Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סנדוויץ' mdf VS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי מה שאני ראיתי לרב תיבות בנויות מעץ MDF.

פלטה למגברים זה לא ממש משנה מה תשים העיקר שיהיה מוחזק היטב.

נ.ב אפשר לדעת למה כל אחד שם בחורה בסימלון שלו? זה פורום מכוניות או פורום דוגמניות..?

Scan Speak

פורסם

MDF

שוקל הרבה

זול מאוד

ישר פלס ולכן נוח מאוד ליצירת תיבה

חובה לקדוח חור מוביל

סדנוויץ

שוקל מעט

לא ישר פלס כמו הMDF ולכן לא נוח לעבוד איתו על צורות סגורות כמו תיבה

יחסית זול

חובה לקדוח חור מוביל

תעשה את השיקולים שלך - איפה שאתה יכול לחסוך משקל - תשתמש בסנדוויץ'

איפה שאתה רוצה לחסוך חוסר נוחות בעבודה - תשתמש בMDF

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טוב,אז התיבה תהייה מ-MDF והפלטה למגברים מסנדוויץ'.

דן,נכון.זה פורום רכב אבל אנחנו בתת פורום של אודיו,שים לב יש לה אוזניות:lol:

בשיפוצים...

פורסם

סנדוייץ' חזק ועמיד יותר מ MDF וגם פחות רגיש לנזקי רטיבות. (לכן מאוד פופלרי במטבחים )

לתיבות רמקולים- סיבית ובגילגולה המתקדם יותר MDF עדיף.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

איזה סנדוויץ' ? סנדוויץ' ליבנה ( birch plywood )

חזק יותר ועמיד יותר בהרבה מ MDF ומ HDF גם בגרסאות של 30 מ"מ.

למרות שהוא קל יותר.

בונים איתו רמקולים ברמה גבוהה מאוד , אחריו בא תיבות אלומיניום מטוסים יצוק.

חפשו MAGICO MINI .

ועל זה אפשר לקרוא בהרבה מקומות , כמו כן יש מדידות שמראות בברור כמה יציב יותר ה BIRCH.

מדובר בליבנה ספציפי ולא בסנדוויץ' אחר.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

טל

מה המחיר לעומת MDF?

האם סוג העץ הזה ישר פלס ולא מתעקם כמו הסנדביץ' שאנחנו רגילים לראות בנגריות העממיות?

לMDF יש יתרון של קלות העבודה איתו ומחיר מעבר לכך - כל השאר רק חסרונות

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני לא דיברתי על כדאיות דיברתי על נטו ליבנה נגד MDF.

המחיר גבוה יותר כמובן , אבל לא בהרבה.

ואם מדובר בתיבה פשוטה לסאב לא מדובר בהרבה חומר .

בדיוק בתחום הזה הסנדוויץ' הוא הכי טוב , הוא לא מתעוות לעולם ולכן הוא לא תורם את ה"צליל" שלו לסאונד.

כמה זה רלוונטי לסאבים ? אולי לא הרבה , אבל אם בונים אז למה לא להשקיע עוד קצת שיהיה איכותי יותר.

גם MDF בעובי 22 מ"מ מתעוות בתדרים מסויימים , הבעיה היא שמדובר בתדרי באס גבוהים כמו 200 הרץ.

אני זוכר היו כמה שרשורים באתרים כאלה ואחרים שבדקו תיבות MDF מאסיביות עם ברייסינג , והם צלצלו כמו פעמון בתדרים מסויימים , כמה זה שמיע ? לא יודע. אבל הליבנה לא עשה את זה וגם לא בתדרים אחרים.

לתיבות לסאב איפה שלא דרוש הרבה עבודה , סה"כ חיבור פלטות ולעשות חור אחד או שניים זה עדיף.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

טל סנדוויץ' 17 מילימטר הוא עקום כמו פרוצה סורית - ניסית פעם לחבר 6 פיאות של סנדוויץ' בעובי הזה לתיבה מבלי להבריג אותן קודם כל?

זה לא ילך...

MDF הוא ישר פלס ואתה יכול לעבוד עם דבק נגרים ליצירת תיבה בקלות ולא משנה באיזה עובי הMDF - זה היתרון שלו לבניית צורות סגורות.

החסרון הכי גדול בMDF בעיניי הוא המשקל הרב שלו - רכב אחד כבר ירד לי בגובה בגלל שימוש יתר בMDF.

Pioneer TS-X150

פורסם

טוב הלכתי לשאול מומחה עם 50 שנות ניסיון בעץ :

אז המסקנות:

גם MDF מתעקם.. אבל MDF הוא הרבה יותר פריך ולכן הוא יכול להשבר יותר בקלות והמשקל שהוא יכול לשאת מאוד נמוך. כתוצאה מהפריכות אפשר באמת לעצב אותו הרבה יותר בקלות (ראית בוודאי באיזה קלות יוסי עושה את הטבעות עם רוטור פשוט )

דבר שאין אפשרות כמעט לבצע בסנדוויץ.

לגבי ליבנה - טוב זה עץ מאוד יקר הוא באמת קל וגם דיי חזק. היתרון של הסנדוויץ הוא בפלטות הגדולות שאפשר לעבוד איתם - עדיף כמובן עץ מלא אך זה הרבה יותר מסובך (ויקר)

לישומים של רמקולים: MDF - גם נותן אפשרות אכ' לבצע גימורים יותר יפים כמו לכה מבריקה של פסנתרים בעלות הרבה יותר זולה.

חיבור של פלטות עם ברגים - בMDF לא חזק כמו בסנדוויץ' : בMDF קודחים חור מכניסים אום ואז עם בורג אלן ארוך קושרים את הפלטה השניה - זה הפטנט הכי טוב.

אגב המומחה הוא אבא שלי : מורה לנגרות (בפנסיה ).

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

יכול להיות שאתה מדבר על פלטות מאוד גדולות - כמעט כל עץ יתעקם עם הזמן אם לא תבנה תומכות וחיזוקים.

לתיבות של רמקולים - זה ממש ממש לא נוח לעבוד עם סנדוויץ' מהנסיון שלי.

אני לא חולק כאן על הדיעה של אביך כי אני מאמין שהוא יודע היטב על מה הוא מדבר - אני מדבר על השימוש של החומרים האלו לבנית צורות קטנות יחסית מפלטות דקות יחסית.

Pioneer TS-X150

פורסם

לא התכוונתי לסנדוויץ' רגיל כמו שכולם מתכוונים אליו.

אלה ל BALTIC BIRCH ,

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/73/Birch_plywood.jpg

אלה תיבות של רמקולים מדפיים שעולים 20 אלף דולר :

http://www.soundbysinger.com/UserFiles/Image/Magico%20Mini%202%20Bracing.jpg

אין שום צל של ספק , מבלי לדבר על תקציב וכדאיות , זה העץ הכי טוב לתיבות לרמקולים , לא קיים עץ אחר , יותר טוב מזה ? תיבות אלימיניום.

שאלות של אז למה ברמקולים שעולים 50 אלף דולר יש MDF הן לא רלוונטיות , אלה שאלות מסחר ושיווק.

אני יכול גם להגיד למה ברמקולים שעולים 20 אלף דולר יש חיווט זול של 2 מ"מ , שיווק.

MDF הוא לא "רע" , הסנדוויץ' ליבנה פשוט טוב יותר , שוקל פחות וחזק יותר אפילו בעובי מופחת ... אם מדברים על אותו עובי אין מה לדבר בכלל.

אדי פשוט תכתוב BALTIC BIRCH VS MDF בגוגל ותראה לבד את התוצאות.

עופר עם כל הכבוד , נגרים בדר"כ לא יודעים את התכונות האקוסטיות של סוגי עץ , קושי לעבוד איתו , כמה הוא סופג רטיבות ולחות .. אלה דברים שלא אמורים להיות רלוונטיים לנו.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

טל

אני בכלל מדבר על סנדוויץ' תעשייתי רגיל.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי אין לנו ויכוח :

MDF - לישומי רמקולים ! (שהייתי בתיכון בניתי רמקולים - ומן הסתם אבי עזר לי , הבחירה היתה אוטומטית ב MDF - שלפני 20 שנה , היה נחשב חדשני )

• תוכן חדש...