Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני יומיים פתחתי כאן אשכול, פתחתי את המכסה מנוע ומצתי שהנוזל קירור הוא טיפה מתחת למינימום(יש לי סקודה פאביה חדשה כחצי שנה), עכשיו התקשרתי למוסך מורשה, ומה שאמרו לי פשוט להוסיף מים מזוקקים(הוא אמר אפילו מים מינרלים או מי גשם) הכי חשוב רק לא לשים מי ברז, בקריאה בפורומים הבנתי שצריך להוסיף רק מי ברז.

עכשיו אני מבולבל מכמה סיבות:

1)מה להוסיף? מים מזוקקים או מי ברז?

2)פעם שעברה שפתחתי את האשכול אמרו לי לגשת למוסך.

מה לעשות? אני מאוד מבובלבל

תודה מראש

פורסם

לא מוסיפים מים מזוקקים!

לא מוסיפים מים מהברז!

לא עומדים עם כד בחוץ מתחת לטיפות הגשם ולא מחכים שהמזגן ימלא את הג'ריקן בחוץ!

גש לכל מוסך שמחזיק או כזה שמתעסק עם רכבי VAG ותרכוש לך G12 שישב לך בבית/תא המטען לכל מקרה שבו תצטרך להוסיף מעט נוזל קירור.

ב-6 של ההורים שלי, שנה אחרי שהרכב נרכש היה חסר מעט מי קירור.

עברתי עם הרכב יום אחד ליד המורשה המטפל, נכנסתי, אמרתי ותוך דקה שפכו לי כמה מיליטרים של הנוזל המקורי.

עם היאריס TS, שלה עשיתי רענון נוזל קירור, הגעתי אחרי כמה חודשים למוסך שטיפל ברכב כדי לרכוש את הנוזל קירור שנלקח לשימוש (כי היה חסר מעט במיכל) ומלבד הקניה של הנוזל המוסך מילא קצת את החסר באותו נוזל קירור (שעולה פי 2 מאלו המוכרים בשוק).

(היום בבית יושבים להם זה לצד זה ג'ריקן של נוזל קירור מתאים ל-6 ואחד מתאים ליאריס.)

אם בכל זאת אתה לא מעוניין לקנות נוזל קירור- גש ישירות למורשה ותבקש שיוסיפו.

קשה לי להאמין שיסרבו.

פורסם

אבל לפי מה שהבנתי הנוזל אמור להיות מהול במים, אז אם אני אוסיף מהנוזל קירור זה לא יכול לגרום לנזק?

כמה זמן עוד אפשרי לנסוע ככה?(זה ממש אולי ב 1-2 מלימטרים מתחת לקו המינימום), כי אני מאוד עמוס בזמן האחרון וואני אצטרך לנסוע במיוחד למוסך מורשה)

פורסם

איך יכלו להיות שחסר נוזל קירור במיוחד שהרכב חדש ועוד באחריות יצרן.

גש למוסך, עזוב את הטלפון ובקש שיבדקו אם ומיהכן יש נזילה

במידה ולא ימצאו, ימלאו לך G12 מקורי (ללא עלות) וישלחו אותך לדרכך ויציינו במידה ושוב יהיה חסר שתחזור אליהם לבדיקה מעמיקה יותר.

בכל מקרה תוודא שהם מזינים את הנתון למחשב למעקב עתידי

בהצלחה

Golf 2008 MK5

פורסם

כן הייתי מופתע, ציפיתי שהוא יאמר לי לגשת למוסך לבדיקה, וכשהוא אמר לי למלא לבד פשוט התבלבלתי וכבר לא ידעתי מה לעשות.

טוב אני אגש מחר למוסך אין ברירה

פורסם
אבל לפי מה שהבנתי הנוזל אמור להיות מהול במים, אז אם אני אוסיף מהנוזל קירור זה לא יכול לגרום לנזק?

כמה זמן עוד אפשרי לנסוע ככה?(זה ממש אולי ב 1-2 מלימטרים מתחת לקו המינימום), כי אני מאוד עמוס בזמן האחרון וואני אצטרך לנסוע במיוחד למוסך מורשה)

אתה לא חייב לנסוע למורשה בכדי להוסיף נוזל קירור G12+ או G12++. אתה יכול לרכוש את הנוזל גם במוסך רון או אצל הפרסי ברחוב יצחק שדה בת"א.

מהל בכלי קיבול כוס G12++ והוסף כוס מי-ברז ולאחר מכן מלא את הנוזל המהול למיכל העיבוי.

איזה כייף לי :)

פורסם

להגיע לתל אביב זאת בעיה אצלי, כי אני מהצפון, ככה שיהיה עדיף לי להכנס למורשה בגלל המרחק.

אני אנסה להתקשר לעוד מוסך מורשה לבדוק אם התגובה תהיה אותו הדבר סתם בשביל העניין, לבדוק האם חוסר המקצועיות הזאת ככה בכל המוסכים.

פורסם

לצערינו הזלזול של מוסכים מסויימים וחוסר הידע בתשובה שקיבלת מהמוסך המורשה מרגיזים ביותר.

קיבלת ממני תשובה יותר מקצועית מאשר שתקבל מרוב המוסכניקים.

פורסם
מהל בכלי קיבול כוס G12++ והוסף כוס מי-ברז ולאחר מכן מלא את הנוזל המהול למיכל העיבוי.

מרק, האם אין נוזל G12 המתאים כבר לשימוש?

אנני בקיא בנוזל הקירור הרשמי של VW, אבל אני יודע אצל מספר יצרנים אחרים שהנוזלים מגיעים כבר מהולים ביחס היעיל ביותר.

פורסם

BMW אני עשיתי חיפוש בכל הפרום הזה, ולפי מה שהבנתי הנוזל צריך להיות מהול במים ביחס של 1:1(קראתי שחלק עושים גם 40% נוזל ו 60% מים)

בכל מקרה אני אכנס למוסך מחר נראה מה יהיה להם להגיד.

פורסם

בנוזלי קירור שהם לא מוכנים לשימוש אכן מומלץ להגיע ליחס של 60%-40% ואפילו 70%-30 יכול להספיק ברוב המקרים (ככה זה לפחות בנוזל הקירור הירוק של פרסטון).

מפליא אותי ש-G12 לא משווקים מוצר שהוא כבר מוכן לשימוש.

פורסם

G12++ או G12+ המקורי של הייצרן לא משווק מוכן לשימוש אבל ניתן למצוא נוזל תחליפי שווה ערך למקורי שהינו מוכן לשימוש ואין צורך לדלל אותו לפני השימוש.

אינני זוכר מי משווק אותו בארץ אבל בצע חיפוש בפורום ואולי תמצא את שם הייצרן או/גם המשווק.

פורסם

גם אני רוצה להתעלק על השרשור ולשאול כמה שאלות:

הנוזל קירור אצלי ברכב (GTI 2010) הוא ורוד(מהמפעל) ולפי הספר רכב זה אכן אמור להיות G12++.

(בטח גם בסקודה זה כך)

ביקרתי אצל השחר מוטורס במוסך וחשבתי לקנות בקבוק 1.5 ליטר של G12++ כדי שיהיה בהישג יד אבל משום מה היה לבקבוק פקק סגול (מרמז על נוזל קירור בצבע סגול?)

(אגב, עלותו היא 60 ש"ח.)

בסופו של דבר וויתרתי כי אני יודע שיש חשיבות לתאימות בין הנוזלי קירור ואינני יודע אם זה מתאים לערבב צבעים?

בנוסף המים מהברז אצלי בבית מסוננים מאבנית עם פילטר בצינור הראשי בכניסה לבית, האם זה מספיק טוב?

כששאלתי במוסך המורשה היום הם אמרו לי שמים מהברז זה מספיק טוב כי הG12++ מפצה עליהם, עושה אותם שמנונייים ורציתי לוודא את זה.

אם ישנם משקעים בסופו של דבר האם יש פילטר בדרך שמסנן אותם ואפשר לנקותו?!

וכשאתם אומרים "מיכל עיבוי" אתם מתכוונים למיכל מילוי נוזל קירור? :)

מצטער על ארטילריית השאלות,

מודה מראש,

--רן.

פורסם

בנוסף המים מהברז אצלי בבית מסוננים מאבנית עם פילטר בצינור הראשי בכניסה לבית, האם זה מספיק טוב? כן

כששאלתי במוסך המורשה היום הם אמרו לי שמים מהברז זה מספיק טוב כי הG12++ מפצה עליהם, עושה אותם שמנונייים ורציתי לוודא את זה.

אם ישנם משקעים בסופו של דבר האם יש פילטר בדרך שמסנן אותם ואפשר לנקותו?! אין צורך לדאוג, אפשר לעשות רענון נוזל קירור וניקוי המערכת במידת הצורך (לפי הוראות יצרן)

וכשאתם אומרים "מיכל עיבוי" אתם מתכוונים למיכל מילוי נוזל קירור?

כן.

לפי זה:

4815d1229594632-023758.jpg

יש כאן סתירה בין צבע הנוזל שציינת (ורוד) לבין הצורך להשתמש ב-G12++ שהוא בכלל סגול.

תבדוק שוב את הצבע הקיים אצלך במיכל העיבוי, הוא כנראה סגול (לדעתי).

פורסם

BMW, תודה על התגובה.

ממש מוזר, אבדוק שוב מחר למרות שאני דיי בטוח שהוא ורוד ולא סגול.

אולי במפעל בגרמניה עדיין מסיימים בקבוקים של G12?! :)

בכל מקרה, לא אמורה להיות בעיה עם G12++ החדש כי הוא תואם לG12 הישן נכון?

• תוכן חדש...