Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רשיון חצי שנה קצת יותר - אני מעל גיל 25. היום לצערי עברתי תאונה - רכב נכנס בי משאית קטנה מסוג IVECO..

הוא נכנס בי בדלת שליד הנהג וכל הדלת והמראה והחלון התפוצצו ונשברו.

עכשיו אני נכנסתי לצומת כשיש לי תמרור זכות קדימה ונתתי זכות קדימה לרכבים משמאל וימין. פשוט נכנסתי ישר לצומת שחוצה 2 נתיבים, ברחוב רוזדנסקי בראשון, איפה שהראשון שוק. עברתי חצי צומת בשלום נתתי זכויות קדימה האטתי..ואז שעברתי בחצי הצומת השני הוא נכנס בי בדלת הימנית שלי במקביל לנהג..וכל הזכוכית של הדלת התפוצצה והדלת נמעכה ולא נפתחת.

בעזרת השם אני חושב שלא קרה לי כלום שאני בסדר, וגם יש לי ביטוח מקיף

עכשיו הוא אמר שאני אשם כי היה שלט של זכות קדימה ולא נתתי לו זכות והוא נכנס בי, ואני כולי הייתם בהלם אף פעם לא עברתי דבר כזה.

והוא גם לי שאני נהג חדש ואם יבוא עכשיו שמאי רכב ומשטרה וזה יקחו לי את הרשיון זה נכון מה שהוא אומר? והוא אמר אם אני רוצה אמבולנס ומשטרה או לא ובלה בלה וכולי הייתי בהלם, בסוף אמר לי סע אחרייך ויצאתי מהצומת והחננו בצד.

אני בכלל לא הייתי אשם, אני כיבדתי את הזכות קדימה עצרתי בשלט האטתי נכנסתי לט לאט ועברתי כבר חצי צומת והייתי בפנים, ואז וא אומר שהוא ציפפף לי ולא ראיתי והוא פשוט נכנס לי בדלת הימנית שלי במקביל לנהג במהירות 30-40 קמש שאני נסעתי ב20 ככה.

מבחינת ביטוח הכנסתי את הרכב למוסך הסדר ואני אשלם השתתפות עצמית ויסדרו לי את הרכב.

אבל לא הלכתי למיון ולא הזמנו אמבולנס ויש לי קצת כאבים בבטן למרות שלא קיבלתי אף מכה. אולי זה מלחץ אולי מכה יבשה אולי תפיסה של שרירים? עכשיו אני גם יכול למלא נזקי גוף ולגשת למיון? או שהם יבקשו ממני ללכת להביא טפסים מהמשטרה?

כמו שאמרתי אני לא הייתי אשם בתאונה למרות התמרור הזה אני נתתי זכות והייתי כבר בתוך הצומת. והוא פשוט בא ונכנס בי במהירות 30-40 ככה. אם אני הולך למיון יכולים לקחת לי את הרשיון? או שהוא סתם עבד עליי כדי שמהלחץ אני אגיד שאני אשם?

עכשיו לא אכפת לי מהכסף ולא כלום כי יש לי ביטוח מקיף.מה שחשוב לי זה ללכת למיון לבדוק את הכאבי בטן - יש לי כאבים כאלה בבטן התחתונה,] למרות שההגה לא פגע בי ושם דבר לא פגע בי, אולי מהזעזוע שהוא נכנסת בדלת הימנית? עכשיו אם אני הולך למיון ואומר שזו תאונת דרכים מה קורה הלאה? המשטרה באמת יכולים לקחת לי את הרשיון כמו שהוא אמר? מרוב שהייתי בלחץ לא שמתי לב מה הוא אומר בכלל וגם לא יכלתי להתווכח..אם אני הולך למיון ואומר רק שכואבת לי הבטן ולא אומר ממה זה קרה? כמו שאמרתי לדעתי זה רשלנות שלו הוא ראה שכבר עברתי חצי צומת עברתי חצי נתיב של רכבים והמשכתי ישר והוא לא עצר וכלום זו טעות אולי של שנינו וגם לרכב שלו למשאית לא קרה כלום שפשוף קטן בטמבון - ואצלי הוא פגע בדיוק בדלת כל הדלת נכנסה פנימה. יכול להיות שיש לי כאבי בטן מההלם עדיין וזה קרה ב 10 בבוקר? מה אתם מייצעים לעושת? תודה..

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

א. החברה' בפורום אודיו שלחו לי ה"פ והתלוננו שנגמרו להם הנקודות. אני מקווה שלא אכפת לך שלקחתי כמה עשרות אלפי נקודות מיותרות מההודעה שלך והעברתי לאודיו.

ב. אני לא מבין מה השאלה. כן אשם, לא אשם, מה זה משנה? כואב לך? לך לראות רופא! אתה לא באמת מצפה שמישהו יאבחן את מצבך הרפואי דרך הפורום, נכון?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חבל על הבלנו - אבל הנה הסיבה שבגללה דרוש הביטוח המקיף (זוכר את הדיון לפני כמה שבועות?). אני מקווה שהנזק אינו בחומרה שתשבית את הרכב.

קודם כל אתה צריך להגיש הודעה במשטרה - כדי שהביטוח יכסה את הביקור שלך במיון. אם לא תציג לבית החולים את אישור המשטרה על הדיווח תזכה לחשבון של כמה מאות ואולי אף אלפי שקלים תמורת הביקור במיון (תלוי איזה בדיקות בוצעו לך).

שנית - כאשר אתה מגיש את ההודעה במשטרה - הצג את עמדתך בשקט כך שהחוקר יבין שאינך אשם. כמוכן - סביר שגם הנהג הפוגע יגיש הודעה במשטרה, כך שלא תוכל לחמוק מבדיקה שם (אלא אם התיק ייסגר מחוסר עניין לציבור, כמו שקורה בלא מעט מקרים, אבל אין לחזות מתי הדבר יקרה ומתי לא).

ודבר אחרון - הוועץ בסוכן הביטוח שלך. הרכב שלך זקוק לתיקון, הסוכן יסביר לך כיצד לבצע את התיקון בדרך שתפגע בך במידה הקטנה ביותר, יתכן מאד שעל ידי תביעה מהפוגע. אם לך יש נזק גדול סביר שגם לו יש נזק משמעותי, כך שגם הוא יתבע את הביטוח שלו. כאן השמאים כבר יצטרכו לקובע מה הנזק, ויתכן שצורת הפגיעה תוכל לסייע לך לתבוע מהפוגע את נזקיך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טעות ראשונה, קודם כל מזמינים אמבולנס ויחד איתם מגיע המשטרה והיה מגיע בוחן תאונות וזה היה נפתר לך במקום. בייחוד מכות יבשות שיכול להיות שתרגיש רק מחר או בעוד יומיים.

טעות שניה עשית תאונה, לא מזיזים את הרכבים מצלמים את הצומת אפילו עם פלאפון מצלמים את הזירה ואת הנזקים.

עכשיו תרים טלפון לסוכן ותסביר לו את הסיטואציה הוא ידע כבר איך לפעול, סמוך על חברת הביטוח אם יצאת זכאי הם כבר יקחו ממנו את הכסף על התקיון של הרכב שלך, הדבר האחרון שחברת הביטוח אוהבת לעשות זה לחלק כספים.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

ברור שאני הולך למיון, אני רק מתייעץ כי יש פה עוד כמה גורמים במקרה שלי, בגלל זה אני מתייעץ:

1. לנהג הזה יש רק צד גימל, כנראה בכלל זה הוא התחמק ורצה לסגור את זה בשקט בלי משטרה ומיון ולומר שאני אשם. כי מי שאשם פה זה הוא, אני עברתי חצי צומת כיבדתי את התמרור והוא ראה שאני נכנס וצפפף לי רק ובכל זאת נכנס בי. שנינו אשמים, אפילו הוא יותר.

2. לא אכפת לי הרכב רק המצב הרפואי שליי - אבל גם הרכב בסדר..אני נסעתי איתו ככה עם חלון שבור ודלת בחזרה הבית, והוא נוסע והכל בסדר. הדבר היחיד שניזוק זה רק הדלת, באורח פלא הוא פגע רק בדלת ובלי שום חלק אחר ברכב..הנזק שיש זה דלת שנכנסה בפנים בלי לפגוע בשלדה ומראה וזוככיות ברכב...וכבר הכנסתי את הרכב למוסך הסדר ותמורת 900 שקל השתתפות עצמית הרכב יתוקן.

3. לרכב של הפוגע אין שום נזק..הוא נסע במשאית ונכנס בי..הטמבון שלו בקושי השתפשף והוא המשיך לנסוע ולעבוד רגיל!!

4. בקשר להפניה רפואית ותשלום למיון - אז ככה אני עובד בחברה שמעניקה שירותים רפואיים פרטיים - ככה שאני יכול לקבל מהרופא במקום עבודה שלי הפניה למיון והחברה שאני עובד בה תשלם את זה, ככה שאין לי בעיה עם הבדיקה של המיון. ואני יכול לומר שיש לי כאבי בטן ושידבקו לי את הבטן כדי להיות בטוח שהכל בסדר איתי חוץ מחרדה? או לספר להם שרכב נכנס בי?

5. אני רק פוחד מהקטע הזה שיאשימו אותי בגלל שאני נהג חדש ויקחו לי את הרשיון, אבל כמו שאמרתי אני כיבדתי את התמרור והוא זה שנכנס בי..וגם אני רוצה להיות מכוסה מתביעת נזקי גוף על כל מה שלא יבוא..אז מה לעשות פשוט לגשת למיון? אני שואל פה כי אין לי מושג מה עושים ואני לא רוצה לעשות טעיויות מלחץ. הוא כבר בבוקר מרוב לחץ גרם לי לחתום על איזה מסמך

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

לך למיון ואח"כ תסדיר את הבירוקרטיה, אין שום סיבה שיגבו ממך את התשלום על זה.

קופות החולים סגורות כעת ולא הייתי ממליץ לחכות למחר, שכן אם חס ושלום לא עלינו יש איזשהו נזק שהביטוח לא יתנער ממך.

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
אם אתה הולך לחדר מיון,

המשטרה באופן אוטומטי, נכנסת לתמונה.

זה מה שנקרא "תאונה עם נפגעים"

חוקרים אותך, חוקרים את נהג המשאית,

ואז המשטרה מחליטה מי אשם בגרימת התאונה.

אז המשטרה תחליט שאני אשם בגלל התמרור זכות קדימה? למרות שכבר עברתי חצי צומת?

מה קורה אם היא מחליטה שאני אשם? במה יאשימו אותי?

או שהיא מחליטה ששנינו אשמים? לגבי נהג חדש? ועברה ראשונה שלו כביכול?

פורסם

מה הקשר בין מחת לתחת, אם תישאר עם נזק גופני לא עלינו לכל החיים אבל תהיה רישיון ביד זה יעשה אותך שמח ?

באמת שאני לא מבין אותך גש להבדק והמשטרה תעשה את עבודתה נאמנה, אם יצאת אשם - תשלם כמו בכל תחום בחיים כשטועים ואם לא אז לא קרה כלום חוץ מעליה בפרמית ביטוח בשנה הבאה וזה כבר קרה כשהפעלת את הביטוח

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

לך להיבדק אצל הרפא דרך העבודה שלך..זה באמת חשוב

קח בחשבון אם המשטרה מתערבת אתה די תיפול ולא משנה אם הית באמצע הצומת. אתה לא צריך להגיע למצב שאתה מפריע לתנועה בנתיב שאליו אתה משתלב.

המשטרה מחמירה עם תאונות של נהגים חדשים שמעורבים בהם נפגעים (לא רכוש אלא בני אדם).

בכל מקרה..חוויתי סיפור דומה על בשרי, עם טסט+תיאוריה מחדש+1000 שח קנס+תקופת נהג חדש מחדש.

הכי מעצבןשהם משכו לי את כל הסיפור עד סוף הנהג החדש, ורק אז נזכרו. בסופו של דבר היתי 4 שנים נהג חדש.

פורסם

spun24, תרגע, זו התאונה הראשונה שלך ולכן אתה עושה טעויות בניהול המשבר. מכל טעות לומדים, ולצערי בכבישי הארץ יש לך עוד עתיד מזהיר בעניין (פשוט, אתה בחור צעיר וסביר שגם אם תנהג בצורה מושלמת תהיה מעורב בעוד תאונות, אני מקווה שיהיו נזקי רכוש בלבד).

המשטרה מחליטה אחרי שהתיק מונח לפני החוקר. השוטר יכול לסגור את התיק מיד, אבל גם להחליט משהו אחר לפי שיקוליו. אני לא הייתי נלחץ במיוחד. מכל מקום, כיון שפנית למיון אתה חייב לפנות למשטרה, אחרת תקבל חיוב שמן מבית החולים.

כמוכן - יתכן שבעתיד תרצה לתבוע את ביטוח החובה, גם לצורך זה דרוש תיעוד רפואי, לכן דרוש מכתב מרופא שמציין כי נפגעת בתאונת דרכים (בד"כ רופאים נוטים לכתוב משהו בנוסח "טוען כי נפגע בתאונת דרכים ומתלונן על ..."). פניה למיון בגלל כאב בטן לא תזכה אותך בדבר. הרופא גם לא יתעניין במיוחד במי אשם בתאונה, סוף סוף הוא רופא ולא חוקר תאונות.

עניין הביטוח של הפוגע הוא בעיה שלו, יש לו ביטוח צד ג' כך שאתה מכוסה. הוא עצמו אינו מבוטח, ולכן הוא מנסה להפיל עליך את התיק כדי שאתה (או הביטוח שלך) תשלמו את נזקיו. ברור שאסור לך להסכים לכך שכן בכך תכתים את הרקורד שלך. כמובן שאם תוכח אשמתך מצבך שונה, ויתכן שתקבל גם ייעוץ אחר מסוכן הביטוח. אתה צריך גם להתייעץ עם סוכן הביטוח כיצד לתבוע את הביטוח שלו כדי שהפוליסה שלך תשאר "נקיה", אחרת תאבד את הנחת העדר התביעות בשנים הבאות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי תודה על התגובות...( זה ארוך מי שרוצה לקרוא, אני עדיין בהלם ולמדתי לקח לקח לחיים).

חזרתי מהמיון, עשו לי את כל הבדיקות ואומרים שהכל בסדר וזה מה שהכי חשוב יותר מכסף וכל רכב.

כן עשיתי מלא טעויות מהלחץ..בבוקר הוא החתים אותי על איזה דף שרשמתי מה שקרה שאני עברתי חצי צומת והיה תמרור זכות קדימה ועברתי חצי ואז הוא נכנס בי, כי הוא התחיל להגיד אתה רוצה משטרה רוצה אמבולנס? ובוא תפנה את הצומת ותקשיב לי אז עשיתי מה שהוא אמר כי הייתי בשוק לגמריי. ואז שהתקשרתי לביטוח שלי הם אמרו לי שבצומת קשה להוכיח מי אשם ואפילו שהיה תמרור אפשר לתבוע אותו על רשלנות ושהם יתבעו גם את החברה שלו.

* אמרו לי במיון שההפניה שהבאתי מהרופא בעבודה שלי לא תופסת לתאונת דרכים, אלא תופסת רק אם אני מתלונן על כאבי בטן או משהו כללי. ואם אני רוצה שיכירו בזה לתאונת דרכים אני צריך אישור משטרה או לשלם כסף. אבל אחכ שסיפרתי שזה היה בדרך לעבודה הם אמרו שזה נחשב תאונת עבודה ושאני אשלח טופס 250 מהעבודה וככה יחזירו לי את הכסף הזה, וגם במקרה נזק אפשר לתבוע על תאונת עבודה.

* עשו לי את כל הבדיקות בבית חולים, דם, שתן, בדקו את הבטן וכדומה ואמרו שאין לי קילה או משהו, וגם ביקשתי צילום גב ואמרו שהכל בסדר..כנראה השרירים תפוסים מהלחץ ועשו לי זריקת וולטרן והמליצו על קצת מנוחה ואפילו לא הביאו לי ימי מחלה. אמרו לגשת לרופא משפחה אם אני רוצה ימי מחלה. אז הדבר הכי חשוב זה הבריאות, כנראה הכאבים זה מהחגורה או מזה שהשרירים נתפסו מכה אחת מההלם.

* עכשיו מה אני צריך לעשות הלאה? מספיק רק שקיבלתי את האישור שזה תאונת עבודה ושאני לא משלם על המיון, ואת הרכב לסדר ב900 שקל השתתפות עצמית וזהו סיימתי את הפרשה הזו? עכשיו אבא שלי אומר לי לקחת אישור על תאונה מהמשטרה שיהיה לי לכל מקרה, ושלא יחקרו כי לא היו נזקי גוף, רק לקבל פתק שהייתה תאונה. או שאם אני אלך אליהם אני יכול להסתבך? טסט מחדש הארכת נהג חדש?

* ועוד דבר אני לא רוצה שיחתימו את השם שלי בביטוח: בכל מצב הם יאשימו אותי בגלל שהיה תמרור זכות קדימה? אפילו שכבר עברתי חצי צומת והוא לא האט ונכנס בי? אני גם בדרך כלל כל יום הייתי נוסע מהדרך שהמשאית נסעה ובא מאותו כיוון שהוא בא..ונוסע שם ממש על 15-20 כי זו צומת ממש מסובכת בתחילת רו'זנסקי והוא פשוט חצה אותה על איזה 40-50 כי הוא נהג משאית שזה הרכב של העבודה והוא ממהר וכנראה לא אכפת לו ופשוט נכנס בי. מה שהם אמרו זה שהם יתבעו את הביטוח שלו על רשלנות ועל זה שהוא לא עצר שהוא ראה שאני כבר בפנים.

* אם אני הולך מחר למשטרה ורק מבקש פתק על התאונה בשביל שיהיה לי לביטוח לצורך נזקים? זה יהיה בסדר או שהם מתערבים רק בנזקי גוף? למרות שהוא בסדר לגמריי וגם אני בסדר? או שאני יכול לספר להם את האמת שהוא נכנס בי ואפילו שאני נהג חדש שאני חושב שהוא אשם שהוא נסע ברשלנות בכביש כזה מסוכן? עכשיו אבא שלי אומר תביא תאישור מהמשטרה שאם חס וחלילה עוד כמה ימים תרגיש משהו רע או תרצה לפנות לעורך דין אז תוכל לתבוע ולקבל כסף על הכאבי בטן שאתה מרגיש ולתבוע את הביטוח חובה על נזקי גוף.

* לפי הביטוח מקיף מגיע לי רכב חלופי בנתיים עד שהדלת ברכב שלי תתוקן - האם לקחת רכב חליפי- או שהבנתי שאם אני לא לוקח חליפי, אז על כל יום שהרכב שלי במוסך אני אקבל 80-100 שקל פחות מההשתתפות עצמית שאני אמור לשלם?

* מה שאני חושב לעשות כרגע: לומר תודה שהכל בסדר ואין נזק רפואי לפי המיון, ופשוט לא לעשות כלום. להביא מהעבודה טופס של תאונת עבודה כדי לכסות את המיון, ואז לשלם את השתתפות עצמית על התיקון של הדלת שלי וזהו בזה לסיים את העניין, מה אתם אומרים? אני חושב שיש לי כאבי בטן רק מלחץ והלם וזה שהשרישים נתפסו מכה אחת, ובגלל זה גם היה לי לחץ דם גבוה במיון. פשוט הייתי בהלם...פתאום לראות חלון מתנפץ עליך ושכל הדלת הלכה ועוד משאית..מזל שזו הייתה משאית יחסית קטנה ושהוא נסע על 30-40 כמו שהוא אומר..מי יודע..אני גם לא בקטע הזה של כסף עכשיו, אמרו לי לך תתבע נזקי גוף תגיד שכואב לך פה כואב לך שם שתקבל 10-20 אלף שקל, אני לא בקטע הזה בכלל, הכי חשוב לי שפיזית לא קרה כלום ושכנראה הכל זה מהלם אצלי.

והדבר הכי הכי חשוב שלמדתי...זה שכל צומת או כל מקום שאני לא מכיר זה פשוט סכנת נפשות......אני לא יודע מי ממכם מכיר את הצומת הזו..אבל אם היה בה רמזור כמו שצריך להיות כל זה לא היה קורה לי היום. זה פשוט צומת שכולם באים מכל הכיוונים ונוסעים מהר, וגם יש שם צמחיה כזו שמסתירה ויכול להיות שבגלל זה לא ראיתי והוא פשוט בא לי משום מקום ונכנס בי, או שכנראה זה מחוסר נסיון, אף פעם לא עברתי בצומת מהסווג הזה ופשוט חטפתי מכה רצינית. אני לא מבין איך במקום כזה לא עשו רמזור? ואני לא מטומטם האטתי הסתכלתי נכנסתי אולי ב20 קמש והוא בא ונכנס בי. תמיד אמרו לי שצמתים אלו המקומות הכי מסוכנים בכביש...פשוט בגלל החוסר נסיון וזה שלא עברתי הרבה בצמתים לא מרומזרים...קיבלתי כפה כפה...ולמדתי לקח..כל מה שהמורה נהיגה וכל מה שאמרו לי על צמתים אנשים ועל תאונות..שמעתי ואמרו לי שצמתים זה המקומות הכי מסוכנים בכביש ומועדים לפורענות, אבל בום אני שניה אחת נוסע ושניה שניה בום משאית שנכנסה בי...ודווקא ממש קיבלתי ביטחון על הכביש, נסעתי כל יום בדרך קבועה דרך 431 עד החניה וכדומה, ויום אחד רציתי לחסוך רמזור ולהכנס דרך משהו אחר ולא הכרתי את הצומת הזו..ודווקא זה קרה לי. אבל אני מקווה שזה בא לי כמו כפה של להעיר אותי ולדעת כמה הכבישים בארץ מסוכנים וכמה שאי אפשר לסמוך על אף אחד אחר. ומצידי עכשיו לחכות בכל פעולה פי 3 יותר ולא לעשות טעות, למרות שאני עד עכשיו ל אמבין מאיפה זה בא לי ואיך הוא לא עצר..אולי זה לטובה שאני יהיה עכשיו פי 100 יותר זהיר, במיוחד בצמתים.

פורסם

ואו, איזה הודעה.

נחמן שי היה אומר: "הרגעו ושתו כוס מים".

ולעצם העניין:

1. את הלקח החשוב ביותר למדת (הסעיף האחרון).

2. דאג להוצא טופס ביטוח לאומי של תאונת עבודה ולקבל את אישור המשטרה על הודעה על התאונה. האם להפעיל אח"כ סעיפים של תאונת דרכים או של תאונת עבודה? יש לך קצת זמן לחשוב ולהתייעץ עם בעלי מקצוע, נצל אותו. יתכן אפילו שיגיעו אליך מהביטח כדי לסגור איתך על פיצוי סמלי - אל תמהר, שקול את צעדיך בזהירות ובמידת הצורך התייעץ עם עו"ד המבין בעניינים אלה.

3. דאג לשמור את כל המסמכים - פתח לך קלסר "תאונה ב-1 בנובמבר 2010" ושמור הכל, אינך יודע מתי תזקק לאישור כזה או אחר. מסמכים שעליך למסור לביטוח, בי"ח וכו' - צלם, אם אפשר שמור אצלך את המקור, ואם אתה נאלץ למסור אותו - שמור את ההעתק.

4. הועץ בסוכן הביטוח כיצד לחסוך בהוצאות. אם מדובר בנזק לא גדול יתכן שעדיף לך לשלם מכיסך ולתבוע את הפוגע. אל תשכח שהנזק שלך אינו רק ההשתתפות העצמית אלא גם אבדן העדר הנחת העדר תביעות למשך 3 שנים העשוי להגיע לכמה אלפי ש"ח. אמנם תוכל לתבוע אותם מהפוגע אבל לא מובטח שתזכה במשפט. לכן הוועץ בסוכן הביטוח שלך.

5. בכל מקרה פנה למשטרה, לא רק בגלל עלויות המיון (ולפי רשימת הבדיקות שבוצעו לך צפה לחשבון שמן), גם בגלל מה שנזכר בסעיף 2. אולי מי מעורכי הדין הפעילים בפורום יוכל להאיר את מצבך המשפטי.

פורסם

קודם כל נרגעים. אתה שלם וזה מה שחשוב. כל השאר בא הרבה אחרי.

כמו שיעצו לך שמור כל מסמך ותתלונן על כל מיחוש הכי קטן כדי שאם יתפתח משהו שתהיה מכוסה.

לגבי אשמה אתה תצא אשם בכל מקרה. אותו מקסימום יאשימו ברשלנות תורמת. אני נפגעתי קשה בתאונה כשיצאתי בצומת T כדי להשתלב שמאלה בכביש דו מסלולי עם שטח הפרדה ושני נתיבים לכל כיוון (ועוד נתיבי האצה/האטה. כביש בין עירוני). כשהמתנתי על שטח ההפרדה כדי להשתלב שמאלה מונית סטתה ונכנסה בדלת שלי. אני נפגעתי קשה, נהג המונית יצא עם מכות יבשות והנוסעת שלו שברה שתי ידיים. שנינו חטפנו במשפט (אני 5 חודשי שלילה והוא 9 חודשים). הוא הואשם בסטיה מנתיב ואותי האשימו כי עצרתי בצומת ולא עזרו התטענו שאי אפשר לעבור את הצומת הזו חי במכה אחת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

1. אתה אשם. היה לך תמרור תן זכות קדימה, ואלא אם תוכיח אחרת התאונה נגרמה מאי-ציות לו.

2. אם אתה הולך למשטרה לקבל אישור מומלץ בחום להתייעץ עם עו"ד שמתעסק בדיני תעבודה לפני כן.

3. מגיע לך כיסוי להוצ' משפטיות מהביטוח. נצל אותו.

4. אסור היה לך לחתום על מסמך בו אתה מודה באשמה. זו הפרה של החוזה שלך עם חברת הביטוח. קרא את הפוליסה.

5. אם תודיע במשטרה על התאונה יש סבירות מסויימת שיוגש נגדך כתב אישום על אי מתן זכות קדימה, גרימת תאונה עם נפגעים וכו'. כשמגיע אליך אישום כזה - פנה לעו"ד (שוב - יש כיסוי בפוליסת הביטוח שלך).

6. ייתכן גם שתקבל שלילה מנהלתית ל60 יום. אפשר לקצרה (עו"ד...) ובכל מקרה זה מתקזז מהעונש במשפט.

7. אל תחתום לנציגי חברת הביטוח (חובה) על שום כתב ויתור/שחרור/וכו'. הם יציעו לך 1000-2000 שקל תמורת ויתור על תביעות עתידיות. לא לחתום. אם לא קרה לך כלום חוץ ממכות יבשות המינימום שתקבל הוא 4000-5000 שקל ע"י הגשת תביעה מסודרת דרך עו"ד מטעמך (שעובד על אחוזים מתוך הפיצוי - הפעם זה לא קשור לכיסוי של הביטוח).

8. העבר הביטוחי שלך הוכתם, גם במקיף וגם בחובה. הפרמיות שלך בשנה הבאה יהיו יותר גבוהות (אבל למזלך אתה בן 25 ולא בן 20 - ולכן כנראה לא אסטרונומיות). כנ"ל גם בשנה שאחריה וזו שאחריה. וזהו.

9. אני מאוד מקווה שאתה מבוטח ע"י סוכן ולא בביטוח ישיר.

10. לביטוח יש אינטרס לחלוק את האשמה עם הנהג השני כדי ששניכם תשלמו השתתפות עצמית. לך זה לא משנה בכלל ברגע שאתה אשם אפילו חלקית. ההשת' העצמית אותו דבר.

11. רפואה שלמה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...