Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

טוב, אני יודע שאני יורה לעצמי ברגל כי אני מפרסם גם פה את הרכב למכירה

אבל אין לי ברירות.

מה עושים עם רכב שלא מצליח להמכר אבל אני חייב למכור אותו?

מה האופציות שלי? האם מגרש בא בחשבון?

הרכב במצב מעולה, בהתחלה ביקשתי אפילו מעל המחירון, אח"כ ירדתי למחירון

ועכשיו אני מבקש מתחת למחירון ועדיין זה יקר מידי לאנשים שמתקשרים ומבררים.

חוץ מקונה אחד אף אחד לא בא לראות את הרכב אפילו.

השאלה היא מה כדאי לי לעשות, מצד אחד אני חייב את הכסף כדי לסגור הלוואה בבנק,

מצד שאני אני עדיין אצטרך רכב, לכן אני גם חושב על טרייד-אין?

השאלה מה קורה במצב בו הרכב שאני נותן למגרש שווה יותר מהרכב שאני לוקח?

האם יש מצב שבו אני נותן את האוטו למגרש ומקבל כסף ביד בלי רכב שאני לוקח מהם?

אודה לכולכם אם תעזרו לבחור שכבר לא יודע מה לעשות... :wink:

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הרכב הוא שלא רוצה להמכר...:wink:.

בסופו של דבר, הכל עניין של זמן, והגמישות שלך. אם הזמן אינו מצוי ברשותך (אני מבין שאתה לחוץ) - לטעמי אין מנוס בהורדה במחיר הרכב ע"מ למכור אותו מהר (ברור שיכול להיות שאם תמתין עוד קצת זמן, תוכל למכור במחיר יותר גבוה).

אני ממליץ לך לפרסם את הרכב בפורומים אחרים (ראיתי שכאן כבר פרסמת) וגם בלוחות אחרים להגיע לכמה שיותר חשיפה.

לדעתי, במגרש או בטרייד אין, אתה רק "תפסיד" כסף (כלומר תקבל פחות ממה שתקבל בשוק הפרטי).

אולי כדאי לבדוק הלוואת גישור (לכיסוי), ולהמשיך לנסות ולמכור את הרכב במחיר "סביר" ? (זו רק הצעה וטעונה בדיקה).

alfa 156 2.5.

פורסם

טרייד אין זה אופציה, אבל תתייחס לזה בתור אופציה אחרונה בהחלט.

ההצעה שתקבל בטרייד אין כנראה תהיה נמוכה עד גיחוך, ככה הם ממקסמים רווחים (להם יש זמן ובסוף הם ימכרו את זה למישהו ב100K וירוויחו)

אפשר לעשות טרייד אין ולקבל רכב אחר,ואפשר למכור להם ולקבל כסף. ככה או ככה כנראה תרגיש שדפקו אותך. לכן ההמלצה שלי היא להמשיך לנסות בשוק הפרטי.

V5

פורסם

הבעיה עם הקופרות שהשוק מוצף בהן כי הרכב היה זול יחסית לרכישה וכחבילה נראה אטרקטיבי מאוד לצעירים ,לכן נמכרו לא מעט.

מגרש ישחוט אותך במחיר, עדיף לרדת חזק במחירון ולמכור לאדם פרטי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

פרסמתי גם ביד 2 וגם בווין-ווין, אלה הלוחות הכי חזקים.

מה זה אומר לרדת חזק במחירון?

המחירון שלו הוא 104K ואני מבקש 99K ועוד גמיש... מה יותר מזה?

פורסם

הכל כמו שאמרו לפני

עניין של גמישות שלך מול כמה כסף אתה רוצה להרוויח.

אני אתן דוגמא על עצמי:

בזמנו הייתה לי קסנטיה מנוע 2000 גיר ידני [בכל הארץ אין הרבה כאלה].

כשרציתי למכור אותה מחיר המחירון שלה היה 45K~ [כשאני קניתי אותה שנתיים לפני קרוב ל 60K].

למרות שהרכב היה שמור בצורה שרק מי שכאן מכיר [פנאטיות אין מה לעשות].

לאחר 4 חודשים שהרכב לא נסע כי היה לי ליסינג מהעבודה עם טסט לשנה וטיפול גדול מאחורי + החלפת קלאצ'.

מכרתי את הרכב ב 33K וזאת אחרי שמי שקנה את הרכב זה אבא של עובד שלי שידע טוב טוב מה הוא מקבל.

אין מה לעשות ראיתי את מחיר הרכב יורד כל חודש ולא רציתי שבסוף אזרוק את הרכב לאיזה סוחר שינסה לז*ן אותי בלי שמן ועם הרבה מלח

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

לדעתי תוכל למכור ב10 אחוז מתחת למחירון.

בעיה נוספת שלך שהמחירון יחסית גבוה - רכבים כמו הקופרה כשהם במחיר תלת ספרתי קשה להם הרבה יותר להימכר ,שלא לדבר על מעל המחירון.

אגב - לא הכל פסימי - הרכב שלך יד 1 וזה יתרון כי יש הרבה רכבים שהם יד 2 ואפילו 3. אלו הרוב לדעתי.

נ.ב. הקסנטיה זו לא דוגמה טובה כי זה רכב ש"נהנה" מביקוש נמוך עד לא קיים כיד 2. (בואו לא ניכנס לסוגיה האם זה בצדק או לא, זו פשוט עובדה) יש מצב שאם זה לא היה מישהו שמכיר את הרכב היה שוחט עוד או שהיה לוקח הרבה יותר זמן להפטר כי כשמדובר ברכב כזה זה לא רק עניין של מחיר... אנשים יעדיפו לקחת קורולה בת 15 על קסנטיה בת 8.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אומר זאת כך: אתה נמצא בשלב שבו עליך לעשות שינוי פאזה בקו המחשבה שלך. עכשיו אתה כבר לא אמור להיות בראש של מקסום רווח, אלא בראש של מזעור הפסד.

הייתי בסרט כמו שלך עם הקטנוע שהיה לי עד לא מזמן. המחירון שלו היה כמעט 12K, רק הבעיה היא שהשוק מוצף כרגע בכלים במצב מעולה במחירים מצחיקים. תוסיף לזה את העובדה שמחירי הביטוח המאמירים ממילא החלישו את המחזור בשוק, ותבין למה נתקעתי שלושה חודשים עם קטנוע במצב מלוקק אחרי טיפול גדול שלא נמכר גם לאחר הורדה בשיעור של עשרות אחוזים ממחיר המחירון שלו.

כמובן שכל אותו זמן שהקטנוע עמד אצלי בחניה והעלה אבק (קיבלתי רכב מהעבודה ולא הזדקקתי לו עוד) הוא גם עלה לי כסף, כי מה לעשות - ביטוח אי אפשר לבטל ובלי טסט אינני יכול למכור אותו.

בסופו של דבר שמתי אותו אצל סוחר, שהצליח למכור לי אותו תוך חודש לאדם שעשה עסקה מצוינת (אני יודע כמה הוא שילם לסוחר). אז נכון, לא קיבלתי סכום שאפילו קרוב למחיר המחירון, אבל מצד שני קיבלתי החזר של הביטוח ואני לא צריך להיות בלחץ בנוגע לטסט. בדיעבד אני מצטער שלא פניתי לסוחר כבר בשלב מוקדם יותר, ככה הייתי מקבל עוד קצת כסף מהביטוח ואולי מצליח למכור במחיר טיפה יותר גבוה.

לעתים נראה שיש סיטואציות שבהן אין מנוס מנקיטה בצעדים דרסטיים וכואבים, שלטווח הארוך תועלתם תהיה גדולה מהנזק הרגעי שהם גורמים לך. זוהי הסיטואציה שבה אתה נמצא כרגע.

ובלי קשר, אם הייתי רוכש פוטנציאלי והממון היה מצוי בכיסי, כנראה שהייתי רוכש את שלך מבלי לחשוב פעמיים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תודה אלעד, חבל שאתה לא רוכש פוטנציאלי,

הייתי מוכן להוריד לך קצת יותר מתחת למחירון אפילו... :wink:

אופציית המגרש אכן קורצת לי מהסיבות של הביטוח, הטסט

וההלוואה שממשיכה לרדת לי כל חודש וקשה לי לעמוד בה.

אני יודע שעכשיו אני צריך לחשוב שונה ולכן הגעתי למסקנה שהמגרש ימזער לי נזקים.

לצערי אני לא מכיר שום מגרש שמוכן לקנות את הרכב אלא רק טרייד אין.

פורסם

אגב - לא הכל פסימי - הרכב שלך יד 1 וזה יתרון כי יש הרבה רכבים שהם יד 2 ואפילו 3. אלו הרוב לדעתי.

גם יד ראשונה וגם קילומטראז' נמוך יחסית...

זה עדיין לא עוזר לי, ברגע ששומעים את המחיר הם נבהלים... :wink:

פורסם

תנסה לפנות לכפרים. טרייד אין כזה למשל:

http://www.alnasr.co.il/site/

תהייה בעניינים, סביר להניח שהצעה של 15-20% מתחת למחירון היא הגיונית במגרש כזה.

אני הייתי מוסיף את צמד המילים "מחיר גמיש" למודעה שלך - ואז מסתכל מה מציעים האנשים בטלפון. זה יהיה יותר מוצלח מלמכור למגרש.

פורסם

מה ז"א נבהלים? אני לא מבין, איך זה עובד?

מתקשר בנאדם, אתה אומר לו מחירון 100K, הוא אומר "אה סליחה, חשבתי תמכור ב30?" :roll:

כאילו מה, למה האנשים האלה מצפים? הם לא טורחים בכלל לבדוק מחירון? הם מטומטמים?

V5

פורסם

קודם כל צריך סבלנות, אין מה לעשות, בייחוד במכוניות שהן יותר מיוחדות,

ושהמחיר שלהן גבוה יחסית.

רוב האנשים שיש להם כ 100K שקל לרכב, זה אנשים שלא רוצים רכב ספורטיבי,

ומי שרוצה רכב ספורטיבי, זה בד"כ צעירים יותר, שבאחוזים, לרובם יש פחות כסף

מאשר למבוגרים יותר.

זה רק שאלה של מתי יגיע הקונה הפוטנציאלי, שדווקא הוא ירצה את הרכב שלך.

אז או להתאזר בסבלנות, או להתחיל לחרוש את המגרשים. מישהו בסוף יקנה אותו,

השאלה היא רק באיזה מחיר...

ניסית באוטודיל? הם לא מוכנים לקנות אותו? אני יודע שיש אופציה במגרשים לשים שם את הרכב,

ושהם מנסים למכור אותו עבורך, כמובן תמורת עמלה לא קטנה, אבל אולי זה משתלם.

בזמנו ראיתי באוטודיל איזו BMW קופה, שעמדה למכירה, והגעתי לבנאדם שמוכר אותה בפועל.

הפער היה בסביבות 12% בין מה שהבנאדם רצה לסגור, לבין המחיר שאוטודיל רצה.

אני מניח שאחרי מיקוח באוטודיל, זה היה מצטמצם לכ 7-10%.

• תוכן חדש...