Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה הנזק, אני צריך הערכה לכמה זה יכול להגיע +- במוסך מורשה

אז ( לפני יותר משנה ) הוא אמר שזה 4 אלף עכשיו הוא שלח תביעה והוא רוצה 7 אלף על הנזק שנגרם לאוטו , זה שלקח שנה זה כבר אשמתו שהוא לא התקשר ולא כלום השארתי פרטים והכל הוא לא יצר איתי קשר...

copyofimg0067.jpg

img0068gy.jpg

img0066i.jpg

img0065ds.jpg

פורסם

זה 7000 ש"ח?! זה אפילו לא 4000 להערכתי.

בסה"כ פגוש שזז ממקומו, אני אפילו לא בטוח שזה מצריך החלפה שלו, למרות

שקשה להעריך נזק פנימי.

נזק כזה להערכתי הוא עד 1500 ש"ח במורשה, למרות שזאת השערה גסה.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם
זה 7000 ש"ח?! זה אפילו לא 4000 להערכתי.

בסה"כ פגוש שזז ממקומו, אני אפילו לא בטוח שזה מצריך החלפה שלו, למרות

שקשה להעריך נזק פנימי.

נזק כזה להערכתי הוא עד 1500 ש"ח במורשה, למרות שזאת השערה גסה.

נזק פנימי לא היה כי נכנסתי בו בפחות מ 10 קמ"ש בעלייה...

הסיבה שנכנסתי בו בכללי זה ברקס חירום שהוא נתן ולצערי עם כמה שאני שומר מרחק, הברקסים שלו יותר טובים משלי ( פולו 97 )

פורסם

ואם יורשה לי לשאול: למה אתה לא נותן לסוכן הביטוח שלך להתעסק איתו?

אין לך מקיף/צד ג'?

נגד חכמולוגים כאלה שרוצים לשפץ על חשבונך את כל הרכב (כמו למשל את הכנף האחורית המצ'קמקת שלו,שרואים בתמונה) זו הדרך היחידה.

ומוטב עכשיו, לפני שיגיש נגדך תביעה בביה"ד לתביעות קטנות, אז תשלם יותר.

אגב, עוד שאלה-אם אתה מבוטח- הודעת לחברת הביטוח שלך מיד לאחר המקרה?

אם כן, אתה מכוסה. שלח אותו לבקש מהם את הסכומים המופרזים שהוא דורש ממך.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

בהנחה שאין לך ביטוח צד ג' (וזו טעות), אתה צריך לקבל הצעת מחיר/ הערכת עלות לתיקון ממוסך בלתי תלוי או משמאי. זה יעלה לך כסף, אך בודאי שיהיה משתלם יותר מלשלם סכומים מופרזים.

אני מניח כי התמונות צולמו בסמוך למועד התאונה. האם ראית את הרכב לאחרונה? יתכן שהצד הנפגע מנסה להעמיס עליך תיקוני פחחות נוספים.

פורסם

ישנה דרך פשוטה יותר.

לך למוסך מורשה של הונדה עם התמונות ובצע את הדברים הבאים:

-שאל האם לדעתם, לפי התמונות ולפי תיאור המקרה (נסיעה ב 10 קמ"ש) עלול היה להגרם נזק פנימי?

-מה תהיה בערך עלות התיקון (פגוש בלבד/פגוש + נזק פנימי)

ואל תשכח לבצע ביטוח צד ג'! (תאר לעצמך שהיית מבצע פגיעה כזאת לרכב שלי:evil: נראה לי שלא היית יוצא עם פחות מ 10K תביעה:wink:)

פורסם

לפי התמונות אני מעריך שדווקא יש נזק גם לפגוש המתכת שמתחבא מתחת לפלסטיק ואל שתכח שמדובר בהונדה שידועה במחירים הגבוהים של החלפים.

העיצה שלי היא לא לשלם לבחור אלא לשלם ישירות למוסך מול חשבונית מפורטת גם אם זה יעלה עוד קצת בשביל המע"מ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שלום רב

ראשית יתכן כי הפגוש האחורי כבר היה במצב הזה יש יותר מדי קילופים בכול הפגוש ואתה טוען שהמהירות היתה 10 קמ"ש

תאונה שכזו (10 קמש ) לא מצריכה החלפת פגוש אלא רק פירוקו החלפת תופסני פלסטיק באם הם שבורים והרכבה בחזרה

לגבי הקילופים במידה ובאמת הם נגרמו עכשיו יש צורך בצביעה של הפגוש ( נראה לי שזה לא חדש)

אני טוען שאם נכנסת בו מאחור אז בגדול זוהי אשמתך אבל זאת לא אומרת שאתה צריך להשתתף בתיקון מעבר לאשמתך

סדר גודל של תיקון לא אמור לעלות יותר מ1500 שח ( כולל תיקון הצבע ) .

אתה יכול לגשת לכמה פחחים עים התמונות ולקבל הצעת מחיר ולהגיש לו את ההצעות של המחיר

בברכה זיסו יוסי - מוסך זיסו

פורסם

רואים שהפגוש הזה תוקן בעבר ולא בטוח שרק פעם אחת. (תיקון חאפרי לפי הפיצוצים שקרו בעקבות הנגיעה)

כמו כן דלת המטען מעט התכופפה, יתכן שתומחרה דלת חדשה או יישור וצביעה של הישנה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

עדיף לברר איזה ביטוח יש לך.

האם פניתה לסוכן ומה הוא אמר.

במקרה הכי גרוע הייתי מבקש לתקן את הפגוש על חשבוני והולך לשיפוץ מחדש של הטמבון במקום לקנות חדש.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

שמעו זה היה לפני שנה+- עכשיו לא היה לי בתקופה הזאתי צד ג כי שילמתי על הביטוח בחלקים ( בכללי צריך רק חובה אבל הוספתי צד ג וכו' אחרכך :\ )

עכשיו תנזק הוא תיקן באותו שבוע בלי להתקשר אלי ובלי להגיד לי כלום על זה במוסך מורשה של הונדה, כשהו התקשר הוא טען שהנזק שהוא שילם זה 4 אלף

הכנתי את ה4 אלף ועכשיו החודש רק הוא שלח לי תביעה, ואפילו אמרתי לו שיתקשר אלי ואני יתן לו תכסף והוא לא התקשר מעל ל 8 חודש, עכשיו איך שהוא אבא שלי השיג תטלא שלו וביקש ממנו לסגור את זה בלי תביעה, הבחור עכשיו טוען שהנזק הוא 7 אלף ודורש עליו 7 אלף, בכללי אני ילך איתו לתביעה אבל מה לדעתכם יצא מהתביעה?

האם הדפסת התמונות האלו בגודל גדול יכולות לעזור?

האם זה שהוא לא התקשר אליי אישית או יצר איתי קשר יכול לעזור? ( הוא דיבר פעם אחת עם אבא שלי וזהו )

והזמן שחלף?

ובכללי אפשר לערב חשבוניות וכו'? קיצור אם אפשר בבקשה את כל הדברים שצריך לקחת בחשבון בתביעה כזאתי + איך אפשר לזהות אם הוא מרמה אותי או לא ( לומרות שבסיסי שהוא מרמה אותי, 7 אלף אלק... לומרות שגם 4 אלף זה מוגם )

ועוד משהו הוא תיקן את זה לפני שאנחנו יכלנו לערב שמאי ( ככה רושמים ?! ) או כל גורם מקצועי שיוכל להעריך את הנזק, איפה אנחנו יכולים לתת נקודה בעניין?

ותודה רבה על כל התגובות שנתתם לי פה, ובכללי זה גם בג'ז חלופי, האם זה משנה ומשפיעה?

פורסם

באופן עקרוני שמאי גם אם נגרם נזק פנימי לא היה מעריך את זה ביותר מ3000 אלף.

זה שהוא לא יצר קשר 8 חודשים וזה שהוא אמר בהתחלה שמדובר ב4000 זה גם לרעתו .אני אומר תקליט אותו בשיחה שבה אתה שואל אותו למה המחיר עלה. בית המשפט בלי דו"ח שמאי אין לו הרבה מה לעשות גם הצד השני מפסיד בזה שלא היה דו"ח שמאי. אל תפחד מתביעה דבר בבית המשפט כמו שצריך רוב הסיכויים שהוא לא יקבל את מה שהוא רוצה.

תטען שהיה נזקים לפני שהרכב לא היה מושלם ולא חדש זה חשוב מאוד.

פורסם

במקרה ויהיה מישפט אתה צריך חוו"ד מומחה.

לך לשמאי ותבקש הערכת נזק (על פי התמונות) כאשר תבקש הערכה הכי חמורה.

לדעתי (כמו שנאמר לפני) הפגוש לא היה חדש והוא תוקן בעבר (ותיקון לא משהו), ניתן לראות זאת לפי סימני הקילוף והסדיקה של הצבע.. בכל מקרה זה מעיד שהרכב עבר תאונה בעבר כך שלא ניתן לדעת אם הנזק לשילדה (אם יש) הוא כתוצאה מהתאונה איתך.

לידיעתך, אם הוא הולך על כתב תביעה תהיה בטוח שהוא ניסה להכניס גם ירידת ערך לסכום התביעה ולכן הגיע ל-7K.

במקרה זה, יכול להיות שהוא צודק, אני לא יודע מה היה הנזק לשילדה ואם היה נזק אז זה יכול לגרור ירידת ערך של 4K בקלות.

כמובן שישנה בעיה ששמאי מטעמך לא היה בתמונה, אם יכול להיות שגם אתה התחמקת/ "שיחקת ראש קטן" ולא ניסית ליצור קשר עם בעל הרכב, זאת לא נדע.

לכן, באם יהיה משפט חשוב לידרוש לראות את כל העבר הביטוחי של הרכב!! זה יכול לעזור המון (אני לא יודע אם הדרישה תתקבל, את הכוח הזה יש לחברת הביטוח שכאמור לא היה לך).

אגב, אני מאמין שהכול כשר מצד בעל הרכב אם הוא הגיש כתב תביעה מאחר ובבית המשפט הוא צריך להציג כבלות ופירוט מלא וחושף את עצמו לבדיקת העבר הביטוחי וכו' כך שסבירות נמוכה שהוא מנסה לעקוץ אותך.

תנסה לסגור את זה מחוץ לבית המשפט.

סתם לידע כללי,

חמי נכנס בחניה ברוורס בעמוד (במהירות זחילה, נניח 6 קמ"ש).

לפי התרשמות ראשונית הנזק לא היה גדול והיה נראה שאפילו פגוש לא צריך להחליף.

אבל אז התברר שהפגוש חייב החלפה (היו שברים מבפנים) וגם הייתה פגיעה בשילדה (איזו קורה מצ'וקמקת שהיו צריכים להחליף) לא משהו רציני אבל בכל זאת..

בנוסף היה איזה "דנט" קטן במכסה תא מטען שהיה צריך לתקן.

כל התיקון עלה מעל 10K ש"ח (יכול להיות שהמחיר נופח אל מול חברת הביטוח) והוא קיבל החזר מהביטוח על ירידת הערך (ידעתם שאפשרי??) של 4.5K (מחירון הרכב היה ~60K).

אז אל תשמע לכל אחד כאן שאומר "מקסימום 1500", במשפט בכלל לא בטוח שתצא מהעיניין בזול.

• תוכן חדש...