Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני בן 23, עומד לקנות את הרכב הראשון שלי (רק עכשיו לומד, עדיין לא עברתי טסט). אני בור בנושא הרכב, חוץ מלהבין איך עובדים החלקים המכניים אני רחוק מההבנה של יצרנים/דגמים/מנועים. בתקופה האחרונה התחלתי ללמוד במרץ את הנושא, וכבר אני מבין פחות או יותר במה מדובר. קראתי המון גם בפורום הזה ובכלל באינטרנט, אבל עדיין לא הצלחתי למצוא דגמים שאני סגור שמתאימים לשימוש העתידי שלי, לכן החלטתי לבקש את עזרת חברי הפורום בייעוץ. אתן פרטים רבים ככל האפשר, אם שכחתי משהו אשמח להוסיף, במידה ותשאלו.

אז לענייננו:

שימוש אופייני: נסיעה פעמיים בשבוע ת"א-ירושלים + נסיעות עירוניות אחדות, מדי פעם נסיעה ארוכה - סדר גודל של 300 ק"מ בשבוע, לכל היותר (15K שנתי). כמעט כל הנסיעות לבד, אפשר להתעלם מהאפשרות שיהיו נוסעים נוספים ברכב.

אמינות: חשוב לי ממש שהרכב יהיה אמין. אין לי זמן וכח לבזבז על תקיעות בצדי הדרך או חצאי ימים במוסך. כמה שיותר ראש שקט - זה מה שאני צריך. כמובן שהעובדה שמדובר בהרבה נסיעות מחוץ לעיר משפיעה פה.

מימדים: אני בחור די גדול, ובנוסף נהג חדש (אפילו לא :)) אז אם יש השלכות שנובעות מהנתונים הללו, צריך להחשיב גם אותן.

תקציב: שאלת השאלות. פה אני הולך להפתיע אתכם קצת, היות שאין לי תקציב. מה שחשוב לי זה ה-TCO - כמה בסה"כ ייצא לי לשלם על האוטו. זה לא משנה אם הוא יעלה 8K ויוציא כל שנה 25K על טיפולים תיקונים ודלק, או שיעלה 100K ויוציא כל שנה 25K (כולל ירידת הערך). מה שחשוב זה שבסה"כ העלות תהיה נמוכה ככל הניתן, בלי להתפשר על הנושאים האחרים. רוב חברי קונים אמנם רכבים באיזור של ה-10K, אבל לי אין בעיה להוציא 20-30-40 אלף או אפילו חדש מהניילון, השיקול היחיד הוא באמת העלות בטווח הארוך. זה נותן לנו טווח דינמי רחב מאוד, אבל מאפשר החלטה מושכלת. כל הנושא של אמינות מכנית, עלות חלפים, צריכת דלק, מחיר קנייה, וביטוח - נכנסים פה לנוסחה אחת.

דרישות נוספות: האוטו ישמש אותי לצרכי עבודה, מה שאומר שהוא צריך להיות "ייצוגי" כמו שאמר המ"כ שלי בטירונות. אני לא מחפש מרצדס נוצצת, אבל צריך אוטו ש"מכבד את בעליו" מבחינת הנראות שלו, ככה שרכבים כמו ג'אסטי וסיריון לא באים בחשבון (אני ממש מקווה שאני לא מעליב אף אחד). זה כמובן עניין של הסתכלות, אבל אני מניח שאתם מבינים את הכוונה שלי.

ושוב-אמינות גבוהה :)

מקווה שלא חפרתי יותר מדי,

ותודה מראש על העזרה

פורסם

מה התקציב שלך?!

תקציב: שאלת השאלות. פה אני הולך להפתיע אתכם קצת, היות שאין לי תקציב. מה שחשוב לי זה ה-TCO - כמה בסה"כ ייצא לי לשלם על האוטו. זה לא משנה אם הוא יעלה 8K ויוציא כל שנה 25K על טיפולים תיקונים ודלק, או שיעלה 100K ויוציא כל שנה 25K (כולל ירידת הערך). מה שחשוב זה שבסה"כ העלות תהיה נמוכה ככל הניתן, בלי להתפשר על הנושאים האחרים. רוב חברי קונים אמנם רכבים באיזור של ה-10K, אבל לי אין בעיה להוציא 20-30-40 אלף או אפילו חדש מהניילון, השיקול היחיד הוא באמת העלות בטווח הארוך. זה נותן לנו טווח דינמי רחב מאוד, אבל מאפשר החלטה מושכלת. כל הנושא של אמינות מכנית, עלות חלפים, צריכת דלק, מחיר קנייה, וביטוח - נכנסים פה לנוסחה אחת.

אני אנסה להסביר שוב: אני מחפש לחסוך בהוצאות, לאו דווקא במחיר הקנייה. אם תגיד לי שהכי משתלם לקנות רכב זול (12K) ספציפי שהוא גם מאוד אמין ודי חסכוני, כלומר בסה"כ כל חודש אני לא אשלם ארבה, אני אקח. מצד שני, אמרו לי כבר שעדיף לקנות רכב חדש, כי הוא נותן את האמינות הגבוהה ביותר (באופן טבעי) וכמעט 0 תחזוקה. יחד עם זאת, רכב כזה מאבד ערך מהר מאוד (בשלוש שנים יכול להגיע ל-20 עד 30 אלף), וגם ביטוח יקר יותר. מה יותר משתלם?

אפשר לעשות חישוב חודשי לפי צריכת הדלק, טיפולים, תיקונים צפויים, ביטוח + מחיר הרכב (או ירידת שווי) למשך שלוש שנים, וככה להשוות. במקום ללכת ולעשות את זה עם 30-40 רכבים, חשבתי שאולי מישהו פה מבין את כוונתי ויודע לתת תשובה לשאלה.

פורסם

ללא הגבלת תקציב ? תאורטית - מרצדס S Class היברידית מתאימה לרוב הדרישות שלך :-) הצעה ריאלית - פולקסוואגן גולף חדשה עם אחד ממנועי ה- TSI ורצוי בצבע כהה - תקבל רכב חסכוני בדלק, עם הופעה, ביצועים מצויינים וששומר על ערכו בשוק.

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם

וואו, יש פה מלא פרמטרים לשקלול כדי לענות לך על זה ואין תשובה מדוייקת.

אלא אם כן מסתובב פה איזה אלוגריתם בפורום שיעשה לך חישוב מהיר...

כתבת שאתה רוצה רכב מכובד מראה, לא חושב שתמצא כזה ב-12K.

כתבת שאתה רוצה רכב אמין, לא חושב שתמצא כזה ב-12K.

כדי שהרכב שאתה מחפש יהיה אמין ויראה מכובד יחסית הוא צריך להיות מהשנתונים האחרונים.

זאת אומרת שיש לנו תקציב מינימום של 40K לפחות.

במידה ואתה לא שוחה בכסף אז מן הסתם יש גם תקציב מקסימום.

לדעתי הכי עונה לדרישות שלך רכב שהוא שנה-שנתיים על הכביש בערך ועדיין באחריות החברה.

כך תחסוך עלויות תיקונים מיותרים וגם תחסוך את ירידת הערך הראשונית של הרכב שהיא הכי משמעותית.

אם עד פה אנחנו מסכימים - מעולה, אבל אנחנו עדיין נשארים עם עשרות אופציות...

פורסם
ללא הגבלת תקציב ? תאורטית - מרצדס S Class היברידית מתאימה לרוב הדרישות שלך :-) הצעה ריאלית - פולקסוואגן גולף חדשה עם אחד ממנועי ה- TSI ורצוי בצבע כהה - תקבל רכב חסכוני בדלק, עם הופעה, ביצועים מצויינים וששומר על ערכו בשוק.

פעם נוספת - אני לא מחפש איפה לבזבז את כספי, אני רק לא מגביל את עצמי דווקא ל-10 או 20 או 30. אני כן מחפש לחסוך עד כמה שניתן, בסך הכל.

לגבי הגולף: ממש לא אהבתי את העיצוב (הקודמת הרבה יותר יפה בעיני), היא אמנם די חסכונית אבל נראית יקרה יותר מהמתחרים. מה נראה לך תהיה ירידת הערך שלה תוך 3 שנים?

פורסם

אני לא יכול לדעת מה תהיה ירידת הערך של הגולף, אני יודע רק, שהסחירות של הדגם טובה למדי. ואל תשכח, שיהיו לך שנתיים לפחות תחת אחריות מלאה. נראית יקרה יותר מהמתחרים ? זה מה שרצית בין השאר, לא ? רכב בעל נוכחות והופעה.

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם

כתבת שאתה רוצה רכב מכובד מראה, לא חושב שתמצא כזה ב-12K.

כתבת שאתה רוצה רכב אמין, לא חושב שתמצא כזה ב-12K.

כדי שהרכב שאתה מחפש יהיה אמין ויראה מכובד יחסית הוא צריך להיות מהשנתונים האחרונים.

זאת אומרת שיש לנו תקציב מינימום של 40K לפחות.

במידה ואתה לא שוחה בכסף אז מן הסתם יש גם תקציב מקסימום.

לדעתי הכי עונה לדרישות שלך רכב שהוא שנה-שנתיים על הכביש בערך ועדיין באחריות החברה.

כך תחסוך עלויות תיקונים מיותרים וגם תחסוך את ירידת הערך הראשונית של הרכב שהיא הכי משמעותית.

אם עד פה אנחנו מסכימים - מעולה, אבל אנחנו עדיין נשארים עם עשרות אופציות...

מכובד מראה - דוגמה שראיתי זה רובר 214/216 שבעיני נראית מספיק מכובדת, בעלות של פחות מ-15K (יש בעיתיות אחרת עם החברה ממה שהבנתי, אבל סתם לדוגמה). זה לא חייב להיות רכב מנצנץ, פשוט שלא יהיה טרנטה מדי. משהו שאני לא אתבייש לצאת ממנו ליד לקוחות.

תקציב מקסימום - אם אתם מתעקשים, נלך על 130 אלף. אבל עוד פעם, אם דווקא רכב ב-150 ייצא הכי חסכוני בשילוב כל הפרמטרים, לא תהיה לי בעיה לקחת אותו.

מעשרות האופציות - אשמח לשמוע על שתיים-שלוש המלצות אישיות שלך

רכב שנתיים שלוש על הכביש: זה הדבר שהכי מפחיד אותי. ברכב חדש יש לפחות את הרגיעה של רכב שאתה הראשון שלו, אחריות מקיפה וכו'. רכב אחרי שלוש שנים אני חוסך עלות (אם כי זה מקשה על המימון), אבל לא יודע מה עבר עליו. בקיצור החסרונות של משומש עם מחיר (כמעט) של חדש. צריך גם לסמוך מאוד על המוכר. ברכב זול מאוד, גם אם נשחק יותר או פחות, זה חלק מהדיל, והוא שווה את מחירו.

פורסם

יש סיבה למה חצי מדינה עם מאזדה 3 או קורולה, הן עונות בדיוק על זה, אמין, טיפולים זולים, פחת קטן יחסית, וייצוגי מספיק. כל משפחתית יפנית תענה על הדרישות, גם סוזוקי SX4 (גם סוויפט אם היא מספיק ייצוגית מבחינתך) וניסאן טידה (או אלמרה אם אתה רוצה יותר ישן).

אני אישית הייתי קונה מגאן או 307 ידנית שנת 2004-2006 20K פחות מיפנית מקבילה והשקעה התחלתית יותר קטנה, יותר בטוחה, יותר נוחה לנסיעות ארוכות, ויותר חסכונית בדלק, הטיפולים באותו סדר גודל, היא כבר חטפה את רוב הפחת, ומנסיון אישי שד חוסר האמינות לא ממש מפחיד.

פורסם

אני חושב שדווקא רכב משומש ב-4 או 5 שנים בערך יתאים הכי הרבה להגדרות החיפוש המוזרות שלך.

טויוטה קורולה ראנאקס יכולה להתאים, גם מאזדה 3 האצ'בק, אולי הונדה ג'אז.

הנימוק שלי הוא כזה, רכבים כאלה יהיו באיזור ה-80-90 אלף קילומטרים, אולי כבר אחרי טיפול טיימינג אם יש בו צורך בדגם הספיציפי, איבוד הערך המסיבי כבר אחריהן ומחיר המחירון נשחק פחות ופחות בכל שנה.

בעניין הביטוח, אם אתה מתכוון לבטח במקיף, המחיר יכול להיות זהה למחיר ביטוח של רכב חדש לחלוטין מאותו הדגם וזה בהחלט עניין כואב. אם תחליט לבטח רק מקיף וצד ג' אז העסק יהיה זול יותר בצורה משמעותית.

יש לקחת בחשבון הליך שנקרא יישור קו, טיפול במוסך מורשה, החלפת צמיגים אם יש צורך, תיקוני פח, תיקונים מכאניים אם דרושים וכדומה. צריך להיות מודעים לכך שהליך כזה עולה אני מעריךכ-3000 שקלים ונדרש לבצע אותו אחרי כל קנייה כמעט.

בהצלחה.

פורסם

על איזו מגאן אתה ממליץ?

בכל מקרה אני ממש ממש מעדיף ידני, היות שאני אתחיל לנהוג ברכב הזה ישר אחרי קבלת הרישיון, חשוב לי לתרגל במשך תקופה נהיגה ידנית כדי שבעתיד אני לא אשכח את המיומנות הזו. אחרי שנה שנתיים לא יהיה לי אכפת לעבור לאוטומט (למרות שאני לא בטוח שארצה).

אני אנסה למקד חלק מהשאלה:

רכב עד 20K: אילו רכבים אמינים מאוד קיימים, חסכוניים (יחסית) בדלק, ובטיפולים+תיקונים. עדיפות כמובן למראה, (אם אתם לא מבינים את הקריטריונים שלי פשוט סתם תזרקו את הדגמים, ואני כבר אחפש לבד תמונות וכד').

פורסם

זה הטווח שאני הכי מנסה להמנע ממנו. אני מעדיף או לקחת "גרוטאה" באופן יחסי שאז גם אין מה לדבר עם מקיף, או חדש שזה כולל הכל. רכב ב-50K - מעבר לכל נושא הסיכון בקנייה עצמה - זו התלבטות רצינית אם לבטח מקיף, בדיוק על הגבול הדק של הכדאיות...

פורסם

חפש רנו מגאן 2001-2003 המחיר בין 15-25K לידנית (שים לב לקנות בנזין ולא דיזל) אוטו בטיחותי ואמין.

ולא יקר לאחזקה (חוץ מהחלפת טיימינג אחת לארבע שנים...)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם אתה מחפש רכב לא קטן במימדים וחסכוני בהוצאות אולי תשקול רכב היברידי. טויוטה פריוס או הונדה סיוויק הייבריד אפשר להשיג בערך החל מ80000 ש"ח לדגם משנת 2007. רק קח בחשבון שאלה רכבים שדורשים החלפת סוללה פעם ב8 שנים בערך.

בשביל לחסוך בהוצאות אתה גם יכול לשקול להתקין מערכת גז ב8K ולשלם כ-3 ש"ח על גז במקום 6 וחצי ש"ח על בנזין. עוד אופציה לחסוך זה לתדלק בביו דיזל, אבל זה נושא שתצטרך ללמוד לבד מהגוגל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...