Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

שמעתי הבוקר בחדשות השעה שש שמשרד התחבו-רע אישר לייצא באופן מסחרי רכבים משומשים לירדן ולעיראק, בתואנה שזה יעודד רכישת רכבים חדשים ובטוחים ובכך "יוריד את מספר הנפגעים בתאונות דרכים"...

התואנה הזו מופרכת למדי לדעתי, מה שבטוח הוא שתישמר רמת המחירים הגבוהה של הרכבים המשומשים, לרווחתן של חברות הליסינג ומאזניהן..

האם הלובי של חברות הליסינג מספיק חזק כדי להזיז את שר התחבו-רע? כנראה שכן...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

ראשית לא ידוע לי כי יש איסור על ייצוא כלי רכב

שנית גנבי הרשות מבצעים את התהליך ש ל "ייצוא " כלי רכב מישראל על בסיס קבוע יומיומי

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

התכוונתי לאישור ייצוא בקנה מידה מסחרי, כחמישים אלף מכוניות בשנה.

מהלך זה משרת בראש ובראשונה את חברות הליסינג בכך שהוא מצמצם את היצע המכוניות הזמין לרכישה מיד שניה בישראל ולפיכך שומר על רמת המחירים הגבוהה עבור הצרכן.

חברות הליסינג חייבות לשמור על רמת מחירים גבוהה של מכוניות יד שניה מכיוון שהונן העצמי - המכוניות - ממונף ומשוערך לפי שווי מסוים. במידה והיתה ירידה במחיר המכוניות המשומשות, חברות הליסינג היו מאבדות אחוז ניכר משוויין ונתקלות בבעיות מול הגופים המלווים להם.

תודות למשרד התחבורה זה כנראה לא יקרה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני לא רואה סיכוי למהלך כזה

שיעורי המיסוי על רכב בארץ גבוהים כל כך שאין דרך שנוכל לייצא למדינה אחרת באיזור.

והרי המדינה לא תחזיר את המיסוי שהיא גבתה על הרכב כאשר נרכש חדש

שאר הפרשנות שלך גם היא לא נכונה אבל נעזוב זה להזדמנות אחרת

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

דווקא יש סיכוי, לא יודע עד כמה נכון מה שנאמר פה אבל זה בהחלט יכול לעבוד מסיבה אחרת!

כפי שניתן לראות אני גר באריאל, יצא לי לשוחח עם כמה פלסטינאים ובמיוחד עם אחד שעובד איפה שאני עובד.

הכל טוב ויפה אצלהם מלבד הרכבים, מחיר של סובארו DL אצלהם למשל מגיע ל 20K (אמיתי לגמרי) ובכללי מחירי הרכבים המשומשים יקרים אצלהם וגם אין אפשרות לקנות בתשלומים (אצל רובם, מלבד המסודרים באמת).

אני כמובן מדבר על הפלסטינאים (לא יודע מה עם ירדן).

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אני זוכר שקראתי כתבה בזמן המשבר ב 2008 שיבואני הרכב לקחו רכבים שעמדו באילת ואשדוד ומכרו אותם בהפסד למדינות באפריקה וכו' רק כדי לא להוריד את המחיר בארץ. כלומר לצמצם הפסדים ולשמור על רמת מחירים קבועה בשוק.

היום יש הצפה של השוק במכוניות משומשות ואני רואה את המחירים שחברים קונים רכבים בזמן האחרון (למרות שזה לא מדויק זה מראה על מגמה מסויימת), הורדת ההיצעים בעזרת מכירה של כרבע מכמות כלי הרכב שנכנסים לישראל תעלה מחירים בשוק המשומשות (מה שמסתמן לפי הכתבה בדה מרקר).

השאלה אם יהיה קיזוז במס, כיום יש מס על רכב שמיוצא כך שמשולם מס בקניה (שהוא גבוה יחסית לשאר המדינות) ומס נוסף במכירה.

פורסם

למה זה ישתלם לירדן לקנות רכב משומש שעולה יותר מערכו חדש? 70 אש"ח (מחיר מאזדה 3 מליסינג בת 4) זה יותר ממחיר אחת מהמפעל. האם המע"ם ומס הקניה יוחזר בצורה חלקית?

פורסם

בכל הכתבות כתוב שמשרד התחבורה בעד להחזיר את המיסים ששולמו על האוטו בניכוי כמה שנים שהאוטו היה בארץ וכו'.

ומשרד האוצר אומר שהוא לא ממש מסכים :lol: ועדיין לא החליטו

לפי דעתי זה רעיון גרוע, במקום שיהיו אלפי מכוניות שאף אחד לא רוצה ומוכרים בזול (קוראיניות) הכל ילך לירדן ולישראלים ישאירו כמה מאזדות שימכרו אותם במחיר מופקע. זה גם יעלה את הביקוש למכוניות פרטיות משומשות והמחירים ירדו לאט מדיי.

וגם כל הפיאטים והקטנות האחרות שבהשכרה יעלמו כי בארץ המחירון שלהם צונח בלי שום סיבה ובמדינות אחרות בטח לא.

בקיצור שייאשרו לייצא רק שברולטים :roll:

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
בכל הכתבות כתוב שמשרד התחבורה בעד להחזיר את המיסים ששולמו על האוטו בניכוי כמה שנים שהאוטו היה בארץ וכו'.

ומשרד האוצר אומר שהוא לא ממש מסכים :lol: ועדיין לא החליטו

עכשיו הרעיון הפך מהזוי , להזוי ברמות .

האוצר יחזיר כסף!!!!

למה מי מת??

על אותו עיקרון אולי גם יחזיר ו אתהמיסים כאשר הרכב מוכרז טוטל לוס

1 באפריל טרם הגיע רק שעון חורף נכנס.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

למקרא הכתבה ב YNET

יש לפעול בדרך אחת ויחידה

להעיף את השר הזה מכל מקום של השפעה.

ביד אחת הוא נותן לשלמה פרס רשיון יבואן מקביל ביד השניה הוא נותן לו פרס לשחרר לו את עודפי המכוניות

כאשר שתי הידיים עסוקות בלחלק מתנות . באיזה יד הוא מקבל את המעטפות.

אילו אני שר התחבורה ולאור המטרות הכתובות במאמר הייתי משנה את תוכנית הגריטה כך שכל בעל רכב הרוצה לגרוט את מכוניתו יקבל מענק גריטה ללא תלות בשנת הייצור וללא צורך כיום של הורדה על ידי ניידת בטיחות לאלה שבידם רכב צעיר מ 20 שנה.

גובה המענק יגדל ככל שגיל הרכב יהיה צעיר יותר , והוא יכלול גם רכבי טוטל לוס.

כך יצעירו את שוק הרכב , כך תיווצר דרישה לרכבים יותר צעירים , ובכסף שרוצים להחזיר לחזירי הליסינג יתנו אותו לצרכן הישראלי שיוכל לרכוש רכב במחיר יותר שפוי.

חייל קרבי יקבל יותר!!! למה לא? לא מגיע לו?? מגיע!!

הגדרת חייל קרבי- מי ששירת בסדיר או בקבע בדרג הלוחם שנתיים או מי שמשרת או שירת בדרג הלוחם במילואים לפחות במשך 120 יום במצטבר ב 5 השנים האחרונות.

אם מחלקים מתנות יש סדר עדיפויות חדש

• אהבתי 1

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הון ושלטון, כבר אמרנו?

מעניין אותי לדעת מה מניע את השר כץ לעשות כזה דבר...

המרוויחים הגדולים הם חברות הליסינג. מעכשיו הם לא יצטרכו להוריד את המחיר על רכב ליסינג עם אלפי קילומטרים מעל הממוצע, אלא יתמחרו אותו במקסימום. אז הם יקבלו מכולנו כאן את החזר המס (שמעניין אותי לדעת מאיפה יממנו אותו? ואם אפשר לממן אותו, למה לא לבטל את המס לכלל עמישראל?) וכך גם יוכלו להתחרות בשוק העירקי(:shock:).

אז על רכב שהם יכלו לקבל X כסף, הם יקבלו X+20%, אם לא יותר.

ואנחנו עדיין יושבים בבית ולא יוצאים לרחובות...

ואם אתם מעוניינים לשאול את כבוד השר מה הביא אותו להחליט כזו החלטה אתם מוזמנים לעשות את זה באחת מהדרכי ההתקשרות המצוינות כאן

פורסם

העלות של רכב חדש שנמסר לליסינג אולי תרד מכיוון שהחברות יקבלו מעיין רשת ביטחון למחיר בסוף ה 3 שנים. אבל אין כל הבטחה שהמחיר הזול יותר יתגלגל לצרכן כלומר למי שלוקח ליסינג. בנוסף לא יהיו יותר משומשות זולות בהעדר שפע של מכוניות שיוצאות לשוק המחיר לא ירד כמו היום.

מי בכל זאת ירוויח אולי מי שיש בידו לרכוש רכב חדש באופן פרטי יפסיד פחות.

בשורה התחתונה יש פה מתנה לחברות הליסינג על חשבון כולנו (אולי למעט בודדים) ובלא שום תמורה

• תוכן חדש...