Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יותר ויותר רכבים מגעים היום גם בגירסה ידנית שנימכרת במספרים גבוהים יחסית .

הרכב האחרון ניסאן גוק .

הכל בזכות האיביזה הידנית במבצע הראשון !!!

סוף סוף צמפיון עשו טובה לעם ישראל , וגרמו ליבואנים שהביא מכוניות יותר זולות בעלות גיר ידני.

המחיר הזול של הדגמים האלה נובע לפי דעתי מכך שמיצרים בארופה יותר מכוניות ידניות בגלל ביקוש גדול, ואז עלות היצור זולה יותר והרכב יותר זול , דבר נוסף הוא שרכב ידני כדי להימכר בארץ צריך להיות במחיר מפתה מאוד .

סיאט הוכיחה שברגע שהמחיר טוב אתה מוכר כמות גדולה של רכבים ואז אתה מרוויח יותר , בטח יותר מהמעט שהיו מוכרים לפני זה.

מזל שגם חברות שמוכרות הרבה ( ניסאן ) התחילו להביא דגמים ידניים במחיר מפתיע.

בקיצור זה משתלם להם.

• תגובות 156
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי זה בזכות מחירי הדלק ולא קשור למבצעים של אף יבואן באופן ישיר. פשוט יבואנים חכמים ניצלו הזדמנות עיסקית - מזה נהנים גם היבואנים וגם הצרכנים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

המבצעים האטרקטביים ויבוא מסיבי של רכבים בעלי גיר ידני מוכיח,שלמרות הכל יש עדיין ביקוש בארץ לגיר ידני.

לדעתי בשנים האחרונות חוסר היבוא של הגירים הידניים הביא המון נהגים לבחור בלת ברירה בגיר האוטומט וכך גם להתרגל אליו.

כמובן שעדיין יש המון אנשים שלא מוכנים לשמוע על ידני,בשום מחיר,אבל מנגד יש כאלה שבמחיר הנכון ובזמן המתנה סביר שוקלים ברצינות להתנייד עם ידני.

המבצעים והמלאי בהחלט הביא את אותם חובבי הידני לרכוש רכב ידני ולא להתפשר על אוטומט כי אין במלאי,צריך "הזמנה מיוחדת".

אני בעד.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

לדעתי זה לא ענין של בעד או נגד. זה פשוט מהלך חכם מאוד של היבואנים שהבינו שהעם רוצה גם ידני.

בכל אופן, קשה מאוד לעבור מאוטומט לידני. האוטומט פשוט מנוון את הנהגים. לאחר שברצף היו לי 4 רכבים אוטומטיים (כולל הנוכחי) אני לא רואה את עצמי ללא צורך חריף מאוד עובר לידני (למרות צריכת הדלק יהיה לי גם קשה לרדת מג'יפ, לרדת מBMW לגולף זה לא ממש עבד - את הגולף מאוד אהבתי, אבל משהו היה חסר).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הכל מתחיל ונגמר במילה בודדה - תמחור.

בתמחור נכון הוכיחה היונדאי I10 שיש ביקוש למכוניות מיני בארץ, בתמחור נכון הוכיחה האלטו של סוזוקי שיש ביקוש למכוניות ידניות וכנ"ל גם לגבי דגמי סיאט השונים.

אם הפרש המחיר בין הגרסאות הידניות והאוטומטיות היה קטן, כמו בעבר, מעט מאד מכוניות ידניות היו נמכרות כאן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בדיוק התפרסמה על הנושא הזה כתבה היום במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות", כמבוא בביקורת רכב על הסיאט לאון 1.2 TSI הידנית. אני אשמח אם pasat04 יוכל להעלות את הכתבה הסרוקה.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

ומעבר לתופעה המבורכת של מכוניות מיני במחירי שופרסל, אני צופה שהפופולריות של הגיר הידני תגדל גם בסגמנטים אחרים בשוק. סנונית ראשונה לכך אפשר אולי לראות בסיטרואן C5, שמוצעת כעת גם בגרסה מוזלת עם תיבת הילוכים ידנית ומתלים רגילים. כבר מזמן שלא ראיתי תיבת הילוכים ידנית בסגמנט הזה בישראל (ולא במונית). ועל זה אפשר רק לברך: לשם שינוי, כולם מרוויחים - הצרכן זוכה לגרסה מוזלת וכיפית יותר של המכונית, והרווחים של היבואן (או המדינה) נשארים אותו הדבר.

ציי הליסינג התפעולי הענקיים מתחילים להצטמצם משמעותית - ופליטי הליסינג מחפשים מכונית חדשה וכמה שיותר זולה, שתוכל לשחזר בצורה הטובה ביותר את תחושת הבטחון הנפשי של הליסינג - ליבואנים יש אינטרס גדול מתמיד לענות גם על הצרכים של הלקוח הפרטי, ולא רק על הצרכים של שלמה sixt.

לקח לעם ישראל קצת זמן, אבל סוף סוף זה קורה.

פורסם

1. בפעם הקודמת שקניתי רכב חדש - לפני כ-16 שנה - ההפרש במחיר בין אקסנט ידני לאוטומטי היה כ-10% (5000 ש"ח במחירי אותם ימים). אני העדפתי להשקיע סכום זה רכישת רכב ידני עם מנוע 1500 סמ"ק, בעוד שבמחיר דומה יכולתי לרכוש אוטומטי עם מנוע 1300 סמ"ק. ברכישה האחרונה כבר לא היתה ברירה - אשתי דרשה אוטומטי.

2. אני חוזר מדי פעם לנהיגה ברכב ידני בחו"ל, זו ממש לא בעיה, תענוג בכבישים מהירים, נהדר בכבישים הרריים, ולא נורא אפילו בערים פקוקות.

3. קצת קשה להשוות בין שוק המיני שהוא די חדש בארץ לאחר תקופה ארוכה שסגמנט זה כמעט נעלם מאלומות התצוגה בארץ - אנשים שרוכשים רכב כזה בד"כ בעלי תקציב מוגבל ושמחים לשלם פחות גם כאשר הם מפסידים את הנוחיות של אוטומט. גם הג'וק הוא די רכב נישה. אני ממתין להופעת התיבות הידניות ברכבי ה-mainstream, כלומר סופרמיני ומשפחתיות קטנות. משפחתיות גדולות ומעלה הן כבר רכבי פינוק ולכן תיבה אוטומטית מתאימה להן יותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
סנונית ראשונה לכך אפשר אולי לראות בסיטרואן C5, שמוצעת כעת גם בגרסה מוזלת עם תיבת הילוכים ידנית ומתלים רגילים.

מתלים רגילים כן. אבל תיבה ידנית? זה חדש לי.

אשמח לראות קישור שמוכיח זאת.

בכל מקרה, בשנים האחרונות מי שרצה מכונית מנהלים בנזין ידנית במחיר ריאלי (סביבות ה-160) יכל לבחור בסובארו B4.

אם מטפסים קצת במחיר אפשר לרכוש אלפא 159.

פורסם

מעניין. עכשיו כשאתה שואל את זה, חזרתי לכתבה המקורית של וואלה! רכב וגיליתי שהם מחקו את הקטע שנוגע לתיבה הידנית. מקודם נאמר שם בפירוש שהגרסה המוזלת תשווק עם תיבת הילוכים ידנית בעלת שישה יחסי העברה, ואפילו היה לזה אזכור בתת הכותרת. במחשבה שניה, אולי אני לא צריך להיות מופתע - אחרי הכל, עדיין מדובר בוואלה! רכב...

כמו שאפשר לראות, יש אזכור לתיבה הידנית בתגובות.

פורסם

לא יודע מה איתכם אני נוהג רק על ידני מאז שהוצאתי את הרשיון לפני 10 שנים.

לא מסוגל להיות באוטומט.

וקרו לי מקרים מצחיקים שמרוב שנהגתי על ידני והייתי צריך לעשות נסיעה עם אוטומט של חבר לא הסתדרתי עם ההילוכים שלו.

אני לא רואה את עצמי קונה אוטומט.

יש לי קורולה 2003 ידנית ועכשיו קניתי איביזה 2011 ידנית.

נראה לי שהביקוש לידני הוא יותר בגלל תימחור נכון ועליה של מחירי הדלק.

אין ביקוש בארץ אנשים קונים כי אין להם כל כך ברירה במצב של היום.

אם המחיר של אוטמט וידני היה זעום כולם היו קונים אוטומט.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

וקרו לי מקרים מצחיקים שמרוב שנהגתי על ידני והייתי צריך לעשות נסיעה עם אוטומט של חבר לא הסתדרתי עם ההילוכים שלו.

WTF?!?!

:loco:

• תוכן חדש...