Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם...

ברצוני לדעת אם אני מאבד מים ברכב ואין לי נזילה לאחר בדיקה מעמיקה כך שזה בטוח לא נזילה האם זה מצביע רק לכיוון אחד שאומר שהראש מנוע לא טוב (שופך), או שיכולות להיות עוד אופציות?

שאלתי השניה היא אם במידה ופתחו ראש מנוע ותיקנו הכל מה ההיסתברות שהתקלה תחזור או בכללי האם המנוע יחזור להיות כמו שהיה? והאם ישנה ירידת ערך כל שהיא לרכב לאחר פתיחת ראש המנוע ואם כן מה היא פחות או יותר?

אגב הרכב המדובר הוא איביזה ספורט 1.6 שנת 2008.

אשמח לקבל עזרה... ותודה מראש.

פורסם

אני אכלתי קש עם בעיה דומה בסובארו לגאסי, בסוף היה לי סדק קטנטן ברדיאטור רק לאחר פירוק הרדיאטור הבחנתי בו.

האם השמן והמים מעורבבים?

haters will hate

פורסם

אני חושב שאם מים היו בורחים לתוך המנוע היית רואה את זה בצורת עשן מהאגזוז ואני חושב שבתוך מיכל האידוי אתה אמור לראות בועות (חושב, לא בטוח בכלל...)

חוץ מזה יכולות להיות הרבה סיבות אחרות לבריחת מים ללא שתרגיש בנזילה שאולי שוות בדיקה:

רדיאוטר מפוצץ\סתום והמים מתאדים דרכו\בגללו בלחץ

מכסה רדיאטור שבור ומים מתאדים דרכו בלחץ

פקק רדיאטור שחוק\לא-אוטם-כנדרש ומים מתאדים דרכו בלחץ

משאבת מים גמורה אבל נוזלת רק כשהרכב מונע ומערכת הקירור בלחץ כך שלא קל לשים לב

יש בטח עוד אפשרויות אני רק תיארתי מניסיון עם רכב קודם, קרה לי הקטע עם הפקק ששיגע לי את הברגים ואחרי שהשקעתי על ניקוי רדיאטור שהייתי בטוח שהוא סתום ובסוף החלפת פקק ב 75 ש"ח מקורי של יונדאי פתר לי את הבעיה. גם הקטע עם המשאבת מים שהייתה נוזלת רק בנסיעה קרה לי בעבר הרחוק.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

גם לי היה אותו הדבר ובסוף התברר שזה נוזל ישר על הסעפת ככה שזה מיד מתאדה ולא רואים את הנזילה...

ויש עוד מלא אפשרויות, הכי טוב תכנס למוסכניק שאתה סומך עליו ותתן לו שיסתכל.

בהצלחה.

פורסם

היה לי מקרה דומה שנה לא הבנתי לאן נעלמים המים אין נזילה בשום מקום רדיאטור די חדש (בן שנה) אחרי נסיונות רבים במוסכים עלו לי על הבעיה ראש מנוע. איך עלו הנה הסיפור.

האוטו חם אחרי נסיעה הגעתי למוסך שוב עם אותה הבעיה הוא פתח לי את רדיאטור ובטעות לחצתי על גז והשפריץ עד השמים ישר הוא קבע שהלך ראש מנוע ובסוף צדק . (מיצובישי סופר לאנסר 97)

ממליץ קודם להחליף פקק רדיאטור ובדיקת קומפרסיה. זה יוצא הכי זול ואם לא כנראה ראש מנוע.

פורסם

הרכב אצלי סך הכל חודש ועבר בדיקה לפני קנייה במכון ומאחר שלא עלו על הבעיה בבדיקה פניתי אליהם שיעשו בדיקה נוספת על אחריותם וראו אחרי בדיקה מעמיקה שאין נזילות כך שאני סבור ורוצה להאמין שהפעם הם צודקים ואכן אין נזילות מה שכן מדאיג אותי זה שמאחר ולא מצאו נזילות מנהל המכון קבע שראש המנוע פגום וצריך לפתוח ולתקן, וכן שוב אני אומר אני דיי מודאג מעצם העובדה שפעם אחת הם טעו ושהפעם אולי הוא מסיק מסקנות מהירות מידי וקובע שצריך לפתוח ראש מנוע שאולי הבעיה יכולה להיות ממקום אחר, למרות שהתיקון יהיה על חשבון המכון אני עדיין מהסס בנושא פתיחת ראש המנוע כי מנסיוני ומהידע המועט שלי בנושא אני יודע שהרכב לא יחזור להיות כמו שהיה...

מה דעתכם בנושא?

פורסם

לא היית ממהר לפתוח מנוע, הייתה לי בעיה זהה של איבוד מים ללא הסבר:

חיפשתי נזילות בכל מקום, הנחתי קרטון מתחת לתא המנוע אחרי כל נסיעה בתקווה לראות טיפטוף וכלום.

התחלתי להעלות כל תיאוריה אפשרית שחלקן צויינו כבר פה (משפריץ על הסעפת ומתאדה).

לבסוף הרמתי ידיים והגעתי למוסך מוכן להוצאה כספית גדולה - שהתבררה כ50 שקל על פקק למיכל המים כי המקורי לא אטם כל כך טוב.

אולי שווה לקבל חוות דעת ממוסך מורשה יצרן ואם הוא מאשר את הדיאגנוסטיקה אז לפנות למכון.

בהצלחה!

כבר חתמתי...

• ספונסר פורום
פורסם

גם לי כמו לרוב החברים כאן לא נראה שאיבוד הנוזל אצלך מקורו בראש המנוע

אני ממליץ לך לנסות לבדוק במוסך מקצועי שמכיר את הרכב לפני שמגיעים למסקנה סופית .

אם תרצה אשמח לעזור .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

בעניין הקילומרז ברכב הוא עבר עד היום 69000 ק"מ ככה שנראה לי לא סביר כל הסיפור הזה למרות שאת החוות דעת אני משאיר למומחים בינינו.

ומוסך רון תודה רבה על ההיתעניינות אני ישמח לקבל עזרה שלחתי לך הודעה פרטית.

פורסם

אצלי בעיה דומה ביונדאי גטס התגלתה כנזילה מפלאנ'ג טרמוסטט.

בד"כ אם הטפטוף שולי,לא נראה כנזילה וקשה לגלות אותו וגם אצלי בבדיקה לפני קנייה לא זיהו את הנזילה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...