Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לעשות לרכב טיפול לפני החורף שכולל הסרת שריטות וכתמים בעזרת פוליש איכותי ולאחריו לעשות ווקס שיגן על הצבע ויבריק אותו.

הבעיה שהרכב שלי הוא בצבע תכלת מטאלי ואני לא מבין בזה, לכן אני מבקש המלצה לחומרים איכותיים.

חשוב לי שהווקס יהיה חזק שיבריק כמה שיותר את הצבע (אני אוהב שהצבע מבריק כמו מראה).

חשבתי על המוצר הזה:

http://www.carplan.co.il/sg_product~UGW350~2~0.htm

הוא מתאים לצבע מטאלי או שצריך ווקס מיוחד?

לגבי פוליש חשבתי על המוצר הזה:

http://www.carplan.co.il/sg_product~MCR375~2~0.htm

יש מישהו שיודע איך הוא?

חשוב לי שהחומרים יהיו איכותיים, גם חומרים אחרים באים בחשבון אם יש המלצות.

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

פוליש מוריד שכבת צבע ויקלקל לך את הצבע המטאלי, אל תשתמש בו.

יש כמה אמצעים אחרים שאינם מוכרים לי והמתאימים לצבע מטלי - הרץ חיפוש בפורום והתעניין בחנויות לאבזרי רכב. את החומר שתקנה נסה בפינה נסתרת של הרכב כך שגם אם תקלקל את הברק הדבר לא יפגום במראה החיצוני.

לגבי וקס - אישית אני משתמש שנים רבות בוקסים נוזליים של Turtle - יש וקס מיוחד לצבע מטלי (בקבוק כחול) או טפלון (PTFE, בקבוק תכול). לאחר ניקוי הרכב אני מנגב אותו היטב כדי להסיר שאריות מים ומשקעים, שופך קצת חומר על הפח (במשטחים האופקיים) ומפזר אותו באמצעת מטלית נקיה ובמשטחים האנכיים אני מוח וקס לאחר ששפכתי על המטלית. לאחר דקות אחדות הוקס מתייבש בהופלך לאבקה לבנה שאותה אני מסיר בניגוב קל. אם ישארו לך כתמים או פסים בהירים מדובר בעודף וקס שלא נוגב ובאו מסור בקלות בניגוב נוסף - גם כעבור מספר ימים. העבודה קלה מאד, ציפוי של רכב משפחתי אורך לא יותר מ-15 דקות. יש מי שימליצו על וקסים משחתיים - העבודה בהם הרבה יותר קשה, ואני לא בטוח שהם באמת מגנים יותר טוב.

את הטיפול ביצעתי כל 3-6 חודשים, ונסיוני האישי הוא שהרכב נותר מבריק גם בגיל מבוגר (11-12 שנים).

עםז את חשוב לציין שני דברים:

1. כדאי לחנות ככל האפשר בצל אך לא מתחת עצים הנוטפים שרף (אורנים).

2. יש להסיר כל לכלוך מזיק מוקדם ככל האפשר - הדבר אמור במיוחד בלשלשת צפורים ובשרף עצים. לגבי לכלוך עקשן - חפש הצעות בפורום.

3. שריטות שטחיות שבהן נשמר צבע היסוד אני נוהג לצפות בוקס מיד על מנת למנוע חלודה. יש וקסים מיוחדים המותאמים לצבע הרכב והאמורים להסתיר פגמים כאלה, אין לי נסיון בכך. שריטות יותר עמוקות או אם מבצבצתחלודה מצדיקות תיקון צבע על מנת למנוע החחמרת ההחלדה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ניסיתי את הטרטל על הרכב הקודם שלי ודי התאכזבתי, הוא לא נותן ברק חזק כמו שאני אוהב.

ראיתי המון המלצות של הווקס הזה:

http://www.carplan.co.il/sg_product~ARP500~2~0.htm

השאלה מה נותן יותר ברק, זה או האולטרה ווקס ששמתי בתחילת הפוסט.

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

Turtal wax

אחד המוצרים הכי טובים בשוק.

ועבדתי שנתיים בשטיפת מכוניות, כשהייתי קטן בן 14-15 אנערף..

ועשיתי ווקס לכל סוגי הרכבים, כל סוגי הצבעים.

זה ווקס מעולה ופשוט.

עשיתי לא מזמן ווקס לבן דוד שלי, לצבע מטאלי, איזה תוצאה מושלמת.

ואני מתמיד לעשות לרכב שלי, שהוא בצבע לבן, ומאז שאבא שלי רכש את הרכב, אנחנו מתמידים בווקס, לדעתי יש לפחות ס"מ של שכבה של ווקס כבר .:-D

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם
ניסיתי את הטרטל על הרכב הקודם שלי ודי התאכזבתי, הוא לא נותן ברק חזק כמו שאני אוהב.

ראיתי המון המלצות של הווקס הזה:

השאלה מה נותן יותר ברק, זה או האולטרה ווקס ששמתי בתחילת הפוסט.

השאלה היא מה מצב הצמבע לפני הווקס. אם הצבע דהוי הוקס לא יוכל להפוך את הברק למושלם.

מעבר לכך - הווקס נשטף עם הזמן, אם תרצה לשמור על רכב מבריק תצטרת לעבוד הרבה ולהשקיע הרבה כסף בטיפולים.

מבחינת המחיר הווקס בפרסומת שהבאת דומה למחיר של ה-Turtle כך שנסיון לרכוש מיכל אחד לא יגרום לך פגיעה אנושה בחשבון הבנק. מכסימוןם הבקבוק הבא יהיה של Tutrtle או יצרן אחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם טרטל טובים, גם קארפלן טובים. (יש לי גם וגם, הנוזלי נח יותר).

אם הצבע במצב לא משהו, תשקיע פעם אחת 500 - 600 ש"ח http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=204821

הם עבדו גם על הרכב שלי. לצבע מטאלי יש פוליש עדין, הם עושים גם פלסטלינה , אחר כך הם שמים ווקס מיוחד שאוטם את הצבע.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

הצבע במצב טוב פשוט אני רוצה לשמור עליו לפני החורף

ולהוריד קצת סימנים שאנשים נחמדים משאירים לי על האוטו כשהם פותחים את הדלתות על הרכב שלי.

בסוף החלטתי לקנות אוטופיניש של קארפלן ופוליש עדין של טי קאט. כשהמוצרים יגיעו ואסיים לעבוד על הרכב אני אעלה תמונות ואעדכן בתוצאות.

פורסם
הצבע במצב טוב פשוט אני רוצה לשמור עליו לפני החורף

ולהוריד קצת סימנים שאנשים נחמדים משאירים לי על האוטו כשהם פותחים את הדלתות על הרכב שלי.

בסוף החלטתי לקנות אוטופיניש של קארפלן ופוליש עדין של טי קאט. כשהמוצרים יגיעו ואסיים לעבוד על הרכב אני אעלה תמונות ואעדכן בתוצאות.

מתעלק טיפה על הנושא.

מאיפה אתה מזמין את הפוליש העדין והאם אתה בטוח שלא יגרום נזק לצבע המטאלי?

יש לי אימפרזה 99 כחולה והיא צריכה גם טיפול כזה רק שלי יש גם שריטות עד צבע בסיס ואני צריך חומר שגם ישמור עליה מהחורף וממים ,יש דבר כזה?(המלצות לפוליש וגם לוקס יתקבלו בברכה)

פורסם

בקשר לווקסים - הבדל של שמיים וארץ בין קארפלאן וטרטל - הקארפלן פי כמה יותר טוב.

בנוגע לפוליש - תנסה קודם לעשות פלסטלינה ולראות אם התוצאה מספקת אותך, אם כן אל תעשה פוליש.

אני אישית עשיתי פלטלינה וזה עדיין לא היה זה, אז עשיתי גם פוליש.

פורסם
בקשר לווקסים - הבדל של שמיים וארץ בין קארפלאן וטרטל - הקארפלן פי כמה יותר טוב.

בנוגע לפוליש - תנסה קודם לעשות פלסטלינה ולראות אם התוצאה מספקת אותך, אם כן אל תעשה פוליש.

אני אישית עשיתי פלטלינה וזה עדיין לא היה זה, אז עשיתי גם פוליש.

פלסטלינה לא יותר חזקה מפוליש? היא יכולה לגרום יותר נזק לא?

פורסם

פלסטלינה זה לא פוליש.

פלסטלינה רק מנקה והיא יחסית ממש עדינה.

חשוב לעבוד עם חומר סיכה לפי הוראות היצרן.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
מתעלק טיפה על הנושא.

מאיפה אתה מזמין את הפוליש העדין והאם אתה בטוח שלא יגרום נזק לצבע המטאלי?

יש לי אימפרזה 99 כחולה והיא צריכה גם טיפול כזה רק שלי יש גם שריטות עד צבע בסיס ואני צריך חומר שגם ישמור עליה מהחורף וממים ,יש דבר כזה?(המלצות לפוליש וגם לוקס יתקבלו בברכה)

הפוליש לא יזיק לצבע המטאלי מאחר והוא מיועד לצבע מטאלי. אם תשתמש בפוליש שלא מתאים לצבע מטאלי רק אז יגרם נזק לצבע.

הזמנתי מהאתר של קארפלן, הנה הקישור למוצר:

http://www.carplan.co.il/sg_product~MCR375~2~0.htm

בנוגע לשמירה על הצבע ממזג האוויר וכ''ו אתה צריך להשתמש בווקס. הווקס יוצר שכבת הגנה לצבע וכדי לשמור על הרכב במצב הטוב ביותר צריך לבצע ווקס פעם ב3-4 חודשים.

אני הזמנתי את ה"אוטופיניש" של קארפלן, ראיתי עליו המון ביקורות טובות.

קישור למוצר:

• תוכן חדש...