Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב משפחתי בנפח של 1600-1800 סמ"ק ובתקציב של 30-35 אש"ח וכמו כל ישראלי מצוי אני מחפש את היפנית האולטימטיבית ומההמלצות בפורום הגעתי ל שלוש מועמדות סופיות:

טויוטה קורולה: אמינה והכי יקרה מבין השלושה - ז"א שנתון נמוך יותר לעומת האחרות

מאזדה לאנטיס: קצת פחות אמינה (האמנם?) וזולה יותר מהקורולה

הונדה סיביק: מתומחרת כמו הלאנטיס אני מבין שהיא גם די אמינה אך צורכת יותר דלק

כך שכמו ששמתם לב מאוד חשובה לי האמינות היות וזהו רכב שאמור לשרת אותי שנתיים שלוש הבאות

אני מבקש לקבל חוות דעת על השלושה בעיקר מבעלי רכבים אלו בעבר ובהווה (וכמובן רעיונות חדשים יתקבלו בברכה)

תודות

אז למה לי פוליטיקה עכשיו?

פורסם

אי אפשר לדעת אם תבחר ברכב מוצלח יותר /פחות - זה הרבה עניין של מזל בשנתונים האלו (99-01 גג 2002).

רוב המאזדות בשוק קרועות ויוצאות ליסינג /השכרה .

אולי כדאי לחפש לאנטיס עם מנוע 1800 (היו כאלו בליסינג אבל הרבה פחות מ-1600)

קח בחשבון,שהונדה תהיה יקרה משמעותית לתחזוקה בעיקר עניין הביטוח המקיף שעלותו גבוהה במיוחד אם אתה נהג צעיר/חדש.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מהתחלה. למה לאנטיס מול סיביק מול קורולה? מהן הדרישות מהרכב:

-נסועה עירונית/בין-עירונית.

-לבד/עם ילד(ים)+עגלה

-נסועה ממוצעת לשנה.

-אחר (אתה נמוך/גבוה וכו')

שלושת היפניות המוזכרות בתקציב שרשמת הן מכוניות בנות 10+ שנים עם נסועה של כ 200K. למיטב ידיעתי רוב הרכבים המשפחתיים מתוכננים כך שאורך החיים והנסועה הם כ 10+ שנים ונסועה של כ 200K כך שאתה הולך לרכוש רכב לקראת סוף החיים המתוכנן שלו.

לי היה ניסיון עם מאזדה לאנטיס GL 1600 שנת 2000, הרכב נרכש עם 10K נסועה בשנת 2001 ושרת אותנו 7 שנים ו 140K ק"מ. הרכב טופל במוסך רגיל ו 90% מהנסועה הייתה בין עירונית (מודיעין י-ם ומודיעין רחובות).

חשוב. שים לב שרוב המאזדה לאנטיס משנת 2000 הם יוצאות ליסינג מדגמי GL ולא GLX דגם הליסינג מכיל איבזור נחות לעומת דגמי ה GLX, חלונות ידנים מאחורה ועוד מספר דברים קטנים.

לסכם את הרכב במילה אחת: משעמם הפחד, עגלה יפנית ממוצעת ללא שום איפיונים מעניינים. כרכב משפחתי הוא מספיק, ניתן לנסוע עם 3 נוסעים מבוגרים+בוסטר לתינוק+עגלה בתא המטען. נסיעה ארוכה אינה נוחה במיוחד לטעמי. כפי שכתבתי, הרכב מצוייד בצורה עלובה אפילו לפי הסטנדרטים של שנת 2000, אומנם ישנו ABS אך רק כרית אוויר אחת בלבד. אין אפילו נורית חום מנוע (מה שעלה לי בראש מנוע ב 4K).

ב 7 שנים האלה היו מספר תקלות: משאבת מים שהתקלקלה זמן קצר לאחר ההחלפה, גז מזגן שדלף וראדיטור שדלף תוך כדי נסיעה (הראדיטור נרקב לאחר 3 שנים אף על פי שהישתמשתי בנוזל קירור מקורי), מיכוון שלא קימת נורית אזהרה לחום מנוע הלך הראש. התיב"ה החלה להתנהג להנהג מוזר מפעם לפעם, נתקעת ב"הולד" בתחילת הנסיעה ויש צורך לכבות ולהדליק את הרכב כדי שתעבוד נכון (להזכירך, ברכב ש 90% מהנסועה הייתה בין עירונית ורגועה!)

טיפולים שוטפים (15K) אינם יקרים במיוחד (כ 300-500 ש"ח בהתאם למוסך) אך שים לב שהדגם רגיש מאוד למצתים לא מקורים. יתרון מובהק הוא בכך שכרכב ליסינג לשעבר קל מאוד למצוא חלקים מפירוק.

צריכת הדלק תלויה מאד בצורת הנהיגה, נהיגה בין עירונית ורגועה מאוד (90 קמ"ש ללא האצות) הגעתי ליותר מ 14 ק"מ/ליטר, בזמן שאישתי עשתה כ 12 ק"מ/ליטר כתוצאה מנסיעה פחות רגועה. נסיעה עירונית היא משום מה הרבה יותר בזבזנית, כ 9 ק"מ/ליטר.

בהנחה שאתה הולך לרכוש רכב לקראת גסיסה, שים לב שישנו רישום מסודר של טיפולים במוסך ורצוי שתחפש רכב שכבר עבר שיפוץ תיב"ה (לפי מה ששמעתי, אורך חיי תיב"ה הוא כ 200K+). בנוסף, שים סכום כלשהו בצד לטיפול בתקלות שסביר שיהיו.

פורסם

אתה שבוי בסטיגמות וקונספציות כמו "הכי אמינה", "צורכת יותר דלק" וכמובן "היפנית האולטימטיבית"

בהצלחה עם למצוא את המכונית בת ה-9 (לפחות) הכי אמינה שיש.

אם בכל זאת האמינות חשובה לך אז בדוק תקלות אופייניות לכל אחד מן הדגמים האולטימטיבים שנפשך חפצה בהם ובחר את המכונית שבה תוקנו, הוחלפו או שופצו מספר החלקים הגדול ביותר שאותם גילית כבעייתיים בבדיקתך.

בהצלחה (פיהוק)

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

לי היה ניסיון עם מאזדה לאנטיס GL 1600 שנת 2000, הרכב נרכש עם 10K נסועה בשנת 2001 ושרת אותנו 7 שנים ו 140K ק"מ.

שבע שנים נסעת בלנטיס ולא שמת לב שהדגם הוא LX?

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

אתה לא חושב שטיפ טיפה מוגזם להגיד שאורך החיים של הרכבים האלה הוא בסביבות 10 שנים? אני רואה דיי הרבה רכבים כאלה בני יותר מ15 שנים שנוסעים יופי יופי.:shock2:

פורסם

כבעל לנטיס 2001 אוכל לומר שהרכב שותה דלק בנסיעה בתוך העיר,חשבתי שהדייהו נובירה של אימי היא משחטת דלק אך התפלאתי על זלילת הדלק של הלנטיס,1-7 1-8,אך מבחינתי הוא מאוד נעים לנסיעה,

פורסם

שלום לכולם.

אם כבר דובר על הלאנטיס, אני רוצה להיות האנטי תזה למגיב הראשון.

ברשותי לאנטיס בת 11 שנים.נרכשה מיד ראשונה עם 40K ומאז

עברו 7.5 שנים אני איתה.

המכונית אמינה ברמה שאולי רק טויוטה משתווה אלה.

יש לציין כי הדגם הוא 1800 עם גג+ 4 כריות אויר וABS.

התיקון היחיד שהיה לי במשך 140K ,שאני נסעתי עליה-החלפת אלטרנטור.

יש לציין כי המושבים לא הכי נוחים אך ישיבה על ד"ר גב שפרה את המצב.

לגבי המנוע וצריכת הדלק-מנוע עם כח ברמה טובה עולה את הקסטל על 110 ויותר.

צריכת הדלק מפתיעה 10 בתוך העיר 14 מחוץ-לא נורא.

לגבי האמינות-אוטו בן 11 והוא עדיין עם הרדיאטור המקורי, משאבת המים המקורית ,

וגם תתפלאו-האגזוז המקורי .

ואני אומר הכל תלוי בטיב הטיפול-לדוגמא-שמן רק ליקווי מולי ,ולאחרונה גם בתוספת MOS2

מים ירוקים מוחלפים על ידי כל שנתיים,כך גם שמן גיר,שמן הגה כח, ונוזל בלמים.

לסיכום -רכב מצוין אמין מאוד והאחזקה שלו זולה מאוד(מטופל באוטודיפו)

ממליץ על לאנטיס ותשתדל 1800 או 2000ואז תהנה.

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
שבע שנים נסעת בלנטיס ולא שמת לב שהדגם הוא LX?

דווקא כן, מה אתה מנסה להגיד? מה שאני אומר הוא שרוב המאזדה לאנטיס משנת 2000 הם יוצאות ליסינג מדגמי GL ולכן בזמן הבירור הטלפוני יש להתמקד בדגם הרכב.

אתה לא חושב שטיפ טיפה מוגזם להגיד שאורך החיים של הרכבים האלה הוא בסביבות 10 שנים? אני רואה דיי הרבה רכבים כאלה בני יותר מ15 שנים שנוסעים יופי יופי.:shock2:

אתה ישראלי.:-P

באופן גס, רכב משפחתי מודרני הנמכר היום מתוכנן לאורך חיים/נסועה מוגדרים מראש. אין הכוונה כי לאחר הגעה לאורך חיים/נסועה הרכב יתפרק במכה (כמו ב"אחים בלוז":lol:) אלא שאז שוויו ועלות התיקונים שלו בארצות נורמליות יגרמו לכך שהוא יושלך או יועבר לגריטה. בישראל עלות המיסוי האדירה על רכב גורמת לכך כי זמן השימוש ברכב ארוך יותר מאשר בארה"ב לדוגמה (12 שנים לעומת 7 אאל"ט) או באירופה.

קבל שתי דוגמאות קיצון:

-בארה"ב, רכב משפחתי חדש מהדילר עולה כ 15K$, לאחר 3 שנים שוויו הוא כ 5K$, כרכב בן 6-7 הוא נמכר בפחות מ900$. בנסיעה בארה"ב אתה לא תראה כמעט רכבים ישנים מיכוון שעלות התיקונים (שאינה זולה במיוחד) עולה על כל שווי הרכב.

-בקובה (או מזרח אירופה בזמנו) לא ניתן היה להשיג רכב משפחתי חדש. נקודה. עד שנות ה 80 היו המון מכוניות בנות 20+ (נדמה לי שהן היו העתקים של פיאט) שנסעו ונמכרו בהון כסף במושגים שלהם.

כפי שכתבתי, אם הוא רוכש רכב בן 10+ שנים אז סביר להניח שבשנים הקרובות הוא יצטרך לבצע תיקון יקר (יחסית לשווי הרכב)

גילוי נאות: אני נוסע כיום ברכב בן 12 שמחירו הוא 35 אש"ח. (ונהנה כל רגע:-D)

פורסם

מציע לך לצאת מהריבוע , ולשבור את הסטיגמה ולחפש פוקוס.

עדיפה על כל ה 3 ובגדול.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אכן , שלושת הרכבים שציינת בהחלט סבירים מאוד ובעלי אמינות מעל הממוצע לשנתונים המדוברים.

אני בכל זאת ממליץ ללכת על הטויטה קורולה בשנתונים 1998-2000 .(פנסים קדמים אובליים בודדים).

זהו דגם הקורולה המוצלח ביותר , שעדיף על הדגם VVTi שהחליף אותן לשנים 2000-2002 (מזוהה לפי פנסים קדמיים כפולים).

מדובר בסוס עבודה אמיתי.

זהו הדגם האולטימטיבי שעליו נבנתה תדמית האמינות של טויוטה ככלל, וקורולה בפרט.

אין בעייה למצוא אקסמפלר שטופל במוסכי טויוטה עד עכשיו , ובנוסף עפ"ר זהו רכב חביב על אנשים מבוגרים ומיושבים בדעתם

ששמרו על האוטו ולא קרעו אותו (מה שלא ניתן בד"כ לומר על הונדות מקבילות ).

להמחשת אמינותו די אם אציין שמשטרת ישראל עדיין מחזיקה על הכביש דגמי 1999 של קורולה זו (בד"כ אין למשטרה רכבים

מעל 5-7 שנים על הכביש). מדובר ברכבים עם 300-500 אלפי קילומטרים !

הרכב מגיע בשתי רמות איבזור , הנמוכה SUN והעדיפה טרה קלאס.

יש מבחר גדול ואין בעייה למצוא דגם שמור מאוד עם נסועה לא גבוהה. נכון שהמחיר זהה למאזדה צעירה בשנה או שתיים ,

אבל אם אתה רוצה רכב אמין וטוב לא תתחרט.

פורסם
אין כמו להפליץ בחדר ולצאת. טוב שלא אמרת איזה סאקסו.

ואם לא הבנת,תפרט "בגדול"

מול סיוויק לדוגמה.

הפלצה חוזרת.

במה עדיפה הסיויק מלבד זה שהיא מהירה יותר?

עד כמה שאני מבין, הפוקוס נוחה יותר, מרווחת יותר, לא נוסעים בה "על הכביש" ומרגישים כל אפונה, האבזור דומה, והאמינות?

הפוקוס אמינה מאד מאד (גם ביחס ליפנית). אגב לא בדקתי מחירונים, אבל אני משער שיש פער לא קטן בין השתיים על אותו שנתון

ככה שאת הכסף הזה אפשר להשקיע בטיפול מקיף וטוב, בצמיגים טרייים וכו'.

תקן אותי אם אני טועה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
אין כמו להפליץ בחדר ולצאת. טוב שלא אמרת איזה סאקסו.

ואם לא הבנת,תפרט "בגדול"

מול סיוויק לדוגמה.

תרבות דיון לא תזיק לך, או סתם תרבות מינימאלית כלשהי.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...