Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי דוברמן כבן חצי שנה עבדתי איתו קצת על פקודות בסיסיות והכלב מגיב דיי טוב לאילוף.

החלטתי לקחת מאלף מיקצועי כי ראיתי שהכלב רוצה ללמוד.

בשיחה היום עם המאלף שנבחר עקב היותו קרוב אלי מבחינת מגורים דיברנו על בין 10-20 שיעורים (תלוי בלמידה של הכלב ושיעורי בית איתי) כל שיעור כ 45 דק'.

חינוך בסיסי + פקודות, עלות השיעור כ 150 ש"ח האם המחיר סביר (אף פעם לא פניתי למאלף מיקצועי).

לא סגרתי איתו סופית כך אם יש מישהו שמכיר מאלף באיזור ת"א שהתנסה איתו ולא רק שמע עליו אשמח להשוות.

פורסם

לפי דברים שקראתי, המחיר נשמע סביר מאוד.

המלצות על מאלף - אין לי, אך המלצה חמה על פורום שיכול לסייע לך בעניין וחלק ממשתתפיו הם מאלפים במקצועם, אני כן יכול לתת:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=708

נ.ב

שם יש גם הרבה אנשים עם נסיון אצל מאלפים ולכן שם תוכל לקבל המלצה חמה למאלף.

עוד נ.ב אחד ואחרון :

גזע מאוד מיוחד, אני מאוד מחבב אותו ואשמח אם תשתף אותנו בתמונות.

יום טוב.

פורסם

לי יש המלצה חמה מאוד על מאלף מראשון לציון בשם רונן ספיר.

יש לי המון ניסיון איתו ואני מכיר המון כלבים שעברו אילוף אצלו ויש לו תוצאות מדהימות.

כמו כן הוא מאלף בחוות הכלבים שלו ולכלב יש המון גירויים חיצוניים (כלבים, תרנגולות :-P) וזה מוסיף המון לאילוף.

אני לא מכיר דוברמן שאולף אצלו אבל אני מכיר פיטבולים, אמסטפים, רועה גרמני ורוטוולרים שיצאו ממנו עם אילוף מדהים.

אם אתה מעוניין בפלאפון שלו אתה מוזמן לפנות אלי בה"פ.

פורסם

הי, קודם כל, כל הכבוד על היוזמה של ללכת למאלף! (זה ממש לא מובן מאליו. לא בישראל לפחות..)

אז ככה, המחיר סביר יחסית, אך הוא נמצא בחלק העליון של סקאלת המחירים.

יש מאלפים שבאמת שווים את המחיר הגבוהה שלהם.

לשם כך, רצוי שתפנה לאחד מהפורומים של בעלי החיים לקבל המלצות.

במקביל אני אנסה לברר לך על מישהו מאזור ת״א..

האם יש פגישת יעוץ ראשונה? ואם כן האם היא מתומחרת שונה?

אם אתה מתחייב על סדרה, האם הפגישת יעוץ כלולה במחיר?

בדרך כלל, עושים סדרה של 8-12 מפגשים,שבסופה הכלב יוצא מאולף.

כמובן, כמו שציינת, מאוד מאוד חשוב לעבוד עם הכלב בבית לפחות פעם ביום למשך 10 דק׳. ולהמשיך עם זה גם אחרי שמסיימים עם המאלף!

יש בעלי כלבים שלא מעוניינים להתחייב על סדרה. במקרים כאלה, המחיר פר מפגש אכן יהיה גבוהה יותר!

בהצלחה! עודד.

גילוי נאות:

המקצוע השני שלי זה מאלף כלבים :wink:

אם תרצה כמה טיפים, אתה מוזמן ליצור איתי קשר בפרטי..

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

היי,

אני עובד בצמוד לחנות חיות אשר עובדת שם גם מאלפת כלבים, שאלתי אותה לגבי השרשור שפתחת והיא המליצה לי ללא הינד עפעף על המאלף הבא במרכז:

מייק נוי 050-2662667

עובד שיטת "הלוחש לכלבים" (כן, גם אותי זה הצחיק) - של סיזר מילאן.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

תודה על התגובות אני אבדוק לגביי ההפניות.

קיבלתי את הכלב לאחר שחתכו לו אוזניים ועשו שם טעות.

אז כרגע התמונות לא מלאות מבטיח להעלות עוד תמונות כשהכלב יהיה במיטבו.

DSC00147.JPG

פורסם

חולה על הגזע הזה!!

אני מקווה שהוא לא חושף עליך שיניים סתם ככה..

אלא אם כן אילפת אותו לעשות את זה בפקודה :wink:

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

יש המלצות לצעצועים מסיבים מאוד לכלב? משהו לשעות שהוא לבד (כדור כבר משעמם אותו)

אגב, שמעתי שקונג אסור להשאיר ללא השגחה (כחלק מחינוך) אבל לא הבנתי למה. יש הסבר?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
יש המלצות לצעצועים מסיבים מאוד לכלב? משהו לשעות שהוא לבד (כדור כבר משעמם אותו)

אגב, שמעתי שקונג אסור להשאיר ללא השגחה (כחלק מחינוך) אבל לא הבנתי למה. יש הסבר?

ישנם כדורים חדשים שאתה מכניס לתוכם חטיף/אוכל והכלב צריך לסובב את הכדור בצורה מסויימת כדי שייצא לו אוכל (תמיד יוצא רק קצת). הצעצוע הזה מאוד מעייף את הכלב כי הוא צריך "לחשוב" ולהבין מה הוא צריך לעשות כדי שייצא לו אוכל. זה מעיין קונג משודרג כזה.

אני לא שמעתי על זה שאסור להשאיר את הכלב לבד עם הקונג, התפקיד של הקונג להעסיק את הכלב בשעות שאתה לא נמצא בבית.

יש סוג של חבל (דומה לחבלים שקושרים אתם ספינות) שאתה טובל אותו באוכל של הכלב (ואז הוא מקבל את הריח של האוכל ומוסיף לכלב עוד מימד של כיף במשחק) וזה מעסיק אותו לשעות רבות.

הכלב שלי פשוט חולה על עצמות (קניתי לאחרונה ארגז של כ-50 עצמות), הוא מסיים עצם בינונית ביום-יומיים, זה מדהים אותי מחדש כל פעם כמה שהוא אוהב את העצמות שלו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

קונג מחזיק שעות? אצלי שעה וזה נגמר, ובכלל כל הצעצועים האלה עם החטיפים נגמרים מהר מאוד.

עצמות אני לא קונה כי הוא יושב על זה ועד שזה לא נגמר הוא לא עוזב (אפילו לא הולך לאכול את האוכל שלו)

in the face

with a chair

פורסם

אל תדאג, גם אם תקנה לו עצם בגודל חצי מטר (יש כאלו עצמות) כאשר הוא באמת יהיה רעב הוא יעזוב את העצם וילך לאכול. הכלב שלך לא טיפש, הוא לא ירעיב את עצמו למוות. זה שהוא מתעסק עם העצם הרבה זמן זה אומר שהוא נהנה ממנה מאוד וכל הגירויים מסביב לא גורמים לו להפרד ממנה.

אצלי הכלב ממשיך להתעסק עם הקונג/כדור הרבה שעות גם אחרי שהוא נגמר, הוא לפעמים מוציא אותו מהכלוב שלו (איפה שמונחים כל הצעצועים שלו) ומשחק איתו סתם ככה בלי שאני שם אוכל בפנים.

חשוב שתבין שהצעצוע סופג את הריח/טעם של הממתק/ממרח ששמת בפנים וגם כאשר הצעצוע נראה לך ריק הוא עדיין מספק לכלב הנאה.

אל תשכח שהקונג עוזר לך לתת לכלב שלך את הויטמינים/תוספים שאין במזון שלו ואפילו עושה את זה בתוספת של מימד ההנאה מהאכילה. לא משנה איזה אוכל אתה נותן לו, לרוב באוכל אין מספיק בשר, סידן וכו'. לכן אני מקפיד לתת לכלב שלי לפעמים מעט גבינה או מזון משומר (נמכר לרוב בחנויות בפחיות ועולה כ-10 שקלים) כדי לגוון לו מעט את התפריט. תזכור שזה לא בריא להאכיל את הכלב רק במזון יבש. אני לדוגמא נותן לו לפעמים עצמות דנטליות שאומנם עולות לא מעט כסף ונגמרות יותר מהר אבל נותנות ערך מוסף בשמירה על השיניים של הכלב נקיות ומונעות ממנו סבל בעתיד (תזכר בכל מיני כאבי שיניים שהיו לך בעבר, הכלב שלך סובל בדיוק באותה מידה, רק שהוא לא יכול להגיד לך את זה או ללכת לרופא כדי לקבל טיפול).

אני ממליץ לך לנסות להכניס גבינה לבנה בקונג ולהכניס אותו למקפיא לכמה שעות ולאחר מכן תן לכלב לשחק איתו, אני מבטיח לך שהוא יהנה.

פורסם

בקיץ אני נותן לו קונג ממולא גבינה אין בעיה, מעבר לזה הוא אוכל ירקות ופירות כמעט כל יום סתם כדי שיהנה מהטעם ועל הדרך שיקבל קצת תוספות.

הוא יגע באוכל רק כשאני לא בסביבה מהפחד שאני אקח לו את העצם, לכן הוא מסוגל כן להרעיב את עצמו ולהגן על העצם בכל מחיר.

אין לי בעיה לגעת בו באוכל ולקחת לו את האוכל ולעשות לו הכל, אבל כשיש לו עצם בפה הוא מסוגל לחשוף שיניים אם ירגיש שמנסים לקחת לו בכוח.

in the face

with a chair

פורסם

אני חושב שאתה צריך לטפל בזה, אלו סימנים של התחלה של התנהגות תוקפנית ורכושנית. סתם דוגמא שקפצה לי לראש, אם בעתיד יהיו לך ילדים והכלב יחליט שהתינוק בעגלה הוא הרכוש שלו ויחשוף עלייך שיניים כאשר תתקרב אליו, מה תעשה אז? ד"א, הסיפור הוא אמיתי ומקורי, כאשר הייתי ילד לסבא וסבתא שלי היה דוברמן והוא היה שומר על העגלה שלי ולא נותן לאף אחד חוץ מהמשפחה להתקרב אליי.

גם הכלב שלי לפעמים בורח ממני כאשר אני מתקרב אליו כשהוא משחק עם הצעצועים שלו אבל הוא בחיים לא יחשוף עליי שיניים. ד"א, יש צעצועים שהוא בא אליי אתם כדי שאני אשחק איתו (יש לנו גרב אלסטית כזו שהוא אימץ לעצמו והוא כל הזמן משחק איתה, הוא בד"כ בא אליי כדי שאני אשחק איתו "משוך בחבל").

אצלי דווקא המצב הפוך, הכלב אוכל יותר בשקט כאשר אני נמצא ליידו/מסתכל עליו. כאשר הוא אוכל ואני עושה משהו אחר הוא הולך לתת ביס באוכל ואז בא ללעוס כאשר אני בטווח ראיה שלו, כאשר הוא מסיים ללעוס הוא חוזר לחדר השני לתת ביס ואז חוזר לחדר שבו אני נמצא וכו'. אני חושב שזה יתרון בשבילו כי הוא עושה כושר (שורף קלוריות) תוך כדי שהוא אוכל :lol: סתם, אני יודע שיש לי כלב מאוד מפונק ותלותי.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את השרשור.

הכלב כבר לא גור וממושמע יותר.

קיבל כ 5 שיעורים ע"י מאלף והמשכנו בעבודה בבית.

אבל את רוב הלמידה הוא עשה עם שכן שיש לו כלבים מאולפים והשהיה במחיצתם לימדה אותו המון.

הנה סרטון קצר צילמתי בעצמי אז סליחה על האיכות.

• תוכן חדש...