Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבוע הבא אני מתכוון לקנות אופניים ראשונים (אם לא מחשיבים את הראלי צ'ופר מכיתה ו').

המטרה - רכיבה אחת לכמה ימים, לא למטרת חציית יבשות, לא למטרת קריירה מקצועית. למטרת כיף.

בעיקר נסיעה בשבילים / פארקים.

תקציב - כ-2000 ש"ח. בחרתי שרירותית. אפשר יותר, אפשר גם פחות, תלוי אם יש משהו ששוה את הפיק.

מה לבדוק ?

יש דגמים מומלצים ?

דגמים אסורים ?

כדאי בולם קדמי בלבד ? או גם בולם אחורי ?

יש יתרון לבלמי דיסק ?

מעוניין גם בהתקנת כיסא פריק לנסיעה עם הבן שלי, אם זה משנה משהו בבחירת הדגם.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא יודע אם זה משהו שאתה יודע או לא, אבל פס גומי כפול, על כל גלגל בנפרד, ימנע ממך פנצ'רים לאורך שנים.

תיקח אופניים שכשאתה תשב עליהם, כפות רגלייך יגעו בריצפה.

ולא לא לא פדלים מפלסטיק, מה שלא יהיה.

בקש צמיגים, בעלי סיבים, כך שגם בחורף או בגשם, בחולות ובבוץ, לא תחליק עם האופניים.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

אומנם אני כבר משהו כמו עשור נמצא מחוץ לתחום, ואומנם כתבת שאינך רוצה להפוך את זה למשהו מקצועי, אבל כדי לנצל את מירב פוטנציאל התנועה של הרגל בזמן הדיווש, גובה האוכף צריך להיות כזה שכאשר הדוושה נמצאת בנקודה הנמוכה ביותר שלה, הרגל תהיה כמה שיותר ישרה.

במילים אחרות, כאשר אתה יושב על האוכף, אתה לא אמור להגיע עם רגליך לאדמה.

למיטב ידיעתי, גם בפסגומי לא ממש משתמשים היום, אלא בחומר שנקרא בסלנג "ג'יפה". אני רציני לחלוטין. שאל בחנות האופניים. ומה זה צמיגים בעלי סיבים?

לגבי מעצורי דיסק: על פניו, לרכיבה כמו שלך זה נראה די מיותר, אבל כדי להשאיר את האופציה פתוחה, וודא שבמזלג הקדמי קיימת הכנה לדיסק. שיכוך קדמי הוא חובה, שיכוך אחורי כבר תלוי ברמת הפינוק שלך (אני מפונק ולכן הייתי מעדיף גם שיכוך אחורי).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ולא לשכוח לצרף את האופניים לביטוח הדירה,

כדי שתקבל החזר כשיגנבו אותם.

לא אם. כש.

תתחדש ותיהנה!

(נ.ב. קבעת תקציב גבוה מדי - קבע אותו על 1000 ש"ח ואוטומטית יציעו לך שדרוגים שיעלו את המחיר לקצת יותר מ-2000)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נסה כאן

כדאי בולם קדמי בלבד ? או גם בולם אחורי ?

יש יתרון לבלמי דיסק ?

בולם אחורי, רק בתקציב גדול יותר (כולל יד שנייה), וממש לא צריך לשימושים שלך.

בלמי דיסק, לי יש זולים מאוד באופניים שלי (מכניים, הטובים הם הידראולים), והם טובים, אבל ממש לא משהו שצריך להוות שיקול.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא לקנות אופנים שהם לא מותג ידוע ומוכר. עדיף לקנות מאחת מחנויות האופנים הגדולות.

הרבה רוכבים מעדיפים אופנים עם זנב קשיח (ללא בולם אחורי) בין היתר בגלל המשקל. זה גם שיקול.

בלם דיסק נראה טוב, אבל לפעמים מיותר.

דבר אחרון, יש לך אפשרות לקנות מאחת החנויות הגדולות אופנים יד שניה. לפעמים יש מציאות מאנשים ששדרגו אופנים אחרי כמה חודשים.

בהצלחה

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

פורסם

אתה צריך לקנות אופני זנב קשיח מאחת הפירמות הידועות.

לגבי השאלה שבכותרת - הרוכבים שמחשיבים את עצמם (בכביש ובשטח) טוענים שזו עוד תוספת משקל ושבנפילה הרגלית יכולה לפצוע את הרוכב.

אין לזה אסמכתא רצינית וכשהייתי רוכב שטח הייתה לי רגלית.

בהתחלה צחקו עלי, אבל הפסיקו לצחוק כאשר בעצירות בשטח ללא סלע או עץ להשעין את האופניים, היו מבקשים שארשה להשעין אופניים על האופניים שלי שעמדו בגאון על הרגלית.

פורסם

א. במחיר הזה תוכל לקנות רק אופני זנב קשיח (ללא בולם אחורי), אם אתה הולך על אופניים חדשות. כמובן שתקנה רק של חברה מוכרת.

ב. מעצורי דיסק הם Overkill לצרכים שלך, אבל אם כבר דיסק - אז הידראולי ולא מכאני, לא חושב שזה ייכנס בתקציב בכל מקרה.

ג. כיוון גובה הישיבה מתבצע בקלות (הרמת המושב, לא פרוייקט מסובך), יותר חשובה תנוחת הישיבה וזוויות השלדה ("גיאומטריה", בשפה ה"מקצועית").

ד. רגלית זה דבר די מיותר, היא אכן יכולה לפצוע, אבל בלי קשר, אפשר להשעין את האופניים על כל דבר (עץ, ספסל, וכו')...

כמו כן, אפשר פשוט להניח אותן בעדינות על הרצפה כשהן נשענות על הפדל, לא קורה להן כלום, האופניים שלי יעידו על כך.

לגבי הכסא לילד - אין לי מושג, תצטרך להתייעץ עם מישהו שמבין בזה, לי יש כסא אחד על האופניים לעצמי וגם עליו אני בקושי יושב :wink:

ההמלצה שלי - תפנה לעצמך כמה שעות, תקפוץ לרחוב החשמונאים, תעשה סיבוב בכל החנויות. אחר כך תעלה שמות של דגמים ספציפיים ש"נראו" לך, ותקבל חיזוקים או שלילות.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

משקל הוא אחד הדברים הקריטיים באופני כניסה לתחום

שני מותגים שאני יודע שמצטיינים במשקל נמוך כבר ברמת הכניסה: marin ו-specializd

חנות שהיה לי איתה נסיון מצויין היא מצמן את מרוץ במתחם בילו. דבר עם בחור בשם ערן.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

אם הזכרנו ענייני משקל, שים לב שמשקל נטו של האופניים הוא גורם בעל חשיבות אבל לא הגורם הכי חשוב, אלא משקל החלקים המסתובבים (גלגלים, פדאלים, וכו').

זאת בשל עיקרון המנוף שפועל על כל מסה שמסתובבת סביב ציר וכו'...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לשאלתך בכותרת התשובה פשוטה: זה עולה כסף.

לגבי אופניים לדעתי עדיף לך להתחלה זנב קשיח. תבדוק שהאופניים הם מיצרן מוכר ושיש לך חנות קרובה לשירות. מעבר לזה הם צריכים להיות נוחים.

אני קניתי לפני מספר חודשים GT אוולנש ואני מאוד מרוצה מהם (רכיבת שבילים ועירונית. לעיתים רחוקות יותר מזה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לשימושים שלך, אני ממליץ בחום על trek 3500, אופניים בסיסיים ונוחים מאוד, ובמחיר של 1450 שקל ישאר לך הרבה כסך לאביזרים (מושב לילד עד 15Kg עולה 150 ועד 25Kg עולה 280)

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

ראיתי את הטרק 3500. תפורות בדיוק למידותי הטובות.

ואז ראיתי את הטרק 4300, יפיפיות, עם שלדה "סקסית" בהרבה.

קניתי. (עם כסא עד 25 ק"ג, פנסי לד, קסדה, משאבה ורגלית).

תודה לכל המגיבים בשרשור.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...