Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר פעם רביעית מגיע למכון בו החליפו לי את הרדיאטור בגלל מחסור במים.

כל פעם אני מגלה נזילה ממקום אחר.

רציתי לדעת אם זה נוהל סטנדרטי לעשות בדיקת לחץ למערכת ?, כי אצלי לא עשו וזה נעשה כבר טירטור לא נורמלי.

פורסם
אני כבר פעם רביעית מגיע למכון בו החליפו לי את הרדיאטור בגלל מחסור במים.

כל פעם אני מגלה נזילה ממקום אחר.

רציתי לדעת אם זה נוהל סטנדרטי לעשות בדיקת לחץ למערכת ?, כי אצלי לא עשו וזה נעשה כבר טירטור לא נורמלי.

א. תחליף מכון .

ב. חובה לבצע בדיקת לחץ לאחר החלפת מצנן מים .

פורסם

שלום רב !

מוטב שתציין, מדוע החלפת רדיאטור מלכתחילה?

האם בגלל התחממות יתר, או בגלל איבוד מי קירור?

אם בגלל איבוד מי קירור, בדיקת לחץ ברדיאטור היתה חובה לפני החלפת רדיאטור, ובוודאי גם לאחריה!

אם החלפת הרדיאטור היתה בגלל איבוד מי קירור, ולא נעשתה בדיקת לחץ לאיתור ודאי של נזילות/ איבוד מי קירור, והאיבוד מים ממשיך, אם כי גם בכמות קטנה יותר, הסק את המסקנות, כי הכתובת צועקת מהקיר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לא חובה ולא נהוג. הכל שאלה בנסיבות, במכון ובדרישות הלקוח.

במידה והתלוננת כמה פעמים על איבוד מים הגיוני יהיה לבצע בדיקת לחץ. חזור למכון ודרוש לבצע את הבדיקה. אם לא יתגלו נזילות יש לבצע בדיקת CO2 במערכת הקירור כדי לבדוק האם נפרץ אטם הראש.

פורסם

החלפת הרדיאטור נעשתה בעקבות התחממות הרכב בזמן נסיעה. בזמן עצירה הטמפרטורה הייתה חוזרת לאיטה לנורמל.

הרדיאטור הישן אובחן כרקוב והצלעות שלו מתפוררות (אלו שפונות כלפי חוץ הרכב) .

לפני החלפת הרדיאטור לא היו חסרים מים במערכת (אני בודק מידי שבוע) ולא היו נזילות שמן.

אחרי החלפת הרדיאטור כשהתחיל מחסור רציני (3 כוסות נוזל אחרי נסיעה) והתגלה עודף נוזל (כוס) במיכל העיבוי, חזרתי למכון, הם אבחנו צינורות צ'וק פגומים והחליפו אותם.

אחרי יומיים שוב הייתה חסרה אותה כמות גדולה של מים, ניקיתי את כל האיזור מסביב, הנעתי את הרכב , ואחרי מספר דקות ראיתי זרימה מהחיבור בפקק הרדיאטור לצינור מיכל העיבוי , פס של עודפי פלסטיק מהייצור שלא אפשרו לצינור אטימה. גירדתי את הפלסטיק, וכעצתו של צביקה שמתי באנד. זה פתר את הבעייה.

המצב השתפר אבל עדיין חסרים מיים בין חצי כוס לכוס אחרי נסיעה. שוב ניקיתי והנעתי והפעם גיליתי נזילה קטנה מהצינור של הקרים שיוצא מהרדיאטור למנוע.היום חזרתי למכון בפעם השלישית ובקשתי שיחליפו את הצינור הזה, הם הזמינו צינור שיגיע מחר ובינתיים הם שמו באנד במקום הקליפס המקורי שהחזיק את הצינור. (גם הרימו את הרכב כדי לבדוק אם הנזילת שמן שהתלוננתי עליה מגיעה מהרדיאטור).

כרגע אני לא יודע אם הבעייה נפתרה. מלאתי מיים ונראה מה קורה בנסיעה הבאה. אני צריך לחזור אליהם להחליף את הצינור הזה, ועוד צינורות רקובים שגיליתי שקשורים לרדיאטור חימום הפנימי.

אני לא רוצה למהר להסיק מסקנות על המקום, אבל אני כרגע בתחושה ממש לא טובה לגבי הכל. מה לדעתכם כדאי לעשות במצב הזה ?

פורסם

כרגע הרכב מתחמם בנסיעה מאומצת?

אם כן יש כנראה שנפרץ לך אטם ראש. יש לבצע בדיקה לאיתור CO2 למערכת הקירור.

אם לא מתחמם בקש שלאחר החלפת הצינור יבצעו בדיקת לחץ ויאתרו עוד נזילות אם יש. בנוסף שיבדקו רטיבות באיזור משאבת המים.

פורסם

שלום רב !

מספר הערות בנוגע להמלצתו של ידידי אביב:

ראשית יש לבצע בדיקת CO2 במנוע חם בלבד!

שניתהאם קיימת תופעת עשן לבן מצינור הפליטה, ועודף מי קירור במיכל העבוי, במנוע חם.?

בברכה

צביקה

פורסם
שלום רב !

מספר הערות בנוגע להמלצתו של ידידי אביב:

ראשית יש לבצע בדיקת CO2 במנוע חם בלבד!

שניתהאם קיימת תופעת עשן לבן מצינור הפליטה, ועודף מי קירור במיכל העבוי, במנוע חם.?

בברכה

צביקה

ביקרתי שוב במכון, פעם רביעית, הוחלפו כל שאר הצינורות במערכת הזו. חלק מהצינורות עברו 12 שנה של פעולה והתעקשתי שיחליפו את כולם. כמו כן הוחלף הפלאנג', הטרמוסטט חדש. אני אעדכן אם עדיין יש בעייה.

אני שוב חייב לציין שלפני החלפת הרדיאטור לא היו חסרים מיים בכל השנה האחרונה. אני בודק מידי שבוע.

לא ראיתי עשן לבן יוצא מצינור הפליטה (הסתכלתי אחרי נסיעה כשהמנוע חם) ,עודף מי קירור אני צריך לבדוק , מה המשמעות של עודף מי קירור במנוע חם ? הרי בזמן פעולה המנוע מזרים מים למיכל הזה ...

פורסם

עדכון

בביקור הרביעי במכון הרדיאטורים הזה בראשל"ץ, הוחלפו כל שאר הצינורות של מערכת הקירור שזה אומר, ציור מים עליון ותחתון ברדיאטור, 2 צינורות חימום לתא נוסעים, והפלאנג'.

בעל המכון החליט לתת לי שיעור אישי על איך בודקים מים ברכב : "כשהאוטו קר אתה בודק רק במיכל העודפים, אל תסתכל ברדיאטור זה לא מעניין אותך מה שקורה שם, רק במיכל, אם חסרים מים ברדיאטור כשהרכב עובד הוא יונק אותם מהמיכל"

מעניין אותי מה דעתכם על זה ....

אח"כ הוא גם הוסיף משהו שלא בדיוק הבנתי על זה שגובה המיים תלוי באיזה מצב כיביתי את הרכב אחרי נסיעה, זה היה לפני שהמאורר נכנס לפעולה או אחרי שהמאורר הפסיק לפעול ... ????? יש בזה משהו ?

כשביקשתי בדיקת לחץ אחרי הרכבת כל הצינורות, הוא אמר לי "אי אפשר לעשות בדיקה הכל שם רטוב, לא נצליח לראות כלום"

כרגע אחרי החלפת כל הצנרת נראה שהמצב השתפר מאד, עשיתי 2 נסיעות ואחרי כל נסיעה חסר ממש טיפה, בערך כף מיים, אבל אני אעשה עוד מספר נסיעות ואז נראה אם זה ממשיך ונהיה חוסר של כמות משמעותית...

אני אמשיך לעדכן, ואני מבטיח לכתוב את כל הסיפור מסודר כסוף סוף המערכת הזו תתפקד כמו שצריך.

פורסם
בטח שחייב ...לאבא שלי יש מכון לרדיאטורים ואגזוזים,ואין מצב שרדיאטור נכנס לאוטו ללא בדיקת לחץ.

אם ככה זה מחזק את ההרגשה שלי שהמכון שהגעתי אליו לא עשה עבודה ממש מקצועית.

1. לא טרחו הוציא את הברגים של התושבות שתופסות את הרדיאטור מלמעלה, פשטו כופפו אותם.

2. לא טרחו לרוקן את הרדיאטור מברז הריקון התחתון, נתנו למים לזרום על כל שטח המנוע.

3. את מקור הנזילות אני גיליתי.

4. לא זכיתי לקבל בדיקת לחץ גם אחרי פעם רביעית שחזרתי עם בעייה של העלמות מים מהמערכת.

בסופו של דבר החלפתי את כל צנרת המים, כולל הפלאנג'. כרגע אחרי 200 ק"מ עדיין לא חסרים מים ואני מקווה שהבעייה נפתרה.

איפה אני יכול לפרסם את ההתרשמות שלי על המכון הזה כאן בפורום ?

פורסם

שים לב בדיקת לחץ ברכב שיש בו קולר לשמן, מומלץ לנתק את הצינורות שנכנסים לקולר ולבצע מעקף. ורק אז לבדוק בלחץ.

הרבה פעמים קולן שמן גיר או מנוע, נפרץ בבדיקת לחץ. דבר שלא יקרה בנסיעה רגילה. וקולר עולה מעל אלף שקלים.

פורסם
.

איפה אני יכול לפרסם את ההתרשמות שלי על המכון הזה כאן בפורום ?

שלום רב !

יש לפרסם כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=247317

פורסם
בטח שחייב ...לאבא שלי יש מכון לרדיאטורים ואגזוזים,ואין מצב שרדיאטור נכנס לאוטו ללא בדיקת לחץ.

בוא תראה לי באיזה חוק/הנחיה כתוב שחייב. אולי התכוונת שרצוי. טוב שאביך עושה את זה. זה עדיין לא אומר שחייב, ורוב המקומות לא עושים זאת, אלא אם יש היעלמות מים לא ברורה.

• תוכן חדש...