Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגאן 2 2005 - בעיה בגיר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתחילת נסיעה, בהעברת הילוך מראשון לשני, ישנה הרגשה של החלקה , (כמו בגיר ידני כשמחזיקים קלאץ' בנקודת החיכוך) למשך זמן קצר של כשניה, ואז ההילוך משתלב יפה. הבעיה אינה קיימת בשילובים של ההילוכים האחרים.

כמו כן, בשילוב ממצב P ל D או R עובר פרק זמן של כשניה עד השילוב.

יש הרגשה שהגיר מעלה הילוכים בצורה מהירה מידי ולא שש להורידם עד מצב של רעידות קלות מהמנוע כמו נסיעה במהירות נמוכה בהילוך גבוה.כמו כן ההעברות לא תמיד חלקות ויש בעיטות קלות.

ידוע לי שמדובר בתיבה חכמה(:? ), אבל עדיין תחושה מוזרה כשאני משווה לטויוטה עם גיר אוטומטי קונבנציונאלי.

יש לציין שנורית תקלה של גיר אינה דולקת. אך יש נורת SERVICE בצרוף נורית כרית אוויר.

פורסם

בוקר טוב ,

כפי שרשמת גיר חכם :-) לפעמים לומד את הנהג המשתמש בו, לפעמים יש יותר מנהג אחד על הרכב ולכן יש תחושה

של העברה מוזרה כפי שרשמת..

איני רואה קשר בין הנורית שדולקת לבין התקלה, אך יתכן כי בשלב מסוים נרשמה בהיסטורית המחשב תקלה על הגיר

ובגלל שהנורית דולקת יחד עם נורית כ.א קיימת אופציה שיש תקלה אך אינך רואה אותה.

מה שאנו מציעים: להיכנס למרכז שרות מורשה רנו, לחבר את הרכב למחשב ולסרוק תקלות של הגיר ובכלל לא פחות חשוב

מזה לבדוק מדוע נורית כ.א דולקת ???

אתה תוכל לקבל תמונה כללית על התקלות שיש ברכב, בנוסף חשוב שבוחן מקצועי של המוסך יצא איתך ביחד כדי להרגיש

את התקלה שבגינה אתה נכנסת למוסך, הייתי אומר ככה: הכי חשוב לאמת תקלה !!!

שיהיה לך בהצלחה,

אסי בורג

פורסם
בתחילת נסיעה, בהעברת הילוך מראשון לשני, ישנה הרגשה של החלקה , (כמו בגיר ידני כשמחזיקים קלאץ' בנקודת החיכוך) למשך זמן קצר של כשניה, ואז ההילוך משתלב יפה. הבעיה אינה קיימת בשילובים של ההילוכים האחרים.

כמו כן, בשילוב ממצב P ל D או R עובר פרק זמן של כשניה עד השילוב.

יש הרגשה שהגיר מעלה הילוכים בצורה מהירה מידי ולא שש להורידם עד מצב של רעידות קלות מהמנוע כמו נסיעה במהירות נמוכה בהילוך גבוה.כמו כן ההעברות לא תמיד חלקות ויש בעיטות קלות.

ידוע לי שמדובר בתיבה חכמה(:? ), אבל עדיין תחושה מוזרה כשאני משווה לטויוטה עם גיר אוטומטי קונבנציונאלי.

יש לציין שנורית תקלה של גיר אינה דולקת. אך יש נורת SERVICE בצרוף נורית כרית אוויר.

יש לי גם רנו הילוך שני עובד עם ממיר מומנט שנותן הרגשה של "חצי הילוך " זו לא בעיה

במעברים בין p d r תמיד יהיה לך דיליי של 2-3 שניות

לגביי הבעיטות תבדוק תושבות יש תושבת משקפים תחתונה בגיר שנוטה להיקרע

הכריות אוויר לא יפעלו במקרה חירום כל עוד הנורה עובדת שם לב !!!

ב85% מהמקרים יש חיבור (קונקטור ) מתחת למושבים גם נהג וגם נוסע שקשורים לכריות אוויר שחק איתם או נקה בזהירות עם אוויר דחוס

אם אתה לא יודע לעשות את זה אל תעשה זאת לבד .

מקווה שעזרתי לך

פורסם

qyam23 תודה על תגובתך. היא עונה לי על התחושה שישנה בין הילוך 1 ל 2. האם זה מופיע גם בספר הרכב ? לא ראיתי תאור כזה.

לגבי נורת כרית אוויר, ניסיתי את המגעים מתחת לכסא. כנראה שזאת לא הבעיה.

כנראה שאצטרך להתחבר למחשב במוסך רנו..

פורסם

אני לא יודע אם זה באמת מה שאתה מרגיש, אבל לגבי נעילת ממיר מומנט זה עובד ככה :

בגיר הזה בהילוך ראשיון ממיר מומנט תמיד "פתוח".

בהילוך שני הממיר ננעל, אבל לא מיידית, אלא לאחר שהסל"ד והמהירות עולים קצת.

נניח, אתה מאיץ, הגיר מחליף מהילור ראשון לשני, אתה רואה ירידה של הטורים. ההאצה נמשכת בהליוך שני, הטורים עולים, ולאחר מספר שניות יש ירידה נוספת קלה של הטורים, אתה עדיין בהילוך שני, אבל ממיר מומנט ננעל.

בהילכוים שלישי ורביעי ממיר מומנט נעול כל הזמן, ולא מרגישים את התופעה הזו.

זה מופיע בספרות הטכנית, לא בחוברת נהג.

פורסם

לבוקי

זאת התחושה . בדיוק כמו שתיארת. אבל בנוסף, גם כשאני בהילוך 2 ומבצע לחיצה חזקה על דוושת הגז, ישנה הרגשה של החלקה : עלייה בסל"ד ועלייה הדרגתית במהירות, עד שהממיר ממומנט ננעל. ב3 ו 4 אין תופעה כזאת.

• תוכן חדש...