Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אתמול נהגתי בנתיבי איילון. בזחילה בפקק אחזתי בידי הימנית מחשב כף יד GPS שהיה מחובר בפתיל למטען ועיינתי במסמך בו. אני יודע שזה אסור ואני מודה שלא נהגתי עם 2 ידיים על ההגה כנדרש בתקנה 28 א'.

רכב שכור מסוג מאזדה 3 ובו 2 שוטרים סימן לי לעצור כשחלף מצידי הימני. עצרתי בצד, והשוטר שאל אותי "אתה יודע למה עצרתי אותך?". עניתי בשלילה והוא אמר "החזקת ביד טלפון סלולרי". כל הכחשותיי לא עזרו, השוטר סירב לבוא לרכב שלי ולראות שיש לי סלולרי בנפרד (באותו יום השתמשתי במכשיר נוקיה פשוט כי אני עובד במקום בו אסור להכניס מצלמות, וכאמור כלל לא החזקתי את הטלפון הזה ביד וכמובן שלא דיברתי בו!). השוטר טען בפניי "אני לא יודע מה זה מחשב כף יד, אני לא טכנאי ומה שיש לך לומר תגיד בבית המשפט".

הדו"ח ניתן על תקנה 28 ב' לת"ת, ע"ס 1000 ש"ח ו 4 נקודות.

בדו"ח כתוב ב"תיאור העובדות" : "כביש 20 לדרום. נראית ברכב הנ"ל ובעת שהרכב היה בתנועה השתמשת בטלפון נייד בניגוד לתקנה".

ב"נסיבות המקרה" : "בזמן סיור ברכב השכור ע"י המשטרה נסעתי במקביל לרכב הנ"ל ומצידו הימני וראיתי את הנהג אוחז בידו הימנית מכשיר טלפון מסוג אייפון המחובר בפתיל מול פניו והוא לבד ברכב. קשר עין רצוף עד לעצירה בשול. לא היה דבר שיחצוץ או יעבור בינינו. ראיתי את העברה בברור".

דברי הנהג : "לא החזקתי את הטלפון ביד".

אני מבהיר שאין ולא היה ברשותי מעולם מכשיר אייפון. המכשיר אותו החזקתי ביד אינו מכשיר טלפון כלל אלא מחשב כף יד שנראה כך (אכן קצת דומה לאייפון....) : asus-r300-asus-r700-gps-multimedia-navigator.jpg

כיצד נכון לערער על הדו"ח ? האם לבקש ביטול או המרה בדו"ח בגין עברה על תקנה 28 א' (כאמור אני מודה שלא הייתי עם 2 ידיים על ההגה).

האם לצרף את הצילום המצ"ב למכתב הערעור ? מפרט טכני של המכשיר ?

תודה מראש 8)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי אין כל טעם בערעור/הסבה/ביטול הדו"ח, כי התביעה לא תאות לכך.

כל שנותר לך הוא להגיש בקשה להשפט. במשפט יש לך שתי אפשרויות:

1: להגיע לעסקת טיעון על הסבת הדו"ח(מה שהם אינם מסכימים בכתב לרוב הם נאותים בביהמ"ש).

2. לשטוח טענותיך בפני ביהמ"ש.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

גם אם טענותיך תתקבלנה בבית המשפט , תואשם בנהיגה בחוסר זהירות .

בכל מיקרה לא ניתן לדרוש מהשוטר שיתחיל לבדוק בשטח אם מדובר באייפון, מחשב כף יד או GPS.

התעסקות עם כל אחד מהמכשירים האלו פוגעת בריכוז גם אם מדובר בנסיעה איטית בפקק ולכן כדאי להמנע מכך.

פורסם

ציטוט מתוך חוברת נהלי האישום, אותה ניתן למצוא באתר אור ירוק

תצוגה הנראית לנהג

התקנה קובעת כי ברכב מנועי המצוי בנסיעה לא תופעל תצוגה הנראית ממושב הנהג. יותקן ברכב מנגנון לניתוקה בהיות הרכב בנסיעה ולא ינהג בו אדם אלא אם נותקה התצוגה כאמור, במידה ומוצג לשוטר היתר הפעלה של תצוגה כזאת אין לדווח אין לאכוף תצוגת גי.פי.אס. מכשיר לנווט, מערכות תצוגה המשמשים רכב צה"ל ומשטרה ,

עמ' 90 למטה.

כל שנותר לך עכשיו הוא לשכנע את ביהמ"ש שזה אכן היה GPS ולא מכשיר סלולארי. אין לי מושג איך עושים את זה.

הוספה:

תקנה 28 א'

תצוגה הנראית לנהג

נהגת ברכב הנ"ל בזמן שהופעלה בו תצוגה הנראית ממושב הנהג

בניגוד לתקנה 28 א' לתקנות התעבורה

סמל סעיף 6718, גוררת אחריה הזמנה לדין.

תקנה 28 ב'

שימוש בטלפון בעת שהרכב נע

שלא באמצעות דיבורית

נהגת ברכב הנ"ל, ובעת שהרכב היה בתנועה

השתמשת בטלפון קבוע/נייד שלא באמצעות דיבורית

בניגוד לתקנה 28(ב) לתקנות התעבורה.

סמל סעיף 6577, גוררת אחריה קנס בסך 1000 ש"ח ו-4 נקודות.

על פניו, לא נראה לי שכדאי לך לבקש המרה ל-א'.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אבל אלעד, זה כן מכשיר GPS ! כתוב שם בפירוש שמכשיר GPS אינו בכלל "תצוגה הנראית ממושב הנהג" ולכן איו לי בעיה להביא את המכשיר לבית המשפט ולהוכיח זאת, אני מוכן שירשיעו אותי במה שעשיתי, אבל לא במה שלא עשיתי ...:x

העברה היחידה שעשיתי, למיטב הבנתי, היא שהחזקתי אותו ביד. וזו עברה על תקנה 28 א', ראה גם כאן:

http://www.lawpubshop.co.il/?CategoryID=266&ArticleID=1030

עד כמה שאני מבין זו עברה של קנס נמוך יחסית.

פורסם

ש. האם זה מכשיר ניווט בלבד או גם מחשב כף יד?

ת. זהו מחשב כף יד המשלב בתוכו תוכנת ניווט.

ש. האם ממחשב כף יד ניתן לשלוח מסרונים?

ת. ניתן.

אופס...נפלת :idea:

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

עמית, זה לא מדויק.

זהו מכשיר GPS בלבד במקורו שנפרץ על ידי להרצת תוכנות נוספות, לפיכך הינו מין מחשב כף יד פשוט.

אין במכשיר זה כלל מקום לכרטיס SIM או קישוריות רשת אחרת מכל סוג שהוא, ולא ניתן לשלוח ממנו שום מסרונים/שיחות טלפון/טלפטיה.

מצ"ב מפרט היצרן : http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=CgGAmxYx7NStJ1UR

אני מתכוון לשלוח מכתב בקשה לביטול הדו"ח, ובמידה ואענה בשלילה אלך לבית משפט.

פורסם

שלום רב.

נוכח טיעוניך הייתי מציע שתגיש בקשה להישפט ותביא את העניין בפני בית המשפט.

אמנם השימוש דומה ומזכיר טלפון נייד אך אין מדובר במכשיר סלולארי.

עם זאת עלייך לזכור כי הסעיף באופן מהותי מדבר על כך שלא אחזת בהגה בשתי ידיים.

שווה לנסות, ובמידה ואין אוזן קשבת לטיעונך תוכל לשלם את הקנס המקורי.

אם תבחר לנהל הוכחות בתיק זכור כי רשאי יהיה בית המשפט להטיל עלייך עונש חמור יותר.

אם אתה זקוק למידע נוסף אשמח לסייע.

עו"ד שמיר.

פורסם
ש. האם זה מכשיר ניווט בלבד או גם מחשב כף יד?

ת. זהו מחשב כף יד המשלב בתוכו תוכנת ניווט.

ש. האם ממחשב כף יד ניתן לשלוח מסרונים?

ת. ניתן.

אופס...נפלת :idea:

מצד שני :

ש: האם ראית שכתוב על הטלפון איפון.

ת: לא (אם התשובה כן יש לשלוף איפון ולבקש להציג)

ש:איך החלטת שזו איפון.

ת: לפי הצורה.מסך גדול בכף יד.

ש:האם זהו איפון (מציג את הGPS )

ת: אולי, זה נראה כמו , לא יודע....

פורסם
אכן אני מקווה שכך יתנהל המשפט :-D

מבחינתך למשפט יש 3 שלבים:

1) שלב האיומים - מתרחש לפני תחילת הדיון , בשלב זה התובע מאיים אלייך שאם לא תודה תקבל עונש חמור יותר, לפעמים התובע מסכים להגיע לעסקת טיעון .

2) הקראה בעקרון אמורה לארוך 2 שניות - שואלים אותך אם אתה מודה או כופר , במידה והודית פסק הדין ניתן מיד.

3) הוכחות - אחרי שכפרת באשמה נקבע מועד לישיבה בה יזומן השוטר. בשלב זה אתה תתן את גרסתך תחקר ע"י התובע ואח"כ השוטר ימסור את גרסתו ויחקר ע"י ההגנה (שזה אתה) בשלב החקירה הנגדית שואלים שאלות ומקבלים תשובות מכיוון שמדובר גרסה מול גרסה אתה צריך להגיע למצב של סתירות בגרסת השוטר ומספיק לערר הגם במקצת את אמינותו.

פורסם

תודה על הטיפים, בעוונותי פעם כבר הייתי במשפט תעבורב אז אני יודע איך זה הולך. אני מקווה שהצד יצא לאור.

פורסם

לפני שראיתי את הודעתך האחרונה, עמדתי לכתוב לך שטרם הגשת הבקשה להישפט, גש לביהמ"ש וראה איך מתנהלים הדיונים שם. מנסיוני האישי, הקושי שלך יהיה להוכיח שמה שהחזקת ביד הוא מה שאתה טוען שהחזקת ביד.

מה שיקרה הוא בדיוק כך: השוטר יעיד ויגיד שאינו זוכר את המקרה, אבל מה שכתוב נכון (זהו כלל משפטי בשם "הקפאת הזכירה בעבר" שבא לאפשר העדת אנשי חוק על דברים שאין להם סיכוי לזכור). כלומר הוא ראה אותך משתמש במכשיר סלולארי. אתה תצטרך להוכיח שהוא לא ראה, וזה יהיה מאוד קשה ולדעתי בלתי אפשרי, נוכח ההנחה שהשוטר רשם את האמת ואילו לך יש אינטרס לשקר (לא שאני חושב שזה נכון, אבל זו השיטה). לכן, ידידי, אציע לך, עם כל הצער, לוותר. אם לא, הדבר יהיה כרוך בהרבה טרחה, בזבוז זמן, עצבים ותסכול, וסיכוי נמוך לזכות.

במסגרת הפקת הלקחים, אציע לך בפעם הבא (לא עלינו) לעמוד על כך שהשוטר יגש לרכב ויראה את המכשירים שיש בו. אם השוטר מסרב, לעמוד על כך שירשום בדו"ח שסירב לבקשתך זו.

הסיפור בהחלט מכעיס, אבל משיקולי עלות תועלת, אמליץ לך לשלם. תוך מקס' חודש-חודשיים גם ככה תשכח מזה.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם
לדעתי זה בדיוק אותו דבר, פלאפון,GPS או כל דבר כזה או אחר.

יש דוח כללי על החזרת הגה בשתי ידיים

אבל במקרה זה הוא קיבל דוח יקר יותר וספציפי לפלאפון,לא מן הנמנע שהתובע בכדי לחסוך כאב ראש יסכים להמיר לעברה הפחותה יותר כדי לסגור את התיק.

• תוכן חדש...