Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים ולילה טוב.

אני צריך את עזרתכם.

אני רוצה לקנות כמתנה לאחי הגדול את אחד מהדברים הבאים:

http://www.muflaim.co.il/details.asp?name=track_cars

http://www.muflaim.co.il/details.asp?name=track_thrill

נראה כמתנה מושלמת בשבילו כחולה הגה (גם אני אגב).

בכל אופן למישהו יצא להתנסות בזה?

החברה הזאת ימים מופלאים שווה משהו? אפשר לסמוך עליהם?

המדריכים שם מקצועיים?

ואיזה מהשתיים עדיף (מחיר לא חשוב)?

בתודה מראש איתי.

(ניסוח כותרת חדש)

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי איתי,

ראשית, כל הכבוד על הרעיון, אני בטוח שאחיך יעריך את זה.

אני מתרשם שאע"פ שאתה מצהיר על עצמך כ"חולה הגה", אתה עדיין לא ממש מתמצא בתחום.

אי לכך, אני אשתדל להתנסח באופן פשוט ולתת לך את התמונה הגדולה, בלי להסתמך על ידע קודם.

נכון להיום, בישראל:

• אין מסלולים חוקיים
  • אין מרוצים חוקיים

אי לכך, אף חברת ביטוח לא תבטח רכב שהשתמשו בו לצרכים כאלה, משום שזה לא חוקי. אם חלילה

יקרה משהו במהלך ה"חווייה", הלקוח ידפק קשות, כפי שכבר קרה מספר פעמים בעבר עם בעלי עסקים

שהעבירו "חוויות" דומות עם רכבי שטח באזור השרון. ההצהרה על דפי האתר לגבי כך ש "אין דרך טובה

מזו להוכיח את יכולות הנהיגה על המסלול" היא בולשיט שגובל בפלילים. אל תתפתה לזה, או שתהיה מוכן

לשאת בתוצאות.

השקעה חכמה יותר של הכסף, במסגרת החוק, היא קורס נהיגה מתקדמת. את זה אפשר לעשות עם רכב

מיוחד או עם הרכב שלך, אצל מספר בתי ספר ומדריכים פרטיים בארץ. התחום פרוץ למדי, וכל אחד בימינו

יכול להכריז על עצמו כ"מדריך", אבל יש מקומות ואנשים ספציפיים שידועים כמוסדות אמינים עם רשיון וביטוח

מתאימים. ע"מ לבדוק את האפשרויות לקורס כזה, בצע חיפוש בפורום עם המונחים "דרייב ארט", "מסלולים"

ו"אלטרנתיבי". אלה בתי הספר הגדולים והמוכרים בתחום, ואצלם אפשר לעשות קורסים שונים בכביש ובשטח,

המתאימים לנהגים חדשים או ותיקים, בהתאם לצורך. בתחום ההדרכה הפרטית יש את דני גלטר, עודד לפיד

ואייזיק דווידוביץ' המעבירים הדרכות כביש 1:1.

בשורה התחתונה, לא הייתי סומך על מוכרי החלומות בקישורים שהבאת. הם יוצרים רושם של קומבינטורים,

לא מביאים שום סימוכין לגבי הסגל שלהם, ויש סיכוי טוב שאינם מבוטחים. מ"חוויות" כאלה מומלץ להימנע.

בהצלחה.

פורסם

כי עושה רושם שהם די בסדר.כשדיברתי עם הטלפנית היא אמרה שיש להם מסלול חדש בכוכב יאיר (שלראשונה בארץ נבנה במיוחד כמסלול מירוצים מאפס). וכששאלתי אותה על זמינות היא אמרה שעד אוקטובר אין כי הם מחכים לאישורי משטרה. נשמע לי די אמיתי. יש מישהו שממש היתנסה איתם? שיכול להעיד אם הם בסדר או לא? כי פשוט אני לא חושב שיש לנו את הזמן לקורס באורך מלא. ודי יהיה חסר את האלמנת של תחרותיות שזה היה אמור להיות חלק ביום הזה.

פורסם

המסלול בכוכב יאיר ידוע לשמצה, בצע חיפוש בפורום ותראה בעצמך.

בשורה התחתונה - הוא לא חוקי ולא יהיה חוקי, לא באוקטובר ולא ב-2012. פשוט לא.

הסברתי לך את המצב, ועכשיו אתה מנסה לשכנע את עצמך ואותי שזה בעצם תקין וע"פ חוק. זה לא. נקודה.

קורס נהיגה מתקדמת לוקח בין חצי יום ליום שלם, לא חודשיים. זאת האלטרנטיבה ההגיונית היחידה, למעט קארטינג.

פורסם
המסלול בכוכב יאיר ידוע לשמצה, בצע חיפוש בפורום ותראה בעצמך.

בשורה התחתונה - הוא לא חוקי ולא יהיה חוקי, לא באוקטובר ולא ב-2012. פשוט לא.

סליחה, אבל מאיפה הבאת את זה? המסלול בכוכב יאיר מצוין ללימוד נהיגה ספורטיבית. הוא לא "ידוע לשמצה" ולא כלום. החברה עצמה אמינה בהחלט ומוכרת בתחום. אני מכיר אישית את הבעלים וחלק מהמדריכים, ובהחלט אפשר לסמוך עליהם.

אם אתה רוצה להתאמן בנהיגה ספורטיבית, המסלול הזה הוא המקום הכי בטוח שאפשר לעשות את זה בארץ, כרגע. כמובן שיש אלמנט של סיכון - בכל ספורט מוטורי יש.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, אם מדובר בך או במישהו מהסצנה ואתם רוצים לעשות שם "אימון", זה דבר אחד.

אם מדובר במישהו מהרחוב שלא כ"כ מבין למה הוא נכנס, אני מצפה מהם לכל הפחות להציג רשיון עסק, להצהיר בכתב שהם מבוטחים (באתר או על גבי חוזה כלשהו) ולומר כמה מילים על המדריכים. עד שאראה את זה, אני יוצא מנק' הנחה שזה לא חוקי, שזאת קומבינה, ושהמסלול בכלל לא קיים כמסלול, אלא כשטח חלקאי. למיטב זכרוני זאת גם הסיבה שהרשויות הביאו לשם את הבולדוזרים בפעם הקודמת.

פורסם

Derish

אני לא מבין מדוע אתה כותב את הדברים בכזה בטחון ומאיפה יש לך את זכות לקבוע מבלי לבדוק ולשאול אם זה באמת כך !

אולי השתנו דברים ? אתה מדבר על מה שהיה לפני שנתיים ויותר !

נראה לי מאוד מוזר ! ידוע לשמצה ! לא בטוח ! איזו הכשרה או ניסיון לך ,יש אם כך אתה מתבטא ? ספר לנו ...

מישל

פורסם
אי לכך, אני אשתדל להתנסח באופן פשוט ולתת לך את התמונה הגדולה, בלי להסתמך על ידע קודם. זו בדיוק הבעיה במה שאתה כותב , בלי ידע

נכון להיום, בישראל:

• אין מסלולים חוקיים
  • אין מרוצים חוקיים

אי לכך, אף חברת ביטוח לא תבטח רכב שהשתמשו בו לצרכים כאלה, משום שזה לא חוקי. אם חלילה

יקרה משהו במהלך ה"חווייה", הלקוח ידפק קשות, כפי שכבר קרה מספר פעמים בעבר עם בעלי עסקים

שהעבירו "חוויות" דומות עם רכבי שטח באזור השרון. ההצהרה על דפי האתר לגבי כך ש "אין דרך טובה

מזו להוכיח את יכולות הנהיגה על המסלול" היא בולשיט שגובל בפלילים. אל תתפתה לזה, או שתהיה מוכן

לשאת בתוצאות.

השקעה חכמה יותר של הכסף, במסגרת החוק, היא קורס נהיגה מתקדמת. את זה אפשר לעשות עם רכב

מיוחד או עם הרכב שלך, אצל מספר בתי ספר ומדריכים פרטיים בארץ. התחום פרוץ למדי, וכל אחד בימינו

יכול להכריז על עצמו כ"מדריך", אבל יש מקומות ואנשים ספציפיים שידועים כמוסדות אמינים עם רשיון וביטוח

מתאימים. ע"מ לבדוק את האפשרויות לקורס כזה, בצע חיפוש בפורום עם המונחים "דרייב ארט", "מסלולים"

ו"אלטרנתיבי". אלה בתי הספר הגדולים והמוכרים בתחום, ואצלם אפשר לעשות קורסים שונים בכביש ובשטח,

המתאימים לנהגים חדשים או ותיקים, בהתאם לצורך. בתחום ההדרכה הפרטית יש את דני גלטר, עודד לפיד

ואייזיק דווידוביץ' המעבירים הדרכות כביש 1:1.

בשורה התחתונה, לא הייתי סומך על מוכרי החלומות בקישורים שהבאת. הם יוצרים רושם של קומבינטורים,

לא מביאים שום סימוכין לגבי הסגל שלהם, ויש סיכוי טוב שאינם מבוטחים. מ"חוויות" כאלה מומלץ להימנע.

בהצלחה.

הסברתי לך את המצב, ועכשיו אתה מנסה לשכנע את עצמך ואותי שזה בעצם תקין וע"פ חוק. זה לא. נקודה.

קורס נהיגה מתקדמת לוקח בין חצי יום ליום שלם, לא חודשיים. זאת האלטרנטיבה ההגיונית היחידה, למעט קארטינג.

סליחה, אבל מאיפה הבאת את זה? המסלול בכוכב יאיר מצוין ללימוד נהיגה ספורטיבית. הוא לא "ידוע לשמצה" ולא כלום. החברה עצמה אמינה בהחלט ומוכרת בתחום. אני מכיר אישית את הבעלים וחלק מהמדריכים, ובהחלט אפשר לסמוך עליהם.

אם אתה רוצה להתאמן בנהיגה ספורטיבית, המסלול הזה הוא המקום הכי בטוח שאפשר לעשות את זה בארץ, כרגע. כמובן שיש אלמנט של סיכון - בכל ספורט מוטורי יש.

רוני

דריש שלום.

אוסף שטויות כזה כבר מזמן לא עלה לכאן.

מה שחוקי לגבי פעילות של פלוני חוקי גם לגבי פעילות של אלמוני.

לא מדובר במירוצים לא מדובר במסלולים לא חוקיים.

אני בעל רשיון נהיגה תקף ואתה בעל רישיון נהיגה תקף עולים על רכב סטנדרטי שיש לו בטוח חובה המבטח כנגד נזקי גוף ויש בטוח מקיף החל על כל נהג שמבטח בפני נזקי רכוש לרכב בו נוסעים וכנגד נזקי רכוש של צד ג' ויוצאים לדרך.

עד לכאן הכל חוקי והכל מבוטח.

מותר לי לעלות על כל כבישי ישראל וביניהם נכלל גם כביש הנקרא מסלול כוכב יאיר. הוא עונה להגדרת דרך לפי חוקי המדינה .

גם עד לכאן הכל חוקי ומבוטח .

לידי יושב מישל או יענקלה או רוני או ראם סמואל. כולם טובים ואין אחד שהוא חוקי והשני לא.

ושם הם מלמדים אותי כיצד לנהוג יותר טוב . חוקי? לא . חוקי למהדרין כן!!!!!!!

לכן כפי שאמרתי כל מה שכתבת שווה ....אשתמש בלשונך בולשיט אחד ענק.

כל מה שצריך הבחור לבדוק הוא רמת המדריכים ורמת כלי הרכב שהם נותנים לך לנהוג בהם. לא פחות ולא יותר. כמו שאתה עושה בכל בחירת שירות או רכישה שאתה עושה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

טוב דבר ראשון לא תיכננתי ויכוח. דבר שני אני לא מנסה להצדיק את החברה הזאת אין לי שום אינטרס. רק רציתי עוד חוות דעת. בנתיים התקשרתי לחברות שהצעת: במסלולים ואלטרנטיבי לא היתה תשובה. בדרייב ארט היא הבטיחה לחזור אלי בתוך 24 שעות.מה שכן מבירור יוצא שכל החברות מציעות דברים דומים. נהיגה על מאזדה מייטה בדרך הררית או שיעורים במסלול. יכול להיות שכולם עובדים יחד? אז בקיצור מה עדיף אחד מבתי הספר או זה? אני מבולבל לגמרי.

פורסם

לפני שבוע עשינו יום מסלול של PSI בכוכב יאיר. קודם כל המסלול מעולה מבחינת סלילה והוא מעניין ומאתגר.

לגבי האישורים של המסלול אין לי תשובה מוסמכת. כשהיינו ביום מסלול ה"חברים" הכחולים שלנו הגיעו להפסיקו לנו אותו בגלל איזה תלונה על כך שאין למסלול אישורים או איזה הנפצה דומה.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
רוני, אם מדובר בך או במישהו מהסצנה ואתם רוצים לעשות שם "אימון", זה דבר אחד.

אם מדובר במישהו מהרחוב שלא כ"כ מבין למה הוא נכנס, אני מצפה מהם לכל הפחות להציג רשיון עסק, להצהיר בכתב שהם מבוטחים (באתר או על גבי חוזה כלשהו) ולומר כמה מילים על המדריכים. עד שאראה את זה, אני יוצא מנק' הנחה שזה לא חוקי, שזאת קומבינה, ושהמסלול בכלל לא קיים כמסלול, אלא כשטח חלקאי. למיטב זכרוני זאת גם הסיבה שהרשויות הביאו לשם את הבולדוזרים בפעם הקודמת.

אתה שם לב שמה שאתה עושה זה לקבוע אשמים לפני שהוכחה חפותם, נכון? חשבת אולי לעבוד הפוך, ולא להחליט שכולם עבריינים מראש, ולצפות מהם להוכיח לך ההפך?

אתה גם טועה בנוגע לסיבה האמיתית שהמסלול נהרס בפעם הקודמת, ובטח בנוגע למצבו כיום, אבל לא נפתח את זה עכשיו.

טוב דבר ראשון לא תיכננתי ויכוח. דבר שני אני לא מנסה להצדיק את החברה הזאת אין לי שום אינטרס. רק רציתי עוד חוות דעת. בנתיים התקשרתי לחברות שהצעת: במסלולים ואלטרנטיבי לא היתה תשובה. בדרייב ארט היא הבטיחה לחזור אלי בתוך 24 שעות.מה שכן מבירור יוצא שכל החברות מציעות דברים דומים. נהיגה על מאזדה מייטה בדרך הררית או שיעורים במסלול. יכול להיות שכולם עובדים יחד? אז בקיצור מה עדיף אחד מבתי הספר או זה? אני מבולבל לגמרי.

גם לדרייב ארט וגם לימים מופלאים יש מיאטה המשמשת לאימוני נהיגה. אלו מכוניות שונות. למסלולים יש מכוניות אחרות ולאלטרנתיבי אני לא יודע מה יש כיום.

למסלולים יש מגרש חנייה בראש העין והם עושים גם אימונים בכביש (רק כמובן, בנהיגה פחות אגרסיבית). לאלטרנתיבי יש מגרש חנייה ברמת הכובש והם פועלים באותו האופן. רק לימים מופלאים יש את המסלול בכוכב יאיר לשימושם.

לפני שבוע עשינו יום מסלול של PSI בכוכב יאיר. קודם כל המסלול מעולה מבחינת סלילה והוא מעניין ומאתגר.

לגבי האישורים של המסלול אין לי תשובה מוסמכת. כשהיינו ביום מסלול ה"חברים" הכחולים שלנו הגיעו להפסיקו לנו אותו בגלל איזה תלונה על כך שאין למסלול אישורים או איזה הנפצה דומה.

המשטרה מתנכלת זה חודשים למסלול בכוכב יאיר "תודות" למגוון נשמות טובות. המסלול משמש כיום להבנתי להדרכת נהיגה מתקדמת, אך יש לשמור על רמת הרעש שבו ועל כן המשטרה מופיעה מדי פעם (ואולי יש עוד סיבות).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אם זה שיעורים במסלול, ובהנחה שבאמת מדובר באנשים שניתן לסמוך עליהם (אני סומך על דעתו של רוני בעניין), אזי אין מניעה עקרונית ללכת על זה. הבעיה מתחילה כשמודדים זמנים. אז זה כבר לא הדרכה, זה מירוץ לכל דבר, וזה לא חוקי ולא מבוטח.

לכל האנשים שיש להם בעיה אישית איתי ועם עמדותיי בנושא, אני מזכיר לכם שלא המצאתי את החוקים. המשטרה אוהבת לבקר בכוכב יאיר ומקומות דומים כי הם מטרות קלות. לא הייתי רוצה לראות את אחיו של פותח השרשור מנסה להסביר לשוטרים מדוע הוא עוסק בפעילות בלתי חוקית, או נפגע חלילה בהתנגשות ומנסה להוכיח לחברת הביטוח (אם יש כזאת בכלל) שהוא היה בשיעור ולא במירוץ. מבט קצר באתר האינטרנט שלהם יפריך את הטענה הזאת ויאפשר למבטח להתנער מאחריות, ואז אני רוצה לראות אתכם, גיבורי המקלדת, נלחמים בשמו בבית המשפט ומנסים להוכיח שהוא בסה"כ "יצא לנסיעה על הכביש הנקרא מסלול כוכב יאיר". תהיו מציאותיים.

במידה ובעלי המתחם יכולים להציג מסמך רשמי המצהיר עליהם כמדריכים, ובמידה ומדידת זמנים אינה מתבצעת באופן פתוח (נגיד, שלט מואר או הכרזה ברמקולים), אז סבבה - זה יכול להיות אחלה חווייה. אם לא, זה בהחלט יכול להפוך לסיוט. אני לא מקבל את הטענה שזאת פעילות פנאי ככל הפעילויות. זאת לא. הדרכות נהיגה וספורט מוטורי בישראל זה נושא שנוי במחלוקת, ואני מצפה מכל נותן שרות בתחום הזה לנקוט בגילוי מלא לפני שהוא מציע שירותים כלשהם.

פורסם

אתה מה זה קופץ למסקנות. מדובר בחברת הדרכת נהיגה מוכרת וידועה, ואולי פספסתי אבל בשום מקום לא ראיתי שמדובר על מרוץ עם מדידת זמנים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

דריוש "יקירי". אוסף כזה של שטויות כבר לא קראתי מזמן!

מי אתה ומה מקנה לך את היכולת לקבוע לגבי החוקיות של המסלול עכשיו ובעתיד? אולי אתה יודע משהו שאני לא יודע?

בבקשה שתף!

המשטרה אוהבת להציק למסלול מכמה סיבות בכללם לחץ של קבוצת פרוטקציונרים מכוכב יאיר שהזמזום העולה מהמסלול בסופי השבוע מטריד את מנוחתם וגם מתקפה כללית על חובבי הרכב בישראל. לא ארחיב הרבה בנושא אבל כל הפורומים נמצאים כיום במעקב של המשטרה והיא יודעת על כל פעילות שנקבעת (כולל בפורומים סגורים!), ראו הוזהרתם.

ברמה החוקית ישה צודק לחלוטין ואין צורך להרחיב על דבריו (הבנאדם יודע לכתוב! זה כבר ראיתי בשרשורים קודמים) רק אוסיף שלמסלול יש ביטוח צד ג' בסך 5 מיליון ש"ח למקרה המכסה פעילות בכל כלי רכב (כולל ללא רישוי) וגם למטרות ספורטיביות. הדרכות מכוסות בביטוח חובה ואין ולא אמורה להיות בעיה, אבל אפילו אם תתעורר בעיה, בשביל זה יש את הביטוח של המתקן (קוראים לזה ביטוחים צולבים). לראיה: הביטוח נבדק ונמצא מתאים ע"י יועצי הביטוח של הרשות השניה לקראת צילומי התוכנית "רישיון להנות" - המופע המוטורי לשעבר של אלי אילדיס, המשודרת בימים אלו.

אני יודע שפה זה פורום פתוח וכל אידיוט הוא מלך, אבל לך דריוש אציע להיות קצת יותר זהיר במה שאתה כותב בפעמים הבאות.

אין לי כל רצון להתייחס לחברות ההדרכה - כולם טובים, כולם מקצועיים וכולם חברים...

ברק

• תוכן חדש...