Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני זמן מה ,ולאחר התלבטות , ובהחלט תודות להתייחסויות חברים כאן בפורום , רכשתי לזוגתי רנו מגאן 3 דלתות 1.6 DY מודל

2004.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=335782

הרכב היה במצב מעולה , והריג'קט היחיד - צמיגים ישנים ושחוקים, ולא אחידים.

מובן שהפרוייקט המיידי מציאת רביעיית צמיגים הולמים - איכותיים אבל בתקציב שפוי . חשוב היה לי צמיגים בטוחים , שקטים ,

אוחזים , נוחים ועמידים , לא לנהיגה ספורטיבית בהכרח. החלטתי להקדיש קצת מאמץ לנושא -

וגיליתי מסקנות מעניינות.

כפעולה מקדימה סרקתי בחיפוש כאן בפורום המלצות לצמיגים במידה(הנפוצה) המקורית הנחוצה 205/55/16 91V. בנוסף בחנתי

עלויות באתר הידוע :

http://www.tires4u.co.il/?search=1&iGarageID=&ar=1&r=16&a=55&s=205&sc=

מסתבר כי מחיר לצמיג סיני/טייאוני וכו' באיכות מפוקפקת נע בין 340 ש"ח ל - 440 ש"ח. צמיג ברמה גבוהה יותר - בין

400 ל - 500 ש"ח , וצמיגי עילית בטווח 550 ל - 800 ש"ח (ואפילו יותר ).

בשלב הבא - סקר טלפוני. אני בירושלים , אבל היות ואני מכיר את צמיגי אנטון ביפו כמקור זול וסביר בהחלט , בדקתי גם שם.

המחירים אצלו נמוכים ממחירי אתר TIRES4U בין 10 ל 35 אחוז. יפה. צמיג טוב הוצא לי ב 450 עד 500 ש"ח.

המשכתי בסקר בירושלים - בכניסה בפועל לצמיגיות .

המסקנה - הצמיגאים בירושלים , ברובם , יקרנים ותחמנים.

ראשית , מחירי הצמיגים בעיר הקודש (צריך לשלם על אווירת הקדושה , לא ?) גבוהים בממוצע ב20-40 אחוז מהמרכז.

הסיפורים שמוכרים לך צמיגאי הבירה - כמיטב הדמיון הפורה : "כדאי לך לקחת את WANLI , היום הסינים עושים צמיגים

הכי טובים בעולם , זה יותר טוב ממישלן ופירלי... רק 480 לצמיג בשבילך...." .

כמובן , כל צמיגייה ממליצה על מותג או שתיים ומשמיצה סוגים אחרים (ראויים) - כמובן לפי המלאי שלה וכמה רווח יוצא למה

שמומלץ על ידם.

הבנתי שכדי לקבל צמיגים איכותיים אצטרך להוציא לפחות 2000 לרביעייה.(גם באנטון ).

החלטתי לעבור באוטו דיפו. במבצע השבוע (גם בעלון) הציעו צמיגי GOODYEAR EFFICIENTGRIP בשיטה הבאה - קנה

צמיג במחיר רגיל - השני ב - 60% הנחה. ביקשתי לראות - הציגו לי צמיגים שנראים טוב מהסדרה החדשה של היצרן -

תוצרת צרפת מקורי , ייצור 1610 (אפריל 2010). המחיר במחירון 775, כך שלרביעייה - 2170 ש"ח.

החלטתי לבדוק לגביו , כי לא הכרתי את הסדרה החדשה הזו שהוצגה ב - 2009 ושנחשבת צמיג מודרני , ידידותי וחוסך דלק.

בדקתי בפורום - כמעט אין מידע והמלצות . חיפשתי באינטרנט ומצאתי מידע מעניין :

באתר TIRES4U עולה רביעייה מדגם זה - 3148 (!)

באתרי חו"ל מצאתי :

1. זהו הצמיג שהוחלט להתקינו ברכבי משטרת בריטנייה :

http://www.tyrepress.com/News/business_area/28/17494.html

2. זהו הצמיג המקורי , בדיוק במידה הזו שמגיע ברנו מגאן 2010 קופה .

3. רנו הודיעה במרץ 2010 כי בחרה בצמיג זה , במידה זו , להתקנה ברנו פלואנס ZE 2011 החשמליות .

http://www.goodyear.eu/home_en/news/80192-renault-chooses-efficientgrip/index.htm

4. מכון התקנים הגרמני הבלתי תלוי TÜV SÜD Automotive בחן צמיג זה בגולף VI דגם TDI 2.0 מול 4 צמיגים מובילים

של ברידג'סטון, פירלי, מישלן וקונטיננטל. מדובר בדיוק במידה הנחוצה לי 205/55/16 91V.

התוצאות מדברות בעד עצמן:

http://eu.goodyear.com/uk_en/images/Report%20No.%2076236753-2_tcm64-57523.pdf

אמרתי לעצמי - זהו - מתאים לי . עכשיו צריך לקנות כאלו - אבל מה - במינימום עלות.

החלטתי שאם צמיגאי ירושלים מנסים לעבוד עלי - נחזיר להם בהפוכה.

לקחתי את עלון המבצעים השבועי של אוטו דיפו שם התנוססה תמונת צמיגי ה GOODYEAR EFFICIENTGRIP עם כיתוב

60% הנחה על השני. הוספתי בכתב ידי 4X205.55.16 = 1700 וניגשתי לעבודה.

עברתי מספר צמיגיות - ישר נופפתי בעלון עם "הצעת המחיר" ואמרתי - "באוטו דיפו אני מקבל את הרביעייה ב - 1700 ,

אבל החלטתי לבדוק אם יש לך משהו עדיף להציע לי" . במקום הראשון ניסו להציע לי משהו טוב אחר ויקר מאוד (מישלן אנרגי

ב - 3000, וקלבר ב - 2500) . במקום השני לא היתה ישועה גם כן. במקום השלישי - בינגו.

בעל הבית אמר : "עזוב אותך מהגודייר,אני ממליץ לך לקחת YOKOHAMA - זה הכי טוב - אתן לך רביעייה ב -1600.

אם אתה מתעקש אשיג לך את הגודייר באותו מחיר תוך יום-יומיים. קח עכשיו את היוקוהמה - זה גם מה שאני משתמש בפרייבט שלי."

שאלתי - איזה סוג היוקו - ידעתי שאם זה C-DRIVE אולי שווה. מסתבר A-DRIVE. ידעתי שזה צמיג בסדר אבל הבסיסי והפשוט

של היצרן. אמרתי לבעל הביית - אתה יודע מה אני אקח את הגודייר ב - 1600 , אבל רק טרי, מהדגם המדוייק ושיהיה כתוב

MADE IN FRANCE . ניסה עוד לשכנע אותי לוותר ולקחת את היוקו , כשראה שאני עיקש הסכים וקבענו לעוד יומיים.

סיכום דבר - קיבלתי בדיוק מה שרציתי - תאריך ייצור 2410 - צרפתיים עם הרכבה ואיזון קפדניים במחיר שרציתי.

תוך כדי העבודה אומר לי הפועל - איך הוצאת ממנו מחיר כזה ?

בסיכומו של דבר - הצמיגים מצויינים - נוחים ואוחזים.

המצפון שלי נקי - בטוח שגם כך הצמיגאי הרוויח. צא ולמד מה מתח הרווחים של רשת שמוכרת במבצע ארצי ב - 2170 (במקום

1600 שהשגתי , ומול מחיר של מעל 3100 באתר TIRES4U).

אמנם בזבזתי זמן ומאמץ - אבל נראה לי שהיה שווה.

DSC01893x.jpg

DSC01894x.jpg

פורסם

Welcome to Israel :?

עצוב, אבל ככה זה עובד בכל תחומי החיים. תתחדש, עשית קנייה טובה, גם הרכב וגם הצמיגים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כמו בכל מקום..יש הרבה שחושבים שמי שבא אליהם הוא תמים ומנסים לתחמן

אני ממליץ בחום על צמיגי דניה בירושלים, נמצאים בת. דלק פז.

נמצא שם בחור מאוד אמין והדבר האחרון שתגיד עליו זה שהוא תחמן או גנב

פורסם

אבל מה לגבי לכתוב מי הצמיגאי שנתן את המחיר ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

הערה אחת קטנטונת:

באוטודיפו אפשר לשלם בתו הזהב, תשלום המגלם בתוכו הנחה נוספת של 16-22% (תלוי מהיכן אתה רוכש את התווים), כך שאחרי ההפחתה המחיר נטו כבר דומה מאוד למחיר הצמיגאי.

עוד עניין קטן - ישנם צמיגאים שמי שמחליף אצלהם 4 צמיגים מקבל על חשבון הבית גם כיוון גלגלים מלא, ההטבה הזו שווה כ- 260 ש"ח ושווה לגלם אותה במחיר.

פורסם

לגבי התגובות :

e-r-a-n : אינני רוצה לכנות איש תכמן או גנב , בהחלט ייתכן שצמיגי רמת דנייה אמין וישר , אבל מה - בדקתי - מחיריו מאוד

מאוד גבוהים ! (אכן מותר - שוק חופשי).

student : בהחלט אשתף במידע - צמיגי אורון דוידו ברחוב הסדנא 5 בתלפיות ירושלים.

dorki : אתה צודק , אבל אינני נגיש לרכישת תווים בהנחה כזו , וגם יכלתי לרכוש הצמיגים בכרטיס אשראי עד 8 תשלומים

ללא ריבית והצמדה. גם קיבלתי במחיר לא רק איזון מלא אלא גם יישור יסודי של 2 חישוקים קלים.

פורסם

אהבתי את הכתיבה ואת הסוף, עם התחכום!

זה באמת בלוף ביושר, לא השתמשת באקדח!

לדעתי הכל מתחיל מתהליך צמיחה טבעי של הצמיגים. ב-C4 אותה תופעה, מנוע איך לומר, בינוני (לא בא לבקר אותו בשום אופן, רק לתאר את הרכב) עם צמיגים ברוחב שלא יבייש רכב עם משקל והספק פעם וחצי ממנו. הגבלת מהירות 240, ספק אם הרכב יתקרב ל-200 אי פעם. בטח שצמיגי 185 עם הגבלת מהירות H-210 שעולים בערך חצי יספיקו. מי שזוכר את הסובארו ויתר המכוניות משנות ה-80 הגיעו עם צמיגי 135 מ"מ. אז התקדמנו מאז אבל קצת נסחפנו לדעתי.

מה יוצא מכל זה? אחיזה מוגברת (גם במכוניות שאינן "ספורטיוויות")

לעומת נוחות מופחתת (חתך נמוך) צריכת דלק מוגברת, רעש בצמיג לא איכותי, ובעיקר מחיר כפול.

אוי האופנה!

פורסם

ולזה יקרא צרכנות נבונה

בד"כ הישראלי עוסק בצרחנות לא נבונה , דהיינו קניתי ועשקו אותי.

קבל את המגן הנודד לצרכנות נבונה שנת תש"ע

את המגן ההפוך מקבל אחד שמתלונן כאן בפורום על מוסך פליקס

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
הערה אחת קטנטונת:

באוטודיפו אפשר לשלם בתו הזהב, תשלום המגלם בתוכו הנחה נוספת של 16-22% (תלוי מהיכן אתה רוכש את התווים), כך שאחרי ההפחתה המחיר נטו כבר דומה מאוד למחיר הצמיגאי.

עוד עניין קטן - ישנם צמיגאים שמי שמחליף אצלהם 4 צמיגים מקבל על חשבון הבית גם כיוון גלגלים מלא, ההטבה הזו שווה כ- 260 ש"ח ושווה לגלם אותה במחיר.

כל הצמיגאים מגלמים את מחיר כיוון הגלגלים בקניית הצמיגים.

פורסם

כל הצמיגאים מגלמים את מחיר כיוון הגלגלים בקניית הצמיגים.

כתבתי והתכוונתי למה שבעגה המקומית נקרא כיוון פרונט, לא ידעתי שאיזון גלגלים עולה 260 ש"ח. :shock:

פורסם

אני לא ממליץ לבצע כיוון גלגלים (או כיוון פרונט, תקראו לזה איך שאתם רוצים) אצל צמיגאים. פעמיים ניסיתי את ה"דיל המשולב" הזה, פעמיים התאכזבתי בגדול. מאז אני מחליף צמיגים אצל הצמיגאי ומכוון גלגלים במכון לכיוון גלגלים. שיעזבו אותי מכיוונים, שיתנו הנחה.

כל מכון והמומחיות שלו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לגבי התגובות :

e-r-a-n : אינני רוצה לכנות איש תכמן או גנב , בהחלט ייתכן שצמיגי רמת דנייה אמין וישר , אבל מה - בדקתי - מחיריו מאוד

מאוד גבוהים ! (אכן מותר - שוק חופשי).

student : בהחלט אשתף במידע - צמיגי אורון דוידו ברחוב הסדנא 5 בתלפיות ירושלים.

dorki : אתה צודק , אבל אינני נגיש לרכישת תווים בהנחה כזו , וגם יכלתי לרכוש הצמיגים בכרטיס אשראי עד 8 תשלומים

ללא ריבית והצמדה. גם קיבלתי במחיר לא רק איזון מלא אלא גם יישור יסודי של 2 חישוקים קלים.

גם אני המלצתי בזמנו על צמיגי אורון ברחוב הסדנא

בחור קסם ויודע מתי מגיעים אליו צרכנים נבונים

חג שמח

Golf 2008 MK5

פורסם
אני לא ממליץ לבצע כיוון גלגלים (או כיוון פרונט, תקראו לזה איך שאתם רוצים) אצל צמיגאים. פעמיים ניסיתי את ה"דיל המשולב" הזה, פעמיים התאכזבתי בגדול. מאז אני מחליף צמיגים אצל הצמיגאי ומכוון גלגלים במכון לכיוון גלגלים. שיעזבו אותי מכיוונים, שיתנו הנחה.

כל מכון והמומחיות שלו.

אפשר לקבל קצת יותר פרטים על מהות האכזבה? הכיוון לא היה טוב? הרכב משך? מחיר יקר?

פורסם

פעם אחת קיבלתי רכב (פיג'ו 205) עם גלגלים מכוונים אבל הגה לא ממורכז. סיבוב שני במכון החלפת הצמיגים יישר את ההגה אבל דפק את כיוון הגלגלים. סיבוב שלישי באחד ממכוני הפרונט היותר מומלצים באזור המרכז פתר את הבעיה.

בפעם השנייה קיבלתי רכב (סוזוקי ויטארה) שמושך ימינה, אבל עם גלגל הגה ממורכז. אחרי סיבוב בדיקת לחץ אוויר והצלבת הגלגלים הבנתי שהבעיה דורשת כיוון אמיתי, שאכן פתר את הבעיה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...