Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני עומד לרכוש סיריון 2003 (1300) והיום בבדיקה עלו הליקויים הבאים :

1. מנוע \ מערכת קירור \ מערכת דלק \ מערכת הצתה

- לבדוק זמני טיפול , תושבות מנוע פגומות , לתקן ולכוון מערכת דלק כללית והצתה

2.מערכת פליטה

- דליפת רעשים מערכת פליטה לתיקון

3. סרן קדמי ומערכת היגוי

- לתקן ולכוון פרונט + ציר אחורי , חופש במערכת היגוי רעש משאבת הגה

4. קפיצים

- בולמי זעזועים חלשים \ נוזלים

5. מערכת בלמים

- רעידות בבלימה

6. העברת כח

- לתקן ציריות

אלו הדברים העיקריים,

האם מדובר בבעיות רציניות או פשוטות ? (הידע שלי ברכבים שואף ל - 0 :))

כמה בהערכה גסה נראה לכם יישור קו אמור לעלות

והם מישהו מכיר מוסך מורשה דייהטסו טוב באיזור המרכז ? :)

תודה רבה

פורסם
שלום לכולם, אני עומד לרכוש סיריון 2003 (1300) והיום בבדיקה עלו הליקויים הבאים :

תשובות באדום:

1. מנוע \ מערכת קירור \ מערכת דלק \ מערכת הצתה

- לבדוק זמני טיפול , תושבות מנוע פגומות , לתקן ולכוון מערכת דלק כללית והצתה

תושבות עלולות להיות יקרות במיוחד אם תתקין מקוריות.

2.מערכת פליטה

- דליפת רעשים מערכת פליטה לתיקון

צריך אבחן אם הרעש או רק מהאגזוז או,שיש תקלה יעותר של דוד אמצעי (ממיר קטליטי).

3. סרן קדמי ומערכת היגוי

- לתקן ולכוון פרונט + ציר אחורי , חופש במערכת היגוי רעש משאבת הגה

כיוון פרונט יכול לעלות עד 300 ש"ח,חופש במע' ההיגוי- אם זה לא כסת"ח יש להחליף את ההגה למשופץ- די יקר משהו בסביבות אלפייה + ,רעש ממשאבת הגה כח- מקווה בשבילך שזה כסת"ח אם לא שוב תיקון יקר.

4. קפיצים

- בולמי זעזועים חלשים \ נוזלים

אילו בולמים ? קדמיים או אחוריים ?

5. מערכת בלמים

- רעידות בבלימה -צלחות בלמים מעוותות-תצטרך בסבירות גבוהה להחליף דיסקיות וצלחות בלם קדמיות

6. העברת כח

- לתקן ציריות-כל ציריה עם עבודה בערך 500 ש"ח.

אלו הדברים העיקריים,

האם מדובר בבעיות רציניות או פשוטות ? (הידע שלי ברכבים שואף ל - 0 :))

תודה רבה

לסיכום,לא יודע איך נהגו ברכב,נראה לא שמור יחסית לשבע שנותיו וכנראה,שזכה לתחזוקת שבר.

המחיר הטוב יכול להיות כאן 4000-5000 פחות מהמחירון ועדיין יתכן שישור הקו יעלה קצת יותר מכך (תלוי עד כמה ממצאי מכון הבדיקה מדוייקים או מכוסתחים)

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אוקיי, אז הנה הדברים שעליך לתקן במסגרת יישור הקו:

1. החלפת תושבות מנוע. - 500-1000 ש"ח, תלוי בכמות התושבות והאם תקנה מקוריות

2. טיפול 10 אלף כולל אינפוזיה למערכת הדלק. - 500-700 ש"ח

3. החלפת מסרק הגה או תפוחי הגה (תלוי מה חופשי שם).400-1200 ש"ח, תלוי אם מדובר במסרק או תפוחים, אולי שניהם.

4. משאבת הגה כוח בדרך להתפגר - קח בחשבון. בסביבות 1000 ש"ח.

5. בולמי זעזועים + תושבות - החלפה (אלא אם אתה רוצה שהאוטו לא יהיה יציב). בין 1000 ל-2000 ש"ח, תלוי אם תקנה ג'אנקיה תוצרת סין או משהו איכותי.

6. בלמים או איזון גלגלים - על מנת לסדר את הרעידות בבלימה. 100-300 ש"ח

7. החלפת ציריות משופצות. בסביבות 600 ש"ח לשתי ציריות כולל עבודה.

סה"כ יכול לנוע בין 3700 ש"ח במקרה הטוב ועד ל-5800 ש"ח במקרה הרע.

אני מקווה מ-א-ו-ד שכמות הליקויים שמצאת כאן, שמעידה על רכב מוזנח בטירוף שלא טופל כלל, באה לידי ביטוי במחיר.

סתם בשביל ידע כללי - באוטו מטופל, במיוחד בכזה שמטופל במורשים, בכל טיפול עושים בדיקה של דברים בלויים יתר על המידה ומחליפים אותם במסגרת הטיפול. במקרה שלך, בעל האוטו רק נסע ונסע ונסע, עכשיו התיקונים יהיו עליך - קח את זה בחשבון.

פורסם

וואו, אני חייב לציין שהפתעת אותי.

הפנסיונר, מוכר הרכב, נראה אדם מאוד אמין שעושה טיפולים בזמן (יש קבלות) הבנאדם לא עזב את ראשון לציון מימיו עם הרכב, אני יודע זאת בוודאות, הק"מ של הרכב עומד על 61K בסה"כ

במוסך שנמצא ליד מכון הבדיקה הסתכלו על הבדיקה ואמרו לנו שרוב הדברים שרשומים שם יותר כסת"ח מאשר ליקויים חמורים

והסכום המקסימלי שכל הסיפור הזה יכול לעלות עומד על כ 2500 ש"ח

יש כאן משהו שאני מפספס ?

תודה רבה

פורסם

כל המספרים שנתתי לך הגיונים מאוד ואפילו נמוכים יחסית למוסך מורשה.

תכניס את הרכב למוסך מורשה ותראה שאני צודק.

חוצמזה שמה שתקף זה לא קבלות אלא חשבוניות מפורטות עם טיפולים שנעשו ומתי.

הבלאי הוא של רכב עם 180 אלף ק"מ, לא 60 אלף - הציריות מתקתקות (אולי הגומיות קרועות, ועדיין צריך להחליף הכל), משאבת ההגה רועשת, הבולמים גמורים, אגזוז מרעיש (ניחא), הבלימה מקרטעת...לא פלא שהבנאדם מוכר - האוטו מתנהג סיוט על הכביש.

ייתכן והאיש חסך כסף לאורך השנים על טיפולים והסתפק בטיפולי 10 אלף. זאת זכותו. קח בחשבון שאתה תצטרך לתקן את זה.

עוד משהו - אם תיקח רביעיית בולמים סבירה, שעולה 400 ש"ח לבולם, ותוסיף על זה עבודה - כבר תגיע ל-2000 ש"ח. אז אני רוצה לראות את האופטימי שידחוס את כל יתר הטיפולים ל-500 ש"ח נוספים.

פורסם

אני חייב לכתוב מה עבר עליי היום, אולי אנשים יוכלו ללמוד מעט מנסיוני הזעום.

קודם כל, את הרכב רכשתי.

בכל אופן, אחרי שכבר התכוננתי למכה של רצינית של תיקונים היום בבוקר אני לוקח את הרכב למוסך זוהר בת"א עם טופס הבדיקה מהמכון ההוא.

מגיע למקום, מוסכניק מבוגר וחביב מסתכל על הרכב, עושה סיבוב של 10 דקות עליו (ועל הדרך בודק רעידות \ בלמים \ היגוי) ובסוף הבדיקה אומר לי שאין לו מושג מה המכון בדיקה מקשקש אבל אומר לי תשאיר לי את הרכב לשעה, נבדוק לך אותו ונראה מה צריך לתקן.

אחרי שעה וחצי חוזר אליי לטלפון הבן שלו ואומר לי בוא קח את הרכב, אני אומר לו מז"א בוא קח את הרכב ? לא צריך לסדר שום דבר ? הוא עונה לי כן, האוטו שלך פיקס, יש לו קצת בלאי אבל כרגע לא צריך להחליף לו כלום, תחזור בטיפול 10,000, עד אז סע לשלום המפתחות בפנים... :)

בשבילי זו הפעם הראשונה והאחרונה שכף רגלי דורכת במכון בדיקה. דר' סובארו, אתה נשמע אדם נבון עם ידע נרחב ברכבים ואני מאוד נהנה לשמוע את חוות הדעת שלך, אבל, קח בחשבון שהשטויות שמוכרים במכוני הבדיקה בהרבה מקרים לא שווה את הנייר שעליו הם מדפיסים. ועצם זה שרשום "תושבת מנוע פגומה" לדוגמא זה לא אומר שצריך להחליף אותה, במקרה שלי יש לתושבות עוד חיים ארוכים.

פורסם

חבל אם כך לבזבז את הכסף על בדיקה במכונים כאלה.

אני אישית מכיר רק שני מכוני בדיקה שאני סומך עליהם - "מבדק" בהרצליה ומכון בדיקה נוסף בעכו שבו בדקתי את הרכב שלי.

בשניהם לא מכסתחים ורשום בבדיקה בדיוק את מה שצריך לתקן ולא מעבר - שזה אומר שאם כתוב שהתושבת פגומה אז היא באמת קרועה ולא תקינה לחלוטין...

חבל רק על דבר אחד - ששילמת 400 שקלים (או משהו בקירוב) על טופס שכולו שקרים שהשחירו את פני הרכב.

שיהיה בהצלחה עם הרכב - מקווה שהוא באמת מציאה חלומית (כי זה אכן ק"מ נמוך להפליא) ושתהנה ממנו!

• תוכן חדש...