Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה, מדי פעם, מד המהירות ואיתו הקילומטראז' הפסיקו לפעול לסירוגין.

מאתמול הם שבקו חיים. מד המהירות מצביע על 0 בקביעות והקילומטראז' לא מתקדם.

המדובר ברנו מגאן 2001. אני מניח שהדבר קשור לחיישן המהירות. מישהו יודע היכן הוא ממוקם? האם יש בחיישן חלקים מכאניים, כגון חילזון, שעלולים להישחק?

חג שמח,

נועם.

פורסם

שלום

נתקלתי בבעייה דומה ברכב שלי לפני מספר חודשים.

האם הבעייה מלווה בהידלקות נורת אזהרה כלשהי? Check Engine?

לפי התיאור שלך, שהתקלה התחילה לסירוגין, נשמע לי כאילו שמדובר בחיישן. הרי שאם היה מדובר בכבל ספידומטר הוא היה נקרע וזהו.. התקלה הייתה מופיעה במכה אחת. (יתקנו אותי מומחי הפורום אם אני טועה).

חיישן המהירות ממוקם על הגיר. יכול להיות שהוא התקלקל ויכול להיות שהחיבור שלו רופף או חלוד.

הייתי ממליץ לך לגשת למוסך אמין לבדוק את הבעייה. במקרה שהיה אצלי הסיפור נגמר בפירוק החיישן ניקוי והחזרה... לקח בערך 20 דקות ועלה 50 שקל.

במידה ויש צורך להחליף את החיישן אני בטוח שקרסו יקחו מליון וחצי שקל על החיישן, ולכן לפני שאתה ממהר לקנות אותו מהם אתה יכול לחפש אותו בפירוק ולחפש אותו בEBAY (תבקש את הקוד המדוייק של החלק).

בהצלחה,

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם

פעם היתה בעיה בסניק 2002 שמד הטורים הפסיק לעבוד.

אחרי הערכות והצעות לפרק בערך חצי אוטו (וגם לשלם) - מישהו לקח את הרכב למי שמתמחה בתיקונים כאלו ותוך זמן קצר הבעיה במגעים טופלה בעלות זניחה.

נסה את "המחוון" בחולון (חפש בגוגל). זכור לי שרפי לין המליץ עליהם בפורום.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

תודה על התשובות.

לא נדלקה נורת אזהרה.

היכן בדיוק נמצא החיישן? הייתי רוצה לנסות לפתור את הבעיה בעצמי.

פורסם

החיישן אמור להימצא ממש על הגיר.

אני לא יודע לתת מיקום מדוייק על הגיר, אינפורמציה כזאת תוכל אולי למצוא בספרים טכנים על הרכב שלך.

אם אין לך ליפט למצוא את החיישן מהירות על הגיר עלולה להיות משימה קשה, אבל אתה מוזמן לנסות.

אני שונא את הקיץ!

פורסם

אני כמעט בטוח ב100 אחוז שזה חיישן המהירות, היה לי את אותו הסיפור לפני זמן מה.

קנה חיישן מאיביי ב100-150 שקל (במקום 500 בקרסו) וגש לשאפט שייקחו ממך 50 שקל על התקנה.

אל תנסה למצוא אותו לבד, עם הכוונה בעל פה מהפורום לא תצליח.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

בשנתון הזה יש אפשרות שמד מהירות מופעל דרך מחשב ABS או חיישן בנפרד על הגיר. כך או כך יתכן שמדובר בבעית מגעים וזהו. יש קונקטור שנוטה לעשות בעיות ליד המצבר וכדאי שמוסך מורשה יאבחן את התקלה.

פורסם

ExoduS - למקרה שזה אכן החיישן, אתה יכול לתת לי את שם החלק שהזמנת?

Dan-idin - היכן בדיוק אני מוצא את הקונקטור? האם הוא יושב על הכבל שעובר ליד המצבר ומוצמד לדופן הקרובה לחזית הרכב?

פורסם
ExoduS - למקרה שזה אכן החיישן, אתה יכול לתת לי את שם החלק שהזמנת?

Dan-idin - היכן בדיוק אני מוצא את הקונקטור? האם הוא יושב על הכבל שעובר ליד המצבר ומוצמד לדופן הקרובה לחזית הרכב?

כן. אם תעלה תמונה של תא המצבר אני אכוון אותך יותר מדוייק.

פורסם

לפי תיאור התקלה, סביר להניח (כ 99%) שהחיישן מהירות התפגר.

במודלים האלו אמור להיות חיישן "רגיל" 3 חוטים שמותקן על תיבת ההילוכים (בחלק האחורי, קרוב לקיר-אש).

החיישן ב PSA וגם בדגמים של המגאן (אלו שכן יש להם חיישן) הם זהים ונראים כמו בתמונה המצורפת (לחיישן מתחבר גלגל שיניים שמסתובב ע"י גלגל שיניים נוסף הנמצא בתוך הגיר.

כמדומני, עלות של חיישן כזה בלובינסקי (ללא עבודה וללא מע"מ) זה סדר גודל של בערך 360 שח.

387756619_o.jpg

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתמונה 411 רואים את המחבר......פתח אותו ונקה עם ספרי ניקוי מגעים.

מצויין. תודה.

אני אבדוק אותו מחר באור יום. האם הוא נשלף במשיכה?

• תוכן חדש...