Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם איני טועה ה"צורה" החדשה של קרניבל יצאה ב 2007/8

מספר שאלות ברשותכם

האם הדגם החדש קטן יותר מהישן (פחות מרווח,סידור מושבים שונה, נפח תא מטען וכו)

האם יש עדיפות לאחד מהדגמים - נניח 2006 צורה ישנה מול 2007 צורה חדשה

האם מלבד שינוי הצורה ישנם עוד שינויים מכניים

שאלה אחרונה בנוגע לעלויות

מתי כדאי לבחור בדיזל על פני בנזין

האם יש עלויות שונות בין דיזל לבנזין באגרת רישוי,ביטוח,טיפולים וכו...

תודה רבה

ערן

פורסם

היי ערן

הצורה החדשה יצאה ב 2007 ,

השוני הוא בגודל החיצוני, מבחינת המרווח הפנימי – עדיין מדובר ברכב הגדול ביותר ל 7 נוסעים (מבוגרים!)

הסידור הפנימי הוא 3 –מקדימה 3 ו 2 מאחור.

יש שינויים מכניים שעיקרם בהספק המנוע והגיר, מה שהביא לשינוי במכסה המנוע ( מ 2007 ללא כונס אוויר ).

מבחינת בחירה בין דיזל לבנזין : מס' הק"מ הוא מה שקובע בסופו של דבר, אם אתה נוהג מעל 25,000 ק"מ

בשנה , כדאי לבחור בדיזל , האגרה יקרה יותר וכן גם הביטוחים, האחזקה זולה יותר.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות

מיטל מאלדן

פורסם
אם אתה נוהג מעל 25,000 ק"מ

בשנה , כדאי לבחור בדיזל , האגרה יקרה יותר וכן גם הביטוחים, האחזקה זולה יותר.

ן

מיטל מאלדן,

את אמורה כבר לדעת, שאין שום הבדל באגרת הרישוי בין רכב בנזין לרכב דיזל מאותה קבוצת הרישוי כבר שנתיים.

בקשר לאחזקה, היא לא יותר זולה , בעיקר כאשר מדובר בתיקונים של מערכת ההזרקה או הטורבו, גם הטיפולים השותפים לא יותר זולים. בקשר לביטוחים, אני גם כן לא בטוח. ואם כן, ההבדלים לא משמעותיים.

לעניין הרכב - קודם כל מדובר בשיפור משמעותי בבטיחות בהשוואה לדגם הקודם (שהיה עם רמת הבטיחות מחפירה):

הקודם

החדש

עדיין, כפי שאתה רואה, ההגנה מקדימה משאירה מקום גדול לשיפור.

סידור המושבים בדגם החדש, לדעתי, מוצלח יותר - אפשר לקפל רק כיסא אחד בשורה השלישית, ועדיין יש 6 מקומות הישיבה מלאים.

בנוסף, ניתן להזיז את המושבים בשורה השניה קדימה ואחורה לטובת מרחב הרגליים או בגאז' (תלוי בצרכים).

מנוע דיזל חיסכוני יותר מבנזין, אבל עדיין לא מדובר ברכב חיסכוני (מנוע גדול+גיר אוטומטי). וגם ההאצה לטעמי לא מספיק טובה בדגם הדיזל.

לסיום - מדובר ברכב נוח מאוד למשפחה שצריכה 6-7 מקומות ישיבה. קרניבל יותר מרווח ממיניוואנים אחרים (מזדה5, C4 פיקאסו, פורד SMAX ועוד..). כמשומש יכולה להיות אופציה טובה (מחיר המחירון לא גבוה יחסית), מנוע דיזל עדיין יותר חיסכוני מאשר מנוע בנזין של קרניבל או במיצובישי גראנדיס (גם כן מכונית מוצלחת בסגנון הזה).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אישית יש לי את הדגם החדש (שנת 2007) הוא אצלנו קרוב לשנה והוא עבר 50000 בשנה החולפת !!! עבר רק טיפולים תקופתיים כל 15000 וללא תקלות רצניות....חוץ מקרוזיה במנוע שתוקנה ברגע וזהו.

חוץ מזה רכב אמין,נוח,בטוח,בעיר קצת מגושם אבל למרחקים הוא מושלם...

בגדול הוא גובר על הצורה היישנה !!

Kia Forte 1.6 126 HP

פורסם

מבחינת אחזקה

הדגם הישן יחסית בעייתי (בעיקר בתחום הברקסים ששם ההחלפה תכופה) אבל בדגם הדיזל הוא יחסית חסכוני.

הדגם החדש אמינות סבירה (טיפולים יקרים) אבל בבנזין הצריכה היא גבוהה מאוד (1/5+ עירוני +1/8.5 ביו עירוני).

סידור מושבים חבר שלי יותר אהב את הדגם הישן אבל זה עניין אישי.

תהנה

פורסם
מבחינת אחזקה

הדגם הישן יחסית בעייתי (בעיקר בתחום הברקסים ששם ההחלפה תכופה) אבל בדגם הדיזל הוא יחסית חסכוני.

הדגם החדש אמינות סבירה (טיפולים יקרים) אבל בבנזין הצריכה היא גבוהה מאוד (1/5+ עירוני +1/8.5 ביו עירוני).

סידור מושבים חבר שלי יותר אהב את הדגם הישן אבל זה עניין אישי.

תהנה

עם כזו צריכת דלק, עדיף כבר קרייזלר וויאג'ר!

רכב עדיף לדעתי בכל תחום על פני הקרניבל.

שלי עושה בעיר 1/6 ובחוץ בנסיעה רגועה בסביבות 1/8-9.

לנצ'יה דדרה

קרייזלר וויאג'ר למשפחה

פורסם

במידה ולא נסעת על קרניבל חדשה אז החוויה היא שונה ממה שאתה חושב הרכב מרגיש "אמריקאי" עם תגובות מנוע שקטות וחזקות

מאובזר ונוסע לא רע בכלל (מבחינת שיוט לא בדקתי אחיזה והנאה מנהיגה, בכל זאת רכב לא שלי:lol:).

• תוכן חדש...