Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי הונדה סיוויק האצבק 98 ידנית 1400 סמ"ק 90 כ"ס.

הרכב במצב מצויין עבר 120K ק"מ, טופל רק במוסך מורשה.

בסה"כ אני מאוד מרוצה מהרכב, מבחינת התנהגות כביש, נוחות, יופי ואמינות.

הבעיה שחסר לי כוח...וגיליתי שמנוע 1.4 פחות חסכוני מה1.6, מכיוון שהוא מתאמץ יותר.

הרכב עושה לי צריכת דלק ממוצעת של 1 ל14, 60% מחוץ לעיר. באותם תנאים, הרכב הקודם שלי בעל נתונים דומים ונפח 1.6 הגיע לצריכת דלק קצת יותר טובה וסיפק ביצועים נאותים יותר.

השאלה האם כדאי וניתן לעשות הסבה לרכב ל1.6 125 כ"ס ויטק כמו שיש לסדאן. האם שווה להכנס להרפתקאה הזו?

הבנתי משירשורים קודמים שצריך להחליף את המחשב והצמה, האם צריך להחליף גם את הגיר?

מה סדר גודל של העלויות, אם אני רוצה להביא מנוע מייבוא ולעשות את ההליך במוסך מורשה(לא חייב).

תודה רבה!

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא ניתן לאשר את המנוע שאתה רוצה על הרכב.

ומבחינת הפרוצדורה להחלפת המנוע, צריך מנוע (כמובן), צמה ומחשב.

ושהמנוע יהיה עם אבזור מלא, כמו מפלג ששונה מהדגם שיש לך,ויש צורך בחיווט לחיישן וויטק.

הדבר כבר נעשה בעבר, והתוצאות לא רעות בכלל.

והתנהגות כביש?? אני מקווה שאתה לא מנסה לעשות סיבובים מהירים על הסט-אפ המקורי של הרכב.

אני במקומך לפני שהייתי נכנס לסרט של המנוע וכל הטרארם.. הייתי משפר התנהגות כביש.

מתחיל בסט-אפ של בולמים וקפיצים\קויילאוברים, מוטות מייצבים, צמיגים אוחזים, ברקסים גדולים יותר.

פורסם

את הגיר אתה לא צריך להחליף אך את הקלאץ' כן (אלא אם כן תעביר למנוע החדש את גלגל התנופה של ה1.4, אך הבלאי לקלאץ' יהיה מהיר כי הוא בעל שטח פנים קטן יותר משל 1.6). את המחשב גם כן תצתרך להחליף ובנוגע לצמה, למיטב ידיעתי ניתן לבצע לה "הסבה" שתחסוך את החלפתה.

בכל אופן, אני עם האצ'בק 99 ידנית ומנוע 1.4 משיג צריכה של בין 11.5 לבין 17.5 קמ"ל תלוי בתנאי הנסיעה.

בינתיים מכל בעלי הסיוויק 1.6 הידניות שאני מכיר שמעתי על צריכת דלק גבוהה יותר משמעותית.

פורסם

קודם כל, תודה על התגובות.

הייתה לי מקודם מיצובישי קולט ישנה, שגמאה 1 ל14.5 בממוצע, אבל היא סבלה מכמה מחלות ילדות ולא הייתה לה אחיזה כמו של ההונדה(לא שהסיוויק זה רכב ספורט, אבל ניתן להשים לב להבדל).

הייתי בטוח שעם הההונדה אני אצליח להגיע ל1 ל17.

אני עדיין נוסע עם הקלאצ המקורי של הרכב, ככה שבכל מקרה אני אצטרך להחליפו בעתיד הנראה לעין.

חשבתי שעם המנוע 1.6 שמצוייד במנגנון של הויטק ולא נופל במהום מהמנועים של הרכבים החדשים, אני אגיע לנתונים טובים יותר ולביצועים טובים משמעותית.

שתי שאלות ברשותכם...

אני מבין שלא ניתן לאשר באופן חוקי את השתלת המנוע ברכב, האם זה ישפיע על הסחירות של הרכב במידה ואני ארצה למכור אותו לאחר איקס זמן?

האם מבחינת ביצועים אני ארגיש הבדל משמעותי עם המעבר ל1.6?

לפי הנתונים הרשמיים הסיוויק 1.4 מגיעה ל100 קמ"ש לאחר 9.5 שניות ואילו ה1.6 קופה עושה זאת לאחר 8.7.

(ידוע שהנתונים האלה לא אמינים).

בתסריט האופטימלאלי, אני אצליח למכור את המנוע שלי ב3000 ש"ח ולסגור את הסיפור של החלפת המנוע מייבוא ב6K יחד עם ההרכבה והקלאצ. יש סיכוי כזה?

פורסם

היי,

אין סיכוי שתצליח ב6000,

אולי ב 7-8

כי המחשב החדש שתצתרך למנוע עולה400-600 ש"ח,

צמה מתאמת או הסבה ל OBD1 עולים 1500 ש"ח.

אם אתה מעוניין בצמה מתאמתצור איתי קשר.

קו---------------------------------------

פורסם

1 ל14 מחוץ לעיר זה מצויין בהנחה שאתה נוסע בצורה מתונה.

מכיר את המשפט "מה שלא יודעים לא כואב"?

אז מה אם גילית שה1600 יותר חסכוני, זה המקום להסתכל על הדשא של השכן?

לפי דעתי האישית, אל לך להכניס לעצמך רעיונות שמסכמות כמו שאמרת בעצמך ב"הרפתקאה"

הרכב נוסע טוב ברוך השם. אם משעמם לך קצת תחפש משהו אחר שיתן לך שיפור משמעותי אחר.

צמיגים חדשים מסוג איכותי שיגרמו לנסיעה להיות הרבה יותר שקטה ורכה

בכל זאת כ"כ לחוץ להאצ'בק 1600? תקנה אחת.

יום נעים

פורסם

עצה שלי לשיפור זול יחסית.

תחליף את מכסה המנוע הנוכחי למכסה מקרבון, את הפולי המקורי לפולי קל משקל, ולקינוח שים חישוקי אלומיניום קלים במיוחד.

יתרונות:

לא יקר, לא מכביד ואפילו מקל על מכלולי הרכב, לא צריך אישור ברשיון, פחות משקל=פחות דלק.

חסרונות:

לא יורגש שיפור מטורף, אבל בהחלט יורגש ההבדל בביצועים.

פורסם

מכסה מקארבון לא יקר?! איפה בחיים האמיתיים או בNFS? אשמח אם תכוון אותי לאחד זול זה יכל להיות מעניין.

כמו שכבר הבנת אין לך מה לגעת ואולי עם חלוף הזמן תפתח תאווה מוטורית חדשה לרכב מתנהג טיפה יותר טוב מהונדה סיוויק.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם
ירדתי מהעניין.

כשיהיה לי כסף אני ארכוש מאזדה 3 2.0 ידנית מיבוא או סיביק האצבק 1.8 5 דלתות ידנית...

עד אז אני אסתפק במה שיש לי...

נ.ב אין דבר כזה האצבק 1.6 מהצורה החדשה.

צר לי לאכזב אותך אבל אין בארץ מאזדה 3 ידנית מנוע 2.0 גם לא מייבוא.

עצה שלי לשיפור זול יחסית.

תחליף את מכסה המנוע הנוכחי למכסה מקרבון, את הפולי המקורי לפולי קל משקל, ולקינוח שים חישוקי אלומיניום קלים במיוחד.

יתרונות:

לא יקר, לא מכביד ואפילו מקל על מכלולי הרכב, לא צריך אישור ברשיון, פחות משקל=פחות דלק.

חסרונות:

לא יורגש שיפור מטורף, אבל בהחלט יורגש ההבדל בביצועים.

עשית חישוב של עלות מול תועלת במה שרשמת? :lol:

חישוקים קלים מאוד באיכות טובה: מינימום 3K במקרה הטוב.

מכסה מנוע מקרבון אמיתי שיחסוך אולי 3-5 ק"ג: מינימום 1500 ש"ח.

פולי קל שיחסוך לו קילו אבל יגרום לעלייה מהירה יותר בסל"ד ושלא נדבר על החסרונות: בערך 800 עם עבודה.

הגענו למעל 5K ש"ח ואולי, רק אולי זה יגרום לו להרוויח עוד 0.2 ק"מ לליטר.

עכשיו תעשה חישוב תוך כמה זמן הוא יחזיר את ההשקעה ותחשוב האם זה שווה :roll:

פורסם

עוד תגובה לדבריו של זאב האויר מבציר 1980:

פולי קל יותר - פחות מומנט בסל"ד נמוך = לחיצה יותר כבדה על דוושת הגז בשביל להאיץ בהתחלת כל נסיעה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לא שווה, במקרה של קרע בצמיג שום קומפרסור לא יעזור ואם אתה לא מתכוון להפשיט את הרכב לצורך הורדת משקל דראסטית אתה לא תרגיש בהבדל.

• תוכן חדש...