Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

אתחיל ואומר שעל אף הנסיון שלי בתחום האופטיקה, מעולם לא התעניינתי ולא עסקתי בצילום.

אינני מבין בזה מעבר למונחים הבסיסיים, ואין לי כוונה להתמקצע בתחום, ולכן אודה לעזרתכם.

מזה שנים אחותי עוסקת בצילום כתחביב, וכיום נראה שלמדה למצות את כל האופציות במצלמת הניקון סמי-SLR שלה

(נראית כמו SLR, אבל עם עדשה קבועה). עקב הרחבת המשפחה ושינוי סדר העדיפויות, היא די ירדה מזה לאחרונה

וההתקדמות שלה בתחום נעצרה. די חבל לי לראות את זה, כי יש לה כישרון ועין טובה לדברים האלה, ולכן הייתי רוצה

לקנות לה מצלמת DSLR פשוטה שאיתה תוכל להמשיך ולהתמקצע.

התכנון המקורי היה לקנות מיד שניה את אחד הדגמים הפופולריים של קנון/ניקון - 350D, 400D או כל דגם אחר

מלפני כמה שנים שיכנס לתקציב של 1500 ש"ח. מבחר העדשות והאביזרים רב, יש להן מוניטין טוב, וזה נראה לי

כמו הדרך האופטימלית להיכנס לעניינים.

מבט קצר באתרי האינטרנט הספרדיים הפנה את תשומת לבי לחברה נוספת שפועלת בתחום הזה - סוני.

אני רואה שמוצרי ה"אלפא" שלהם צוברים פופולריות באירופה, יש מבחר יפה של עדשות, כל פעם יוצאים אביזרים

חדשים, והמחיר הבסיסי נמוך יחסית. אותם 1500 ש"ח יכולים לקנות כאן מצלמה מדגם A230 או A330 חדשה,

עם עדשת קיט ואחריות. על פניו, נשמע כמו עסקה טובה.

אין לי את הידע והנסיון ע"מ לנתח את הנתונים היבשים, ולכן אשמח אם תוכלו להתייחס לנקודות הבאות:

1. האם ה-230 וה-330 נמצאות בכלל באותה ליגה עם EOS400D או מוצרים דומים של ניקון?
  2. עד כמה חזק המוניטין של הסוני אלפא בישראל? האם היא נחשבת לשוות זכויות עם ניקון/קנון?
  3. מה ידוע לכם על האופטיקה של סוני אלפא והאמינות/איכות ההרכבה של המצלמות עצמן?
  4. האם יש למצלמות האלפא פיצ'רים מסויימים שאין למתחרים? עד כמה הם חשובים?
  5. האם ישנו מבחר ראוי של עדשות ואביזרים שניתן לקנות בארץ או בדיוטי-פרי?
  6. מלבד המחיר, האם יש לסוני יתרונות נוספים על פני התוצרת של ניקון/קנון?
  7. לסיכום - במה אתם הייתם בוחרים במקומי?

מקווה שסיפקתי את כל המידע הנחוץ כדי שתוכלו לייעץ באופן אפקטיבי.

אשמח לכל הערה או טיפ נוסף, ותודה מראש על זמנכם.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עברו כמה שנים מאז קניתי DSLR ויש כאן ודאי צלמים מעודכנים יותר (שלא לומר מקצוענים יותר).

אבל בינתיים אתה יכול להכנס לאתר הזה http://www.dpreview.com שכולל ביקורות מעמיקות. במבט חטוף, נראה לי שהם פחות התלהבו מהסוני אלפא מאשר האתר שבו התסכלת (imaging resource)

מניסיוני בלקנות מצלמה לאחות, כדאי ללכת על בטוח, שלא תהיה אי נעימות...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

סוני זה בעצם מינולטה זצ"ל על כל המשתמע מכך.

מבחר עדשות די מצומצם ויקר אם כי היה שינוי בדמות כניסת קארל צייס מאז שסוני בתמונה.

היתרון הגדול של סוני שהיא יחד עם פנטקס מצויידת במייצב מטריצה פנימי בניגוד למייצב בעדשה אצל קנוניקון.

מאידך הנסיון שלי עם אלפה 700 שנחשבת למצלמה בכמה דרגות מעל הכניסה היה די גרוע ולא מעודד. יש להם עוד דרך ערוכה להוציא תמונות מהמצלמה ברמה של קנון או ניקון. אולי בצילום RAW אין הבדל.

מבחינת שרות אין בעיה בארץ. ארליך מתקן הכל. למרות שאני מכיר מישהוא שהייתה לא מינולטה מהדגמים האחרנים וארליך המליץ לו להחליף כי חבל על הזמן. 

פורסם
עברו כמה שנים מאז קניתי DSLR ויש כאן ודאי צלמים מעודכנים יותר (שלא לומר מקצוענים יותר).

כנ"ל, אבל השורה התחתונה היא שלחובב הפשוט, ההבדלים בין היצרנים השונים זניחים. אין נפילות.

השחקנים הקטנים יותר בשוק (פנטקס, סוני), מתאמצים יותר ונותנים לעיתים תמורה טובה יותר באותו מחיר.

אבל, אם המטרה לשימוש בארץ, למי שלא רוצה להתעמק ו/או להסתבך, קנה קנון או ניקון. יותר פשוט וזמין מבחינת שירות, עדשות, יד שנייה, משתמשים במוצר דומה לקבלת עצות באינטרנט, וכו' [

(גילוי נאות, לי יש פנטקס).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תודה, זה פחות או יותר מה שחשבתי, וגם הסיבה ששללתי את פנטקס מלכתחילה.

אם כך, חזרה לתוכנית המקורית - ממשיכים לחפש קנון/ניקון מיד שניה.

פורסם

בתקציב המדובר אתה יכול להשיג ניקון d60 משומשת במצב טוב מרופא.

זו אחלה מצלמה לצלם החובב! אני מכיר כמה וכמה צלמים (במקצוע) שזאת המצלמת גיבוי שלהם..

גם ה d40x יכולה להיות קניה לא רעה בכלל.

בתקציב הזה אפשר לרכוש את שתיהן עם עדשת קיט.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

אני דווקא לא הייתי הולך על ה D40 בגלל המחסור במנוע פוקוס פנימי.

אם כבר אפשר ללכת עם D80 שהיא גם הרבה יותר נוחה לתפעול וגם יותר מתאימה לחובבן הרציני.

אופציה נוספת היא ללכת דווקא על גוף יותר ישן (D70) ולהשקיע יותר באופטיקה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

D70 מאוד אהבו בזמנו צלמי חתונות, לכן כדאי מאוד להזהר כאשר לוקחים אחת. מדובר על מצלמות שצילמו כ-500 תמונות באירוע, לפחות 4 אירועים בחודש וכך במשך כמה שנים. לפי מיטב ידיעתי התריס מיועד לכ-50,000 קליקים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בתור בעל SONY (לשעבר בעל מינולטה)

הדגמים הראשונים שלהם היו בלתי אכילים לציבור החצי מקצועי

למרות שלחובבים הם טובות.

העדשות של מינולטה נמכרות במחירים מגוכחים והן מעולות.

בנוסף העדשות של סוני מצויינות. עדשות הקיט בסדר גמור וגם השירות.

אני לא רואה בעיה לחובב הממוצע להשתמש בסוני/פנטקס/אולימפוס.

להיפך.

ולמרות שלהוסיף תמונה זה נדוש - אני אוסיף:-)

(סוני אלפא A550 עם עדשה 17-35 של מינולטה בת 15)

1.jpg

פורסם

רגע, אז עדשות ישנות של מינולטה מתאימות למצלמות החדשות של סוני אלפא? זה כבר מעניין...

אם זה המצב, אז למה צלמים מקצועיים בכלל ממשיכים לקנות קנון וניקון, במקום להשתמש בסוני עם עדשות ישנות שניתן לקנות בזול? הרי עדשה איכותית יכולה לחיות גם 40 שנה.

ד"א, אם הבנתי נכון את מה שעכברוני כתב, מערכת הייצוב בסוני היא בגוף ולא בעדשה. זה אומר שאפשר לקבל את האפקט גם כשמשתמשים בעדשה ישנה?

נ.ב. תודה על התמונה, נדוש אבל אהבתי. :mm_yeah:

-------------------------------------

עריכה: מצאתי כמה אתרים מעניינים עם הסברים והמלצות בעניין תאימות העדשות בין היצרנים השונים:

http://reviews.ebay.com/Top-Minolta-Lens-Picks-for-a-New-Sony-Alpha-Enthusiast_W0QQugidZ10000000007572656

http://photocamel.com/forum/sony-forum/17962-sony-alpha-older-minolta-lens-compatibility-issue.html

http://photo.net/digital-camera-forum/00H1O0

תודה על הטיפ.

פורסם

Ahbarony, לא יודע מאיפה יש לך מידע הזה, אבל D200 שהיא בכמה רמות מעל, תריס שלה נבדק ל-MTBF של מעל 100,000 לפי הצהרת יצרן.

מעבר לזה,

סטטיסטיקה מעניינת - יש אתר מעניין:

http://www.olegkikin.com/shutterlife/sitemap.php

שלפיו תריס של D70S בבמוצע מת אחרי קצת פחות מ-50,000 קליקים, לאומת D200 למשל שתריס שבממוצע מת אחרי מעל 300,000.

D70/D70S היא מצלמה לחובבנים מתקדמים ("חצי מקצועית") שבארץ צלמי חתונות תפסו על זה טרמפ. גם D200 לא רחוק מלהיות חצי מקצועית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם תקראאת הנתונים באתר שהבאת, תראה שסטטיסטית הסיכוי של D70S לעשות 200K הוא 72%.

גם היה שם מישהוא שדיווח על 600K.

הנתונים שלי מבוססים על הכרות עם צלמים ואדון ארליך. D70S החזיקה יותר מD100.

• תוכן חדש...