Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי פורום,

אני טס לשבועיים לחו"ל (שבוע עבודה ארה"ב ושבוע כנראה חופש במרכז אמריקה). אחרי בדיקה בארון גיליתי שני חייב מזוודה חדשה (טרולי גדול).

הגדלים הנפוצים הינם 26''-32''.

אני מתכנן קצת שופינג בגדים ברה"ב תוך כדי.

האם עדיף לקנות 32'' ולשים בה גם את הקניות (המזוודה נראית ממש ענקית)? לא לא גדול מדי?

או שעדיף לקנות 26''+28'', לטוס איתן אחת בתוך השניה(זה נכנס בול) ואז לפצל בשביל הקניות? זה נוח להסתובב עם 2 טרולי? במרכז אמריקה?

או לקנות רק 28'' ומקסימום לקנות עוד תיק אם יהיה צורך?

עזרתכם,

תודה.

פורסם

בוודאי שהתלבטות בין 2 מזוודות ומזוודה אחת, עדיף אחת גדולה.

להסתובב עם 2 מזוודות זה לא נוח, מצד שני, תלוי כמה אתה מסתובב.

28'' מספיקה ביותר, גם 26''. אם אתה רק רוצה שיהיה לך הרבה מקום אכסון בשביל להביא לארץ תקנה תיק לפני הטיסה חזרה ותכניס שם את כל מה שאתה צריך.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

בשנתיים האחרונות אני טס ונוסע בתדירות גבוהה במסגרת העבודה.

יש לי שתי מזוודות, לנסיעות של עד שבועיים ומעל, 21" ו-28" בהתאמה.

מנסיוני האישי בלבד, אני ממליץ להימנע ממזוודות גדולות, שהן טעות נפוצה.

מזוודה גדולה שוקלת הרבה, אינה נוחה להעמסה על אוטובוס או מונית וגם בעייתית אם תגיע לחדר קטן במלון,

או אם המעלית לא תעבוד ותצטרך להעלות אותה במדרגות. כמו כן, מזוודה גדולה יוצרת אשליה של מקום רב,

אבל אם תעמיס אותה עד הקצה, אתה עלול למצוא את עצמך עם משקל יתר רציני, וזה יכול לעלות לך ביוקר.

התשובה לשאלה שלך תלויה מאד גם בהרגליך האישיים. כמה פריטי לבוש אתה צריך לתקופה של שבועיים?

כמה זוגות נעליים? כדאי גם לבדוק מה מזג האוויר הצפוי באזור אליו אתה נוסע (אם חם, תצטרך יותר בגדים

להחלפה. אם קר, אז בגדים חמים שוקלים יותר).

באופן כללי, אני חושב שמזוודה בסד"ג של 25" צריכה להספיק. אם תעשה שופינג בארה"ב ותראה שחסר לך

מקום, תמיד אפשר לקנות תיק זול בעשר דולר שתוכל להשתמש בו לנסיעה חזרה.

טיסה נעימה!

פורסם

בד"כ כשאני מתכנן שופינג ביחו"ל, אני מחלק אותו לשני חלקים מתוקצבים. ונוסע עם מזוודה די ריקה (גודל משתנה, אף לא מדדתי, בד"כ הבינוניות), וקונה פריטי לבוש שם, אח"כ לקראת סוף הטיול אני משלים את מה שרציתי. וככה נוסע די "קל". עוד אופציה שעשישיתי היתה לטוס עם תיק גב קטן עם שני סטים של בגדים (חמים וקרים), וככה גם דילגתי על בדיקת כבודה טעשיתי צ'ק אין מהיר און ליין. את המזוודה קניתי בכלל בoutlet שבו עשיתי שופניג.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

חבר'ה,

תודה על התגובות.

ככל הנראה אני אלך בעצתכם על 28'' (התלבטתי בין ה-32'' ל-28'' מלכתחילה), אולי בשילוב עם טרולי למטוס (20.5'').

זה ממש מציק 2 מזוודות? או שאולי יש פטנט לחבר את המזוודה הקטנה לגדולה?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שאלה אחרונה לפני קניית 28''.

מבחינת חברות תעופה, זה גודל סביר (מידות וכו')? לא יעשו בעיות שהמזוודה גדולה מדי?

- השאלה בעיקר על צפון אמריקה

פורסם

תודה על התגובות-

יש 3 מזודות מועמדות (של אותו היצרן, רק הדגמים שונים, תתעלמו מהמחיר הרשום עליהן), מישהו מכיר ?

http://www.alter.co.il/prod_view.asp?id=216

http://shop.lametayel.co.il/cgi-bin/lametayel/506628.html?id=MBWUVGLY

http://shop.lametayel.co.il/cgi-bin/lametayel/506727.html

ההבדל היחיד שמצאתי הוא בכמות הגלגלים (4 לעומת 2), אבל ה 4 הם בולטים וה-2 הם חצי שקועים (שזה נראה לי עדיף).

יש עוד הבדלים שאני מפספס?

מה דעתכם (DERISHׂ)?

פורסם

בעקרון, כמה שפחות "רואים גלגל" ככה עדיף.

סמסונייט ושות' מאד גאים בהמצאה האחרונה שלהם של הגלגלים שמסתובבים על צירם (כמו בלינק השני שלך). בפועל, כבר יצא לי לפגוש כמה אנשים שגלגל אחד כזה עף להם (באופן לא מפתיע) באחת הטיסות, ועכשיו הם די תקועים, כי זה חלק חילוף שלא קל למצוא וגם די בעייתי להרכיב. בקיצור, גימיק יפה ונח, אבל בסיכון גבוה ולכן לא מומלץ. במזוודה קטנה של 10 ק"ג זה פחות בעיה, אבל תאר לעצמך את הדבר הזה מתגלגל בתא המטען עם 30 ומשהו קילו נופלים עליו... ואז תאר את עצמך צולע עם המזוודה הפיסחת הזאת למשך שאר הטיול.

אם יש לך אפשרות למתוח את התקציב (או לנצל קשרים) ולקנות מזוודה בסגנון של Deuter Traverse, זאת האופציה הכי טובה. אמנם בסד"ג שאתה מחפש הם די יקרים (~1200 ש"ח), אבל אם כבר להשקיע, אז זה השילוב הכי טוב בין איכות לעמידות, ללא אלמנט פוזה. מבחינה טכנולוגית, יש להם את הגלגלים הכי טובים, שגם ניתנים לפירוק בקלות עם מפתח אלן וקיימים באינטרנט כחלק חילוף עם מק"ט. גלגל כזה לא סביר שיתפרק, אבל גם אם כן, ניתן להרכיב אחד חדש בדקות ספורות, ומבלי לפתוח את המזוודה.

fef8eaef8912304.jpg&height=350

עם המבחר שהצגת קשה ליפול, זאת תהיה קניה מוצלחת בכל מקרה. אם אתה רוצה לכוון גבוה יותר, לך על ה-Deuter.

אני ממליץ לך להעיף מבט באתר הזה ע"מ לקבל רעיונות נוספים ומידע טכני בנושא. הוא אמנם בגרמנית, אבל די אינטואיטיבי.

בהצלחה.

פורסם

DERISH

תודה על התגובות.

אני די "נעול" על הלינקים ששמתי מסיבה טכנית- התקציב למזוודה הוא עד 450 ל 28''. ממה שראיתי בחנויות, אלא המזוודות הכי טובות שאני יכול לממצוא בתקציב זה - תפירה, בד וריצ'רצ'ים (אני יכול לרכוש אותם דרך העבודה במחיר הנמוך משמעותית מהחנויות).

אני אלך כנראה על הדגם עם ה-2 גלגלים.

• תוכן חדש...