Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שאפשר לראות פה בצד, אני רשום טרי לפורום, אבל האמת שאני מכיר אותו מגיל מאוד צעיר.

בחודשים האחרונים אני נכנס לפה קצת יותר, כי נזכרתי סוף סוף בגיל 21 להוציא רישיון.

עוד מהשיעורי נהיגה המתקדמים התחלתי לחשוב ולהתלבט איזה רכב לקנות, ואפשר להגיד שהחכמתי המון בזכות הפורום כאן.

אני אגיד לכם נתונים בגדול:

מי שיממן את הרכב זה רק אני. אני עובד, אבל רק 10 ימים בחודש, וזה כי אני עדיין חייל שמשרת בשבוע שבוע.

אז בהקשר הזה, אני מחפש רכב עם גיר ידני ונפח מנוע לא גבוה מדי (1400-1600).

אין לנו רכב במשפחה, ואני היחיד עם רישיון כרגע. זה אומר שהרכב ייסע הרבה יחסית (לא כמו רכב שני בבית, שנוסע רק לבילויים).

זה גם אומר שאני מתכנן על הרכב שיישאר אצלי לפחות 6-7 שנים.

מן הסתם שבטיחות זה חשוב, זה ייחשב סוג של רכב משפחתי.

בקשר לאמינות וחיסכון, יש לי דילמה וקצת בלבול, ובבקשה תקנו אותי אם אני טועה:

אמינות - מן הסתם רכב אמין יראה הרבה פחות מוסך. מצד שני, כשהוא כן יראה זה בד"כ יהיה יקר.

חיסכון - רכב עם חלקים לא איכותיים כנראה יראה יותר מוסך, אבל זה יקל לי על הכיס.

עוד משהו קטן: זה אולי קטנוני, אבל משום מה אני לא יכול להסתכל על כל הדגמים הקטנים (5 דלתות, בלי "תחת") מהשנים הישנות, הן נראות לא משהו, במיוחד המרובעות האלה. אבל אפילו VW פולו קצת מציקה לי בעין. מה שכן, אם יש אוטו באמת מומלץ אל תהססו להציע.

התלבטויות בין רכבים:

בהתחלה חשבתי על מיצובישי סופר לאנסר שנת 97-98, וזה אחרי שגיליתי באיחור שיש לה דגם ידני, וחסכוני בדלק. מהפורום למדתי להתרחק ממיצובישי כי הבטיחות שלהם בקרשים.

התייעצתי עם אנשים (דווקא מבוגרים בעיקר), והרבה אמרו לי יונדאי. האמת שמחתי, כי גם למדתי נהיגה על אקסנט ידנית וגם לדוד שלי יש כזאת, אז אני מכיר אותה טוב. התחלתי לחפש מודל 2000/2001 ואפילו הלכתי עם חבר לבדוק אחת. ואז קראתי פה שהאמינות של קוראניות ממש לא בשמים והשרכב יתפרק לי מהר.

אז הלכתי לאופציה שלישית, והפעם הדילמות שלי קיבלו כרטיס חינם לירח: רנו מגאן 2001-2. אתם לא מבינים כמה סרטים אכלתי מהפוסטים שקראתי פה.

ראיתי יחסית לא מעט הודעות שמשבחות את המגאן: נוחות, מרווח, חיסכון (עם דגש על הידנית), לעומת המון הודעות שמזהירות להתרחק ממנה כמו מאש, שזה גם מה שאמרו לי חברים ואנשים מהחיים.

אני אחסוך ברשימה מפורטת של קישורים, אבל הנה 2 בולטים שהעמיקו אצלי את הדילמה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=252910

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=68538

אז בקיצור, מומחי הפורום, תעשו לי סדר בבקשה :)

צרפתיות זה באמת נורא כל כך? ואם לא אז איך המגאן מהשנים האלה? עדיף אקסנט? אולי משהו אחר?

מצטער שיצא ארוך..

תודה מראש,

מאיר

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חח כנראה שבאמת יצא לי ארוך מדי אם יש 70 צפיות ו-0 תגובות.

אז הנה גרסה קצרה לכל מי שנרתע מהקודמת... ;)

אני מחפש רכב עם הנתונים הבאים:

1. בטיחותי.

2. נוח למשפחה (תא מטען גדול, איבזור סביר+, ושייסע טוב גם עם כמה נוסעים).

3. שיחזיק כמה שנים טובות, ויראה מוסך כמה שפחות (גם בלי שאשקיע בו ב-100%).

4. שהתחזוקה שלו לא תהיה יקרה (טיפולים שגרתיים, חלקים, וכמובן צריכת דלק).

5. גיר ידני, נפח מנוע בין 1400 ל-1600.

6. תקציב: 15 עד 20 אלף.

רכבים שהתלבטתי ביניהם (להזכירכם, בכולם מדובר בגיר ידני):

1. מיצובישי סופר לאנסר 97-8 - בפורום קראתי שהיא לא בטיחותית בכלל.

2. יונדאי אקסנט 2000-1 - בפורום קראתי שהיא לא אמינה ושתתפרק מהר.

3. רנו מגאן 2000 עד 2002 - הפורום חלוק בדעתו. אשמח אם תדברו דוגרי, בלי סטריאוטיפים.

אני אודה לכם אם תפרטו ממש בקצרה על הרכב שאתם ממליצים, למה הוא יתאים לצרכים שלי.

אבל אם אי אפשר, תנו רק שם, דגם ומודל, ואני איעזר בחיפוש בשביל לקרוא עליהם =]

תודה מראש!

פורסם

היי מאיר,

כמו טבח צבאי (*), לקחת את הכל ועשית מזה סלט אחד גדול :lol:. אני אנסה לכוון אותך קצת.

מיצובושי סופר-לאנסר אכן לא בטיחותית במיוחד. אבל את תטעה, רוב המשפחתיות היפניות שנכנסות לך בתקציב לא בטיחותיות ממנה משמעותית.

יונדאי אקסנט - זאת אופציה, אבל לא הייתי בוחר בה בכל מקרה, בלי שום קשר לאמינותה. אף פעם לא הבנתי מה היתרון שלה על פני המתחרות.

רנו מגאן - בדיוק כמו שכתבת, יש כאלו שמהללים את הרכב ויש כאלו שמקללים.

קשה למצוא רכב שמתאים לכל הדרישות שציינת בצורה מלאה.

אם היית מוכן להתפשר על רכב "בלי תחת" - הייתי ממליץ לך בלי להסס יותר מידי על הפיאט פונטו.

אבל כנראה שאתה לא מוכן להתפשר על מכונית "בלי תחת", אז הייתי ממליץ לך לפזול לכיוון ניסאן אלמרה או מאזדה לאנטיס. לא בגלל שהן בטוחות במיוחד, אלא בגלל שהאמינות הבסיסית שלהן טובה והם מספיק נפוצות כדי שכל מוסך ישראלי מזדמן ידע לטפל בהן בזול.

(*) - אני מנחש שאתה טבח, בגלל השבוע-שבוע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תראה

במחיר הזה אני לא חושב שתמצא רכב יותר בטיחותי מהמגאן.

וזה מה שעמד לנגד עיני כשקניתי את שלי לפני 4-5 שנים .

בגלל הבעיות גיר של אותן שנים חיפשתי רק ידנית ואני לא מצטער לרגע.

בגלל צורת הנהיגה הלא רגועה שלי אני עושה 1-12/13 ולא יותר.

ואם הייתי עושה טיימינג בזמן גם לא הייתי חוטף את הבומבה לפני חודש של 7 אלף לתיקון.

שים לב להיסטוריית טיפולים (קויילים עם נטייה להתאבדות) ואני אישית מעדיף את ה5 דלתות.

תחפש טוב טוב ואל תתפשר.

בהצלחה.

:wink:
פורסם

קודם כל אני ממש לא מומחה גדול ברכבים, אבל בכל זאת רציתי להתייחס להודעה שלך:

1. רשמת שאתה מתכנן שהאוטו יחזיק 6-7 שנים: בהתחשב בתקציבך ובעובדה שציינת שהרכב ייסע הרבה, זו נראית לי כמו דרישה בהחלט אופטימית מדי - תצטרך רכב שמור מאוד וכמובן לשמור עליו, וגם אז ייתכן שהוא לא יחזיק 7 שנים. פשוט אני מציע שלא תבנה ציפיות גדולות מדי.

2. יונדאי אקסנט - אני כמעט קניתי לעצמי, אחרי הרבה המלצות שקיבלתי כולל אחת חמה מאוד מחבר שהוא מכונאי 20 שנה. הרכב הזה פשוט נותן שילוב טוב של הדרישות הרגילות - אמינות שנחשבת לטובה+טיפולים וחלפים זולים מאוד, חסכונית יחסית בדלק, גודל מלא, ומחיר מהקצה התחתון של הסקאלה.

שוב - קח את דברי בעירבון מוגבל, אבל היות שמומחי הפורום טרם חוו דעתם, ניסיתי לעזור, מנסיוני הדל (ביותר).

פורסם

אופציה נוספת: פז'ו 306 1.6 ל' ידנית. במקרה שלך, חפש 4 דלתות בשביל תא מטען גדול. רכב נח, כיפי לנהיגה וזול לרכישה יחסית לשנתון. לא ידוע כשיא האמינות אבל מצד שני החלפים זולים יחסית וזמינים.

פורסם

תודה רבה על התגובות אנשים..!

למאסטרו פיק: קודם כל האמת שהיית קרוב.. אבל אני לא טבח, אני משגיח כשרות :)

לא התמקדת עד הסוף בפוסט הראשון שלי, אני לא אוהב את הקטנות הישנות. עם המראה של החדשות אין לי בעיה, ותכלס מראה זה סתם קטנוני ולא באמת שיקול.

דווקא את הפונטו היותר חדשות אהבתי מבחינת לוק (ואפילו דגם 2004 נכנס לי בתקציב), אבל הבנתי פה שהאמינות שלה בין הגרועות והיא רואה מוסך המון, אשכרה "רכב לעשירים".

ובכלל, רכב קטן יתאים לצרכים שלי? אני מזכיר לך שחשוב לי נפח תא מטען + יכולת לסחוב עם 5 נוסעים.

על לאנטיס גם התחלתי לחשוב פעם.. אבל כשראיתי את המחירים הגבוהים (כולל הביטוח) ירדתי ממנה. אפילו מודלים של 98-99 בכיף עוברים את התקציב שלי, במיוחד השמורים. ובהנחה שאני רוצה רכב שיחזיק, לא כדאי ולא משתלם לי לקנות רכב ישן מדי. ונראה לי גם שהיא קצת זללנית דלק לא?

האלמרה נראית רכב טוב, ותודה שהראית לי את האופציה הזאת. הבאסה שלפי יד2 ו-WinWin זה נראה שקשה למצוא אחת כזאת במחיר טוב ובמצב טוב... אבל אני אחפש.

אברם: מצטער אבל עוד לא קיבלתי מספיק דעות נחרצות על המגאן.. שמעתי שאם רוצים להחזיק אותה בריאה, היא צריכה טיפול כל הזמן והרבה השקעה, ואני לא חושב שאני אהיה אחד כזה. גג טיפולים שגרתיים ופעם בשבועיים שמן מים ורחיצה :p למשל הטיימינג שעשה לך נזקים (אני מניח שלמנוע).. בכמה כבר איחרת? שבוע? חודש? [אני אולי מגזים אבל הפואנטה מובנת, המגאן אולי נוחה+בטוחה, אבל האמינות שלה תלויה בפדנטיות]

פופקורן: אממ אין לי בעיה לחסוך עוד קצת ולחכות. יש לי סבלנות. כמה תקציב לדעתך כדאי להשקיע על רכב לטווח שהוא יותר ארוך מ3-4 שנים? והאמת שבינתיים יונדאי זה המלצה שאני מקבל מהמון אנשים. וגם צביקה לא ממש התנגד אליה.

מולטיפלה: פז'ו? גם ממנה אמרו לי להתרחק. הוא כיפי וזול, אבל אני מזכיר לך שאני מחפש רכב לצורכי משפחה. שלא יראה כל שניה מוסך, ובטח שלא יימעך לדיקט בתאונה חס וחלילה. יכול להיות שאני טועה והיא דווקא אמינה?

אוראל: גם על סיויק חשבתי בעבר, אבל תקרא מה שרשמתי לצביקה למעלה לגבי לאנטיס.

בכללי אני מבין שבלתי אפשרי להיתפס על כל הנתונים שסיפקתי.

מה אתם אומרים על אקסנט 00-01? כדאי להתפשר קצת על אמינות חלקים וללכת עליה? או שעדיף להמשיך לחפש ניסן אלמרה?

ועוד שאלה: השבוע ראיתי פולו נדמה לי שנת 2000 חונה באחד הרחובות, והאמת היא לא נראית כזה רע חחח.. הבעיה זה הביטוח היקר והתא מטען הקטן.. מה אתם אומרים? יתאים לי לצרכים?

פורסם

תמיד מדובר על איזה שהוא איזון: רכישה זולה ואחזקה יקרה (תיקונים) או להפך. כמובן שאפפשר למצוא רכב ישן במצב טוב, אבל זה מצריך הרבה מאמץ ומזל, וגם להסתבך על לימון חדש - אבל מה שכתבתי בפתיחה הוא הכלל.

אני מבין שתקציב הרכישה שלך מוגבל. השאלה היא האם יש לך תקציב אחזקה: מדובר על סדר גודל של 1500 ש"ח לחודש ויותר, לא כולל תיקונים גדולים בלתיצ פיים, שהם בעצם צפויים המכוניות בנות 12. ומעבר לכך, ההוצאות לא מתחלקות באופן אחיד על פני השנה שכן יש הוצאות גדולות קבועות - רישוי (תשלום אחד, סדר גודל של 1000 ש"ח) וביטוח (אני מניח שלגביך חובה+צד ג' יעלה סביב 5000-6000 ש"ח לשנה, תוכל לחלק למספר תשלומים)

לפני שאתה נכנס להרפתקה של רכישת רכב בדוק היטב את יכולתך לממן את אחזקתו, שכן אם תקנה רכב ותשקיע בשיפוצים ואז תגלה שאינך יכול לעמוד בהוצאות השוטפות תאלץ למכור אותו בהפסד.

לגבי נושא הבטיחות: בשבועות האחרונים נכנסתי קצת לאתרי EuroNCAP ו-USNCAP ומתברר כי במרבית המכוניות שנבדקו מדובר בדגמים שונים מאלה הנמכרים בארץ, ולכן קשה להקיש מנתוני הבדיקות המפורסמות לגבי המכוניות הנמצאות בארץ. מדובר לאו דווקא במנועים שונים אלא מבנה שונה (באירופה רכבי 3 ו-5 דלתות הם המקובלים, לעומת 4 דלתות בארץ, מה שמשפיע על תכונות המרכב) וגם באבזור בטיחות שונה. כמוכן - נבדקות מכוניות חדשות, לא בנות 12 שהשלדה שלהן כבר לא חדשה ואין לדעת מה מצב חגורות הבטיחות וכריות האויר המותקנות בהן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי כמה שנים יחזיק הרכב - באמת שאין לי מספיק ידע כדי לענות. אם תלך על החישוב של 15 שנה אורך חיים של רכב (ע"פ תקנות הגריטה, לצורך העניין) אז כדאי לך לקנות רכבים מ-2002-2003. כמובן שזה תיאורטי לחלוטין, הרי רכבים יכולים להחזיק גם עשרות שנים עם טיפול נכון, או לחילופין להתקלקל כל הזמן או ללכת בתאונה, חלילה. אבל בהערכה גסה מאוד, נראה לי שזה יכול להיות בסיס לחישוב.

לגבי הביטוח - אני מבטח רכב ישן לכל נהג (כולל חדשים/צעירים) חובה+צד ג' ב-4,500 לשנה, ולא נראה לי שהביטוח יהיה שונה עבור נהג אחר.

פורסם

הי

לכמה אנשים שאמרו לך להתרחק מפיזו 306 באמת היה 306?

בדגמים שאתה מחפש, 306 היא אחד הרכבים הפשוטים לתחזוקה ואמינים שתמצא לדעתי ברמת המחירים הזו.

גילוי נאות - אני הבעלים של סיטרואן קסרה שהיא אחות תאומה ל 306 ומועמדת למכירה עקב מעבר ל.... פיזו 307.

לא ראיתי מה התקציב שלך, אבל במחיר של יפנית אתה קונה צרפתית צעירה ב 3-4 שנים וזה מאוד משמעותי הן מבחינת בטיחות והן מבחינת תחזוקה.

סער.

פורסם

דווקא מאוד משעמם לי מאז שיש לי פונטו :lol: יש לי 3 כאלה בבית - אחת גרנדה פונטו חדשה 2010, אחת 2006 ידנית ואחת 2006 אוטומטית.

אוטו משעמם נורא!!! לא נכנסים למוסך בין טיפול לטיפול...ממש שיעמום מחץ.

הכי מעצבן שהפונטו לא נותנת לי להכנס לתחנות דלק כמו שהייתי רוצה, עם הצריכת דלק המרגיזה הזו, 1:14.5 בעיר...כל פעם לנסוע 580 ק"מ על 40 ליטר. זה פשוט מרגיז :shock: איך אפשר להינות ככה מהדיסקים במבצע של 39 ש"ח וDVD במחיר מפגיז ליד בוטנים מסוכרים????

לא יודע איך הבנת שהאמינות של פיאט נוראית, אני אישית הבנתי מהפורום את ההפך הגמור וגם ביצעתי - החלפתי את כל הרכבים במשפחה לרכבי פיאט ומאז חשבון הדלק פחת ואנחנו מבקרים במוסכים רק לטיפולים.

עריכה - אני לא קניתי רכבים ב-15K, אלא במחיר כפול מזה. יש אפשרות כיום לקחת מימון, קח את זה בחשבון לפני שאתה קונה רכב (כל רכב) שיכניס אותך להוצאות שיגיעו בקלות למחיר ששילמתי על הרכבים שלי.

פורסם

למאסטרו פיק: קודם כל האמת שהיית קרוב.. אבל אני לא טבח, אני משגיח כשרות :)

לא התמקדת עד הסוף בפוסט הראשון שלי, אני לא אוהב את הקטנות הישנות. עם המראה של החדשות אין לי בעיה, ותכלס מראה זה סתם קטנוני ולא באמת שיקול.

דווקא את הפונטו היותר חדשות אהבתי מבחינת לוק (ואפילו דגם 2004 נכנס לי בתקציב), אבל הבנתי פה שהאמינות שלה בין הגרועות והיא רואה מוסך המון, אשכרה "רכב לעשירים".

ובכלל, רכב קטן יתאים לצרכים שלי? אני מזכיר לך שחשוב לי נפח תא מטען + יכולת לסחוב עם 5 נוסעים.

על לאנטיס גם התחלתי לחשוב פעם.. אבל כשראיתי את המחירים הגבוהים (כולל הביטוח) ירדתי ממנה. אפילו מודלים של 98-99 בכיף עוברים את התקציב שלי, במיוחד השמורים. ובהנחה שאני רוצה רכב שיחזיק, לא כדאי ולא משתלם לי לקנות רכב ישן מדי. ונראה לי גם שהיא קצת זללנית דלק לא?

הפונטו היא ממש לא רכב לעשירים. כמובן שתצטרך להשקיע מאמץ ולחפש אחת במצב מכני טוב ולא להתפשר על כל מיני יצורים מוזנחים שנפוצים למדי בשוק. ואני כותב את זה מניסיון עם כמה וכמה פונטו שעברו (ואחת עדיין נמצאת) במשפחה הקרובה.

הלאנטיס יכולה להתאים לצרכים שלך. היא הגדולה בקטגוריה, אבל תא המטען המושב האחורי שלה סבירים בגודלם. צריכת הדלק שלה דומה לשל המשפחתיות 1600 סמ"ק האחרות מאותן השנים, אין כאן הפתעה גדולה. האמינות הבסיסית טובה וכך גם זמינות החלפים התחליפיים/מפירוק, שזה במילים שלך, "רכב שמחזיק הרבה זמן". עלויות ביטוח לא רלוונטיות עבורך. רכב בתקציב כזה לא מבטחים בביטוח מקיף, ועלויות ביטוח חובה וצד ג' דומות עד כדי זהות לכל הרכבים שהוזכרו בשרשור זה.

אני אהיה עדין ואציין גם שלדעתי ממש לא כדאי לך להתעסק עם מימון. עוד לא התחלת את החיים האמיתיים, כבר להיכנס לחובות בגובה עשרות אלפי שקלים? :roll:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...