כתלות בעוצמת המגבר.

בעבודה זו קביעת נקודות החיתוך בין האלמנטים הינה רק ע"י פרוססור או קרוס אקטיבי, או קרוס אקטיבי פנימי בתוך הHU, או ע"י מגברים המיועדים לעבודה זו.

הגברת בי-וויר, היא לא עבודה אקטיבית, אלא פסיבית.

וגם אין דבר כזה "חצי אקטיבי".

בבי-וויר למעשה מדובר על קרוס פסיבי על כל קו שהולך לאלמנט.

כלומר, אם יש לנו סט 3 חלקים עם קרוס פסיבי שיודע לעבוד בבי-וויר, למעשה יש לנו סט 3 חלקים עם 3 קרוסים בתוך קופסא אחת.

עדיין מדובר על עבודה פסיבית מלאה.

under construction..

פורסם

ניר

ברוך שובך - לאן נעלמת?

אבל הגברה היא הגברה

חיתוך הוא חיתוך

הגברה אקטיבית - המשמעות שלה היא שאתה מגביר כל אלמנט על ערוץ הגברה משלו.

האלמנט יכול להחתך בצורה פסיבית ע"י קרוס (שגם יכול להיות סה"כ סליל או קבל) אבל ההגברה שלו תהיה נפרדת מערוצי הגברה של האלמנטים האחרים בסט או במערכת.

חיתוך אקטיבי - בעזרת קרוס אקטיבי - בדרך כלל תהיה מלווה בהגברה אקטיבית...

בי-ווירינג - החיתוך הוא פסיבי, ההגברה היא אקטיבית (הרמקול נחתך ע"י קרוס פסיבית אבל יושב על ערוץ הגברה משלו)

---- עד היום אני לא יודע איך להגדיר למשל את ה4XS שלי ----

כי החיתוך הוא פסיבי - אבל ניתן לשינוי בעזרת רכיבים.

ההגברה היא אקטיבית לעומת זאת

וזה קרוס אלקטרוני כי יש בו גם ליין דרייבר ולא קרוס פסיבי שניתן להחליף בו רכיבים.

אז החברה באודיו קונטרול קראו לו קרוס שניתן לתכנות...

אבל ההגברה היא הגברה אקטיבית...

אני מקווה שאני יותר ברור.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי,

נראה לי שניר צודק זה נשמע לי הרבה יותר נכון תחשוב על זה ככה:

ההפך בפאסיבי זה אקטיבי !

כלומר גם אם כל אלמנט יקבל קו הגברה משלו אך ההגברה תעבור דרך

קרוס פאסיבי מה שהופך את זה להגברה "פאסיבית"!

אם החיתוכים וכו' לא יתבצעו ע"י קרוסים שבנויים לעבוד בצורה קבועה עם סלילים נגדיים וכו'

אלא ע"י פרוססור או כל מכשיר אחר כגון קרוס,מגבר,HU וכו' אשר דרכם ניתן לשנות חיתוכים וכו'

ולא יהיה מעורב שום קרוס פאסיבי אז זו תהיה אקטיבית !

פורסם

נאמרו כאן הרבה דברים נכונים והרבה דברים לא נכונים, בערבוביה. אנסה להפריד:

BY-WIRE פירושו חיווט כפול, כלומר שכל רמקול מחובר לאותו ערוץ הגברה בעזרת זוג חוטים נפרד. מאחר שבעבר היה מקובל להשתמש בשני רמקולים בלבד (נמוך וגבוה), קוראים לזה חיווט כפול ולא משולש וכולי. בדרך כלל מדובר על מסנן פאסיבי במקרה זה.

היתרון לכאורה בשיטה זו הוא פחות השפעות של הרמקול הנמוך על הגבוה ולהיפך. ולמה לכאורה? כי החיווט הכפול אינו משפיע על הבעיה כמעט.

שני פתרונות אפשריים הם הוספת זובל, או מקזז, למסנן הפאסיבי - או שימוש במסנן אלקטרוני (אקטיבי).

BY-AMP פירושו הגברה כפולה, כלומר שכל רמקול מחובר לערוץ הגברה נפרד (וממילא מחובר בעזרת זוג חוטים נפרד). כלומר הגברה כפולה פירושה בהכרח גם חיווט כפול.

יתרונות להגברה כפולה (או מרובה, אם יש יותר משני רמקולים לכל צד, כלומר נמוך, בינוני, גבוה וכולי):

• אפשר להתאים את עצמת המגבר לעצמה הדרושה. רוב העצמה היא בתדרים נמוכים, ולכן אפשר לחבר מגבר חלש יותר לרמקול הגבוה (טוויטר).
  • אם משתמשים במסנן אלקטרוני, יותר קל ונוח לחבר כל יציאה של המסנן לערוץ הגברה נפרד ומשם לרמקול נפרד.

חסרונות - עלות, סיבוך.

שתי דוגמאות נפוצות להגברה כפולה:

• ברוב ה"ראשים" (HU) יש ארבע יציאות לרמקולים, שתיים קדימה ושתיים אחורה. יש גם ארבעה ערוצי הגברה, למרות שיש בעצם רק שני ערוצי שמע - ימין ושמאל.
  • רמקול באס בעל מגבר נפרד.

דני

פורסם

חברים,

הגברה זו הגברה

חיתוך זה חיתוך

בזבוז הספק זה בזבוז הספק

הגברה אינה פסיבית בגלל שהחיתוך של התדרים עובר דרך קרוסים פסיביים

הגברה היא פסיבית כלפי סט רמקולים ברגע שהם יושבים על אותו קרוס והקרוס מחובר לערוץ הגברה משותף - זו הגברה פסיבית.

הגברה היא אקטיבית ברגע שכל אלמנט יושב על ערוץ הגברה משלו - בין אם הוא נחתך על קרוס פסיבי משלו, בין אם הוא נחתך על אותו קרוס פסיבי רק שהכניסה אליו היא נפרדת כלפי ערוץ ההגברה (בי וויירינג) בין אם הקרוס הוא קרוס אקטיבי.

--- הגברה מוגדרת כפעולה פשוטה - נכנסת אות כניסה בעוצמה X והיא יוצאת בעוצמה X+Y

לא משנה אם התדר שהוגבר בX+Y נחתך על קרוס פסיבי או קרוס אקטיבי כרגע - מדובר על הגברה...

מה שאני מנסה לאמר לכם זה שאתם בסה"כ צריכים להפריד בין הגברת אות לבין חיתוך אות בכדי לא להתבלבל במושגים.

הגברה של סט שמחובר לקרוס פסיבי בתצורת בי-וואייר היא לא הגברה פסיבית...

Pioneer TS-X150

פורסם

מה זה "הגברה פאסיבית"? מה המשמעות של זה? מאיפה מגיע המונח הזה?

מעולם לא שמעתי על הדבר הזה.

על פניו נראה כי מדובר בתרתי דסתרי.

או במילים אחרות: אין חיה כזאת.

דני

פורסם

זה מושג מוטעה לדעתי גם כן

זה בסה"כ הגברה של סט פסיבי... הסט מוגבר פסיבית על גבי הקרוס שלו שמוגבר על ערוץ הגברה בודד -> הגברה היא הגברה -> פועל יוצא של פעולת המגבר.

Pioneer TS-X150

פורסם

חברים,

אם אמרתי שיצאתי מבולבל, כרגע תלשתי את השערות האחרונות שלי מהראש....

מה שחשוב לי להבין - הקרוס שלי נותן אפשרות לחבר הגברה כפולה (שני מקורות).

האם יש יתרון כלשהו לחיבור יחיד:

האם מקבלים עוצמה גבוהה גבוהה יותר?

האם מקבלים גמישות רבה יותר (מצד אחד אני מאמין שכן כיוון שאני יכול להגביר את הוופרים לחוד מהטוויטרים אבל באותה נשימה אני הורס את האיזון המקורי בין אלמנטים שיצרו מתכנני הסט, לא???....)

בקיצור - האם ביזבוז עוד שני ערוצי הגברה תשיג שיפור כלשהו?

פורסם

בוא נעזוב את ההגדרות בצד כי השרשיר יהפוך למריבה.

נתמקד בעיקר

אם אתה תחבר את הקרוס שלך לחיווט כניסה כפול - כלומר תוסיף ערוץ הגברה נוסף לאחד האלמנטים מה שאתה תקבל זה בעצם גמישות גדולה יותר כי אתה תוכל להגביר כל אלמנט בנפרד ולכן אתה תוכל לקבל טוויטר רגוע בזמן שהמידבאס עובד במלוא המרץ.

בפועל זה יתבטא ביכולת הוצאת עוצמה יותר גדולה מהסט שלך מבלי שמשהו יצרום לך באוזן מוקדם מידי.

כשיש לך טוויטר ומידבאס שעובדים על אותו ערוץ הגברה בדרך כלל הבעיה היא:

או שמידבאס נשמע טוב אבל הטוויטר צורח.

או שהמידבאס בקושי מנגן והטוויטר נעים לאוזן.

ברגע שאתה מפריד בין ערוצי הגברה לבין המידבאס והטוויטר אתה יכול לקבל את הטוב משני העולמות.

הבעיה כאן בעצם היא שהסט כנראה לא מאוזן נכון על הקרוס וחלוקת ההספק בין הרכיבים בקרוס הזו לא נכונה או שפשוט מאוד בעבודה פסיבית הטוויטר יהיה צורם מידי לאוזן שלך.

אבל רוב הסטים הם כאלו - גם הרבה מהיקרים ביותר בשוק - הגברה נפרדת לכל רכיב בין אם זה על אותו הקרוס או לא מאפשרת לך לאזן באופן אקטיבי את היחסים בין הרמקולים.

אקטיבי במובן שלנו - הכוונה היא שאתה יכול להתערב בנעשה, פסיבי - אתה לא...

זה כל הסיפור - חלוקה לערוצי הגברה נפרדים נותנת לך את היכולת להשפיע באופן אקטיבי על עוצמת המערכת.

Pioneer TS-X150

פורסם

תודה על התשובה.

עכשיו אני מבין את ענין הגמישות לעוצמה שניתנת לכל אחד מהאלמנטים.

האם זה גם אומר שנטו הסט יוציא יותר עוצמה או שבעצם אין שום שינוי?

למה אני שואל - כיום קיימים ג'מפרים המאפשרים איזון טונאלי. נכון שאין את הגמישות אבל אני חושב שבסה"כ יש לי איזון טונאלי לא רע. האם לפחות אני אקבל יותר עוצמה?

אני מתלבט האם לעבור לחיבור שכזה (שדורש העברת חוטים נוספת לקרוס) וכן הגברה נוספת לסאב (כרגע יש לי מגבר 4 ערוצים).

פורסם

תקרא את מה שאני כותב - כן, אתה תקבל פוטניאל יותר טוב מהסט שלך - משמע תוכל להגביר אותו יותר...

איזון טונאלי? ג'אמפרים? - בוא נאמר שממה שאני זוכר מהרכב שלך איזון זה הדבר האחרון שהיה שם - היה לך בעיקר טוויטרים וסאב ושניהם ברוגז אחד עם השני כל אחד בקצה השני של הרכב.

אתה עם הונדה שחורה נכון?

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...