Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, הודיעו לי בעבודה שאני מפוטר אחרי שנה. אין לי גישה לאוף טופיק כי אני לא מעל שנה בפורום, ופשוט רציתי להתייעץ עם החברים פה כי לדעתי יהיו אנשים עם עצות טובות. פשוט אין לי מושג מה לעשות אז כתבתי בנתיים פה..או שיעבירו לשם? *** הועבר מפורום כללי***

אני פשוט זקוק לעצה כי אין לי מושג מה לעשות וממש מנצלים אותי.

1. אז ככה אני עובד שם כבר כמעט שנה והייתה לי קרן פנסיה קיימת ממקום עבודה קודם, ובמשך 12 חודשים לא שילמו והפרישו לי קרן פנסיהה וגם לא פתחו לי קרן פנסי החדשה.

2. אני עובד 9 שעות ביום ומקבל תגמול על 8 וחצי שעות בלבד - הבוס עושה מה שבא לו - אומר תקח חצי שעה הפסקה ומתי שהוא צריך אותי - גוזל לי את ההפסקה ואומר תחלק רק ל10 דקות כל פעם בלי חצי שעה רצוף.

3. אני עובד במקום שנותן שירותי רפואת חירום - ככה שמתוקף התפקיד שלי אוסרים עליי לצאת ואף מאיימים עליי לעזוב את השטח של המשרדים בחברה, למרות שהחוק אומר במפורש שמגיע לי לצאת לחצי שעה משטח המקום עבודה, והמעסיק עובר על החוק בצורה בוטה ומזלזל בזכויות שלי ואומר שזה מה שיש .

4. אין לי שום חוזה חתום על נייר - בראיון עבודה אמרו לי אתה תקבל X שח לשעה וX שח נסיעות ותעבוד בתפקיד הזה והזה והוא כל פעם משנה את זה ועושה מה שהוא רוצה. שביקשתי יותר כסף על נסיעות הוא הוריד לי את השכר ב2 שח לשעה וכל זה בלי לכתוב על חוזה משהו, סהכ שינה משהו באקסל. שהוא רצה לנסות לחסוך לי שעות נוספות - למרות שאני בכלל לא רוצה להגיע לשעות נוספות הוא העביר אותי לשכר גלובלי. כשהוא ראה שבחודשי אני מאחר 10 דקות פהו 10 דקות שם הוא שם החזיר אותי לשכר לפי שעה וכל זה רק לפי כמה מילים באוויר - אותו דבר לגבי 100 שקל החזר פלאפון שקיבלתי ואחרי חצי שינה ביטלו.

5. היום יצאתי להפסקה והודעתי למנהלת ואז המנכל חיפש אותי כי היה בלגן. כשחזרתי הוא קרא לי למשרד שלו ואמר לי שאני מפוטר כי זה לא פעם ראשונה שהוא חיפש אותי והייתי בהפסקות ושלא מעניין אותו החוק, גם שאני משתין וושותה ואוכל זה הפסקה מבחינתו. והוא היה ממש כעוס ואמר שנפרד כידידים ועוד חודש מהיום אני מפוטר. עכשיו מה שהוא עושה זה עברה על החוק - אם מתוקף התפקיד אני לא יכול לצאת חצי שעה רצוף להפסקה פיזית החוצה הוא חייב לשלם על זה- הוא גם לא משלם וגם מבקש לא לצאת ובגלל זה פיטר אותי [כנראה - יכול להיות שאמר את זה מכעס].

6. אני עובד מצטיין שם - ומה שקורה זה שכל הזמן מפילים עליי שם עוד ועוד דברים בלי לשלם לי עליהם כסף. גם שינו את המקום עבודה ליישוב שרחוק ב30 קמ ובמקום רכבת אני נוסע ברכב הפרטי שלי ומזבזז עוד כסף על דלק בלי לקבל חזרה. שביקשתי החזר הורידו לי את השכר ב2 שח לשעה תמורת החזרי דלק, כל זה בלי מסמך סתם באוויר.

הייתי אמור להיות שם פקיד נתונים זמני לחודשיים, ומפה לשם זה הגיע שאני עושה שם דוחות של הנהלת חשבונות, אחראי על טכנאים, העבירו אותי לשבת בתוך מוקד, נתנו לי להיות אחראי על מערכות מחשוב. אני מתקן שם מחשבים, חוסך לבוס שלי להזמין את האיש מחשבים שלו כי אני פותר דברים לבד. חוסכים בזמן שאני שם מוקדן ועוד אני עושה מלא דברים, ובעצם נותן למנכל ביטחון שמ 9 עד 18 שאני שם הוא רגוע. אבל הוא לא רוצה לשלם על זה ומנצל אותי - אם לא טוב לך קח את הרגליים ותלך. הפילו עליי גם לעשות דוחות של רופאים, ומלא מלא דברים שקשורים למחשוב ולאקסל + בדיקות תוכנה+ מערכת הקלטות וטלפוניה ושירות לקוחות וניהול עובדים. אחריות ממש גדולה וגם מטלפנים אליי מחוץ לשעות העבודה. ובמשך 12 חודשים לא קיבלתי אפילו תוספת שכר, רק בכל פעם שיש לי סידור אישי קיבלתי איום של פיטורים. מה אני עושה במצב העגום הזה? היום היה את הריב הזה ולא קיבלתי בנתיים מכתב פיטורים ולא כלום- גם הציעו לשלם לי את הפנסיה שהתלוננתי אבל גם בזה הוא קימבן אותי ורשם לסוכן ביטוח שכר של 4500 למרות שהשכר שלי הוא 5800 ברוטו. והוא צריך לשלם 12 חודש אחורה ובנתיים לא שילם כלום. איך אני יכול לתבוע אותו על כל מה שהוא עבר על החוק ולקבל את הפנסיה שלי? משכורת פיצויים? מה לגבי ההפסקות שהם לא כפי החוק? ושהוא מפטר אותי בגלל הפסקות שהוא בעצם גוזל לי כסף עליהן?? המצב ממש עגום וגם לא בא לי ללכת לשם יותר..מצד שני אני לא רוצה להיות מובטל, מה אני יכול לעשות מחר בבוקר? לבקש את המכתב פיטורין חודש מראש? להגיד לו שאני הולך לתבוע? לדבר איתו? קחו בחשבון שהבן אדם הבעל החברה וזה כסף שלו חברה קטנה, והוא בן אדם קמצן, תכמן וערמומי ביותר.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא יודע אם יוכלו לעזור לך פה כי זה נשמע מקרה מאוד מסובך.

אם כל מה שאתה אומר נכון, אחרי הכל את הצד השני לא שמענו - לך לעורך דין, חד וחלק.

שים לב, לא אמרתי לך לתבוע אותם, לך לעורך דין ותראה מה יש לו להציע לך לעשות.

Bimmer

פורסם
אני לא יודע אם יוכלו לעזור לך פה כי זה נשמע מקרה מאוד מסובך.

אם כל מה שאתה אומר נכון, אחרי הכל את הצד השני לא שמענו - לך לעורך דין, חד וחלק.

שים לב, לא אמרתי לך לתבוע אותם, לך לעורך דין ותראה מה יש לו להציע לך לעשות.

למה מסובך - מה מסובך בזה? המעסיק רימה אותי ועבר על חוקי העבודה למה אי אפשר לתבוע אותו? אם אני צריך הוכחות, אז יש לי את כל התלושי משכורת ורואים שלא קיבלתי דמי פנסיה, יש לי הוכחה שהייתה לי קרן פנסיה קיימת ולכן מגיע לי לקבל פנסיה על שנה שלמה. לגבי ההפסקות שלא בתוקף הוא לא שילם אותן ויש לי דוח שעות של חודש מסויים של כמה שעות עשיתי וכמה שולם לי בפועל, ואם צריך אני אחפש עובדים לשעבר שגם אותם הוא רימה עם ההפסקות.

לגבי זה שאין לי חוזה בכתב והוא עושה מה שבא לו זו גם עברה על החוק לדעתי..

אין פה מישהו שהוא אולי עורך דין או מבין בזה..? אין לי זמן ללכת לעורך דין אני מ9 עד 18 כל יום בעבודה.

אם אני הולך לעוד הוא מקבל אחוזים מכמה שייצא? מה זה הדבר הזה קו לעובד או שיל..?

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

עם כזה ניצול, וכזו תחושת תיסכול - מה אתה עושה שם ?

חפש מקום אחר, הוגן ומשתלם. וממחר בבוקר !

לפי דבריך - היה ניצול שלך, והיו עבירות על חוקי עבודה. לדוגמה הפרשה לפנסיה היא חובה. הפסקה בתשלום, בצהריים או בערב, אם השעות חריגות.

פיטורין חייבים להיות בכתב. חובה לשלם חודש משכורת מרגע מסירת המכתב. יתכן ומגיעים לך פיצויים גם אם תתפטר.

כדאי להתייעץ עם עו"ד. יש ערים בהם יש יעוץ בסיסי של שי"ל - ברר במקום מגוריך.

גם אם נדרשת השקעה בשכר טרחה - זה עשוי להשתלם לך כלכלית.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
עם כזה ניצול, וכזו תחושת תיסכול - מה אתה עושה שם ?

חפש מקום אחר, הוגן ומשתלם. וממחר בבוקר !

לפי דבריך - היה ניצול שלך, והיו עבירות על חוקי עבודה. לדוגמה הפרשה לפנסיה היא חובה. הפסקה בתשלום, בצהריים או בערב, אם השעות חריגות.

פיטורין חייבים להיות בכתב. חובה לשלם חודש משכורת מרגע מסירת המכתב. יתכן ומגיעים לך פיצויים גם אם תתפטר.

כדאי להתייעץ עם עו"ד. יש ערים בהם יש יעוץ בסיסי של שי"ל - ברר במקום מגוריך.

גם אם נדרשת השקעה בשכר טרחה - זה עשוי להשתלם לך כלכלית.

כי אני צריך את הכסף, אני בן 25 ואין לי תואר או משהו. כי פה ושם יש שעות מתות ויש אינטרנט בעבודה, בעיקרון אני שם כי לא מצאתי משהו אחר עדיין וגם כי חשבתי שעם הזמן יעירכו את מה שאני עושה ויתנו תוספת כסף ולא איומים בפיטורים. וגם כי מהנסיון שלי רוב המעסיקים בשוק יחפשו רק לנצל וכל זה..אז מה אני עושה מחר בבוקר? ללכת לבקש ממנו את המכתב פיטורים? יכול להיות שהוא גם לא יפטר אותי אי אפשר לדעת איתו סהכ אני עושה לו שם עבודה של 2 אנשים. אני מת לעוף משם..אבל לשבת בבית בלי עבודה זה יותר מדכא מאשר לעבוד במקום עבודה מגעיל. אם אני זוכה במשפט הוא חייב לשלם? הוא בן אדם כזה שמזלזל בחוק..גם אם יבקשו ממנו לשלם הוא לא ישלם. בטח שמגיע לי פיצויים בינואר 2011 אני שם כבר שנה, ופיטרו אותי על הפסקות שמורידים לי עליהן כסף :|

פורסם

תפנה להסתדרות במקום מגוריך. כן, כן. ההסתדרות החדשה. זו של עופר עיני. מעסיקים כאלה "אבו עלי" הופכים להיות חתלתולי אמבטיה אחרי שהם מקבלים מכתב מעו"ד של ההסתדרות שתובע אותם על עבירות שונות. אתה תצטרך להסביר מה סוכם עימך ומה קרה בפועל.

אתה חייב להירגע מהקטע ההיסטרי. יש מקומות עבודה נוספים. זכור תמיד - מעסיק שלא מכבד אותך כאדם וכעובד שלו, אין שום סיבה בעולם שאתה תייצר לו כסף. הזכות ליחס הוגן אינה תלויה בדבר.

בנוסף, אם אתה חושש ממצב התעסוקה - האבטלה היום במשק היא מהנמוכות בהיסטוריה, אתה יכול למצוא עבודה חדשה יחסית בקלות.

גם כאן היו שרשורים של חיפוש עבודה.

אם אתה רציני, מסור, ומוכן לעבוד - אתה תמצא עבודה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

סבל נפשי לא שווה את הכסף המועט שאתה מקבל שם.

בחודש שנותר לך תחפש עבודה אחרת, אני בטוח שתמצא.

אם היו מתייחסים אלי ככה הייתי יורק לו בפנים ומחרבן לו על השולחן.

פורסם

אם היו מתייחסים אלי ככה הייתי יורק לו בפנים ומחרבן לו על השולחן.

ובמה המנקה אשמה ?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ראה

מצד אחד אתה מתאר את עבודתך כחשובה ומכניסה כסף רב למעביד

מצד שני הוא מוכן לפטר אותך ללא הנד עפעף

לכן , ולא מן הנמנע כי מה שאתה חושב ממש לא זהה לתרומה שמעבידך רואה כי אתה מעניק לו.

מעביד שכל מעייניו בניצול העובד שלו כפי שאתה מתאר , אינו ראוי שיעבדו בשבילו.

לכן אילו אני במקומך , מחפש מקום עבודה תחליפי , ויפה שעה אחת קודם.

ושולח לו מכתב התראה מעו"ד / הסתדרות , על כל העוולות שהוא גרם לך ולא שילם עליהם.

תתקבל תשובה שלילית , מעביר את שדה הקרב לבית הדין לעבודה.

מקווה שאתה מכוסה בניירת כלשהי , לגבי התשלומים שעליהם התחייב המעביד ולא שילם , כי התובע הוא שצריך להוכיח את התביעה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ראה

לכן , ולא מן הנמנע כי מה שאתה חושב ממש לא זהה לתרומה שמעבידך רואה כי אתה מעניק לו.

מקווה שאתה מכוסה בניירת כלשהי , לגבי התשלומים שעליהם התחייב המעביד ולא שילם , כי התובע הוא שצריך להוכיח את התביעה.

תראה אני חוסך לו כסף בלעדיי הוא יצטרך שני עובדים לשלם 8 אלף בחודש, לפני הייתה לו פקידה שעשתה את כל הדוחות באקסל. אז אני גם עושה לו את כל הדוחות, גם משמש בתור מוקדן בשעות שאני שם, גם מתקן מחשבים מנהל טכנאים וכדומה. והוא פשוט בן אדם נצלן הוא לא רוצה לשלם וגם רוצה אחריות של מנהל. עכשיו הסיבה שעובדים אצלו זה שפה ושם זה מקום קטן ובבוקר זה נוח כי אין הרבה עבודה אבל יש שעות שעובדים בצורה מטורפת. אני יודע שגם בכל מקום מבקשים המלצות ממעסיקים וכדומה ושלא קל להתקבל לעבודה במדינה הזו..אני עבדתי בבדיקות תוכנה בהייטק לפני המשבר ומאז לא הצלחתי למצוא כלום וגם אין לי תואר.

היום בבוקר הוא בא ודיבר איתי ושאל מה שלומי כאילו שלא קרה כלום, ואני אומר לו מה אתה שואל מה אכפת לך? אז הוא אומר שאכפת לו ובלה בלה ואמרתי לו שאם הוא מאמין לשקרים שהם אמרו עליי המנהלת וכדומה אז שיתן לי את המכתב פיטורים וזהו והוא לא הגיב בכלל וצחק כזה כאילו כלום, אז אני לא יודע עכשיו אם אני מפוטר או לא מפוטר לא קיבלתי מכתב לא כלום. מה אני אמור לעבוד חודש רגיל ואז להשאר בלי עבודה? הוא לא יכול להיפטר ממני מרגע לרגע כי רק את הדוחות שאני עושה יקח למישהו ללמוד במשך חודש. גם אני יכול להביא עובדים לשעבר שגם גזלו מהם הפסקות ולהם יותר גרוע לא שילמו להם על ימי התלמדות

מצד שני אני לא רוצה להיות מובטל הבנתם?

פורסם

קודם כל דרוש מכתב פיטורין מסודר בכתב.

אחרת בעוד חודש הוא בכלל יגיד שלא פיטר אותך ואם אתה עוזב הוא לא משלם פיצויים ותובע אותך על עזיבה ללא התראה.

תגיע אליו למשרד (רצוי עם מישהו שאתה סומך עליו כעד) ובקש מכתב פיטורין.

תודיע לו שמבחינתך כל עוד לא קיבלת מכתב פיטורין בכתב כנדרש בחוק אתה רואה עצמך כמי שלא פוטר.

ברגע שיש לך את המכתב תחפש עבודה אחרת כפי שייעצו לך פה.

וכמובן גם אני חושב שברגע שהמעסיק יקבל מכתב מעו"ד שמפרט את מעלליו (אי תשלום פנסיה זו כבר עבירה על החוק) הוא יסכים להתגמש ולשלם מיד את כל מה שמגיע כדי לא להסתבך.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אם אתה חוסך לו כסף או שהוא מפסיד עליך זה בכלל לא חשוב כי אתה לא שותף שלו.

לגבי כל השאר להך להסתדרות/מועצת הפועלים לייעוץ. הם יוציאו מכתב למעביד כולל איום בדיווח לרשויות שיקנסו אותו ובמידת הצורך יפנו לבי"ד לעבודה עבורך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ראה

היי ההוכחות היחידות שיש לי : 12 תלושי משכורת בלי תשלום של קרן פנסיה, הוכחה שהייתה לי קרן פנסיה פעילה מדצמבר 2009 והתחלתי לעבוד בינואר 10. יש לי דף נייר עלוב שהוא כתב עליו בעט את השם שלו והחתימה שכתב שהשכר שלי לשעה יהיה 29 שקלים שאני אקבל 600 שקל החזר נסיעות ו100 שקל החזר פלאפון. ושאני עובד שעתי ומשרה מלאה מ9 עד 18. אחרי כמה חודשים הוא שינה מקום מתא לנס ציונה ולא קיבלתי הפרשי דלק, הורידו לי את ההחזר פלאפון בלי לחתום על כלום. ושינו לי משעתי לגלובלי כדי לנסות לחסוך כסף ואז שינו שוב לשכר שעתי אחרי חודש. ואני יכול למצוא עובדים לשעבר שגם אותם דפקו על הפסקות ולהם גם לא שילמו על ימי התלמדות. יש גם עוד משהו שמשותף לכל העובידם - כל עובד במשכורת הראשונה קיבל פחות כסף ממה שמגיע לו לי במשכורת הראשונה היה 2000 שקל חוסרים, וככה לרוב העובדים במשכורת הראשונה היו חוסרים של כסף, נסיון לבדוק אם הם ישימו לב או לא ואם הם רשמו את כל השעות שלהם.

תראו אני לא חבר של ההסתדרות, מה אני יכול לפנות אליהם והם יעזרו לי? אולי אני יכול לשלוח להם פקס? או שאולי כדאי לי ללכת לנסות לברר אם הוא פיטר אותי או לא ואיפה המכתב שלי קודם כל? כמה זמן בדרך כלל לוקח לתבוע ועד שיהיה משפט וכדומה?

פורסם

זה לא משנה אם היתה לך קרן פנסיה או לא. לפי החוק אחרי 3 חודשי עבודה מחוייבים להפריש לך וזכותך לבחור לאיזו קרן אתה רוצה שיפקידו.

הוא לא יכול לשנות לך לגלובאלי כי זה תופס רק במשרות אמון. אם אין לו רישום של שעות עבודה בפועל אתה זכאי לכל תשלום שתבקש על שעות נוספות כי חובת ההוכחה שלא עבדת היא עליו.

לך דבר עם ההסתדרות גם אם זה יעלה לך בדמי חבר לכמה חודשים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
זה לא משנה אם היתה לך קרן פנסיה או לא. לפי החוק אחרי 3 חודשי עבודה מחוייבים להפריש לך וזכותך לבחור לאיזו קרן אתה רוצה שיפקידו.

הוא לא יכול לשנות לך לגלובאלי כי זה תופס רק במשרות אמון. אם אין לו רישום של שעות עבודה בפועל אתה זכאי לכל תשלום שתבקש על שעות נוספות כי חובת ההוכחה שלא עבדת היא עליו.

לך דבר עם ההסתדרות גם אם זה יעלה לך בדמי חבר לכמה חודשים.

משנה ועוד איך- אם יש לך קרן פנסיה קיימת ממקום עבודה קודם אז מגיע לך פנסיה מהיום הראשון להעסקה שלך. הוא לא שינה לי לגלובלי, הוא שינה לשכר של 5800 שקל בחודש חודשי כי הוא לא רצה לחשב לי את המשכורת כל חודש. ואחרי כמה חודשים החזיר לשכר לפי שעה שהוא ראה שאני מאחר לפעמים בבוקר. גם חודש אחד עוד הייתי בשכר חודשי קבוע הוא הוריד לי כמה שעות על איחורים בלי שינוי בחוזה בלי כלום וחודש אחרי העביר לשעתי. חזרו אליי מההסתדרות הם אומרים בלי דמי חבר 30 שח בחודש אי אפשר לעזור לי ואפשר רק פיזית לעזור הפקס ששלחתי לא עוזר. יש לי רישום שעות ויש ליה הוכחות שכל חודש עבדתי 180 ומשהו שעות וקיבלתי תשלום רק על 160 ומשהו.

• תוכן חדש...