Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמי אביב, היום נפגשתי עם סוכן שמייבא את shell בארץ.

לקחתי מימנו בשמחה רבה חמישה ליטרים של 5W30 לטיפול הקרוב.

בעקרון הוא מוכר רק לתאגידים גדולים ולא למוסכים, אך הצעתי לו הצעה שאם יש חברי פורום המעוניינים לקנות שמן איכותי הוא ימכור, ובמחירים סבירים.

אני ממליץ עליו בחום ובאמת משתלם בכדי לשים שמן מצויין במחיר סביר מאשר לשים איזה שמן של דלק..

שתדעו שהוא אחלה של בן אדם והוא ממש בא לקראתי.

קוראים לו אפריים טלפון:0505688077

תגידו לו שאתם מהפורום ושראיתם את ההודעה של אביב. 8)

SEAT LEON 1.8 TSI

burn rubber,not your soul

פורסם

אין שום דבר רע בשמנים של דלק. המכוניות נוסעות ונוסעות גם על שמני דלק.

האם יש לו תאריך יצור של השמן על המיכלים? רוב הסיכויים שאין כי החוק לא מחייב אותם. ככה שגם אם אתם חושבים שאתם קונים שמן "איכותי" תחשבו פעמיים. אם השמן שכב במחסן כמה שנים הוא כבר לא כזה "איכותי".

כמה זמן אתם מחזיקים רכב בישראל, שנה, שלוש? בשביל מה לזרוק כסף לפח? יש שמנים רגילים לא פחות טובים מהלוקשים שמוכרים לכם. נקודה למחשבה אחרי הפרסומת חינם שעשו פה לחבר.

פורסם
אין שום דבר רע בשמנים של דלק. המכוניות נוסעות ונוסעות גם על שמני דלק.

.

נכון אבל כל אחד והבחירה שלו.

וזאת לא פרסומות לחבר פשוט המלצה על בן אדם שמוכר את השמן הזה בארץ, בשנה ראשונה הוא עבד עם מוסכים, אך בגלל שהשמן יקר יותר יש אנשים שמעדיפים לנסוע עם שמן של אמריקן איגל כל אחד והבחירה שהוא רוצה לאוטו שלו.

אני החלטתי לשים את השמן האיכותי הזה ולא שיש לי איזה רכב יוקרה אבל לאלטו שלי אני מעדיף שתשאר עם shell כמו שהיא הגיעה מהחברה :-D

SEAT LEON 1.8 TSI

פורסם

אה ודבר נוסף אם את רוצה לדעת בקשר לתאריך אז יש והשמן מיוני 2010 ככה שהבן אדם הזה אמין ואין לו סיבה להסתבך במיוחד עם תאגיד כל כך גדול כמו shell..

SEAT LEON 1.8 TSI

פורסם
לפי מבחן השמנים בלינק הבא:

http://www.laoreng.co.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/87Timken.pdf

SHELL ועוד מותגים "איכותיים" אחרים לא מתקרבים ל-Royal Purpule.

ההבדל נראה מאוד קיצוני, בטוח שהמבחן לא משוחד לטובת חברות כאלה ואחרות?

ואם באמת השמן של Royal Purple כזה טוב, איפה קונים אותו?

לא יצא לי להיתקל בו בחנות החלפים הקרובה לביתי.

אם המבחן הזה מציאותי ואמיתי, מחר אני מחליף שמן.

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם

דבר אחד לא הבנתי. מה זה "תאגידים גדולים" בדיוק? יבואני רכב? ציי רכב?

אגב, אם תחשבו על זה, זה בדיוק כמו שמן של "דלק" מנקודת מבט של אירופאי..:-P

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
ההבדל נראה מאוד קיצוני, בטוח שהמבחן לא משוחד לטובת חברות כאלה ואחרות?

ואם באמת השמן של Royal Purple כזה טוב, איפה קונים אותו?

לא יצא לי להיתקל בו בחנות החלפים הקרובה לביתי.

אם המבחן הזה מציאותי ואמיתי, מחר אני מחליף שמן.

דניאל.

אני לא יודע לגבי המבחן הזה -

דיעות ביקורתיות בנוגע אליו עלו כבר בעבר וחלקן היו בעלות משמעות מסויימת.

מה שאני כן יכול לספר - זה שבהחלפת השמן האחרונה שלי החלטתי לנסות את הרויאל פרפל האמור -

ולטעמי לפחות, על מנוע עם שסתומים הדראוליים, הכל ה-ר-ב-ה יותר שקט.

קודם השתמשתי בליקווימולי הסגול, אחר כך בAGIP ואחר כך בMOTUL - כולם סינטיים מלאים.

בינתיים - הרויאל הכי לטעמי.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

לי היו רעשים של תקתוקים מהנדנדים ההידראוליים ב307 שלי,עד שהחלטתי להשקיע יותר בשמן ברמה הכי גבוהה,וקניתי רויאל פרפר XPR שזה שמן שמיועד לעבודה בעומסים גבוהים,למרות המחיר היקר- 95ש"ח לקצת פחות מליטר,אני פשוט מרוצה מאד מכיוון שהרעשים נעלמו ל-ג-מ-ר-י ,המנוע מאד שקט.

מבחינת תדירות ההחלפה של השמן היא פי2 משמן סינטטי מלא איכותי,מה שאומר לפחות במקרה שלי זה להחליף פעם בשנתיים בלבד,במקום אחת לשנה,מה שרק מחזק את ההצדקה להוצאה הגבוהה.

את השמן אני מזמין מ"לאור הנדסה",אתה יכול להיכנס לאתר שלהם ןלבדוק.

פורסם

עברתי על השרשור בלינק, מעניין מאוד האמת.

יש מהנדס שמנים בקהל???

אני עד לא מזמן הייתי נוסע עם Mobil S 5W40 סינטטי מלא.

כשהתחיל להיות קר התחילו לי דפיקות מהשסתומים אחרי ההנעה.

עברתי לCastrol Edge 5W30 סינטטי מלא והתופעה הפסיקה. מעבר לכך - כבר בהנעה המנוע עובד הרבה יותר חלק ושקט ממה שעם המוביל.

כששתי השמנים המדוברים קרים, הצמיגות שלהם אמורה להיות זהה (5), ההסבר שלי להעלמות התופעה היא שהקסטרול הוא כנראה שמן טוב יותר\מתאים יותר למנוע שלי.

לגבי המבחני שמנים - בוחנים שם לא מעט שמנים שאי אפשר למצוא בארץ.

אל תשכחו שברוב העולם יותר קר מבארץ הקודש, ופה השמנים עובדים מאוד קשה בגלל החום.

אז מה? כולם לעבור לRoyal Purple?

אם הוא כזה נפלא למה לא כולם נוסעים עליו? המחיר?

אני מבולבל.

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם

אני לא רואה סיבה להשקיע סכום כסף כפול על שמן 'שנחשב' בפרמטרים מסויימים איכותי יותר מהשמן המתאים למפרטי ייצרן הרכב כאשר לא קיימת סיבה מיוחדת.

אם לשמן של חברת SHELL יש יתרונות מסויימים על שמן סיננטי של חברת MOBIL אני אישית הייתי מחפש מה הם החסרונות של השמן תוצרת SHELL בכדי שתהייה ברשותי תמונה ברורה יותר מכיוון שלכול מטבע יש שני צדדים.

תקתוקים ממרימי השסתומים למשך זמן קצר בהתנעת הבוקר אינו מהווה בעיה וזה דבר נורמלי לחלוטיין וקיים ברוב הרכבים ואין מה להיכנס לפאניקה.

איזה כייף לי :)

פורסם
אני לא יודע לגבי המבחן הזה -

דיעות ביקורתיות בנוגע אליו עלו כבר בעבר וחלקן היו בעלות משמעות מסויימת.

מה שאני כן יכול לספר - זה שבהחלפת השמן האחרונה שלי החלטתי לנסות את הרויאל פרפל האמור -

ולטעמי לפחות, על מנוע עם שסתומים הדראוליים, הכל ה-ר-ב-ה יותר שקט.

קודם השתמשתי בליקווימולי הסגול, אחר כך בAGIP ואחר כך בMOTUL - כולם סינטיים מלאים.

בינתיים - הרויאל הכי לטעמי.

רון.

איך אתה מסביר את זה מבחינה טכנית ? כול שלושת השמנים שהזכרת הינם בעלי צמיגות דומה ונחשבים לשמנים סינטטים טובים.

אולי באותו בוקר שבדקת את הרעש ממרימי השסתומים לאחר החלפת השמן לשמן איכותי יותר, הטמפ' החיצונית הייתה שונה ולכן גם צמיגות השמן הייתה שונה ומסיבה זו שמעת פחות רעשים מהמנוע ?

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...