Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

כבר חודש שלישי שההונדה אצלי וההרגשה שזה פשוט לא "זה" לא הולך ודועכת.

תרשו לי להסביר; כשהתחלתי לחפש אוטו חדש לפני שלושה חודשים הייתי די נעול על לקנות רכב ספורטיבי קצת ישן ולטפח אותו. משהו בסגנון גולף דור3, פג'ו 106 GTI או אפילו סיויק 98~.

הבעיה היתה שלא היו יותר מדי כאלו שמורות, רובן היו אחרי עינוי מתמשך.

בדיוק באותה תקופה נפלה ליידי הסיויק 2002 ממישהי שבמשך 8 שנים לא ידעה אפילו איפה הכפתור שפותח מכסה מנוע. לא עישנה באוטו ולא הורידה את הניילונים עד שהולבשו עליו כיסויי עור של HR (שעד עכשיו שם אגב), טופל מיומו הראשון במוסכי היבואן ולא ראה שום חלק חליפי בכל הזמן הזה, אפילו פילטר מזגן. בקיצור שמור במצב פשוט נדיר.

מי שייעץ לי באותה תקופה לגבי הקניה הקניט אותי בלי סוף על זה שאני מחפשה גרוטאה "ספורטיבית" ושעדיף לקחת משהו מודרני יותר. כשנמצאה ההונדה הוא לא היה מוכן לקבל לא בתור תשובה. (אני יודע שבסופו של דבר ההחלטה הייתה שלי אבל בזמנו, ואפילו היום, אני לא מבין בזה יותר מדי. כל הזמן מנסה ללמוד אבל עדיין סומך על אנשים עם הרבה יותר נסיון ממני)

ואפילו שהיא הייתה מחוץ לתקציב שלי (49K כאשר התקציב עמד על 30 מקסימום) השתכנעתי לקנות אותה עם קצת עזרה מהבנק.

עכשיו, 3 חודשים אחרי שקניתי אותה, יש לי התלבטות בקשר אליה.

*היא לא יותר חסכונית מרוב הרכבים באותו המגזר של 106GTI, להיפך, עצם העובדה שהיא שותה 98 מיומה הראשון (בגלל המלצת סוכן המכירות) רק נראה כמו הוצאה מטורפת על דלק כל חודש.. וכל הקטע של החסכון בדלק היה טענה מאוד משמעותית של אותו קרוב משפחה מייעץ.

*הגיר האוטומטי הזה מרגיש לי מאוד מסרס, כאילו צד שלם של הגוף פשוט לא משתתף בחווית הנסיעה. לפעמים כשאני על כביש מהיר באמצע הלילה, אחרי נסיעה ארוכה אני מרגיש כאילו חלק מהגוף פשוט נרדם.. לא כיף.

*בגדול אני סתם "מסיע" את כל הסלון הענקי והבגאז' 600 ליטר הזה. וסתם ממש בלי סיבה.. נכון שלפעמים צריך להסיע קרוב משפחה או חברים ואז המושבים המרווחים עושים את שלם אבל רוב הזמן זה רק אני ואני מרגיש שהאוטו סתם "מתבזבז" על נוסע אחד.

יכול להיות שזה סתם הרגשה שתחלוף אצלי, אולי בגלל ההתלהבות הראשונית או משהו כזה.. אבל אחרי ששבוע שעבר נסעתי על פולו GTI ידנית של חבר ההרגשה הזאת פשוט התעצמה. אני מרגיש איזשהי חובה מוסרית למכור את ההונדה ולקנות משהו ספורטיבי קטן.

אשמח לכל דעה או עצה בנושא.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בגדול אני שואל אם מישהו נתקל בדילמה כמו שלי, להחליף משפחתומטית שאני לא כל כך מנצל לטובת רכב ספורטיבי מיני ישן יותר. אם זה שווה את זה או שזה סתם לקפוץ מעל הפופיק בלי סיבה ממשית

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בוודאי שזה שווה, אם מה שאתה רוצה זה רכב ספורטיבי. מה שאתה מתאר בנוגע לסיוויק הוא מדויק (אם כי אתה באמת לא צריך 98, סתם מיותר) ובתור נהג יחיד ללא משפחה וילדים אין שום סיבה אמיתית שתסע במשפחתית. יש בתקציב שלך ספורטיביות משנתונים דומים שלא יהיו יקרות משמעותית לאחזקה, וכן יתנו לך הרבה יותר כיף. קליאו ספורט היא דוגמה מצוינת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
יקרות משמעותית לאחזקה, וכן יתנו לך הרבה יותר כיף. קליאו ספורט היא דוגמה מצוינת.

עד שתצתרך לעשות טיימינג לדוגמא...

דוגמא יותר טובה תיהיה איזה 206 GTI / XS (אבל יותר פושרת מבחינת ביצועים ללא ספק) או אולי בתקציב הזה לחפש איזה איביזה טורבו.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

sronis,

תודה על החיזוק:-)

חשבתי לכיוון הקליאו ספורט. נראית ממש חביב ולא יקרה יותר מדי. את הכמות שלהם ביד2 אפשר לספור על יד אחת.

האם אני מחפש את הדגם הנכון? "רנו קליאו B -SPORT 2.0 ידני"

רכב מומלץ למקרה שלי? מבחינת אחזקה\ביטוח היא יותר יקרה מההונדה?

Liviur,

מה זאת אומרת ? טיפול לרצועת תיזמון יקר משמעותית בקליאו מאשר ברכב דומה כגון ה206GTI?

בכל מקרה זה לא משהו מרתיע יותר מדי, זה לא משהו שנעשה כל שנה..

פורסם

טיימינג עולה בן 6 ל11 אלף , תלוי באיזה שלב של הנחות בא להם באותו יום וכמה מהחלקים מסביב אתה מחליף.

ב206 - סביבות ה2000- 2500 ש"ח לכולל הכל בחלקים מקוריים.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

אני מחזק את דעתו של רוני[סרוניס]

בבעלותי היתה גאסטי 92 וכמה שנהנתי ממנה והיא שירתה אותי בנאמנות בלי הרבה הוצאות במיוחד על בדלק[1/16]

לקחת אותי לכל מקום בארץ

אבל...

היא לא היתה מה שרציתי חשבתי

אז ראיתי שיש לי טיפה כסף טלפון אחד לבנק

ובמקרה [טפו טפו] נפלתי על 106ראלי 98 שמורה אפילו בלי קצה שילדה ולא משופרת

כמו שרציתי

הלכתי וקניתי אותה ומאז אני רק משפר ושומר ומטפל כי היא מטפלת בי

רכב כזה הוא כיפי מצורה מטריפה

לפי דעתי שווה כל שניה

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם
טיימינג עולה בן 6 ל11 אלף , תלוי באיזה שלב של הנחות בא להם באותו יום וכמה מהחלקים מסביב אתה מחליף.

ליביו

טיימינג עולה בין 6 ל-11 אלף אם אתה טמבל שהולך למוסך הכי יקר של קרסו וחותם על הצעת המחיר הראשונה שנותנים לך. אני מכיר המון אנשים שעשו בהרבה פחות ואישית, כשאני עשיתי טיימינג לקליאו שהייתה לי, הצעה המחיר הראשונית הייתה נמוכה מ-7 ובסופו של דבר שילמתי סביב 5 כולל טיפול גדול והחלפת פולי מנוע שאז עלה 1500 שקל (היום פחות). כיום אני בטוח שאם באמת רוצים אפשר לסגור עניין בפחות מ-3 (עם הזמנת חלקים מקוריים מחו"ל וביצוע במוסך שלא רק מחפש איך לרמות אותך). לא צריך להכנס להיסטריה משמועה כזו או אחרת, ובשורה התחתונה בנסועה שנתית סטנדרטית (פחות מ-20000) ובשימוש לא מוגזם בעליל, קליאו ספורט לא עולה הרבה יותר מכל משפחתית אחרת לאורך השנים. נכון, גם איביזה או 206 לא, אבל מה לעשות שהן פחות טובות...

בכל מקרה, השורה התחתונה שלי היא שאפשר למצוא ספורטיבית נורמלית, בין אם זו קליאו או מכונית אחרת, ולא לגמור את המשכורת החודשית על האוטו. על כמות ההנאה שמקבלים בתמורה, בטח ביחס להונדה סיוויק, אני לא צריך לספר לך...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אתה לא צריך לספר לי.

אבל בא נזכור שגם לך לאורך שלוש שנים חישבת ועלה לך 5 אלף ש"ח תחזוקה שנתית של האוטו.

אמנם השתמשת בו כראוי - אבל זה לא הבלאי שהלך.

וזה לרכב יחסית חדש (שהיה אצלך יותר חדש ממה שהוא עכשיו).

אם יש לך סבלנות להתעסק , לחפש ולהביא חלקים מראש - אתה מצליח - אולי - להשוות לאחזקה של ספורטיבית אחרת בלי התעסקויות.

לא לכולם זה מתאים וכדאי לדעת את כל הסיפור.

על התמורה של הקליאו - אני לא מתווכח.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

טוב, אפשר להתווכח אבל זה לא מהות העניין. כל טענתי היא כי מי שרוצה רכב ספורטיבי לא צריך למשכן את הבית, ויכול ליהנות מהוצאות מספיק קרובות לשל משפחתית רגילה (כמובן, אם הוא לא בוחר במשהו כמו אימפרזה טורבו וכדומה).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ליביו

אז זהו...שלא. טיימינג בלבד לקליאו ספורט עולה 3.5K.

אם הולכים ומחליפים רצועת אביזרים כולל פולי ומחליפים משאבת מים מגיעים לסכומים גבוהים יותר...אבל בטח לא לסכום חמש סיפרתי.

לפעמים זה מדהים איך אנשים מגלגלים הלאה שמועות מיותרות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אז זהו...שלא. טיימינג בלבד לקליאו ספורט עולה 3.5K.

אם הולכים ומחליפים רצועת אביזרים כולל פולי ומחליפים משאבת מים מגיעים לסכומים גבוהים יותר...אבל בטח לא לסכום חמש סיפרתי.

לפעמים זה מדהים איך אנשים מגלגלים הלאה שמועות מיותרות.

ושעושים טיימינג אתה לא תחליף כבר משאבת מיים?

או /ו רצועות

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

• תוכן חדש...