Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אני רואה שהסיכום שנה שלי על היאריס עורר פה תגובות די צפויות על איכות הרכב ו/או הגיר הרובוטי.

מכיוון שכך,החלטתי להרים את הכפפה.אני לא חושב שאי פעם בפורום עלה פה מבחן רשמי על היאריס מבחינת הנהיגה בה בגיר רובוטי.

אני מוכן להעמיד את היאריס שלי (ואת הגיר הרובוטי) למבחן הפורום הנכבד.

אני מוכן לנסוע עם כל חבר פורום (במידה והוא יכול להגיע לאזור תל אביב-חולון-ראשון) עם היאריס שלי, בכל תוואי דרך,עירוני או בין עירוני, עם פקקים או בלי פקקים, ולהראות שהגיר הרובוטי הוא לא "השטן" שכולם צריכים לפחד ממנו-אלא הוא יכול להיות אחלה שדרוג לתיבת הילוכים ידנית, וגם חוויה לנהיגה למי שרגיל לנהוג על גיר רציף ללא אפשרות להחלפת הילוכים.

אז יאללה,

LETS GET IT ON.

מי שמעוניין-ה"פ.

פורסם

למה אתה מרגיש צורך להוכיח משהו למישהו?

אתה אוהב את הרכב ואת הגיר שלו? זה הכי חשוב.

כל האחרים לא אוהבים? בסדר.מה אכפת לך? כל אחד ומה שטוב לו.

V5

פורסם

אף אחד לא אמר שהגיר הרובוטי הוא השטן, הוא פשוט לא טוב מספיק בשביל להחליף גיר אוטומטי מלא מכיוון שהתגובות וההתנהגות שלו הם כשל גיר ידני ומי שמוכן לקבל את ההרגשה הזו של גיר ידני כדאי לו כבר לקחת רכב עם גיר ידני אמיתי.

דבר נוסף, כמה יאריסים יש בצי שלך? כמה ק"מ כל רכב עבר? אני נסעתי על מאות קורולות, כאלו שעברו גם למעלה מ-100K ק"מ ואני יכול להגיד לך שעם הזמן הגיר יוצא מפוקוס, בעיקר בתחילת נסיעה, האוטו מקפץ ומשתגע בגלישה, הרגשה מאוד לא נעימה ומאוד מפחידה את הנהג הממוצע.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
למה אתה מרגיש צורך להוכיח משהו למישהו?

אתה אוהב את הרכב ואת הגיר שלו? זה הכי חשוב.

כל האחרים לא אוהבים? בסדר.מה אכפת לך? כל אחד ומה שטוב לו.

לא,אני לא צריך להוכיח שום דבר לאף אחד. סתם לידע אינפורמטיבי.

פורסם

יש בעייתיות בקיום מבחן רכב לרכב כזה.

סוג של חוסר עניין לציבור.

בשורה התחתונה הציבור מצביע בארנק ויאריסים מהדגם הזה כמעט ולא נמכרו בניגוד לדגם הקודם שהיה מאוד מאוד פופולארי.

מכיוון שהרכב הלך קדימה מכל הבחינות מלבד הגיר , אז כנראה שיש דברים בגו.

רדרוז : מאות קורולות? בכלל לא הגזמת :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני האחרון עלי אדמות שיגיד דברים רעים על טויוטה, אבל בנסיעת המבחן שלקחתי על יאריס 100 חדשה ורובוטית (עם 6 הילוכים ותוכנה "משודרגת" לדברי נציגת המכירות) התיבה תפקדה באופן רחוק מלהיות משביע רצון, ולא כהשוואה לתיבה אוטומטית כי אם לידנית.

אבל

אין לי צל של ספק שצריך ללמוד את האופן בה התיבה בוחרת להעביר הילוכים. מצאתי את עצמי מוריד את הרגל מהגז שנייה לפני או שנייה אחרי שהמחשב בחר להעלות או להוריד הילוך, מה שהוביל לטלטלה לא נעימה.

אין לי ספק שנסיעת מבחן ארוכה יותר או פשוט הסתגלות לרכב תביא לסחיטת הביצועים המירביים מהרכב, בטח למי שמבין שלמעשה מדובר ברכב ידני עם תפעול רובוטי ולא "גיר אוטומט מחורבן".

הבעייה היא שהעדר הישראלי לא מבין או בוחר שלא לקבל את זה, מה שגרם לריסוק המכירות והשמצות חוזרות ונישנות בעניין התיבה הרובוטית, וחבל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כמה אנשים בעלי קורולות רובוטיות השוו את התיבה הרובוטית לטחורים.

כשיצא לי לנהוג עליה, קיבלתי רושם שהם לא רחוקים מהאמת.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

רעיון מעולה!

אני מוכן להזמין כל חבר פורום (עדיפות לחברה) שיעבור לגור איתי במשך שנה על מנת להפריח את בעיות האמינות של הקליאו.

פרטים אצל העו"ד שלי.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

לפחות הכותרת נערכה בטוב טעם :lol:

טוב,לאחר קריאת התגובות אני מגיב לגופו של עניין..

תראו,אני מודה שאולי הפרזתי בתגובה הראשונית שלי (ואולי גם מבחינת הכותרת של ההודעה :wink: )

אבל כפי שאיתמר סיכם את זה בצורה הכי טובה-צריך ללמוד את הגיר הזה. אני לא אומר שהרכב לא חף מבעיות מבחינת הגיר, ושגם לי לקח זמן להתרגל. שום דבר אינו מושלם.לכל רכב יש את המחלות שלו.נכון,יש רכבים שנראים יותר טוב חיצונית ופנימית. יש רכבים עם גיר יותר טוב,מנוע יותר טוב,אך דעתי האישית בסיכומו של עניין-אני חושב שעשו יחסי ציבור רעים לכל רכב שהגיע עם הגיר הזה ובכלל עקב כך לגיר הזה.נכון,הוא לא מושלם, והישראלי רגיל "לתת גז". אך מי שמוכן ללמוד מהגיר הזה רק ירוויח.

ד"א-בנושא ה DSG, אני לא יודע האם הוא כליל השלמות,אך בסופו של דבר הזמן יגיד אם טויוטה עם הגיר הרובוטי,פולקסווגן עם ה DSG או כל חברה אחרת עם גיר שונה תעלה על דרך המלך.

שנה טובה לכולם.

פורסם

איתמר, אם הגיר לא משביע רצון, למה שמישהו ירצה לקנות אותו?

אתה צריך ללמוד מתי הגיר מעלה ומוריד הילוך כדי לתת או לא לתת גז באותו הרגע כדי שבסופו של דבר תתבצע העברה חלקה?

זה רחוק מלהיות גיר טוב שהישראלי הממוצע שלא להגיד האדם הממוצע ירצה אצלו בבית. שים לב שהרוב רואים את הגיר הרובוטי בתור אוטומטי, ובראיה הזאת מבחינתם צריך פשוט לתת גז כל הזמן ולא להתחיל לשחק כדי לקבל העברות חלקות יותר.

מעבר לזה, יש בשוק גיר אחד לפחות שהוא יותר טוב ואם כבר לבחור ברובוטי אז עדיף DSG שההעברות שם מתבצעות כמו באוטומטי רגיל ולאף נהג מהשורה לא תהיה בעיה איתו (חוץ מהעובדה שצריך לתת פחות גז ביציאה מהמקום כדי לא לשגר את הרכב)

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני מוכן להגיע לנסיעת מבחן ולכתוב חוות דעת בילתי תלויה, בתנאי שיש לך ביטוח לכל נהג - לא צעיר ולא חדש.

יש לי ניסיון נהיגה של כ 600 אלף קילומטר, כמעט הכל על גיר ידני, על רכב עם גיר רובוטי לא נהגתי מעולם. סגנון נהיגה רגוע בהחלט.

גר בראשון לציון.

פורסם
אני מוכן להגיע לנסיעת מבחן ולכתוב חוות דעת בילתי תלויה, בתנאי שיש לך ביטוח לכל נהג - לא צעיר ולא חדש.

יש לי ניסיון נהיגה של כ 600 אלף קילומטר, כמעט הכל על גיר ידני, על רכב עם גיר רובוטי לא נהגתי מעולם. סגנון נהיגה רגוע בהחלט.

גר בראשון לציון.

שלחתי לך ה"פ.

פורסם
איתמר, אם הגיר לא משביע רצון, למה שמישהו ירצה לקנות אותו?

אתה צריך ללמוד מתי הגיר מעלה ומוריד הילוך כדי לתת או לא לתת גז באותו הרגע כדי שבסופו של דבר תתבצע העברה חלקה?

זה רחוק מלהיות גיר טוב שהישראלי הממוצע שלא להגיד האדם הממוצע ירצה אצלו בבית. שים לב שהרוב רואים את הגיר הרובוטי בתור אוטומטי, ובראיה הזאת מבחינתם צריך פשוט לתת גז כל הזמן ולא להתחיל לשחק כדי לקבל העברות חלקות יותר.

מעבר לזה, יש בשוק גיר אחד לפחות שהוא יותר טוב ואם כבר לבחור ברובוטי אז עדיף DSG שההעברות שם מתבצעות כמו באוטומטי רגיל ולאף נהג מהשורה לא תהיה בעיה איתו (חוץ מהעובדה שצריך לתת פחות גז ביציאה מהמקום כדי לא לשגר את הרכב)

כל רכב דורש הסתגלות של הנהג לרכב. ברכב מסויים הקלאץ' רך כמו חמאה ונקודת החיבור גבוהה וברכב אחר צריך רגל של נהג MACK כדי ללחוץ על הקלאץ' שמתחבר מילימטר מקצה המהלך ואם פספסת הרכב יכבה.

כמו שאמרתי, הבעייה של הנהג הישראלי (הטיפש ברובו) היא שהוא לא מבין מה זו תיבה רובוטית וחושב שרובוטי = אוטומטי ומצפה ממנה להתנהג בהתאם. מי שיבין את היתרון הטמון בתיבה כזו וילמד להשתמש בה נכון יהנה מהיאריס כמו מתן.

DSG DSG DSG - גם בפורום הזעירא שלנו אנחנו שומעים על תלונות סטייל הגיר הרובוטי של טויוטה (טלטולים בפקק, זינוק בעלייה) אבל ללא ספק זה הכיוון הנכון ללכת בו, לקחת את יתרונות הגיר הידני ולשלב אותם בנוחות של גיר אוטומטי. אני בטוח שזה רק עניין של זמן עד שייצא "הגיר המושלם", כל יצרני הרכב כבר בדרך לשם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא יהיה גיר מושלם כי לכל אחד צרכים שונים. אישית נהגתי נסיעת מבחן על יאריס ומצאתי את התיבה הרובוטית מעניינת וברור לי שיקח לי לא יותר מ-100 ק"מ להשתלט על גחמותיה באופן מושלם, והקפיצה הקלה במעבר מהילוך ראשון לשני לא מפריעה לי במיוחד, אבל בני בית אחרים שניסו את הרכב החליטו שהוא מסובך מדי לתפעול ופסלו אותו. כנראה שההבדל הוא בין חובב גאג'טים לחובב ציוד פשוט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...