Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב אספנות, שמן הסתם אני נוסע בו פעם בשבוע בערך. את כל הזמן הנותר"בין לבין" הוא חונה באותו המקום- כאשר הוא יוצא הפרייבט ליסינג שלי תופס את המקום במקומו, מכוון שמדובר במקום הנח לחניה של האוטו הגדול. בזמן האחרון העיריה התחילה להציק לי: פעמיים הדביקו לי מדבקות פינוי, ועכשיו גם קיבלתי בדואר רשום דרישה לפנות את הרכב "הנמצא ברשות הרבים"! כאמור- הרכב עם הביטוח וטסט בתוקף ונוסע פעם בכמה זמן, ואף רואים שהחלונות שלו נקיים- את כל האוטו לא ניתן לנקות תדיר מדי כי: הוא גדול, וגם חונה במקום שכל שניה תופס אבק מכוון שיש בניה בסביבה. עד כאן הסיפור- והשאלה שנשאלת: במידה ואיזה "חכם" יחליט בכ"ז לגרור לי את האוטו- מותר להם? -ושוב: האוטו עם הטסט וביטוח בתוקף! האם יש מגבלה כלשהיא לחניה ממשוכת במקום מסויים (כמובן שמדובר בכביש ציבורי ללא כל סימון או שילוט)?

תודה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

האם אני צודק בהנחות הבאות:

1. יש לך גם חניה בטאבו שבה אתה מחנה את רכב הליסניג שלך, כאשר אתה יוצא עם רכב האספנות שלך אתה מייד מחנה במקומו את רכב הליסניג שלך וזאת על מנת לשריין לך את המקום.

2. באיזור מגוריך יש מצוקת חנייה.

ברגע שרכב נוסע אי אפשר לדרוש ממך לפנותו, אך כנראה שאתה דורך על היבלות של שכניך אם כאמור ההנחות שלי היו נכונות.

פורסם

קצת בנאלי - שים שלט מאיר עיניים בתוך הרכב בחזיתו, בנוסח: "פקח יקר! הרכב נמצא בשימוש, עם טסט וביטוח בתוקף, גם אם לא נוסע בכל יום. אין מה להדביק מדבקות. תודה על ההתחשבות".

סתם אנשים צרי עין התלוננו לעירייה. נסה להזיז מעט את הרכב (אני יודע היכן הוא עומד. ביום המצב שם קטסטרופה. אולי בימי שבת ניתן להזיזו מעט, ואז הוא ייחשב כ"נוסע" גם לפקחים "מרובעים".).

alfa 156 2.5.

פורסם

מכתב רשום עם אישור מסירה לראש מחלקת החניה ברשות המקומית בה אתה מתגורר.

נוסח כזה פחות או יותר

אדון נכבד

במענה למכתבך מיום XXXX רכב תוצרת YYYY מספר רישוי ZZZZZ

מדובר ברכב הנוסע מדי שבוע.

מדובר ברכב אספנות יקר ערך.

לרכב יש רישוי ( טסט בתוקף) וכן ביטוח.

על כן נא להורות לפקחים של הרשות להפסיק להטריד אותי ואת רכבי.

כל מעשה כנגד הרכב מטעם הרשות, יועבר לטיפול משפטי , כאשר אני אתבע גם את אדוני באופן אישי על הנזקים שיגרמו לי.

מקווה שבכך יוסרו כל אי הבנות הקשורות לרכבי הנ"ל.

בכבוד רב.

ממליץ לך במידת האפשר לשנות גם את מקום החניה של הרכב מעת לעת.

כך "יסבלו" גם שכנים אחרים מנוכחות הרכב.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

פקח/ שוטר לא יכולים לפעול כנגד רכ שנמצא בתוקף ועם ביטוח.

אין שום חוק המחייב אותך או כל נהג אחר לנהוג X ימים בשבוע.

כל עוד הרכב חונה בחניה חוקית (ולא באדום לבן, בסמוך לברז כיבוי, מפריע לתנועה וכו') אין מה לעשות כנגדו (וגם אין שום צורך).

כמו שאמרתי לך בהודעה פרטית להגיע לעירייה ולטפל מולם, ולנסות לדאוג שכל המשרדים ידעו מה "יד ימין עושה ויעדכנו את יד שמאל".

צרות עין של שכנים ולא יותר מזה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אלא אם הרכב עומד באותו המקום מעל 90 יום.

היו תקדימים משפטיים כשגררו רכב בתנאים אלו. חובת ההוכחה שהרכב נסע חלה עליך, מכיוון שאתה מחזיר את הרכב בדיוק לאותה הקוביה.

צלם את הרכב מחוץ לחנייה, ואת הרכב שלך מחנה שם.

שלח לעירייה. לדעתי יעזבו אותך לנפשיך אחרי זה. בסך הכל יש שכנים שמתלוננים. אני מניח שיש לך יותר מרכב אחד. והם יודעים את זה, צרות עין של אנשים גורמת לאספני רכב לסבל.

פורסם

srack "אלא אם הרכב עומד באותו המקום מעל 90 יום".

זהו חוק עזר עירוני אשר מחייב את בעל הרכב להזיז את רכבו ולא להשאיר אותו בחניה באופן רציף מעל 90 יום?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

כרגיל עמית

אסמכתא / פס"ד בנושא!!

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ל',

לא חוק עזר עירוני אלא ע"פ תקדימים משפטיים.

מה הדין לדוגמא, אם אדם עובד בחול, ונאלץ במסגרת עבודתו לטוס לחול לתקופה של מעל 90 יום?

כאשר הרכב תקין, חונה בחניה מסודרת, ואינו מפריע לתנועה כמובן.

האם גם שם, חובה על בעלי הרכ להזיז אותו כל מספר חודשים?

ל'

פורסם

צרה צרורה !

אם יש משהו שיכול להוציא לי כל הרוח מהמפרשים , והחשק לשמר רכבים שאני אוהב - זאת הסיבה !

צרות עין של אנשים יכולה להרוס עולמות , להרוס אנשים , ולהוציא את כל החדווה שקיימת באנשים מסויימים

שלאנשים אחרים אין. ולכן מתוך קנאה , ויצר נקמנות , שלהם אין שום חדווה לשום דבר - הם פועלים !

אפילו שזה לא מפריע להם ! מצטער שאני נשמע כה נסער - זה פשוט מוציא אותי מהכלים .

בדיוק לפני יומיים שאלתי את עצמי : איפה לעזאזל החברה שומרים את רכבי האספנות האהובים שלהם ?

כי הרי לא כדאי להשאירם בשמש , שלא יתפוצץ הדשבורד , ולא בגשם שלא יחליד , אז איפה ?

אז מה ? לכולם יש חצרות פרטיים ? אולי וילות ? או שזכו למשק חקלאי ? ולי אין .

במזל ענק יש לי מקום טוב , אבל מה יהיה אם יסלקו אותי משם ? לאן אנדוד ? המצב הזה קצת

העיק עלי , והביא עלי את המחשבה ששאלתי את עצמי - לגבכם .

היה לי מקרה קלאסי , של מקום פחות טוב , שתכננתי עליו כברירת מחדל . המקום נמצא במורד

ללא שום מוצא , המגיע לגן ילדים . מקום ששום אדם או מנווול מגיע אליו , או מבחין ברכב .

שם יש מקום צמוד לקיר בטון בגובה 8 מ' , ששום רכב אחר לא ינשק אותו , או ידפוק אותו למצער

ומוגן מפני שמש . ובית הורי נמצא ממש ליד . חפשתי את הגננת לומר לה כי הרכב שאעמיד שם

שלי ואינו רכב חשוד , אך זאת מייד קפצה ואמרה כי זה המקום של הרכב שלה , וכי כל המתחם שייך

לגן , למרות היותו מאז ילדותי שטח כללי - מה שנשאר לי זה להתעמת איתה או לוותר . ( השטח הזה ריק 24 שעות למעט אותו הזמן שההורים באים להעמיס את הילדים - וגם אז זה רחוק מהם ) .

בקיצור , עם העיריות גם כן מעמיסות קשיים - זה יותר ממצער , משום שאני לא מתכוון להעיק על חיי בשביל רכב אהוב

ולא מעוניין להסיע אותו שלא לצורך , כל תזוזה כזו מגדילה את סיכויי הפגעותו בתאונה טפשית .

תמיר

פורסם
כרגיל עמית

אסמכתא / פס"ד בנושא!!

ה-90 ימים מקורם בעיוות הזכרון, להלן מקור הדברים:

הגדרת רכב נטוש

"רכב העומד באותו מקום במשך 60 יום ומעלה, ללא תנועה"

פינוי רכב נטוש

הרשות תדאג לפינוי רכבים אשר חונים באותו מקום ללא תנועה 60 יום ומעלה (חוק שמירת הניקיון התשמ"ד 1984 סעיף 8 לסעיפיו).

סיבות לגרירה רכב נטוש

סתימת עורקי תחבורה בעיר ותפיסת מקומות חניה

סיכונים בטיחותיים (פעילות פח"ע וכד')

מפגע מסוכן לתושבים ולילדים (מילכוד ופציעת ילדים)

תהליך פינוי רכב נטוש

מתן התראה ל 14 יום (לאחר 60 יום)

מתן התראה נוספת ל- 48 שעות

גרירה למגרש העירוני

בעת שהיית הרכב במגרש: הרכב ישהה במוסך 60 יום עד לדרישת הבעלים.

בתיק אשר נדון בביהמ"ש לתביעות קטנות של תושב העיר ר"ג אשר מכוניתו נגררה ע"י העיריה, השופט אביחי דורון קבע בפסק הדין:

""לפי חוק שמירת הניקיון, רשאית הרשות המוסמכת להורות על גרירת רכב ממקומו אם הושאר ברשות

הרבים במקום אחד במשך תקופה העולה על 60 ימים. התובעת מוסרת שהיא עובדת בסמוך לביתה ולכן אינה משתמשת ברכבה לצורך נסיעה למקום עבודתה, אולם היות והדבר אינו בריא לרכב, היא מזיזה אותו מדי פעם".

" מטרת סעיף 8 לחוק", ציין השופט, "היא למנוע מצב בו גרוטאות רכב או כלי רכב שאין בהם שימוש, אך אינם עולים על הגדרתם כגרוטאה על פי החוק, לא ילכלכו ולא יזהמו את חוצות הערים, ולא יפגעו ברושם הכללי של חוצות הערים ויתרמו את חלקם לשיפור פני העיר".

"מדובר", אמר השופט, "בסעיף דרקוני. די בכך שאדם נוסע לחו"ל לתקופה בת 90 יום, לאחר שעברה מכסת 60 הימים המאפשרת לרשות המקומית לגרור את רכבו של אדם, ומשכך יש לנהוג בחוק זה במשורה, בסבירות ובאופן מידתי".

עוד אמר השופט, כי "כשמדובר במצב שבו אדם מחנה את רכושו סמוך לביתו, באופן שכל אדם נוהג לעשותו, צריך להיזהר מישום החוק. החוק אינו מטיל חובה להשתמש ברכבו, ולו היה מטיל חובה כזו היה נחשב כחוק שאינו חוקתי".

(76940ת"ק)

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

גם על פי החוק האמור ברגע שהרכב מוזז מדי פעם אין סמכות לגרור את הרכב.

בפסק הדין נפסקו הוצאות לטובת בעלת הרכב. בסך צנוע של 2000 ש"ח מבלי שלרכבה נגרם נזק .

מי שחפץ לקרוא את פסק הדין במלואו הרי הוא כאן.

ותודה לעמית על ההכוונה.

http://www.lawdata.co.il/UpLoad/PsakDin/171747.rtf

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אפשרות, פעם אחת תחנה עם הצד האחורי של הרכב כלפי המדרכה ופעם אחת ההפך ככה שיבינו שהרכב זז. :-)

מה שלא ימנע "מקום אחד" אבל יוכיח שהוא זז.

ותדאג פעם ב... לעבור ביקורת לרכב במוסך שירשום קריאת שעון, שיהיה בכתב.

• תוכן חדש...