Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מד המהירות מזייף. כשמוצג 100 קמ"ש הרכב משייט ב110-120!

נבדק באמצעות GPS, ומול רכב נוסף.

אציין שהצמיגים במידה המקורית (195/65-15), והרכב עבר שיפוץ גיר אצל הבעלים הקודמים.

ככל הנראה גם מד המרחק מזייף בהתאם!

מישהו נתקל בבעיה או יודע ממה נובעת או פתרון?

בתודה

Citroen C5 2007 2.0L HDI

פורסם

זיוף של 8-10 קמ"ש במהירות של 110 קמ"ש נחשב תקין. תהיה בטוח שגם המדידה שלך לא הכי מדוייקת מכיוון שיש לבדוק את מהירות הנסיעה בעזרת GPS כאשר הכביש יישר כמו סרגל.

מפתחות פנים סע...

איזה כייף לי :)

פורסם

ת'לא מבין, זה בגלל שהאוטו שלך צרפתי, וצרפתים זה חרא של מכוניות!

בטח מדדת מול רכב אחר צרפתי, אז מה'תה מתפלא?

ועכשיו ברצינות:

מרק, למיטב ידיעתי זיוף של עד 5 קמ"ש (5 אחוז במאה) הוא מותר ומקובל, כל עוד מד המהירות מזייף כלפי מעלה.

כאן המקרה הוא זיוף כלפי מטה. אני מעריך שמדובר ביותר מעשרה קמ"ש. וזיוף כלפי מטה הוא מסוכן מאוד, לא רק בגלל חברנו השוטרים והמצלמות ואיכות הסביבה (למרות שזה דיזל) אבל פחות מסוכן אחרי שכבר עלית על התקלה!

כמו כן לדעתי הזיוף מותר ומקובל רק במד המהירות, וממש לא במד המרחק (5 אחוז זה המון! לא רק במכירת רכב ושגרת טיפולים, גם כשמודדים מרחקים בכביש או מחפשים תחנה מסויימת בדרך, בעיקר בחו"ל)

פורסם

ההבדלי מהירויות מאוד מפריעה!!! הסטיה דיי גדולה לדעתי, לי אישית אין בעייה שהמחוג יזייף כלפי מעלה.

בבדיקה שבצעתי היום הרכב עובר את המרחק הנכון, סביר להניח שהבעיה היא במחוג.

Citroen C5 2007 2.0L HDI

פורסם
חשבתי שהתכוונת שאתה נוסע במהירות 100 קמ"ש (לפי GPS) והמחוג בלוח השעונים מציג 110 קמ"ש.

אם זו הייתה הבעיה הייתי שמח, לצערי המצב הפוך ה-GPS מראה 100 בעוד שעל הספידומטר המחוג מראה 91-90.

Citroen C5 2007 2.0L HDI

פורסם

עידכון למתענינים.

הלוח שעונים פורק לגורמים, ישנם גלגלי שיניים מפלסטיק בחלק שמחובר למחוג שמעבירים את התנועה למחוג, אחד מהגלגלי השניים היה משוחרר, מסתבר שהציר שעליו הוא יושב שבור והתנועה הייתה מוגבלת, כמובן שהחלק עשוי מפלסטיק כך שלא ניתן לתקן אלא להחליפו. נסעתי לחולון "למחוון" ובקשתי לקנות רק את החלק ספיציפי, בעל העסק (שהתנהגותו במילים עדינות לא הייתה נחמדה) אמר שהוא לא מוכר את החלק אבל תיקון כזה עולה כ-400 שקלים לפני מע"מ. אני החלטתי שאני לא משלם את הסכום והולך לחפש אלטרנטיבה נוספת קרי לחפש לוח מפרוק, נזכרתי שעברתי בדרך לחולון על פרוקיות שהיו בצידי הדרך, כשנכנסתי לפרוקיה ראיתי לוח שעונים שבור של רנו מגאן זרוק והבחנתי ששני הלוחות של ה-C5 ושל המגאן מאותו יצרן Jaeger, הצצה לתוך הלוח, אני רואה שהם חולקים את אותם חלקים ממש אותו מספר חלק 1:1, את הלוח קניתי ב-100 שקלים ההחלפה לקחה כחמש דקות.

בדיקה עם GPS לראות שאין שם זיופים הכל תקין ממש מדוייק כמו ה-GPS.

שנה טובה

Citroen C5 2007 2.0L HDI

• תוכן חדש...