Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אתמול בצהריים אמא שלי כמעט חטפה התקף לב אחרי שכל המטבח התמלא עשן סמיך וריח מסריח מהקנווד-שף שהחליט להתפגר אחרי 20 שנים.

למרבה ההפתעה למרות שהוא העלה עשן הוא המשיך לעבוד ולא קיצר.

משיטוט קצר בגוגל ו EBAY הבנתי שניתן לרכוש Repair kit למכשיר בעלות סמלית ביותר (או לגשת להר ציון ולרכוש רכיבים בעלות סמלית עוד יותר).

השאלה שלי היא האם מישהו התנסה עם תקלה מסוג זה? האם מישהו מכיר או שמע גם על קיט שיפוץ למנוע באותה הזדמנות? אחרי הכל העסק כבר בן 20. יש לציין שמכשיר חדש עולה בסביבות ה 2000 שקלים, ככה שאם אפשר לחסוך אותם מה טוב.

עוד לא פתחתי את המכשיר כדי לאמוד את הנזק, אבל אני מאמין שאם הוא עבד על אף העשן הנזק לא רציני.

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מכשיר דיי אמין, אין ספק.

יש בו גם כרטיס אלקטרוני וגם מנוע. יכול להיות שהבעיה באלקטרוניקה ולא במנוע. פתח אותו ובדוק, לפי זה תחליט.

לדעתי יש סיכוי טוב לתקן אותו בהצלחה.

פורסם

יתכן - וזו השערה בלבד, שהקבל סיים את הקריירה שלו. אם יש לך ידע טכני מינימלי , תוכל לרכוש קבל ולהחליף אותו ואמא שלך תוכל להמשיך ולהשתמש במיקסר.

שנה טובה

פורסם

אם זה באמת הקבל, אין טעם אפילו להחליף. רק להוציא את הישן ולבודד את החוטים.

הוא מחובר במקביל למנוע ולכן המכשיר ממשיך לעבוד.

מבחינתך עם קבל או בלי קבל אין הבדל, לחברת חשמל יש הבדל.

פורסם

האמת שאני לא זוכר שיש שם קבל (אבל אני כבר לא זוכר).

לרוב קבל לא מעלה עשן ונשרף, אלא פשוט מפסיק לתפקד. בפרט כאשר מדובר בקבל לתיקון PF כמו שאתם מציינים.

אגב, זה לא מפריע רק לחברת חשמל. אם תגזים עם העומסים ההיגביים חברת חשמל יקנסו אותך. הם לא פראיירים.

פורסם

ברור שאם זה עומס שעובד לעיתים רחוקות הם לא יעשו כלום. אם זה משהו יותר כבר (כמו מישהו שניתן את הקבל תיקון ממזגן שעובד כל היום) הם יראו שיש בעיה באיזור וישלחו טכנאי למצוא מאיפה הבעיה. למשל חברות שיש להן ציוד בעייתי נקנסות חופשי.

פורסם

לחברת החשמל אין כלום עם קבל.

חברת החשמל רוצה שבין הוקטורים של המתח והזרם לא יהיה הפרש פאזה (או יהיה כמה שפחות). במילים פשוטות יותר- חברת החשמל רוצה שהעומסים שתחבר לרשת יתנהגו כמה שיותר כמו עומסים אוהמים טהור (ללא רכיבים ריאקטיביים, כמו מנועים למשל).

מאחר והרבה מכשירים (מנועים, ספקים ממותגים וכו') רחוקים מאד מלהיות אוהמים טהורים צריך לתקן את העכבה שלהם. הדרך הפשוטה ביותר לעשות זאת היא ע"י הוספת קבלים או סלילים בכניסה לעומס (לרוב קבלים כי העומסים לרוב הם השראתיים). דרך יותר מתקדמת היא ע"י מעגיל תיקן PF אקטיבי (Active power factor correction).

אני אקדים את השאלה הבאה שלך- מה לחברת החשמל אכפת מאופי העומס:

הסיבה היא שכאשר יש הפרש פאזה בין המתח לזרם יוצא שאתה צורך זרם גבוה יותר שאינו מתבטא בהספק שאתה משלם עליו. כלומר אתה צורך זרם גבוה יותר מהדרוש ובכך גורם להם ליותר הפסדים במוליכים.

פורסם

תאירתית אפשר להשתמש גם בשנאי אידאלי. במקום חיבור רכיב עם היגב הפוך.

הפעולה שעושה שנאי אידיאלי, זה בעצם שהמקור (חברת החשמל) תראה את הצרכן כמשהו הפוך ממה שהוא, בהיגב שלו.

פורסם

מהלימודים שלי בהנדסת חשמל. למדנו על רכיב שנקרא שנאי אידיאלי ( כנראה שזה נכון רק בתאוריה).

אם לחבר מקור מתח, שנאי אידיאלי, ואחרי זה קבל, המקור יראה היגב השראותי . למרות שבפועל מחובר קבל.

• תוכן חדש...