Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי מודעה ביד2 על פיאט פונטו 2002.

הקילומטרז´: 53,000.

המחיר- 28000. אבל קראתי בחיפושי אחרי מידע על הרכב, שכל פונטו עם נתונים כאלה תהיה הרבה מעל המחירון, ושהיא שווה את זה. (מחירון משוקלל בלינק מהאתר הוא 23,500)

חיפשתי מידע בפורום ועושה רושם שאנשים אוהבים אותה.

קבעתי לראות אותה מחר על הבוקר, והתקשרתי לקרוב משפחה שגר במרכז, שימליץ לי על מקום טוב לבדוק אותה.

ואיזו מקלחת חטפתי...

דבר ראשון: "מה??!! 53,000?? הוא בטוח שינה את הקילומטרז´!! זה לא הגיוני! זה אפילו לא 7000 ק"מ לשנה!

וכן: "חמשת אלפים מעל המחירון? זה מופרז!

וגם: "מה אתה קונה פונטו?! הוא בכלל לא שומר על הערך שלו, והיה לי כזה והייתי הרבה במוסך.. תקנה פג´ו 206.."

ובעודי מנסה להתגונן ולומר שעם כל ההשמצות ששמעתי על צרפתיות אחרי 5 שנים על הכביש אני לא רוצה..

"אז תקנה פולו!! אתה צריך רכב שיעלה את העליות של ירושלים, לא פונטו חלשלושה!"

אז למיטב הבנתי אין דרך לבדוק אם "התעסקו עם הקילומטרז´" אלא רק להתרשם ולראות אם הבלאי סביר ומאשש את הקילומטרז המוצג.

אבל על כל השאר- יש משהו בדברי הביקורת?

"רכב חופשי, אזרח!"

פורסם

1. קילומטראז' - זה בהחלט קילומטראז' נמוך וחשוד. אולי מדובר בזיוף ואולי לא, הדרך כי טובה לבדוק את זה היא לבקש מהמוכר ספר טיפולים או קבלות מהמוסך.

2. מחיר מופרז - אולי מופרז ואולי לא, בטלפון בטח שאי אפשר לדעת. אולי מדובר ברכב חדש-חדש, עם ניילונים על המושבים? עדיף לשלם 5000 מעל המחירון על רכב במצב מעולה ולא לשלם מחירון על רכב במצב ממוצע, ואז לשלם עוד 5000 ש"ח בשנה על תיקונים במוסך. חוץ מזה, סביר להניח שאחרי שתגיע למוכר ותפגין רצינות הוא יתגמש במחיר.

3. שמירת ערך - זה דווקא נכון. אבל במקרה שלך, רוב ירידת הערך כבר מאחוריך. אין למחיר לאן לרדת.

4. סחיבה בעליות - פונטו סוחבת יופי על העליות של ירושליים. וגם של הגולן. וגם של הגליל. עכשיו כשאני חושב על זה, גם את העליות של האלפים באיטליה.

כמובן שאם אתה עובד כנהג שליחויות בקו ת"א-ירושליים, כדאי שתבחר רכב אחר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
1. קילומטראז' - זה בהחלט קילומטראז' נמוך וחשוד. אולי מדובר בזיוף ואולי לא, הדרך כי טובה לבדוק את זה היא לבקש מהמוכר ספר טיפולים או קבלות מהמוסך.

2. מחיר מופרז - אולי מופרז ואולי לא, בטלפון בטח שאי אפשר לדעת. אולי מדובר ברכב חדש-חדש, עם ניילונים על המושבים? עדיף לשלם 5000 מעל המחירון על רכב במצב מעולה ולא לשלם מחירון על רכב במצב ממוצע, ואז לשלם עוד 5000 ש"ח בשנה על תיקונים במוסך. חוץ מזה, סביר להניח שאחרי שתגיע למוכר ותפגין רצינות הוא יתגמש במחיר.

3. שמירת ערך - זה דווקא נכון. אבל במקרה שלך, רוב ירידת הערך כבר מאחוריך. אין למחיר לאן לרדת.

4. סחיבה בעליות - פונטו סוחבת יופי על העליות של ירושליים. וגם של הגולן. וגם של הגליל. עכשיו כשאני חושב על זה, גם את העליות של האלפים באיטליה.

כמובן שאם אתה עובד כנהג שליחויות בקו ת"א-ירושליים, כדאי שתבחר רכב אחר.

מחר אתהה על קנקנו של המוכר והרכב.. נראה דבר ראשון אם המוכר נראה אמין, אם הרכב נראה חדש, ואז בבדיקה אם הוא במצב מעולה. כי פחות מזה נראה לי חבל.

תודה!

"רכב חופשי, אזרח!"

פורסם
אני מציע לבדוק טוב טוב את עניין הק"מ. אם אין דרך לאמת את זה אל מול מוסך מורשה עדיף לוותר.

חשבתי על פתרון טוב ודי פשוט.

הוא אומר שזה יד ראשונה.

אם הוא הבעלים, אציע לו שנלך יחד למוסך המורשה שבו הוא עשה את כל הטיפולים (לטענתו), ושם אבקש לראות הוכחה כתובה שאכן אין על הרכב יותר מאותם 53 אלף ק"מ.

אני צודק?

לגיטמי לבקש, נכון?

יש שם רשמי/מקובל לטופס שאני צריך לבקש לראות?

ד"ר סובראו, אני מבין שלדעתך חוץ מעניין הזיוף שאר הביקורת שקיבלתי על הבחירה לא מקובלת עליך?

"רכב חופשי, אזרח!"

פורסם

אתה צודק וזה בהחלט מקובל.

אם יש לו קבלות מכל הטיפולים שעשה לרכב, אז הנסיעה למוסך כנראה מיותרת כי בקבלות שמתקבלות ממוסכים מוסדרים מופיע הקילומטראז'.

אם הגעת למוסך אז אתה מבקש פלט של היסטוריית טיפולים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תתפלאו, אבל יש אנשים שנוסעים מעט, ובכל זאת מחזיקים רכב.

זה שהרכב מיד ראשונה - רק יכול לחזק (אצלי לפחות) את הסיכויים שייתכן והרכב באמת נסע 53000.

בכל מקרה - תבדוק הסטוריית טיפולים (אם זו יד ראשונה, המוכר אמור להכיר את כל ההסטוריה של הרכב. זה יכול רק לעזור לך).

alfa 156 2.5.

פורסם
אתה צודק וזה בהחלט מקובל.

אם יש לו קבלות מכל הטיפולים שעשה לרכב, אז הנסיעה למוסך כנראה מיותרת כי בקבלות שמתקבלות ממוסכים מוסדרים מופיע הקילומטראז'.

אם הגעת למוסך אז אתה מבקש פלט של היסטוריית טיפולים.

אוקי, אז החלטתי לא להתבייש והתקשרתי שוב לשאול אותו על הקילומטרז' הנמוך, ולודא שאין לו בעיה שנלך למוסך המורשה של פיאט ונברר.

אז הוא הסביר ככה:

הרכב היה של סבתא שלו כמה שנים, וזה מה שהיא נהגה בו. לפני כשנה היא נפטרה ומאז האוטו לא זז.

עם או בלי קשר הוא הסביר שלקח להם את השנה הזאת כדי לטפל בעניינים בירוקרטיים על מנת שיוכלו למכור את הרכב כיד ראשונה.

כשהצעתי שנלך למוסך מורשה של פיאט בחולון, הוא אמר שלא צריך כי במכוני בדיקה יש בדיקה במחשב שמקושר לפיאט ובו רואים את היסטוריית הטיפולים.

התעקשתי שנלך למוסך מורשה, והוא אמר שהמוסך של פיאט ברעננה, וזה לא שייך.

אמרתי לו שאחפש מוסך מורשה פיאט בחולון והוא אמר שאם יש אז מבחינתו סבבה.

בנוסף, הוא הסביר שיש לו קבלות מטיפולים שהוא יכול להראות לי.

יכול להיות שיש רק מוסך מורשה ברעננה? עכשיו אני חושב שאולי הוא מתכוון למוסך שבו הרכב היה מטופל תמיד..

אז יש כזה דבר בדיקה ממוחשבת במכון בדיקה עם מסוף נתונים מפיאט?

נשמע לך הגיוני?

כמובן שאם יש למישהו מידע על מוסך מורשה פיאט בא.ת. חולון זה יהיה לעזר.

הרבה תודה על הסיוע פה. באמת.

"רכב חופשי, אזרח!"

פורסם

לך למוסך בכל מקרה. תראה שם ביחד עם המוכר את היסטוריית הטיפולים של הרכב, מה בוצע ומתי.

אח"כ דבר עם מנהל העבודה - וסכם איתו שמעלים את הרכב על הליפט ובודקים האם צריך לבצע משהו.

במידה וכן - תנסה להוריד את המחיר ממה שמבקש מוכר הרכב.

כנ"ל לגבי הפחחיה במוסך המורשה שאמור לומר לך אם הרכב עבר תאונה.

זה יחסוך לך בדיקה.

אני רוצה לגעת בנקודה אחת נוספת - עניין המחיר. אכן פונטו שמורה מקבלת מעל המחירון והכל טוב ויפה.

אבל נוצר כאן מצב אבסורדי שאנשים דורשים מעל מחירון יד2, שגם הוא מעל מחירון לוי יצחק - מצד שני, חברות הליסינג מחזיקות פיאט גרנדה פונטו שנמכרות במחירון לוי יצחק מינוס 20% על השכרה.

יוצא שאם תשלם לבחור את המחיר שהוא דורש על ספייס 2002, שמורה ככל שתהייה - אתה תהייה במרחק של 17 אלף ש"ח מגרנדה פונטו 2007 שמוכרים עכשיו ב-45K.

זה עוד לפני שהשקעת שקל ביישור קו על משהו שיכול להתקלקל. בכ"ז רכב בן 8, אוטוטו 9.

תחשוב טוב אם בעידן של פריסת תשלומים מטורפת שאפשר לקבל, ללא ריבית וללא הצמדה - שווה לרכוש רכב בן 9 במחיר של 5000 ש"ח מעל המחירון היותר יקר - ועוד במזומן!

פורסם
"אז תקנה פולו!! אתה צריך רכב שיעלה את העליות של ירושלים, לא פונטו חלשלושה!"

אותי רק מעניין לדעת מי הטמבל שאמר לך את זה, ולמה לעזאזל אתה בכלל מייחס לטענה המטומטמת הזאת חשיבות כלשהי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הייתה לנו בבית פונטו ספייס במשך למעלה מ- 5 שנים, שעברה את רף ה- 200,000 ק"מ. נסעה לצפון, לדרום, לירושלים, ולכל מקום אפשרי במסגרת הזמן הזו.

עבדה קשה, טופלה כמו שצריך, ללא תקלות מיוחדות למעט תקלת הגה חשמלי שסודרה עם חלק תואם מפירוק ונזילה מרדיאטור חימום פנימי.

חסכונית מאוד בצריכת הדלק שלה, אמינה מאוד (לפחות אצלנו), אכן חלשה מבחינת המנוע, אבל אם אתה נוסע רגיל ורגוע זה לא ממש מהותי.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

היו לנו 2 בבית, מהשנתון הזה בדיוק ועם קילומטרג' כזה. יתכן ויש אלטרנטיבות טובות יותר (2007?) - אבל לגופו של אוטו - אוטו מעולה ואמין אם הוא שמור ופרטי. מאוד נעים לנהיגה במיוחד בעיר. גיור רובוטי, הגה קליל, זכור לי מאוד לטובה.

פורסם

אוקי, אז במשך הלילה בעקבות שיחות התייעצות עם אנשים, החלטתי לרדת מזה, כי הציעו לי הצעה לרכבים אחרים שיותר רציתי, וכמה צפוי- בסוף גם זה לא היה מה שחיפשתי.

כשחיפשתי רכב לדייטים, לא חשבתי שזה יהיה גם כמו לחפש אשה..

אבל תודה לכל העוזרים!

"רכב חופשי, אזרח!"

• תוכן חדש...