Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שחלקכם אולי יודעים, כבר זמן מה אני מחפש רכב, וכרגע הכיוון שלי הוא פג'ו 206XS, עם תקציב של כ30 אלף.

היום הלכתי לבדוק אחת, אני אפרט לכם כל מה שידוע ואשמח לקבל דעה והערות.

פרטי הרכב: פג'ו 206XS, ידנית 3 דלתות, מנוע 1.6 110כ"ס, שנת 2001, 125K ק"מ, צבע כסף, יד שניה, טסט עד פברואר.

מצב חיצוני: מכה קטנה בכנף ימין שעשו לה תיקון פחחות בלי צבע, הוא הראה לי את זה במיידי. פנס ימני אחורי סדוק. קצת שריטות וכאלה כצפוי מרכב בן 9 שנים. פגושים שלמים, בלי מכות אחרות, הגג במצב מעולה יחסית לארץ. צמיגים של maxxis, נראים במצב טוב חריצים עמוקים והכל.

מצב פנימי: הגה שחוק במידה, לא "עד העצם" או משהו אבל רואים שלא השתמשו בכיסוי הגה. ידית הילוכים שחוקה לגמרי ויוצאת מהמקום, גם על זה הוא ישר הזהיר אותי ואמר שכבר הזמין חדשה מEBAY. מושבים במצב מעולה, שטיחונים מקוריים, בגאז' נקי אך עמוס (סאב ענק שהוא הולך להוריד כי אני לא מעוניין בו), גומיות בדלתות והכל נראות ממש בסדר.

חשמל: כל הפנסים עובדים מלבד אור רגיל אחורי ימני שכנראה שרוף. עובדים גם ערפל, גבוהים, כל האיתותים. מזגן קר מאוד, חימום גרם לי להזיע. צופר עובד. נורות חיווי עובדות. חלונות חשמל ומראות חשמל עובדים.

במנוע: נקי למדי, לא ראיתי סימנים לנזילות, נראה שבגדול כל החשמל במצב די מקורי חוץ מהתאמות שנעשו בשביל המערכת סטריאו שלו (כמו פיוז ע-נ-ק שיושב בתיבת הפיוזים בשביל המגבר), מצבר נראה תקין, שמן נקי.

מסמכים: יש רשיון רכב ישן של הבעלים הקודמים ורשיון רכב עדכני של המוכר, יש ביטוח חובה, מספר רכב ושלדה תואמים. יש קבלות ממוסך מורשה על המון טיפולים.

טיפולים: החליפו טיימינג ב90 אלף, שם היה גם הטיפול הגדול האחרון. החליף לפני 3 שבועות בלמים, שמן מים ופילטרים "במוסך של חבר". לא ידוע אם החליפו בולמי זעזועים. החליף במהלך השנה טרמוסטט.

מבחינת נסיעה - עשינו נסיעה קצרה של כ5 דקות, נסענו עם מזגן והרכב מרגיש ממש חזק (בהשוואה לעגלה שלי), עשיתי רוורס ופרסה וכיכר ולא שמעתי שום רעשים או משהו מיוחד. מה שכן הרגיש לי מוזר זה ההילוכים, באוטו שלי הם נכנסים יותר ברכות ובפג'ו הם היו מאוד החלטיים, משמע או שהכנסת להילוך וממש הרגשת שהוא "נתפס" במקום או שזה לא נכנס. אני מניח שזה כי ההילוכים הרבה יותר קצרים, מה שהיה מוזר זה שכשהעברתי לשני לפעמים היה לי תחושה כאילו "פספסתי" את ההילוך ולא הצלחתי להבין אם הכנסתי בטעות לרביעי, או שהוא לא נכנס בכלל.

על המוכר עצמו - בחור בן 27, קנה את הרכב לפני שנה, עובד בתור איש מכירות בחברת ליסינג וקיבל מהם רכב לכן מוכר את הפג'ו. ניכר עליה שהיא כן בשימוש כי היא מלאה בחפצים אישיים, כל המסמכים וכל מיני דברים ומערכת וכו'.

הוא היה נחמד, אדיב וסבלני, ובנסיעה הפציר בי "לא לפחד לפתוח קצת את האוטו" (בסוף אמר שנסעתי לאט מידי ולקח אותי לסיבוב נוסף כשהוא נוהג, והוא נוהג בערך כמו שאני הייתי נוהג אם הרכב היה שלי אז זה בסדר..)

בהתרשמות הכללית - מבחינת המוכר הוא נראה די אמין, כל הפאקים הבולטים (ידית הולכים, כנף) הוא הראה לי מייד, עודד אותי לבדוק דברים ("בוא תתניע תרגיש איך זה", "בוא ניסע לסיבוב", פתח מיוזמתו תא מטען ומנוע, וכו')

מסחינת תיעוד טיפולים והכל הוא אומר שהוא השקיע מאוד בכל מה שקשור לבטיחות, וטיפל באוטו טוב, אבל בזמן שהיה אצלו טיפל אצל חבר מוסכניק ולא במורשה, כל מה שהיה במורשה יש קבלות (של 8 שנים). רשיונות והכל נראה אחלה.

מבחינת רכב - בלאי פה ושם נראה לי לגיטימי, רק ההילוכים הרגישו לי מוזר, אולי זה מתוך הרגל לאוטו שלי.

יום ראשון כנראה ניסע לקומפיוטסט (שליד הבית שלי ולידו יש מוסך שבו אני מטפל ברכב קבוע). אשמח לשמוע דעתכם על הבדיקה שעשיתי, האם יש נקודות שפספסתי, האם משהו פה מעלה חשד או הפוך מהווה סימן טוב, האם ידוע על דברים שנוטים להתקלקל ברכב הספציפי הזה וכדאי לשים דגש נוסף, וכו'.

המון תודה!

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

נראה ונשמע אחלה.

1. בדוק את העניין של ההילוכים במוסך שלך.

2. האם בניירת הטיפולים הק"מ אכן נמוך כפי שהוא מצהיר?

3. תסתכל על הפילטר אוויר/שמן ושמן, האם באמת חדש?

4. האם ברשיון תאריך הבעלות תואם את הצהרתו?

משכנתא זה קל

פורסם

הנה כמה טיפים ממני, כבעלים של XS דומה בשנתיים האחרונות -

א. בדוק את נושא ההזעות מראש המנוע. הדגם הזה סובל מבעיה של הזעת נוזל קירור מאטם ראש המנוע. לא משהו שיקר לתקן, אבל כדאי שתשים לב לנושא כי לרוב הבעיה עולה בסביבות הקילומטראז' הזה.

ב. הגה עור שחוק זאת מחלה של הדגמים האלו. עניין של 500-600 ש"ח לציפוי עור איכותי בתפירה או כמה עשרות שקלים לכיסוי "פשוט".

ג. באופן רישמי, טיימינג עושים בכל שלוש שנים. הטיפול הזה לא זול כיוון שמדובר במנוע 16V, אז כדאי שתבדוק מתי בוצע הטיפול ולא רק באיזה קילומטראז'.

ד. נוזל קירור - דגש על נוזל קירור מקורי או איכותי. אם הבחור מטפל אצל חבר, אז כדאי שתקבל איזו רשימה של מה נעשה ומתי, גם כדי לאמת את הקילומטראז'.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא זיהיתי הזעות אבל אני אבדוק.

לגבי הפילטרים - לא ממש סגור איפה הם נמצאים ואיך בודקים את גילם, ברור שאם חדש לגמרי אז הוא צריך להיות "מבריק" אבל מעבר לזה... אשמח גם לקבל כיוון איך לבדוק גילו של המצבר ומה גיל סביר.

לגבי מים - שאלתי והוא אמר שמשתמש רק במים של פג'ו. יש דרך לבדוק? צבע ייחודי או משהו?

פורסם

שלום.

גיל המצבר מוטבע על גבי המצבר, ניתן למצוא את זה ללא בעיה.

על פניו הרכב נשמע מצויין.

בעניין הגיר, אתה מתאר בדיוק את מה שאני הרגשתי בxs שהייתה לי (במחיוד התיאור בנוגע להילוך השני).

כמו כן, בדוק אם החליפו בשלב כלשהוא שמן גיר זה אינו חובה, אבל מומלץ לראש שקט ותפעול חלק ותקין.

את המים ניתן לבדוק רק בתנאי מעבדה, אבל תנסה לגעת במים ולהרגיש אם הם מעט שמנוניים, זו אינה בדיקה "בטוחה" אבל זה יכול לתת לך מושג.

אם יש לך מוסך שאתבה מטפל בו, גש אליו שיבדוק מכלולים רציניים יותר באופן טוב יותר.

בכל מקרה אם אתה גר באזור המרכז, אני ממליץ לך בחום לגשת למוסך "אורן שרותי רכב" בחולון ולבצע שם את הבדיקה (הוא עושה בדיקה מקיפה), הוא מתמחה ברכבי פז'ו סיטרואן ובאופן ספציפי ב206.

הוא אמין, אדיב, מקצועי ויש לו גם סורק לבדיקת מחשב הרכב וכל הנוגע לכך. הוא יתן לך תמונה הרבה יותר טובה ואמיתית מאשר מכון בדיקה. אם אין אופצייה אחרת (מוסך מתמחה וכדומה) גש לבדיקה, בכל אופן אל תקנה על "עיוור".

בהצלחה ותעדכן.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

קצת קשה לבדוק במבט חטוף את מצב הפילטרים ב206 הזאת. בניגוד לרכבים אחרים, בהם מחליפים את פילטר השמן ביחד עם תיבת המתכת שמחזיקה אותו, ב206 מחליפים רק את הפילטר עצמו והקופסא (הבית) של הפילטר הוא מפלסטיק רב פעמי. כלומר מחליפים רק את הבפנוכו של הפילטר ולא את כל הקופסא. מה שאומר שכדי לבדוק את מצב הפילטר צריך לפתוח את הקופסא ואת זה בחיים לא הייתי מאשר בתור מוכר.

לגבי ההזעות - קח פנס ותציץ מתחת לסעפת הפליטה, באזור מספר המנוע ובאזור בית הטרמוסטט. שם יש בדרך כלל בעיות, ואם יש הזעות אתה תזהה כמות מכובדת של קורוזיה שהצטברה.

נוזל הקירור של פיג'ו הוא בצבע ירוק זרחני. במוסכים של פיג'ו אפשר להשיג מן נייר לקמוס שבודק את החומציות של הנוזל ואת הצורך להחליפו.

עוד נקודה שכדאי לבדוק - בלאי למשולשים. בקילומטראז' הזה סביר להניח שיהיה צורך להחליפם, וגם זה לא עסק זול.

פורסם
קצת קשה לבדוק במבט חטוף את מצב הפילטרים ב206 הזאת. בניגוד לרכבים אחרים, בהם מחליפים את פילטר השמן ביחד עם תיבת המתכת שמחזיקה אותו, ב206 מחליפים רק את הפילטר עצמו והקופסא (הבית) של הפילטר הוא מפלסטיק רב פעמי. כלומר מחליפים רק את הבפנוכו של הפילטר ולא את כל הקופסא. מה שאומר שכדי לבדוק את מצב הפילטר צריך לפתוח את הקופסא ואת זה בחיים לא הייתי מאשר בתור מוכר.

לגבי ההזעות - קח פנס ותציץ מתחת לסעפת הפליטה, באזור מספר המנוע ובאזור בית הטרמוסטט. שם יש בדרך כלל בעיות, ואם יש הזעות אתה תזהה כמות מכובדת של קורוזיה שהצטברה.

נוזל הקירור של פיג'ו הוא בצבע ירוק זרחני. במוסכים של פיג'ו אפשר להשיג מן נייר לקמוס שבודק את החומציות של הנוזל ואת הצורך להחליפו.

עוד נקודה שכדאי לבדוק - בלאי למשולשים. בקילומטראז' הזה סביר להניח שיהיה צורך להחליפם, וגם זה לא עסק זול.

לגבי ההזעה - תודה, אני אבדוק.

לגבי המשולשים - מביך להודות אבל אני לא ממש סגור על מה זה בדיוק. יש מצב לתמונה או איור שיבהיר את החלק? הבחור אמר שהוא החליף איזה מוטות תומכים או משהו כזה שיש בגלגלים הקדמיים, הוא הצביע על זה (היינו צריכים קצת לזחול מתחת לאוטו) - מן מוטות שהולכים מאיפה שהגלגל מתחבר לציר כלפי מעלה. לטענתו זה היה עניין בטיחותי אז הוא החליף למרות שהוא תכנן למכור את האוטו.

ל loty: אתה ממליץ ללכת למוסך הזה במקום מכון בדיקה? הוא ידע לבדוק את כל הדברים השונים, כולל פליטות גזים, מצב הבלמים והגיר וכו'? כי חולון זה נוח ואין בעיה עם זה השאלה אם זה יכול להוות תחליף לבדיקה במכון רשמי, והאם הוא יכול לספק תמונת מצב מקיפה כמו מכון. יש לי נטיה ללכת למוסך כי מוסך יוכל גם להעריך את השווי הכלכלי של התיקונים הנדרשים, ולא רק לכסת"ח על כל פיפס.

פורסם

בפרוש כן.

אני הייתי מאוד מרוצה ממנו, הוא היה מדוייק, מקצועי וישר, וכפי שציינת הוא יאמר לך מיד את עלויות החלקים המקוריים ועלות התיקונים (אני מקווה שלא תצטרך הרבה אם בכלל).

כפי שאמרתי, הרכב הנ"ל הוא אחד הרכבים שהוא מתמחה בהם ומטפל בהם בכל יום כמעט, אני לא משוכנע בנוגע לענייני שילדה (אם כי בxs שהייתה לי הוא מייד הבחין בשני רכיבי פח שהוחלפו וידע לאמר לי את כל מה שהתברר בבדיקה חיצונית של מכון).

צור איתו קשר מחר ושאל אותו על הכל.

ולצביקה, טוב לדעת על הנייר לקמוס הזה, האם הוא קיים גם בשאר הרכבים או שיש כזה אוניברסלי?

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

דיברתי עם אורן,

הוא המליץ לי לגשת למכון בדיקה ואז להגיע אליו לתוצאות. מסתבר שגם הוא פעיל כאן בפורום, והיה מאוד אדיב ונחמד, פשוט חבל על הזמן.

מעבר לזה שאני מרגיש הרבה יותר בטוח כשיש לי למי להגיע לייעוץ, טוב באופן כללי לדעת שיש בתחום אנשים שבאמת תענוג להיות לקוח שלהם.

תודה על ההמלצה והטיפים, וצפו לעדכונים ביום ראשון :)

פורסם

מצויין, מקווה שזאת תיהיה רכישה מוצלחת.

עוד שני טיפים -

א. ממליץ לך ליצור קשר עם המעבדה לרכב בחולון. הם עושים בדיקות לפני קניה, הם נותנים הנחה יפה לחברי הפורום והם בסדר גמור מבחינה מקצועית.

ב. תאם עם אורן טלפונית לפני שאתה מגיע ותוודא שהוא במוסך ופנוי. הבחור תותח, אבל קצת עסוק.

פורסם

כמה שאלות של בורות:

1. המד לחץ\חום שמן (בצד ימין) - הבחור שמוכר הסביר לי שלפני ההתנעה, הוא אמור לעלות, להתייצב, ואז מתניעים. בזמן הנסיעה שמתי לב זה בתחתית. מה באמת משמעותו של שעון זה ואיך הוא אמור להתנהג?

2. כונסי האוויר שיש לכל ה206 על מכסה המנוע.. זה באמת או בכאילו? ממה שאני זוכר ממבט על מנוע הרכב, לא זכור לי שהיה משהו שבאמת התחבר לשם, אבל אולי אני טועה?

3. הבחור גם אמר לי שעושים לרכב זה טיפול כל 30K ק"מ. האם הכוונה היא במקום או בנוסף ל10K המסורתי? בכלל מה שגרת הטיפולים בה, מבחינת איזה חלקים מחליפים כל X ק"מ וכדומה

4. הבלמים שלה - קדמי ואחורי דיסקים, או קדמי דיסקים ואחורי תופים?

5. ראיתי כאן בפורום במקומות רבים שהיה כתוב שלדגם זה יש לוח שעונים לבן. בזו שאני בדקתי הוא היה שחור אלא אם כן אני לגמרי סנילי. זה לא משנה לי בשיט - אבל האם יש לזה משמעות כלשהי? (למשל האם זה מצביע על כך שזה דגם אחר מזה שכ"כ ממליצים עליו פה בפורום)

נראה לי שזהו, לרגע זה לפחות.

תודה :)

עריכה:

יש מצב שאני דביל, בנוגע לכונסי האוויר - ראיתי עכשיו שהם למעשה מעל האזור המבודד שמסביב למתלה הקדמי ימני, שבזמן בדיקת הרכב תהיתי למה יש שם חלל כזה. אז זה כן הולך לאנשהו - אבל אני רואה שפילטר האוויר בכלל בצד שמאל. האם הכונסים הם למעשה פתחי כניסת האוויר של המיזוג?

פורסם

1. השעון בצד ימין הוא שעון שפועל כשני שעוני שמן שונים. עם סיבוב הסוויטצ' וברגעים הראשונים לאחר ההתנעה הוא פועל כמד מפלס שמן מנוע, אחד כך הוא הופך למד טמפרטורת שמן המנוע. כשהוא במצב מדידת המפלס נדלקות השנתות הכתומות והאדומות מאחורי המחוג.

2. כונסי האוויר האלו מובילים אל פילטר האוויר של המזגן.

3. אכן, עפ"י הוראות היצרן עושים טיפול בכל 30K קילומטרים. עם זאת, אני (ורבים טובים נוספים) ממליצים להחמיר עם המלצה זו.

4. בדגם הזה יש בלמי דיסק מלפנים ומאחור. דגמי ה90 כ"ס הגיעו עם בלמי תוף.

5. לוח שעונים לבן יש בXS משנתונים מאוחרים יותר.

פורסם

תודה,

כל תשובותיך עלו בקנה אחד עם ההשערות שלי, אז אני מרגיש קצת פחות בור עכשיו :)

מה שכן, לא לגמרי הבנתי מה פעולתו התקינה של שעון השמן - טרם ההתנעה הוא אמור לעלות עד הסוף ואז להתייצב? והאם הוא מדד אמין כמו בדיקה עם המקל או שהוא לא מהווה תחליף?

ובנוגע לטמפ' שמן מה הטמפ' התקינה?

פורסם

טרם ההתנעה הוא מסמן את מפלס השמן במנוע. הוא לא חייב לעלות עד הסוף, זה תלוי כמה שמן יש במנוע. אם אין הרבה שמן הוא יעלה רק חצי או רבע דרך.

לאחר ההתנעה טמפרטורת השמן עולה לאט עד סביבות אמצע הסקאלה ונשארת שם כל עוד מדובר בנסיעה רגועה. בימים חמים במיוחד או בנסיעות מאומצות במיוחד המחוג יעלה מעל האמצע. אני מתיחס אליו כאל שעון הלחיצות שלי. כל עוד המחוג "במינוס" (כלומר מתחת לשנתות הראשונות) אני נוהג כמו סבתא. כשהוא עולה לרבע הראשון אני מתחיל לנהוג כמו בן-אדם. כשהמנוע מתחמם ומגיע לטמפרטורת העבודה (כלומר סביב המחצית) - יאבבה :lol:

לגבי אמינות בדיקת המפלס - נראה לי שזה די מדויק, למרות שאני באופן אישי לש מסתמך עליו ובודק אחת לכמה שבועות ידנית. הוא מספיק מדויק כדי להצביע על תופעות שקשורות למפלס השמן. בהתנעה חמה, למשל, אפשר לראות שמפלס השמן נמוך יחסית לסטנדרט, אם תניע במדרון תראה שהמחוג יורד וכו'.

• תוכן חדש...